-Ostali Olimpijski sportovi-

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: -Ostali Olimpijski sportovi-

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 avg 2024, 00:21

Lijep gest Kineskinje He, koja je osvojila srebro danas, spanska zastava na bedzu zbog Marin koja joj je jucer predala mec u polufinalu zbog povrede i to pri vodstvu. Inace za Marin vrijedi da nije miljenica publike i da je ovo bila neka vrsta karme jer je sama na slican nacin u Riu slavila protiv druge Kineskinje koja se povrijedila tada ali nije se poslije bas pokazala kao fer plej pobjednica nego je jos imala par ruznih rijeci o protivnici.

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 avg 2024, 11:45

Jump off za tri medalje, tri jahaca, Svicarac, Holandjanin i Svabo, ispred Versaja, najzanimljivija disciplina u konjickom sportu i najlaksa za pratiti :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 avg 2024, 12:10

Kukuk i njegov Checker 47 donijeli 4-to zlato za Njemacku na ovim igrama u konjickom sportu, bez greske u jump offu, od 8 zlata 4 su u ovom sportu
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2024, 17:05

Kreću i dizači utega sa dva finala u kategorijama -61kg muškarci , -49 kg žene.

Kod muškaraca i dalje je tu vladar discipline kinez Li Fabin ,a treba spomenti mladog amera Moriss Hampthona koji
drži WR u izbačaju što je i JWR postignut ove godine.

Hou Zhihui vjerovatno uzima zlato kod žena ,a jedina koja je može pobjediti je doma u Kini ,zanimljivo da Jiang Huihua trostruka zaredom svj.prvakinja opet nije dobila priliku na OI.

edit:Li Fabin popravio OR u trzaju,trebao bi pasti OR u izbačaju jer amer krenuo s 170kg.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2024, 17:38

Li Fabin odbranio naslov,jednostavno preveliku razliku napravi u trzaju da bi ga netko stigao u izbačaju.

Amer Hampton izjednačio OR s 172kg u izbačaju i osvojio broncu, a tek mu je 20 god.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 07 avg 2024, 17:47

Bez veliki iznenađenja u Timskom u stolnom tenisu, a polufinalni parovi su:

Žene:
Kina-J.Koreja
Njemačka-Japan

Muškarci:
Kina-Francuska
Japan -Švedska

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 avg 2024, 02:32

U dizanju tegova od 4 zlata jucer i danas 3 otisla u Kinu, dok je za za 4to slavlje povario Indonezanin, za njih dosad najuspjesniji dan ikad na OI, dva zlata, na dizanju tegova u kategoriji do 73 kg i u brzom penjanju kod muskih.

U ovoj kategoriji je opet favorit bio Kinez Shi koji je ganjao trece uzastopno zlato nakon Ria i Tokya ali je ovdje podbacio i nije uspio u izbacaju da podigne postavljenu tezinu. Zlatni Indonezanin nije neki autsajder jer je dobio Kineza na svjetskom kupu u aprilu kada je postavio i svjetski rekord.

U preostalim kategorijama Kinezi su favoriti u dvije, kod zena u +81kg kategoriji Li Wenwen koja drzi i svjetske rekorde te kod muskih u kategoriji do 102kg Huanhua koji je takodjer svjetski rekorder.

Od ostalih kategorija treba svakako izdvojiti onu +102kg gdje je Gruzijac Talakhadze u lovu na trece uzastopno zlato, aktuelni je svjetski prvak ali je imao problema sa povredama, tu ce mu najveci konkurent biti naturalizovani Bahreinac Minasyan.

Kod zena u kategoriji do 81 kg Norvezanka Koanda koja se spustila sa 87kg na ovu kategoriju i Egipcanka Ahmed su glavni kandidati za zlato a u kategoriji do 71 kg Amerikanka Olivia no sleeves Reeves je uz Ekvadorku Palacios i Francuskinju Fegue u krugu favorita za zlato. Bugari imaju i svoju nadu za zlato kod muskih u kategoriji do 89kg gdje je mladi Karlos May Nasar koji je svjetski rekorder i vec od svoje 17god je 5 puta rusio svjetski rekord.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 09 avg 2024, 13:27

Francuzi do bronce u Timskom (stolni tenis) nakon pobjede nad Japanom, Francuzi poveli 2-0 ,ali su japanci s
pobjedama Harimota i Togamija odveli susret u odlučujući 5. meč gdje je F. Lebrun pobjedio Shionzuku.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 avg 2024, 15:44

Kad vidim koliko branimir i Rio uživaju u ovim igrama, poželim da traju vječno. :salut:

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 09 avg 2024, 16:10

CAGarfia je napisao/la:
09 avg 2024, 15:44
Kad vidim koliko branimir i Rio uživaju u ovim igrama, poželim da traju vječno. :salut:
Nemoj tako ,završit ću na aparatima. :D

Pri kraju sam što se tiče snage i koncentracije ,ali sigurno je kad završe da ću biti melankoličan malo ,ali idu uskoro
ZOI 26 :D

Zato su OI najveći sportski događaja ,a i politički jer se održavaju svake 4 godine i traju jako kratko s obzirom
na broj sportova i natjecanja.Ali ono što meni nije jasno da većina ovdje i dalje samo prati par sportova koje gledaju
stalno kroz čitavu godinu, jer svakako će ove velike zvijezde iz par veliki sportova opet stalno biti u žiži javnosti,a ono
što OI čini velike da masu mali sportova i sportaša iz tih sportova dobije makar 5 min. pažnje na globalnom nivou.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 10 avg 2024, 17:59

Jadna korejka Kim, drugi put joj žirij poništava pokušaj i to drugi nakon što su sva tri sudca potvrdili ga kao uspješan.

Ako ništa dobila je najveću naklonost publike.

Čikamatana. :D

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 10 avg 2024, 18:14

Koanda :tokralju:

Mama finkinja,otac iz obale bjelokosti i donosi zlato za Norvešku.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 10 avg 2024, 18:15

branimir85 je napisao/la:
10 avg 2024, 18:14
Koanda :tokralju:

Mama finkinja,otac iz obale bjelokosti i donosi zlato za Norvešku.
Dobra, nije ni znala da je osvojila :urnebes:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 avg 2024, 19:52

Jbt ona sto osvoji zlato u dizanju tegova se pocela tim sportom baviti prije 2 godine :tokralju:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 avg 2024, 23:46

09 avg 2024, 16:10
CAGarfia je napisao/la:

Pri kraju sam što se tiče snage i koncentracije ,ali sigurno je kad završe da ću biti melankoličan malo ,ali idu uskoro

Zato su OI najveći sportski događaja ,a i politički jer se održavaju svake 4 godine i traju jako kratko s obzirom
na broj sportova i natjecanja.Ali ono što meni nije jasno da većina ovdje i dalje samo prati par sportova koje gledaju
stalno kroz čitavu godinu, jer svakako će ove velike zvijezde iz par veliki sportova opet stalno biti u žiži javnosti,a ono
što OI čini velike da masu mali sportova i sportaša iz tih sportova dobije makar 5 min. pažnje na globalnom nivou.
naravno da nije tako, ali je.biga, opet je najveći sportski highlight ove olimpijade bio meč alcaraz-đoković

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 avg 2024, 01:36

Podijeljene medalje u modernom petoboju, koji je jedan od sportova koji prolazi krizu zadnjih godina, tacnije jos od Tokya i incidenta sa udaranjem konja od strane trenera Svabice Annike Schleu koji je izbacen sa OI zbog toga. Nakon toga je bilo puno diskusije izmedju MOO ili ti ga IOCa i UIPM tj medjunarodnog saveza petoboja, tijela koje je nadlezno za ovaj sport i medjunarodni olimpijski odbor je trazio izbacivanje konjickog sporta iz modernog petoboja i mijenjanje sa necim drugim. Nakon toga je UIPM rijesio da ce zamijeniti jahanje sa trcanjem sa preprekama slicno kao na nekim ninja warrior utrkama i to je promjena koja ce biti na snazi od 2028. Naravno sportasi nisu sretni sa time pa je cak i olimpijski sampion iz Tokya Britanac Choong zaprijetio napustanjem sporta ako se dese te promjene nakon cega je predsjednik UIPMa odgovorio sa ok, sretno ti i vozdra :mrgreen:

Format za ove igre u Parizu je takav da se prvo prije pet glavnih disciplina ide sa macevanjem za ranking gdje svi natjecatelji odmjere snage i kupe bodove na osnovu procenta pobjeda (pobjeda ode onome koji prvi dotakne protivnika) tako da se to koristi u polufinalu i finalu koje traje po dva sata svako i sve discipline se od ove godine dogadjaju na istom borilistu. Prva disciplina po ovom formatu u Parizu a koja je izbacena za naredne OI je konjicki sport gdje natjecatelji moraju sa konjem kojeg nisu vidjeli ranije i nisu ga jahali, dakle nepoznat im je, imaju 20min za to (sto je i razlog za spomenuti incident iz Tokya) pa ondaidu na preskakanje prepreka sa istim tim konjem, gdje se kupe poeni na osnovu bezine i broja gresaka.

Nakon toga ide bonus runda u macevanju gdje se poeni skupljaju na osnovu pobjeda i pobjednik ostaje na terenu dok ne izgubi.

Sljedece je plivanje gdje se pliva 200m slobodno i zadnja disciplina je kombinacija trcanja i gadjanja (streljastvo) koja je izmijenjna nedavno tako da je to neka vrsta takmicenja kao u biatlonu a ovdje se zove laser trcanje, trci se 3 km i gadja zracnim pistoljem gdje se zbog promasaja gubi vrijeme kao i u biatlonu

Danas i jucer je zavrsen muski dio programa gdje je zlato uzeo Egipcanin El Gendy sa svjetskim rekordom a koji je i srebreni iz Tokya dok drugi favoriti poput spomenutog Britanca koji je i svjetski prvak, zatim Madjar Bohm koji je aktuelni svjetski prvak i Koreanci nisu bas imali svoj dan.

Kod zena sutra mlada Korejka Seung min je svjetska prvakinja i favorit za zlato a Madjarica Blanka Guzi je glavni konkurent jer je i ona osvajala svjetski kup i bila druga na svjetskom prvenstvu. Od ostalih treba spomenuto Britanku Bryson, jos jednu Madjaricu Gyulas i Italijanku Sotero koja je evropska prvakinja.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 11 avg 2024, 12:25

jestamaji je napisao/la:
10 avg 2024, 23:46
CAGarfia je napisao/la:

naravno da nije tako, ali je.biga, opet je najveći sportski highlight ove olimpijade bio meč alcaraz-đoković
Ne znam šta nije tako?... ja taj najveći hajlajt nisam vidio ni sekunde niti me zanima,niti je blizu najvećeg trenutka
igara i ovi koji prate tenis zaboravili su da su igrali. :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 avg 2024, 20:11

11 avg 2024, 12:25
jestamaji je napisao/la:
10 avg 2024, 23:46

Ne znam šta nije tako?... ja taj najveći hajlajt nisam vidio ni sekunde niti me zanima,niti je blizu najvećeg trenutka
igara i ovi koji prate tenis zaboravili su da su igrali. :mrgreen:
to da dosta tih sportaša ipak tu i tamo dobije puno više od tih napomenutih 5 minuta globalne pažnje, naravno ne na ovolikoj sceni ali ima dosta toga što nije za zanemariti. ok, ako gađaš glinene golubove onda je luda sreća ako te i na olimpijadi spomenu.

btw, spomenuti teniski meč je bio toliko dobar i legendaran da će se još godinama pričati o njemu, a to što ga ti nisi gledao i što te ne zanima je samo tvoja pogreška. pitanje je da li je ikada odigran kvalitetniji meč u dva seta, teško da jeste. to je na globalnoj skali bio najveći highlight ove olimpijade. na raznoraznim lokalnim skalama naravno da nije. puno njih ima nekog svoga “rinera” … šta misliš šta je u kini bio highlight?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 avg 2024, 15:27

I ja sam na branetovoj strani, tenisom smo prezasićeni tokom cijele godine, imaš grandslamove svako malo, isti se ljudi vrte, nisam imao neku želju gledati tenis pored svega ostaloga, prebacivao sam tu i tamo na finale, al je bilo prilično jednosmjerno, nije mi bilo neke drame, posebno što se igra u dva seta, Noletu svaka čast, al meni lično olimpijada može proći bez tenisa :mrgreen:

Isto kao što nisam fan ni ovog olimpijskog boksa, ili muškog fudbala, baš rijetki sportovi kojih nisam nešto željan pogledati, ok u boksu sam znao prebaciti kad bi ona Khelif boksala, čisto da vidim zbog čega je sva frka :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 12 avg 2024, 16:19

ma i ja se slazem. nikoga tenis nije zanimao. niti ga je iko pratio. i ne razumijem kako je uopste ovdje dosao do 23 stranice iako jos postoji i redovna teniska tema na kojoj je isto pisano.

kosarka - 75 s
BiH - 42 s
tenis - 23 s
opsta tema - 18 s
atletika - 12
rukomet - 10
borilacki - 6
ostali - 5

i masa sitnog 2-4: gimnastika, fudbal, ostali timski, plivanje, X, veslanje, biciklo, odbojka
TheGoldenGOAT

Odgovori

Natrag na “LJETNE OLIMPIJSKE IGRE - PARIZ 2024”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.