RK Borac

po'marke
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la po'marke » 13 feb 2011, 19:11

borac_sampion je napisao/la:
po'marke je napisao/la:Ja sam iskreno mislio da ce Borac lako izaci na kraj sa ovakom Slogom, a jedva ih dobise. Da je Dokic igrao za Slogu pitanje bi bilo da li bi Borac uopste i pobjedio. Ako misle da se bore za Bosnom moraju dati 200% vise nego sinoc sa Slogom. Borac je sinoc imao domacinsko sudjenje, to je cinjenica! ;)
" " " " ? " раја $ у све " $ спорту % & јаја 8-)

Нова ?...? су "
De osvojite nesto pa pricajte o kompleksima!

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 13 feb 2011, 19:21

Borac M:Tel teškom mukom savladao Slogu

Da je premijerni meč uvijek najteži, potvrđeno je sinoć u "Boriku" na meču između Borac m: tel-a i dobojske Sloge.
Naime, Banjalučani su teškom mukom svladali Dobojlije rezultatom 22:21 i tako ostvarili vrijednu pobjedu koja ih ostavlja u borbi za titulu, međutim ono što je također važno jeste to da su igrači Dragana Markovića još jednom pokazali da je Borac veliki klub, te da pobjeđuje i onda kada prikazana igra nije na zavidnoj razini.

Gosti iz Doboja su vrlo dobro ušli u meč i u nekoliko navrata u prvom dijelu imali i dva gola prednosti (2:4, 5:7), ali "crveno-plavi" nisu dozvolili izabranicima Zorana Dokića da se "odlijepe" na veću razliku , već prave seriju 5:0 i u 20. minutu, nakon odlične asistencije Fahrudina Melića za Faruka Halilbegovića, dolaze do +3 (10:7).

Šef stručnog stožera gostujućeg sastava tada traži minutu odmora, što je njegovom timu pomoglo da se vrlo brzo vrati i izjednači na 10:10, međutim banjalučki rukometaši su ipak uspjeli da na odmor odu sa golom prednosti (12:11).

I u nastavku izjednačena borba. Istina, Borac je uspio da ponovo povede sa +3 (15:12, 17:14), međutim, uzevši u obzir ne baš sjajno izdanje naših rukometaša na ovom meču, stečena prednost od tri gola nije ulijevala povjerenje prisutnim navijačima da će Borac posao da odradi kako treba.

To se, na kraju, djelimično i ispostavilo kao tačnim jer su gosti na početku 56. minuta stigli i do izjednačenja (20:20).

Ušlo se tada u neizvjesnu završnicu, iz koje je, na svu sreću, "crveno-plavi" tim, uz podršku sa tribina, izašao kao pobjednik. Naime, Borac je imao 22:21 i napad da povede sa +2 i riješi pitanje pobjednika, međutim prilika nije iskorištena, te su gosti imali napad za izjednačenje i bod, međutim, ni gosti ne koriste svoju šansu, tako da su bodovi ipak ostali u Banjaluci.

Trijumfom nad Slogom Banjalučani su ostali na drugom mjestu prvenstvene tablice, a glavni konkurent Borcu za titulu, sarajevska Bosna, nakon prvog proljećnog kola ostala je na prvom mjestu savladavši u Živinicama ekipu Konjuha (19:31). U narednom kolu, koje se igra sljedeće subote, Borac gostuje Krivaji u Zavidovićima.

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 13 feb 2011, 22:46

" ја $ је % ? са ?,? то $ су $ ? то је ?... ;)
TREĆI PUT ČASTIMO

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 16 feb 2011, 20:27

Dobro nam došli u subotu, najvatrenija rukometna publika vas spremno očekuje, ne upisujte bodove unaprijed! pozdrav
" I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama"

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 16 feb 2011, 23:27

po'marke je napisao/la:
borac_sampion je napisao/la:
po'marke je napisao/la:Ja sam iskreno mislio da ce Borac lako izaci na kraj sa ovakom Slogom, a jedva ih dobise. Da je Dokic igrao za Slogu pitanje bi bilo da li bi Borac uopste i pobjedio. Ako misle da se bore za Bosnom moraju dati 200% vise nego sinoc sa Slogom. Borac je sinoc imao domacinsko sudjenje, to je cinjenica! ;)
" " " " ? " раја $ у све " $ спорту % & јаја 8-)

Нова ?...? су "
De osvojite nesto pa pricajte o kompleksima!
Ma iskreno, Borac nije na nivou da bi mogao osvojiti nešto, kući ste sve, ama baš sve utakmice jedva dobili, samo pogledajte statistiku i bit će vam jasno, bez obzira, vi dobro stojite na tabeli ali sa ovakvom ekipom kakvu imate, morate puno bolje!
" I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama"

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 01 apr 2011, 07:41

Danas od 18 casova igramo sa starim musterijama iz Prijedora i sve osim pobjede 6+ bilo bi iznenadjenje ;)
Melburnski Lesinar

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 01 apr 2011, 22:26

Pobjeda 35-29
Melburnski Lesinar

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 02 apr 2011, 08:51

Nije Bitno je napisao/la:Danas od 18 casova igramo sa starim musterijama iz Prijedora i sve osim pobjede 6+ bilo bi iznenadjenje ;)
dobra prognoza...
imperator, prodavac magle

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 02 apr 2011, 10:34

Juce veoma opustena igra na poluvremenu mala prednost bila kasnije smo ih dokrajcili ;)
Najefikasniji Melic sa 10 golova
Na tribinama oko 1000 ljudi.
Melburnski Lesinar

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 apr 2011, 12:07

prica se da ce Bosna veceras pustiti Borac zbog Bosne S. ,sta sve nece izmisliti capitalci,ko da Borac ne moze dobit preslabu Bosnu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 08 apr 2011, 12:12

Borac večeras igra protiv dvije Bosne

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 08 apr 2011, 13:31

Nije Bitno je napisao/la:Juce veoma opustena igra na poluvremenu mala prednost bila kasnije smo ih dokrajcili ;)
Najefikasniji Melic sa 10 golova
Na tribinama oko 1000 ljudi.
Čestitam Borcu na pobjedi i dobrim rezultatima. Konačno se nekadašnji 'rukometni div' oporavlja.

Međutim, to lakonsko tumačenje Borčeve igre "u prvom poluvremenu" ne odgovara stvarnom stanju na parketu Borika.
Borac je igrao očajno prvih 40 minuta a Prijedor je bio na pragu iznenađenja (egal rezultat imao)! Znam, igrom slučaja bio sam među onih 1000....
Na sreću Banjalučana, Marković je reagovao kako je trebalo, odbrana proradila i uslijedila je zaista sjajna serija od 8:0 što je definitvno "slomilo" goste koji jednostavno nisu fizički, a pogotovo psihički, mogli parirati Borčevim rukometašima, a i 'širina klupe' je bila jedan od bitnih faktora. Zaista, nije mala stvar za 20-ak minuta napraviti razliku koju je Borac napravio, ali činjenica je da je u tih zadnjih 20 minuta Prijedor sličio na srednjoškolsku ekipu.... sa nogama "od olova"....
Ne, ne želim umanjiti uspjeh Borca, ali ako bude tako "opušteno" započinjao utakmice ili imao 'slične periode' u igri protiv jačih rivala....neće baš biti sve tako 'sjajno'.
Pogotovo protiv šampiona Bosne čiji igrači jesu iscrpljeni, pa i sa određenim padom motivacije, ali su fizički daleko najspremija ekipa u BiH i uz sve to imaju dokazano i kvalitet kako na 'parketu' tako i na klupi.

U svakom slučaju, slijedi zaista pravi derbi, neizvjesna utakmica i ja kao navijač Bosne iskreno nisam baš uvjeren da će ovaj put Bosni biti lako sa domaćinom (nadam se i punom dvoranom), ali Borac će morati pružiti mnogo, mnogo više ako želi nadigrati šampiona....
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 08 apr 2011, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 08 apr 2011, 13:46

Puna dvorana ce biti definitivno a sanse za pobjedu po meni su 50:50 jer Borac igra pred domacom publikom i zeli napokon da uzme tu titulu a drugo Bosna je veoma iscrpljena ali ipak ne treba ni njih otpisati ;)
Melburnski Lesinar

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 08 apr 2011, 13:50

Nije Bitno je napisao/la:Puna dvorana ce biti definitivno a sanse za pobjedu po meni su 50:50 jer Borac igra pred domacom publikom i zeli napokon da uzme tu titulu a drugo Bosna je veoma iscrpljena ali ipak ne treba ni njih otpisati ;)
Otpisati! :o

PS:
kako kažeš šanse su 50:50....onda je to samo 1 bod za Borac, eventualno i Bosna opet šampion, naravno ;)
Bosno moja poharana....

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 08 apr 2011, 14:05

Pa realno mozda ipak malo vece sanse ima Borac jbg obe ekipe su veoma kvalitetne ali Bosna je vec umorna a Borac ima veliku zelju da uzme titulu i to pred svojom publikom u mecu sa vama tako da po meni malkice samo vece sanse za Borac ali vidjecemo sve otom potom ;)
Melburnski Lesinar

Adoxin
Kontakt:

Post Postao/la Adoxin » 08 apr 2011, 15:56

Nije Bitno je napisao/la:Pa realno mozda ipak malo vece sanse ima Borac jbg obe ekipe su veoma kvalitetne ali Bosna je vec umorna a Borac ima veliku zelju da uzme titulu i to pred svojom publikom u mecu sa vama tako da po meni malkice samo vece sanse za Borac ali vidjecemo sve otom potom ;)
Mnogo realno :mrgreen:

Drag je meni borac i znam sta borac znaci u rukometu, ali ipak i vi trebate znati sa kim igrate i gdje je bosna u svijetu rukometa, ne samo u BiH nego i na evropskoj sceni. Jos uvijek u BiH nema ekipe koja je dorasla bosni...ni blizu.

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 09 apr 2011, 07:19

Rukometaši Borca m:tel uspješno su položili još jedan ispit. Naš tim je u okviru 18. kola Premijer lige BiH savladao Bosnu u Visokom rezultatom 20:18, što mu je bio deveti uzastopni ligaški trijumf.
"Crveno-plavi" su od starta zagospodarili parketom. Puleni Dragana Markovića kontrolisali su igru i rezultat, pa su na odmor otišli sa četiri gola viška (12:8). Gosti su i u nastavku bili bolji rival. Na ulasku u posljednjih deset minuta imali su "plus sedam", a sve što su Visočaci uspjeli da urade do kraja bilo je da ublaže poraz.
- Svi smo prezadovoljni. Poslije početne nervoze došli smo do svoje igre. Odbrana je opet bila na visokom nivou, postigli smo neke lake golove iz polukontri i to se osjetilo na rezultatu. Sredinom drugog poluvremena smo se potpuno "odlijepili". Domaći su presingom u završnici uspjeli da smanje zaostatak, ali pobjeda nijednog trenutka nije došla u pitanje. Najvažnije je da smo upisali bodove i sada možemo da razmišljamo o derbiju sa Bosnom - poručio je Stanko Sabljić.
Prije derbija sa "studentima" Borac m:tel očekuje revanš četvrtfinala Kupa BiH protiv Gradačca.
Melburnski Lesinar

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 11 apr 2011, 13:00

Na današnji dan...11.04.1976. godine

RK Borac postao šampion Europe!
Finale: Banja Luka, dvorana Borik - 11.04.1976.
Borac - Fredericija (Danska) = 17:15

Za Borac igrali:
Arslanagić Abas, Ravlić Zoran – Golić Boro, Popović Nebojša, Bjelić Miro, Radjenović Zdravko, Karalić Milorad, Selec Dobrivoje (pokojni), Golić Momo (pokojni), Vujnović Nedeljko, Unčanin Rade i Vukša Slobodan. trener: Pero Janjić

Prethodne 1975. godine Borac bio vicešampion Europe, izgubio u finalu od istočno-njemačkog Forverca!
Eh, kako se tad lijepo igralo, a kako je to sve davno bilo....
Bosno moja poharana....

Бањалучанин
Kontakt:

Post Postao/la Бањалучанин » 17 apr 2011, 13:57

& $ не ' ?, не ' $ -...
& пун " " $ " &, па $ ? " 8-)
Let's go, Fighter!

"!

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.