Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Brokula
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Brokula » 08 avg 2024, 00:18

BosniaBoston je napisao/la:
08 avg 2024, 00:13
U Izraelu, koji ima hrpu mana, je bolje živjeti kao gradjanin drugog reda nego u Siriji, Iraku itd. kao ravnopravan gradjanin. S tim da treba istaći da je odnos prema Arapima tamo često diskriminirajući
Normalno da je bolje zivjeti u drzavi koju USA nije bombardovala par decenija bez prestanka i onda reklo ups nasa greska.

Koliko je rat unazadio Bosnu? Jesmo mi Bosnjaci krivi jer su nas komsije pokusale smaknuti sa lica zemlje, pa nam je posljedicno sad standard za qurac
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2024, 00:21

U Izraelu, koji ima hrpu mana, je bolje živjeti kao gradjanin drugog reda nego u Siriji, Iraku itd. kao ravnopravan gradjanin. S tim da treba istaći da je odnos prema Arapima tamo često diskriminirajući
Bolje je živjeti i u BiH, nego u tim zemljama.

I nema to veze s US bombarodvanjima. Te države su propale i prije US bombardovanja.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 08 avg 2024, 00:27

ASD je napisao/la:
08 avg 2024, 00:09
Koliko ja vidim, oni žive tamo, ne napuštaju državu kao neki drugi narodi, recimo Libanonci.

Nego, nisi mi odgovorio za nobelovce. Da li su i oni za tebe radikalni jevreji?
Vidiš da nemaš znanja a petljas se u visoku politiku sto bi rekli. Kakve veze to sto je neko nobelovac sa njegovim političkim stavovima. Vidiš tu počinje ono što ja tebi govorim da ti fali, a to je znanje. Prije nego što si počeo pisati o nobelovcima trebao si vidjet pročitati ko sta kako pa tek onda pisati, ovako mi dođeš kao na volej. Evo primjer, ona Mijanmaraka je dobila nobela za mir pa je podrzala istrebljenje Rohinja. Obama je dobio nobela a pokrenuo ratove i ubio mnogo ljudi. Onaj pisac Gras il kako već je dobio nobela pa negira Srebrenicu. Dakle, nobelovac i radikalni politički stavovi idu zajedno, mada je uvijek prvo nobel pa onda radikal.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 08 avg 2024, 00:30

Sa Ekonomskog i nekog društvenog života jeste sigurno, nema sumnje, ali opet živiš u nekom konstantnom strahu, spavas sa puskom pod jastukom, nije neka sreća od života onako realno.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2024, 00:31

LegendKiller je napisao/la:
08 avg 2024, 00:27

Vidiš da nemaš znanja a petljas se u visoku politiku sto bi rekli. Kakve veze to sto je neko nobelovac sa njegovim političkim stavovima. Vidiš tu počinje ono što ja tebi govorim da ti fali, a to je znanje. Prije nego što si počeo pisati o nobelovcima trebao si vidjet pročitati ko sta kako pa tek onda pisati, ovako mi dođeš kao na volej. Evo primjer, ona Mijanmaraka je dobila nobela za mir pa je podrzala istrebljenje Rohinja. Obama je dobio nobela a pokrenuo ratove i ubio mnogo ljudi. Onaj pisac Gras il kako već je dobio nobela pa negira Srebrenicu. Dakle, nobelovac i radikalni politički stavovi idu zajedno, mada je uvijek prvo nobel pa onda radikal.
Ja sam stvarno mislio da si ozbiljan forumaš, a porediš nobelovu nagradu za mir sa nobelovom nagradom za hemiju, eto koliko znaš.
Niko ozbiljan ne poriče da se radi o stručnjacima svjetskog nivoa, kakvih malo ima na čitavoj planeti.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 avg 2024, 00:34

08 avg 2024, 00:01
ASD je napisao/la:
07 avg 2024, 23:27

Pa živi i 2 milion arapa, da ne čekaju i oni možda mesiju?

Živi i Dan Schechtman, Aida Yonath, Avram Hershko, Aron Ciechanover itd, To su sve dobitnici nobelove nagrade.

Ovi što su 7. oktobra poginuli su daleko od ekstremista. Među njima je bilo Palestinaca.
Da ista znaš a vrlo malo znaš, znao bi kako žive i da su oni tamo građani drugog reda, imaju prava ali su građani drugog reda u svakom smislu. Uostalom sta ja imam tebi objašnjavati kada si nemaš elementarnog znanja o stvarima o kojima komentarišeš.
Zaobiđi me molim te sa svojim izmišljanjima.

Evandera poštujem kao forumasa ali nisam znao da je uzeo ovu ads matricu silovanja, paljenja, odrubljivanja glava, pa cak su i izraelci objavili da toga nije bilo.

Od kada je ovo Saruman toliko ubijeđen u rusku vojnu moć :hmmmmm:
Otidji ovu subotu na aerodromu u Sarajevu, pa ih pitaj. Svake subote imas let Tel Avi-Sarajevo, koji dovozi turiste iz Izraela, Arape, vec trecu godinu za redom. Istina, nemaju prava koja imaju židovi, politicka prije svega, ali ekonomski jako dobro stoje i imaju ugodan zivot. Vise slobode nego da zive u bilo kojoj arapskoj drzavi. Ili je pak narativ kako su tih 2 miliona muslimana tamo svi izdajnici?
Mada, generalno svima, tamo zivot ne vjerujem da je nesto kvalitetan. Vjeciti sukobi, nikad mira nije bilo. Posaljes dijete u obdaniste, ne znas kad ce kakva raketa zalutati mozda. Dzaba pare i sve, kad rahatluka nema.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 08 avg 2024, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 avg 2024, 00:37

Brokula je napisao/la:
08 avg 2024, 00:18
Normalno da je bolje zivjeti u drzavi koju USA nije bombardovala par decenija bez prestanka i onda reklo ups nasa greska.

Koliko je rat unazadio Bosnu? Jesmo mi Bosnjaci krivi jer su nas komsije pokusale smaknuti sa lica zemlje, pa nam je posljedicno sad standard za qurac
Znaš dobro da te države neće biti prosperitetne ni da im omogućiš 1001 godinu mira prije svega radi bolesnih zakona i zatucanosti koja vlada.

BiH itekako jeste unazadjena ratom ali

a) Ni prije rata nije bila nikakav ekonomski pojam, čak i unutar Jugoslavije
b) Dovoljno je vremena prošlo i prilika došlo da se od rata napravi cakum pakum država, makar onaj dio gdje žive Bošnjaci, to što su Bošnjake njihovi predstavnici vlasti krali i sprovodili najgoru moguću politiku je drugi par cipela

Tako da dolazimo do zaključka da standard u Bosni ne bi bio čemu ni bez rata
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 avg 2024, 00:47

Brokula je napisao/la:

Rat nas ekonomski haman nista nije unazadio. Najgore poslijedice rata su gubici zivota i raseljenost.
Ekonomski i bez rata bi mi bili tu gdje smo sad, bara bara sa Crnom Gorom, Makedonijom, Srbijom, daleko iza Hrvatske. Zali boze bezveze izgubljenih zivota. Kuce i zgrade su se nakon rata obnovile donacijama, fabrike koje u ratu nisu propale, propale su u miru, tako da je svejedno. Isto kao sto su propale u gore nabrojanim drzavama. Puteve i slicno, ni onako nikad nismo imali.
Poslijedice rata koji se zavrsio prije 30 godina, trebaju prestati biti vadiona za kriminal i lose vodjenje, koji se sad desava i koji nas tjera jos dublje na dno.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 avg 2024, 00:49

Kriminal, nepismenost, neuredjeno trziste, losa infrastruktura su sve posljedice rata, a i cinjenice da smo bili gradjani drugog reda u Jugoslaviji.
Svaka posljedica ima uzrok
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 avg 2024, 00:53

Slabo išta od tog je nažalost posljedica rata, mnoge zemlje koje su imale sličan status kao mi prilikom pada Berlinskog zida muče te muke čak i bez rata, recimo Crna Gora je sjajan primjer a tu su i EU članice Bugarska i Rumunija koje ni silne EU pare, subvencije i nedostatak rata nisu progurale u krug progresivnih zemalja
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 avg 2024, 00:55

Arab-Palestinians comprise approximately 21 percent of the Israeli population, with 45.3 percent of families and 57.8 percent of children living below the poverty line.
Izvor - Endeweld M, Gottlieb D, Heller O, et al. (2019) Poverty and Social Gaps Report: Poverty and Social Gaps in 2018. Jerusalem, Israel: National Insurance Institute of Israel.

Dalje, u izvještaju iz 2021. godine pod nazivom A Threshold Crossed: Israeli Authorities and the Crimes of Apartheid and Persecution, Human Rights Watch je detaljno dokumentovao diskriminatorne prakse prema arapskim građanima Izraela.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 08 avg 2024, 00:59

ASD je napisao/la:
08 avg 2024, 00:31

Ja sam stvarno mislio da si ozbiljan forumaš, a porediš nobelovu nagradu za mir sa nobelovom nagradom za hemiju, eto koliko znaš.
Niko ozbiljan ne poriče da se radi o stručnjacima svjetskog nivoa, kakvih malo ima na čitavoj planeti.
Petljas se samo, koprcas se kao riba na suhom. Kakve veze ima struka nekoga sa njegov političkim stavom. Sta hemicari nisu radikalni politički. Pa i ovaj Gras je književnik, on može biti radikal a hemicar ne.
Ovo pismo su UN napisali ti tvoji mirotvorci od nobelovaca
Eight Nobel laureates sent a letter on Tuesday to the heads of the United Nations, the International Committee of the Red Cross, and the World Health Organization urging them to take immediate action to deliver needed medication to the remaining Israeli hostages in Gaza and to act for their immediate release.
Ima ovdje jos svašta u pismu, ali ovo je suština.

Ni riječi od hiljade ubijene palestinske nevine djece, ili od preko 8000 palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima bez suđenja, gdje prolaze mučenja gore nego Goli otok.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2024, 01:06

08 avg 2024, 00:59
ASD je napisao/la:
08 avg 2024, 00:31

Petljas se samo, koprcas se kao riba na suhom. Kakve veze ima struka nekoga sa njegov političkim stavom. Sta hemicari nisu radikalni politički. Pa i ovaj Gras je književnik, on može biti radikal a hemicar ne.
Ovo pismo su UN napisali ti tvoji mirotvorci od nobelovaca
Eight Nobel laureates sent a letter on Tuesday to the heads of the United Nations, the International Committee of the Red Cross, and the World Health Organization urging them to take immediate action to deliver needed medication to the remaining Israeli hostages in Gaza and to act for their immediate release.
Ima ovdje jos svašta u pismu, ali ovo je suština.

Ni riječi od hiljade ubijene palestinske nevine djece, ili od preko 8000 palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima bez suđenja, gdje prolaze mučenja gore nego Goli otok.
07 avg 2024, 23:15
Iskreno da ti kažem niti jedna od tih zemalja nije nešto za život, naravno iz različitih perspektiva. Izrael jeste ekonomski najjača ali to je zemlja koja je u ratu 70 godina, i u kojoj nikad ne znaš kada može doći neka raketa do tvoje zgrade. Normalan čovjek ne bi volio tu živjeti. Brojni uspješni i bogati ljudi su jevreji, zašto niko od njih ne zivi tamo. Zašto sto se ne osjećaju sigurno. U ovom današnjem Izraelu živi onaj najradikalniji dio jevreja koji su tu čekajući mejsija da napravi treći hram.
Pita lik. Zašto niko od tih uspješnih i bogatih jevreja ne živi tamo. Ja mu nabrojim neke od najuspješnijih ljudi današnjice koji žive tamo i još mi lik piše da se koprcam.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 avg 2024, 01:23

A kako to mijenja cinjenicu da su oni genocidni manijaci? Gdje je tu ekvivalentnost ikakva?

Neki od najboljih naucnika ikad su bili nacisti koji su zivot posvetili izmisljanju novih nacina da ubiju Jevreje. I oni su u svoje vrijeme bili uspjesni, pametni, visokog staleza, a Jevreji narod drugog reda

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 08 avg 2024, 02:26

Evander je napisao/la:
08 avg 2024, 00:47
Brokula je napisao/la:

Rat nas ekonomski haman nista nije unazadio. Najgore poslijedice rata su gubici zivota i raseljenost.
Ekonomski i bez rata bi mi bili tu gdje smo sad, bara bara sa Crnom Gorom, Makedonijom, Srbijom, daleko iza Hrvatske. Zali boze bezveze izgubljenih zivota. Kuce i zgrade su se nakon rata obnovile donacijama, fabrike koje u ratu nisu propale, propale su u miru, tako da je svejedno. Isto kao sto su propale u gore nabrojanim drzavama. Puteve i slicno, ni onako nikad nismo imali.
Poslijedice rata koji se zavrsio prije 30 godina, trebaju prestati biti vadiona za kriminal i lose vodjenje, koji se sad desava i koji nas tjera jos dublje na dno.
Bejha nikad nije imala velik standard ni u Jugoslaviji pa ni u Rimskom carstvu. Uvijek smo godinama kasnili iza drugih uredjenijih drzava.

slika

Evo recimo vec Rimsko carstvo je pokazalo da se s Balkana treba hvatat noge

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 avg 2024, 02:46

Pogledaj situaciju u Germaniji na toj mapi
#Punoljetstvo

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 08 avg 2024, 04:50

Ovo je prikaz problema as situacijom u Gazi. Ljudi se ubise baveci se trivijalnim stvarima i pokusava se opravdati genocid s Tim da su oni kao tu neka civilizacija. Citav svijet treba na socijalnim mrezama ako imaju da objavljuje i poziva na zastoj genocida, koga boli k ko ima vise nobelovaca i gdje je veci standard zivota kad se sad istrebljuje populacija Gaze. To treba stati i treba samo pisati I pricati o tome da to treba stati, a kad stane onda je vrijeme za pisljive nobelovce i ostale stvari.

Ovako mi izgleda govor poejedinih: “Israel je tamo jedina normalna drzava, treba okrenuti glavu i pustit ih da rade sta hoce”

Kauboj772
Kontakt:

Post Postao/la Kauboj772 » 08 avg 2024, 05:45

Licemjerno je i da takvi pozivi uglavnom uvijek dolaze od onih koji opravdavaju ili cak velicaju teroristicki cin iz 10.mj. prosle godine.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 08 avg 2024, 05:49

Eto de ti pozivaj ti nisi licemjer

Kauboj772
Kontakt:

Post Postao/la Kauboj772 » 08 avg 2024, 05:50

nerkolfc je napisao/la:
08 avg 2024, 05:49
Eto de ti pozivaj ti nisi licemjer
Svako normalan zeli mir u svijetu, ali to je ocito nemoguce. Pozivanje bih ostavio za one koji obnasaju neke funkcije, mi smo ionako nebitni.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.