https://www.mdr.de/sport/video-energie- ... 3e4cd.html
U petak Dinamo-Cottbus

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Gledao sam djelimicno utakmicu,nije Cottbus bio los.Ipak Arminia se dobro pojacala i definitivno ih vidim u top5 ove sezone.ljevak je napisao/la: ↑04 avg 2024, 20:28Lijepo vidjeti Cottbus da se izvukao iz amaterskog nogometa. Doduse, nece dugo odsustvovati.![]()
https://www.mdr.de/sport/video-energie- ... 3e4cd.html
U petak Dinamo-Cottbus![]()
Ma nista od njih. Los roster, nedovoljno za treci rang. Dvije su im opcije za opstanak, prva da odigraju dobro, dobro iznad svojih mogucnosti, druga da 4 ekipe odigraju groznu sezonu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 08:41
Gledao sam djelimicno utakmicu,nije Cottbus bio los.Ipak Arminia se dobro pojacala i definitivno ih vidim u top5 ove sezone.
Trebat ce vremena da se Cottbus privikne na utakmice dritte jer su godinama igrali u regionalnoj ligi.
Jedina mala zamjerka je ta što su relativno slabo do sad odradili pojačanja,koja ovom timu trebaju.
Stuttgart2/Hannover2 sigurno je neko od ove dvije ekipe kandidat za ispadanje,Verl,Manheim i Unterhaching zajedno sa Cottbusom borba za opstanak.ljevak je napisao/la: ↑05 avg 2024, 22:21Ma nista od njih. Los roster, nedovoljno za treci rang. Dvije su im opcije za opstanak, prva da odigraju dobro, dobro iznad svojih mogucnosti, druga da 4 ekipe odigraju groznu sezonu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 08:41
Gledao sam djelimicno utakmicu,nije Cottbus bio los.Ipak Arminia se dobro pojacala i definitivno ih vidim u top5 ove sezone.
Trebat ce vremena da se Cottbus privikne na utakmice dritte jer su godinama igrali u regionalnoj ligi.
Jedina mala zamjerka je ta što su relativno slabo do sad odradili pojačanja,koja ovom timu trebaju.
Realno, ne racunajuci rezervne ekipe (nikad nisi nacisto koliko su sposobni), najlosija su ekipa.
Ili kao u EPL napraviti posebnu ligu samo za druge ekipe.Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:43Stuttgart2/Hannover2 sigurno je neko od ove dvije ekipe kandidat za ispadanje,Verl,Manheim i Unterhaching zajedno sa Cottbusom borba za opstanak.ljevak je napisao/la: ↑05 avg 2024, 22:21Ma nista od njih. Los roster, nedovoljno za treci rang. Dvije su im opcije za opstanak, prva da odigraju dobro, dobro iznad svojih mogucnosti, druga da 4 ekipe odigraju groznu sezonu.Amirutah1988 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 08:41
Realno, ne racunajuci rezervne ekipe (nikad nisi nacisto koliko su sposobni), najlosija su ekipa.
Uzimajuci u obzir koliko je svake sezone teža Dritta,imajuci uvid u to koliko je tesko biti pobjednik reggionalne lige(dug i trnovit put)najpametnija odluka Njemackog fudbalskog saveza bila bi da stavi zabranu igranja timovima kao sto su Dortmund2/Hannover2/Stuttgart2.
Ako su to uspjeli u cvajti,nadam se da ce i to uskoro biti i u dritta ligi.
Ovakvi timovi trebaju igrati regionalnu i ništa više od toga
Eh upravo tako,koliko samo ima sjajnih gradova,timova koji tabore godinama u regionalnim ligama(Meppen,Jena,Babelsberg,sad im se jos pridruzio Duisburg na moje veliko razočarenje,Oberhausen,Wuppertaler,Offenbach,Burgauzen,Trier i moze se do beskonacno nabrajati.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 avg 2024, 15:58Ili kao u EPL napraviti posebnu ligu samo za druge ekipe.Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:43Stuttgart2/Hannover2 sigurno je neko od ove dvije ekipe kandidat za ispadanje,Verl,Manheim i Unterhaching zajedno sa Cottbusom borba za opstanak.ljevak je napisao/la: ↑05 avg 2024, 22:21
Ma nista od njih. Los roster, nedovoljno za treci rang. Dvije su im opcije za opstanak, prva da odigraju dobro, dobro iznad svojih mogucnosti, druga da 4 ekipe odigraju groznu sezonu.
Uzimajuci u obzir koliko je svake sezone teža Dritta,imajuci uvid u to koliko je tesko biti pobjednik reggionalne lige(dug i trnovit put)najpametnija odluka Njemackog fudbalskog saveza bila bi da stavi zabranu igranja timovima kao sto su Dortmund2/Hannover2/Stuttgart2.
I meni je bezveze da druge ekipe igraju sa ostalim klubovima.
Und in der BuLi muss ich mir Redbull gegen Volkswagen anschauen….
Dobro je Cottbus poceo,slicno kao sa Bielefeldom,ali problemi u odbrani su evidentni.akisarajevo92 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 00:26
Und in der BuLi muss ich mir Redbull gegen Volkswagen anschauen….![]()
Naleti juce na neke rezultate, u Oberligi Hamburg igra i HSV IIIAmirutah1988 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 16:07Eh upravo tako,koliko samo ima sjajnih gradova,timova koji tabore godinama u regionalnim ligama(Meppen,Jena,Babelsberg,sad im se jos pridruzio Duisburg na moje veliko razočarenje,Oberhausen,Wuppertaler,Offenbach,Burgauzen,Trier i moze se do beskonacno nabrajati.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 avg 2024, 15:58Ili kao u EPL napraviti posebnu ligu samo za druge ekipe.Amirutah1988 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:43
Stuttgart2/Hannover2 sigurno je neko od ove dvije ekipe kandidat za ispadanje,Verl,Manheim i Unterhaching zajedno sa Cottbusom borba za opstanak.
Čak i u Oberligama još nižem rangu ima simpaticnih klubova koji su željni profesionalnog fudbala.
Nadam se nekim promjenama u skorijoj buducnosti
Ma prenatrpano je to sve nakon Dritte,cak i regionalne lige zahtijevaju reformu,a Oberligu je potrebno i ukinuti.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 avg 2024, 09:11Naleti juce na neke rezultate, u Oberligi Hamburg igra i HSV IIIAmirutah1988 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 16:07Eh upravo tako,koliko samo ima sjajnih gradova,timova koji tabore godinama u regionalnim ligama(Meppen,Jena,Babelsberg,sad im se jos pridruzio Duisburg na moje veliko razočarenje,Oberhausen,Wuppertaler,Offenbach,Burgauzen,Trier i moze se do beskonacno nabrajati.kraljttbvb je napisao/la: ↑06 avg 2024, 15:58
Ili kao u EPL napraviti posebnu ligu samo za druge ekipe.
Čak i u Oberligama još nižem rangu ima simpaticnih klubova koji su željni profesionalnog fudbala.
Nadam se nekim promjenama u skorijoj buducnosti![]()
Ljudi 3 ekipe imaju...
Amaterizam i besparica su u regionalnim ligama, tj. da budem posve tacan u Nordost. Ostale ne znam jer ne pratim. Tesko bi, veci broj klubova, izdrzao da se takmici na teritoriji polovine Njemacke. Infrastrukturno su u golemom zaostatku, zadnjih 5-10 godina nesto se pokrenulo, a i to kad pogledas klubove koji su gradili (Dinamo, Aue, Chemnitz, Zwickau,Erfurt, Jena) svi su u teskim finansijskim problemima zbog istih ulaganja.Amirutah1988 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 09:52Ma prenatrpano je to sve nakon Dritte,cak i regionalne lige zahtijevaju reformu,a Oberligu je potrebno i ukinuti.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 avg 2024, 09:11Naleti juce na neke rezultate, u Oberligi Hamburg igra i HSV IIIAmirutah1988 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 16:07
Eh upravo tako,koliko samo ima sjajnih gradova,timova koji tabore godinama u regionalnim ligama(Meppen,Jena,Babelsberg,sad im se jos pridruzio Duisburg na moje veliko razočarenje,Oberhausen,Wuppertaler,Offenbach,Burgauzen,Trier i moze se do beskonacno nabrajati.
Nadam se nekim promjenama u skorijoj buducnosti![]()
Ljudi 3 ekipe imaju...
Ako i treba da postoji onda treba maximalno 2-3 da postoje.
Ove sezone novitet je DFB Youth liga(U19),i to je sasvim dovoljno.
Reggionalne lige bi po mojoj nekoj racunici trebalo pregrupisati u 2 i smanjiti broj ekipa,30%sigurno ima viška ekipa.
Sistem kao u Engleskoj,po meni ne funkcionise u Njemackoj,to nije to jednostavno,a mislim da to žele Nijemci
Regionalnu ligu Zapad pratim solidno,infrastrukturalno sasvim korektno za taj rang,Nordost po imenima klubova,gradova bi trebalo bolje da izgleda,a to nije slucaj.ljevak je napisao/la: ↑10 avg 2024, 10:46Amaterizam i besparica su u regionalnim ligama, tj. da budem posve tacan u Nordost. Ostale ne znam jer ne pratim. Tesko bi, veci broj klubova, izdrzao da se takmici na teritoriji polovine Njemacke. Infrastrukturno su u golemom zaostatku, zadnjih 5-10 godina nesto se pokrenulo, a i to kad pogledas klubove koji su gradili (Dinamo, Aue, Chemnitz, Zwickau,Erfurt, Jena) svi su u teskim finansijskim problemima zbog istih ulaganja.Amirutah1988 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 09:52Ma prenatrpano je to sve nakon Dritte,cak i regionalne lige zahtijevaju reformu,a Oberligu je potrebno i ukinuti.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 avg 2024, 09:11
Naleti juce na neke rezultate, u Oberligi Hamburg igra i HSV III![]()
Ljudi 3 ekipe imaju...
Ako i treba da postoji onda treba maximalno 2-3 da postoje.
Ove sezone novitet je DFB Youth liga(U19),i to je sasvim dovoljno.
Reggionalne lige bi po mojoj nekoj racunici trebalo pregrupisati u 2 i smanjiti broj ekipa,30%sigurno ima viška ekipa.
Sistem kao u Engleskoj,po meni ne funkcionise u Njemackoj,to nije to jednostavno,a mislim da to žele Nijemci
Igracki nikad nece privuci iole kvalitetne igrace sa zapada, a omladinski pogoni su kod svih truba.
Tako da to reorganizacijom gubis dio drzave, prakticki ces gurnuti klubove u neki peti rang koji ce biti isti kao sadasnje regionalne lige.
Da ovaj sistem ne valja, slazem se. Ne svidja mi se treci rang, a kamoli ispod.
Amirutah1988 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 11:15Da li bi pomoglo da Dritta izgleda kao SeriaC u smislu da za trece mjesto se bore ekipe od 3 do 8 mjesta, mislim da je odgovor-DA.
Hocemo li baraz uvoditi u drittu ili cemo ga ukidati jer je nepravedanAmirutah1988 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 11:15I da naravno baraz apsolutno treba ukinuti od Bundeslige do regionalne;jer je nepravedno
Ovaj sadasnji baraz bih ukinuo,kraljttbvb je napisao/la: ↑10 avg 2024, 12:37Amirutah1988 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 11:15Da li bi pomoglo da Dritta izgleda kao SeriaC u smislu da za trece mjesto se bore ekipe od 3 do 8 mjesta, mislim da je odgovor-DA.Hocemo li baraz uvoditi u drittu ili cemo ga ukidati jer je nepravedanAmirutah1988 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 11:15I da naravno baraz apsolutno treba ukinuti od Bundeslige do regionalne;jer je nepravedno![]()
Meni je bezveze svaki oblik baraza ili play offa, jer neko ko slucajno zavrsi 8. u dritti (sada u Seria B u Italiji), moze srecno upasti u visi rang![]()
Kaj ti imaš protiv Haesfaua, mi smo se pošteno izborili iz Landeslige?kraljttbvb je napisao/la: ↑10 avg 2024, 09:11Naleti juce na neke rezultate, u Oberligi Hamburg igra i HSV III![]()
Ljudi 3 ekipe imaju...
Vazda te zaboravim pitati, kakvo je sad stanje u HSV-u?ledar je napisao/la: ↑10 avg 2024, 13:59Kaj ti imaš protiv Haesfaua, mi smo se pošteno izborili iz Landeslige?kraljttbvb je napisao/la: ↑10 avg 2024, 09:11Naleti juce na neke rezultate, u Oberligi Hamburg igra i HSV III![]()
Ljudi 3 ekipe imaju...
Zezam se, naravno. To je čista razbibriga, ekipa se rekreira a smisao je da nakon tekme svi (i domaći i gosti) odu na pivu. I naš Vorstandvorsitzender Jansen igra u ekipi.
Da,i zamisli mlađa od mene za 3 godine
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.