OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Mogli
Kontakt:

Re: OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Mogli » 03 avg 2024, 14:14

Sheyi je napisao/la:
02 avg 2024, 23:57
Ma kakvi uslovi, kakva drzava, gdje su uslovi bili kad je bacio preko 21 metar, a veceras jedva 19 jbt, kakve veze uslovi s tim imaju ili Lana pliva 3 sekunde sporije, ali ne smijes nikome nista reci, ovi su zasticeniji od fudbalera, ne do Bog kritikovati. Larisi nemas sta reci, ovo sto je izgubila zene su ko kranovi, ona Samardzic isprepadana, zadovoljila se jednom pobjedom, i onaj brat plivac se nije ugusio i to je dobro.
Nijedna druga drzava ne ulaze u bezveznjake poput nase. Za Lanu se bilo gdje drugo ne bi ni culo, a ovdje dobila status zvijezde. Ko zna na sta je novac sto je dobila otisao.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 avg 2024, 16:01

Sveta Lucija veceras vrlo vjerovatno uzima medalju, prvu u istoriji. Poslali manje takmicara od nas... Imaju stanovnika malo vise od pola Sarajeva. Hebem ja nas sport...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 03 avg 2024, 16:09

"Dok u Bosni i Hercegovini slavimo peta, sedma 12., 15. 27. .33. mjesta, dok su novinari i političari najveći krivci, dok imamo milione selektora po tastaturama, ponosnih stanovnika, neke države odbrojavaju do prve olimpijske medalje u historiji i to s punim pravom."

ss.ba odlučio biti glas foruma, svaka čast :tokralju:

Namibija
Kontakt:

Post Postao/la Namibija » 03 avg 2024, 16:13

Ko ne vjeruje u te neke nadnaravne sile, dovoljno je da pogleda nase proklestvo sa sportovima, a pogotovo s Olimpijskom medaljom.

Dinarska rasa ljudi, ko od brda odvaljeni, visoki i jaki, nasa djeca stasavaju kao odlicni igraci timskih sportova diljem Evrope i Amerike i opet vrlo malo sportista u individualnim sportovima uspijevamo napraviti.

Imali smo prokletstvo, nikako da odemo na veliko takmicenje u fudbalu, pa smo nekako uspjeli, nismo se obrukali. Nasi klubovi nisu mogli u grupnu fazu nijednog takmicenja, pa ode Zrinjski, nije se obrukao. Kosarkasi su na velika prvenstva isli jos od rata, pa nekakav jinx tu nismo ni imali, rukometasi dugo nisu mogli na neko takmicenje otici, pa kada su pali skoro u zaborav, plasirali su se na Svjetsko i Evropsko.

Meni su prosle Olimpijske ulijevale nadu da idemo naprijed, Tuka i Pezer su stigli do finala, Husic umalo nije uzeo medalju, a Lana je obecavala da ce biti megazvijezda plivanja. Kako smo se brzo rasuli, to je nevjerovatno.

Medalje su se uzimale ispred nase zemlje i na Univerzijadi, i na Mediteranskim igrama i na ovim omladinskim olimpijadama i na Paraolimpijadi, fali samo ta Olimpijska. Mislim da ce se pojaviti nekada neko dijete kao sto je bio Husic, biti spretan i sretan da dodje do bronze i opet je zadugo nece biti, a nacija ce biti zadovoljna jer smo ipak uspjeli osvojiti nesto.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 03 avg 2024, 16:29

Varg je napisao/la:
03 avg 2024, 16:09
"Dok u Bosni i Hercegovini slavimo peta, sedma 12., 15. 27. .33. mjesta, dok su novinari i političari najveći krivci, dok imamo milione selektora po tastaturama, ponosnih stanovnika, neke države odbrojavaju do prve olimpijske medalje u historiji i to s punim pravom."

ss.ba odlučio biti glas foruma, svaka čast :tokralju:
:salut: :salut:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 avg 2024, 22:23

DamirT je napisao/la:
03 avg 2024, 16:01
Sveta Lucija veceras vrlo vjerovatno uzima medalju, prvu u istoriji. Poslali manje takmicara od nas... Imaju stanovnika malo vise od pola Sarajeva. Hebem ja nas sport...
Sv. Lucija (180 hiljada stanovnika) i Dominika (72 hiljada stanovnika) do svoje prve medalje u historiji, i to zlatna :salut:

Bitno je učestvovati :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 avg 2024, 22:32

Vucevich je napisao/la:
03 avg 2024, 22:23
DamirT je napisao/la:
03 avg 2024, 16:01
Sv. Lucija (180 hiljada stanovnika) i Dominika (72 hiljada stanovnika) do svoje prve medalje u historiji, i to zlatna :salut:

Bitno je učestvovati :bih:
Jedinica za neuspjeh u sportu: Bosna i Hercegovina :bih:

A znamo vrijedjati kad nam drugi kazu da smo antitalenti u sportu...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 avg 2024, 23:52

Nije drzava nista kriva sto su suplje glave. Pezer ima top uslove i dobili su sve, a on Tiktokari. Ko mu je kriv sto mu je IQ 80.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 04 avg 2024, 20:52

tuzlak1987 je napisao/la:
03 avg 2024, 23:52
Nije drzava nista kriva sto su suplje glave. Pezer ima top uslove i dobili su sve, a on Tiktokari. Ko mu je kriv sto mu je IQ 80.
Juniorska košarkaška reprezentacija BiH se spasila bruke i opstala u diviziji B
Samo nazadujemo iz godine u godinu. Jednostavno kombinacija manjka talenta, manjka truda i zelje za uspjehom i manjka strucnih ljudi od kojih ces uciti i napredovati.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 avg 2024, 22:39

Mogli je napisao/la:
04 avg 2024, 20:52
Juniorska košarkaška reprezentacija BiH se spasila bruke i opstala u diviziji B
Samo nazadujemo iz godine u godinu. Jednostavno kombinacija manjka talenta, manjka truda i zelje za uspjehom i manjka strucnih ljudi od kojih ces uciti i napredovati.
Ma nije manjak talenta, pa mi smo se ubili gradjom za bacanje kugle, kladiva pa i diska, borilackih sportova samo niko to ni ne forsira previse.
Najbolji je primjer kako je Nurkic slucajno postao kosarkas i najuspjesniji je nas kosarkas trenutno, jedini u NBA. I koliko imamo takvih sportista sto ih niko nije otkrio i gurao u sport.
Mozemo pricati jedino da se slabo bavimo ovim sportovima u mladosti i da i ko bude dobar ubije ga kafana i zajebavanje u kljucnim godinama.

Kad se pise o uslovima, uslovi nisu dati Lani sve sto treba, vec su uslovi da i 10 djevojcica dobije ok uslove (dobro ne bas kao ona) i garanciju da ako propadnu, sto je moguce u sportu, da ne zavrse kao prosjaci sa 20god bez skole i perspektive.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Cap13
Kontakt:

Post Postao/la Cap13 » 05 avg 2024, 12:16

Najveći naš problem je aljkavost u svemu što radimo. Za mnogo stvari smo sposobni, nadprosjećno smo inteligentni, nismo čak ni toliko lijeni, ali imamo potrebu da kad nešto radimo da nam to ispadne iz ruku. To se ogleda i kroz sport. Mislim da nije problem manjka talenta ili znanja, nego ta naša aljkavost i kao neka potreba da posao ostavimo do pola završen.
Nad Zenicom nebo se pali
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 05 avg 2024, 12:37

Cap13 je napisao/la:
05 avg 2024, 12:16
Najveći naš problem je aljkavost u svemu što radimo. Za mnogo stvari smo sposobni, nadprosjećno smo inteligentni, nismo čak ni toliko lijeni, ali imamo potrebu da kad nešto radimo da nam to ispadne iz ruku. To se ogleda i kroz sport. Mislim da nije problem manjka talenta ili znanja, nego ta naša aljkavost i kao neka potreba da posao ostavimo do pola završen.
Nismo mi aljkavi - mi smo neobrazovani. Sa nasom djecom rade neobrazovani ljudi, koji ne znaju da prepoznaju kvalitete ni slabosti djece.
Nasa djeca od 6-7 godine do 10-11 godine nemaju u sklopu skole Fizicko obrazovanje - ustvari imaju ali te casove ne vodi skolovani profesor sporta vec neka uciteljica/ucitelj koji to vidi kao odmor i pola sale muski ganjaju loptu, drugo pola sale curice ganjaju loptu, a nerijetko se ti casovi pretvore i u casove matematike, bosanskog ili tako nesto. Zatim u nasim omladinskim selekcijama svih fudbalskih, kosarkaskih, rukometnih i ostalih klubova rade ljudi sa djecom koji nisu prsmrdili nikakvoj visoj skoli, koji kursa a ne nesto vise nisu vidjeli, koji se ne razumiju u metodologiju rada i razvoja djece. Navodite Lanu, bacaca kugle ili Tuku - pa kao oni su imali uslove pa nisu napravili - drzava ne treba da pravi uslove da pojedinac napravi nesto - drzava pravi infrastrukturu, skoluje trenere i strucnjake koji pocinju da rade sa talentima od 10-12 godine i oni koji postanu profesionalci sa svojih 18-20 godina su vec odskolovani sportisti - a ovo je kod nas statisticka greska gdje ponekad ispliva neko koji moze postici olimpijsku normu.
Zaboravimo sve olimpijske sportove - uzmimo najpopularniji sport u BiH fudbal - koliko od rata pa na ovamo je poniklo, odraslo u BiH djece koji su prosli kroz Bosanske skole fubala i dosli do lige 5 i napravili neku solidnu karijeru - ja se mogu sjetiti samo Edina Dz. - to nije nedostatak talenta to je nedostatak strucnih ljudi na odgovarajucim funkcijama - MI SMO NEOBRAZOVANI.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 avg 2024, 14:48

Nista skolovaniji ili zainteresovaniji nisu ni nastavnici od 5-9 rezreda. Ako se neko dijete golim okom izdvaja u nečemu malo se posveti pažnje i ti je to. Većinom izgovor slaba generacija i tako sto hiljada generacija prodje....
nema potpisa

Kauboj772
Kontakt:

Post Postao/la Kauboj772 » 07 avg 2024, 12:55

kad se bude spremalo za olimpijadu u birtiji, kladionici, cevabdzinici ili pekari ne sumnjam da ce biti zetva medalja

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 avg 2024, 19:10

MRTVA EKSKLUZIVA❗❗❗

Bh. olimpijski tim tiktokera stigao u Pariz. 🇧🇦 🇧🇦 🇧🇦

Našu jedinu domovinu predstavljat će postava od pet tiktokera i to:

Elvedin Sakić zvani Real Madrid (lični rekord 5 lavova u jednom lajvu)

Hamdija Bosanski Hulk (lični rekord 300 metara maznutih drva)

Sanel zvani Patak (lični rekord 14598 svađa na tiktoku)

Huda Company (lični rekord 32 pokvarena zuba)

Elvedin Kadrić zvani Ljubi Kadra (lični rekord 100 puta lijecen od sihira)

Svak' će se takmičiti u svojoj kategoriji, a mi znamo da im tu RAVNIH NEMA❗

Sretno, ZLATNI MOMCI, obradujte ovaj napaćeni narod 🙏 🥇
Ako sad ne uzmemo zlato, necemo nikad :bih:
Sretno momci.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 avg 2024, 20:08

DamirT je napisao/la:
08 avg 2024, 19:10
MRTVA EKSKLUZIVA❗❗❗

Bh. olimpijski tim tiktokera stigao u Pariz. 🇧🇦 🇧🇦 🇧🇦

Našu jedinu domovinu predstavljat će postava od pet tiktokera i to:

Elvedin Sakić zvani Real Madrid (lični rekord 5 lavova u jednom lajvu)

Hamdija Bosanski Hulk (lični rekord 300 metara maznutih drva)

Sanel zvani Patak (lični rekord 14598 svađa na tiktoku)

Huda Company (lični rekord 32 pokvarena zuba)

Elvedin Kadrić zvani Ljubi Kadra (lični rekord 100 puta lijecen od sihira)

Svak' će se takmičiti u svojoj kategoriji, a mi znamo da im tu RAVNIH NEMA❗

Sretno, ZLATNI MOMCI, obradujte ovaj napaćeni narod 🙏 🥇
Ako sad ne uzmemo zlato, necemo nikad :bih:
Sretno momci.
bili bi garant četvrti

da nam zvezde granda uvedu isto bi bilo

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 avg 2024, 23:36

Uze i Albanija svoju prvu medalju. Istina, uvezli Rusa, ali medalja je medalja. Ostajemo bez OI medalje jos mi i par egzoticnih zemalja :rol:

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 11 avg 2024, 00:18

Evander je napisao/la:
10 avg 2024, 23:36
Uze i Albanija svoju prvu medalju. Istina, uvezli Rusa, ali medalja je medalja. Ostajemo bez OI medalje jos mi i par egzoticnih zemalja :rol:
"Along with Andorra, Malta and Monaco, Bosnia and Herzegovina is one of four current European participants that have never won an Olympic medal".

Andora, Malta, Monako i mi. Svaka im cast, i to nije lako uspijeti. I onaj refugee olympic team takodje ima jednu medalju. A da ne pricamo o drzavama poput Sveta Lucija, Guatemala, Grenada, Botswana, Uganda, Moldavija, Luksemburg, Lihtenstajn, Kosovo, Kipar, San Marino... 😀
Mi smo samo za Zvezda Granda. Nije za nas sport. Ukrajina u ratu od 02.2022, pa ljudi opet imaju 12 medalja. Kod nas se koristi svaki izgovor, samo da bi opravdali kriminal, los rad ili nerad i poraze. Sta ces, kako je tako je. Sve je ovo zasluzeno, jer sve se ovo desava po zasluzi i sve ima svoj razlog.

PS: San Marino ima 3 medalje. U 2021 Tokio osvojili su 3 medalje. Imali su tad samo 5 sportista i opet na kraju 3 medalje. Nek nam oni budu super primjer. San Marino i refugee olympic team....
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 avg 2024, 00:34

Znam da je mozda tesko al moze li se priblizno istraziti koliko je sportasa rodjenih u BiH osvojilo olimpijsku medalju kad smo bili Jugoslavija. Nema veze jel timski il individualni sport, moze npr Mirza Delibašić, Raza.....

9 OI je proslo a mi ni blizo jedne jedine medalje....
nema potpisa

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 11 avg 2024, 00:39

Admir_Sa je napisao/la:
11 avg 2024, 00:34
Znam da je mozda tesko al moze li se priblizno istraziti koliko je sportasa rodjenih u BiH osvojilo olimpijsku medalju kad smo bili Jugoslavija. Nema veze jel timski il individualni sport, moze npr Mirza Delibašić, Raza.....

9 OI je proslo a mi ni blizo jedne jedine medalje....
Individualno - Srbija 22, Slovenija 13, Hrvatska 11, Bosna 4

Odgovori

Natrag na “LJETNE OLIMPIJSKE IGRE - PARIZ 2024”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.