Premijer liga 2024/2025

Mahmurluk
Kontakt:

Re: Premijer liga 2024/2025

Post Postao/la Mahmurluk » 21 jun 2024, 11:41

Koliko će Lončaru odbiti?

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 24 jun 2024, 14:56

Crtice iz Zavidovića ,
Deni Velić nije zadovoljan što domaći igrači odlaze iz Zavidovića , a isti gotov cijeli vijek igračke karijere proveo van Zavidovića :hmmmmm:
Po mnogima iznenađujuće je odlazak A reprezentativaca Čolakovića iz Krivaje da li je to i za vas iznenađenje?

“Čolaković kao i još nekoliko naših mladih igrača koje forsiramo su bili naš projekat i naš cilj je bio da Čolaković ide u inostrane klubove ili da još jednu sezonu ostane u RK Krivaja. Mene lično iznenadilo je njegovo razmišljanje, jer smo u nekoliko razgovora Čolakoviću rekli da će u Krivaji imati iste uslove kao i što mu ponudi neki klub u BiH. U konkretnom slučaju u zadnjem razgovoru ponudli smo mu iste uslove kao i njegov novi klub RK Sloboda Tuzla, ali očigledno on je želio promjeniti sredinu.

Stim u vezi mi od Slobode očekujemo za nas veoma unosno obeštečenje, jer je Čolaković za Seniorski tim Krivaje nastupao u pet sezona, te imao uredno prijavljen ugovor u RS BiH i EHFu. Ono što želim istaći je to da sam razočaran ne samo razmišljanjem Čolakovića, nego i drugih naših igrača posebno domaćih i u sezonama u nazad koji u javnosti stvaraju sliku da imaju veliku ljubav prema Krivaji, a kada razgovaraju za produžetak saradnje nemaju apsolutno nikakve ljubavi i poštovanja prema klubu koji ih je naučio igrati rukomet.

To ćemo u narednom periodu morati iz korijena mijenjati, jer oni koji ne vole Krivaju i kojima Krivaja nije na prvom mjestu ne zaslužuju da budi niti jedne minute u našem klubu. Posebno ćemo se o ovoj temi oglasiti kad završi kompletan prelazni rok i iznijeti sve detalje razgovora sa igračima u ovom prelaznom roku, kao i u prethodnim sezonama. Javnost mora da bude tačno upoznata sa svime, a ne da tamo neki igrači prave kojekakve priče i obmanjuju javnost” – jasan je Velić.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 jun 2024, 15:52

EastwichTown je napisao/la:
24 jun 2024, 14:56
Crtice iz Zavidovića ,
Deni Velić nije zadovoljan što domaći igrači odlaze iz Zavidovića , a isti gotov cijeli vijek igračke karijere proveo van Zavidovića :hmmmmm:
Po mnogima iznenađujuće je odlazak A reprezentativaca Čolakovića iz Krivaje da li je to i za vas iznenađenje?

“Čolaković kao i još nekoliko naših mladih igrača koje forsiramo su bili naš projekat i naš cilj je bio da Čolaković ide u inostrane klubove ili da još jednu sezonu ostane u RK Krivaja. Mene lično iznenadilo je njegovo razmišljanje, jer smo u nekoliko razgovora Čolakoviću rekli da će u Krivaji imati iste uslove kao i što mu ponudi neki klub u BiH. U konkretnom slučaju u zadnjem razgovoru ponudli smo mu iste uslove kao i njegov novi klub RK Sloboda Tuzla, ali očigledno on je želio promjeniti sredinu.

Stim u vezi mi od Slobode očekujemo za nas veoma unosno obeštečenje, jer je Čolaković za Seniorski tim Krivaje nastupao u pet sezona, te imao uredno prijavljen ugovor u RS BiH i EHFu. Ono što želim istaći je to da sam razočaran ne samo razmišljanjem Čolakovića, nego i drugih naših igrača posebno domaćih i u sezonama u nazad koji u javnosti stvaraju sliku da imaju veliku ljubav prema Krivaji, a kada razgovaraju za produžetak saradnje nemaju apsolutno nikakve ljubavi i poštovanja prema klubu koji ih je naučio igrati rukomet.

To ćemo u narednom periodu morati iz korijena mijenjati, jer oni koji ne vole Krivaju i kojima Krivaja nije na prvom mjestu ne zaslužuju da budi niti jedne minute u našem klubu. Posebno ćemo se o ovoj temi oglasiti kad završi kompletan prelazni rok i iznijeti sve detalje razgovora sa igračima u ovom prelaznom roku, kao i u prethodnim sezonama. Javnost mora da bude tačno upoznata sa svime, a ne da tamo neki igrači prave kojekakve priče i obmanjuju javnost” – jasan je Velić.
Cisto sumnjam da su mu dali iste pare kao Sloboda...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mahmurluk
Kontakt:

Post Postao/la Mahmurluk » 26 jun 2024, 07:09

Premijer liga u muškoj konkurenciji počinje 14.9.2024. godine

Parovi prvog kola su:

ORK Bosna – RK Leotar,
RK Borac m:tel – MRK Goražde,
RK Gračanica – RK Krivaja,
RK Vogošća – MRK Sloga Doboj,
RK Maglaj – RK Izviđač Agram,
RK Višegrad – RK Sloboda,
RK Čelik Junior – RK Konjuh.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 jun 2024, 09:08

Je li ima negdje cijeli raspored?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mahmurluk
Kontakt:

Post Postao/la Mahmurluk » 27 jun 2024, 14:02

Evo takmičarskih brojeva:

1. ORK Bosna Sarajevo
2. RK Borac m:tel
3. RK Gračanica
4. RK Vogošća
5. RK Maglaj
6. RK Višegrad
7. RK Čelik Junior
8. RK Konjuh
9. RK Sloboda
10. RK Izviđač Agram
11. MRK Sloga Doboj
12. RK Krivaja
13. MRK Goražde
14. RK Leotar

Evo ti Bergerove tablice za 14 ekipa pa računa.

slika

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jun 2024, 16:45

:thumbup:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jul 2024, 11:37

Leotar protiv Koycegiza (Turska), Sloboda protiv Kastriotija (Kosovo). Oba nasa predstavnika prvo gostujuce igraju.

Drugo kolo:
Gracanica protiv Celja.

Izvidjac ako ispadne iz kvalifikacija za EL igra protiv pobjednika Dudelange-Sassari.

Sloboda ako prodje Kosovare, igra protiv Winterthura (Svicarska).

Borac protiv pobjednika Jeruzalem Ormoz (Slovenija) ili Granitas (Litvanija).

Leotar ako prodje Turke igra protiv Tenax Dobele (Latvija). Igrali prosle sezone sa njima, izbacili ih.

Za vise od drugog kola sanse imaju Izvidjac (ako ispadnu), eventualno Leotar i Borac. Za ostale drugo kolo plafon.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jul 2024, 16:02

Izvidjac ako prodje Karvinu, u grupi Evropske lige sa Flensburgom, Tatabanyom i Sesvetama.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

palladino
Kontakt:

Post Postao/la palladino » 29 jul 2024, 15:28

Ekipe polako počinju sa pripremama , mnogo nepoznanica donosi ova sezona pred nama .

Kao kandidati za najviši plasman mogu se izdvojiti Borac, Izviđač ,Konjuh, Sloboda i Leotar . Gračanica sa trenutnim igračkim kadrom ako ne nađu desnog beka i još jedno krilo lijevo mislim da će biti zlatna sredina , isto važi i za Krivaju , Slogu D , Vogošću , Goražde . donji dio tabele za opstanak Bosna S, Višegrad , Maglaj i Čelik Junior . Još ima do početka ,ovo se neke prognoze na osnovu sadašnjeg stanja ekipa .

Cap13
Kontakt:

Post Postao/la Cap13 » 29 jul 2024, 16:52

Večeras je prozivka Čelik-juniora. Stvarno ne znam da li je bilo nekih značajnih pojačanja, nadam se nekim novim provjerenim imenima.
Nad Zenicom nebo se pali
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi

Mahmurluk
Kontakt:

Post Postao/la Mahmurluk » 05 avg 2024, 14:28

Cap13 je napisao/la:
29 jul 2024, 16:52
Večeras je prozivka Čelik-juniora. Stvarno ne znam da li je bilo nekih značajnih pojačanja, nadam se nekim novim provjerenim imenima.
Možda Čelik Junior ponovo angažuje Bubija, doduše ne znam kako mu je u zatvoru, da li može spojiti koji trening a i da izađe vikendom na utakmicu :P

Cap13
Kontakt:

Post Postao/la Cap13 » 05 avg 2024, 15:07

Mahmurluk je napisao/la:
05 avg 2024, 14:28
Cap13 je napisao/la:
29 jul 2024, 16:52
Možda Čelik Junior ponovo angažuje Bubija, doduše ne znam kako mu je u zatvoru, da li može spojiti koji trening a i da izađe vikendom na utakmicu :P
Pustili bi ga možda na domaće...

A što se tiče Čelik-juniora ima tu par "pojačanja", ustvari više novih imena. Na golu Čehajić (RK Čelik), na bekovima Danijel Jurić (RK Iskra) i Čosić Adin (RK Jajce), pivotmen Semir Feka, za njega sam čuo da iz nižih holandskih liga dolazi i to je to što sam do sad vidio. Priča se o još nekim imenima ali eto čeka se službena objava kluba.
Nad Zenicom nebo se pali
iz čelika, vatre i dima

Sjevernokorejskipas
Kontakt:

Post Postao/la Sjevernokorejskipas » 05 avg 2024, 15:58

stretan 32 rođendan ljubiteljima goveđeg gulaša

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 11 avg 2024, 11:09

Pelister Gorazde 28 25

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 avg 2024, 10:38

Poštovani stanovnici Banjaluke, sportska javnosti Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i regiona, želimo vas obavijestiti, da smo prinuđeni otkazati sve najavljene prijateljske turnire seniorskog pogona našeg kluba, kao i turnir Svesrpskog kupa koji treba biti odigran u Banjoj Luci 12. i 13. septembra ove godine.

U narednim danima razmotrićemo naše nastupe u evropskim takmičenjima i Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sigurno ostajemo posvećeni radu i takmičenju u ligama Republike Srpske, kao i svim omladinskim selekcijama, u znak otpora onima koji neosnovano lažu o našem klubu i nastoje ga, raznim pritiscima, oslabiti ili čak ugasiti, a sve to zbog spora u vezi sa prostorom na adresi Srpska ulica br. 4.

Ponosno ističemo da smo obezbijedili dokaze i svjedoke koji se ne mogu "pobiti" i presuda mora ići u našu korist, ali baš od tog trenutka kreću problemi za naš klub, jer je gašenje Kluba jedini način da dođu do naše imovine. Mi kao bivši evropski šampion, višestruki prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, višestruki prvak i osvajač Kupa Jugoslavije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ponos našeg grada, Republike Srpske i regiona, Klub koji posluje sa svojom prvom registracijom od 1950. godine, ostavljeni smo sami da se borimo sa kriminalnom hobotnicom.

U protekle dvije godine, suočili smo se s ogromnim izazovima, prijetnjama, tužbama, gubivši ne samo snagu, vrijeme i energiju, već i preko 100.000 KM zbog pomenutog spora.

U najkraćem roku biće sazvana Skupština Kluba (od koje smo dobili bezrezervnu podršku prije 10ak dana), na kojoj ćemo razgovarati o ovom pitanju i zatražiti najbolja rešenja za naš Klub.

Hvala na razumijevanju i podršci.

@followers
Sta je ovo sa Borca?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Cap13
Kontakt:

Post Postao/la Cap13 » 19 avg 2024, 10:47

DamirT je napisao/la:
19 avg 2024, 10:38
Poštovani stanovnici Banjaluke, sportska javnosti Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i regiona, želimo vas obavijestiti, da smo prinuđeni otkazati sve najavljene prijateljske turnire seniorskog pogona našeg kluba, kao i turnir Svesrpskog kupa koji treba biti odigran u Banjoj Luci 12. i 13. septembra ove godine.

U narednim danima razmotrićemo naše nastupe u evropskim takmičenjima i Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sigurno ostajemo posvećeni radu i takmičenju u ligama Republike Srpske, kao i svim omladinskim selekcijama, u znak otpora onima koji neosnovano lažu o našem klubu i nastoje ga, raznim pritiscima, oslabiti ili čak ugasiti, a sve to zbog spora u vezi sa prostorom na adresi Srpska ulica br. 4.

Ponosno ističemo da smo obezbijedili dokaze i svjedoke koji se ne mogu "pobiti" i presuda mora ići u našu korist, ali baš od tog trenutka kreću problemi za naš klub, jer je gašenje Kluba jedini način da dođu do naše imovine. Mi kao bivši evropski šampion, višestruki prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, višestruki prvak i osvajač Kupa Jugoslavije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ponos našeg grada, Republike Srpske i regiona, Klub koji posluje sa svojom prvom registracijom od 1950. godine, ostavljeni smo sami da se borimo sa kriminalnom hobotnicom.

U protekle dvije godine, suočili smo se s ogromnim izazovima, prijetnjama, tužbama, gubivši ne samo snagu, vrijeme i energiju, već i preko 100.000 KM zbog pomenutog spora.

U najkraćem roku biće sazvana Skupština Kluba (od koje smo dobili bezrezervnu podršku prije 10ak dana), na kojoj ćemo razgovarati o ovom pitanju i zatražiti najbolja rešenja za naš Klub.

Hvala na razumijevanju i podršci.

@followers
Sta je ovo sa Borca?
Uzeo im Čelik-junior na poluvremenu mjeru u pripremnoj, pa se prepali :D
Nad Zenicom nebo se pali
iz čelika, vatre i dima

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 19 avg 2024, 10:49

Halabuka ne bil Mile uletio milionce

Mahmurluk
Kontakt:

Post Postao/la Mahmurluk » 19 avg 2024, 12:42

RK Borac jutros...

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 19 avg 2024, 22:07

Postoji li jos kakva regionalna liag u rukometu?

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.