Pariz 2024 -Atletika -
Re: Pariz 2024 -Atletika -
Ingebrigtsen lagano došao do zlata na 5000 m
Jesu se ovi mogli dogovoriti da podijele zlato u visu ili ne vazi to vise. Ne kontam sto nisu
nema potpisa
ameri oborili ol. rekord na 4x400 ,svaka čast Bocvani na drugom mjestu
A sad,nadam se zlato Holandije sa Femke u 4x400
- invincible1921
- Kontakt:
Jbt gledas ovu atletiku doslovno nema atleticara da nije ursdio SB,NR, PB, OR nesto...samo nasi pezer, tuka, i ini odu na olimpijadu i imaju rezultat duplo slabiji nego inace
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 10 avg 2024, 21:10, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=
Meni je drago isto što je na kraju izvisio.
- invincible1921
- Kontakt:
Femke i Holandija srebrne,amerika je priča za sebe
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Sydney 47.70 svoju izmjenu istrcala 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
ako se sydney prebaci na flat što je itekako moguće, ali izgleda tek od 2026, i sa ovakvom paulinho … pada koch u LA
- legenda reala
- Kontakt:
Hassan

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ovo sto je ona napravila sa medaljama na 5k, 10k i maratonu jedini jos Zatopek napravio, on je doduse uzeo 3 zlata i to u svom prvom maratonu
Jos je htjela i 1500 da trci al joj trener nije dopustio jer je sinoc finale bilo

Jos je htjela i 1500 da trci al joj trener nije dopustio jer je sinoc finale bilo

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- branimir85
- Kontakt:
Nema se šta reći za Hassan već se nakloniti .
Tek sam sada pogledao snimke od sinoćnji finala,nevjerovatna utrka na 800m jedna od najbolji ikada, sedam ispod
1:43s .
Vrhunska utrka i na 100mh ,sjajna završnica Masai dok je Samba-Mayela uzela za Francusku
jedinu medalju u atletici ,sigurno veliko razočaranje za njih.
Puno bolja taktička utrka na 5000m Jakoba, ali zato se Gebrihwet ispalio prerano ,sajaja sprint Fischera u zadnji
200m gdje je prestigao mnogo trkača i uzeo medalju.
Vjera ,najveća ikada.
Tsegay mi je totalno podbacila ove igre, mislim da je ozlijeđena jer ne može biti ovako loša na 1500m. Šteta što amerikanke nisu srušile dugostojeći WR na 4x 400m.
Atmosfera na atletici od jutarnji kvala do večernji finala,apsolutno sjajna.

Tek sam sada pogledao snimke od sinoćnji finala,nevjerovatna utrka na 800m jedna od najbolji ikada, sedam ispod
1:43s .

jedinu medalju u atletici ,sigurno veliko razočaranje za njih.
Puno bolja taktička utrka na 5000m Jakoba, ali zato se Gebrihwet ispalio prerano ,sajaja sprint Fischera u zadnji
200m gdje je prestigao mnogo trkača i uzeo medalju.
Vjera ,najveća ikada.

Tsegay mi je totalno podbacila ove igre, mislim da je ozlijeđena jer ne može biti ovako loša na 1500m. Šteta što amerikanke nisu srušile dugostojeći WR na 4x 400m.
Atmosfera na atletici od jutarnji kvala do večernji finala,apsolutno sjajna.

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- branimir85
- Kontakt:
Nakon što sam malo došao sebi nakon završetka OI ,dobio sam malo volje da napišem neki rezime atletski
događanja na OI.
Ono što prvo izaziva pažnju je slab nastup domaćina ,kako na ovim tako i na zadnje tri OI, gdje su jake sportske sile Brazil,Japan i Francuska kao domaćini osvojili samočeteri medalje sveukupno.
Francuzi su svakako najveće razočaranje, jer ipak su oni jaka europska atletska zemljakoja ima sve potrebne stvari
da ima puno jači i konkurentniji tim, od otvoreni i zatvorenidvorana,široke baze pa do genetski prediszpozicija koje su posebno izražene u trkačkim disciplinama,a imali su i dovoljno vremena za to.
USA ponovno potvrdila svoju nadmoć ,a možda bi to bilo još izraženije da im par jaki aduta za zlato nije zapelo na trialsima.Kenija je i dalje best of the rest kad se pogleda zadnji par igara,a samo su još britanci uspjeli osvojiti dvoznamenkast broj medalja.
Očekivano Talijani nisu uspijeli ponoviti suludo dobar nastup u Tokiju ,dok je Jamajka osvojila samo jedno zlato ,isto očekivano kad se zna da im tri najbolje sprinterke uopće nisu nastupile .
Mnoga imena su obilježila ove OI , treba izdvojiti Chebet s dablom 5000m/10 000m ,gdje se priključila T.Dibabi i Hassan sa tim podvigom.Hassan opet osvojila tri medalje sa zlatom u maratonu , što je jedinstveno za duže distance
u modernom vremenu i sigurno spada u krug najbolji atletičarki svi vremena.
Kipyegon na 1500m i Thiam u sedmoboju sa zlatima su se pridružile Wlodarzcyk kao jedinoj ženi do sada, koja je slavila tri puta zaredom na OI u jednoj disciplini.
Zanimljivo je da i dalje traje niz kenijaca na 800m (5x zaredom) ,dok na 1500m prvi put od 1984 god. nemamo afrikanaca na podijumu. El Bakkali je prvi koji je odbranio naslov na 3000m ST ,još od finca Volmari Iso-Hollo iz 30-tih godina prošlog stoljeća.
Treba i spomenuti Barshima koji je osvojio 4 medalju zaredom u visu na OI i ne bi me čudilo da ga vidimo i u LA28
sa nekom od medalja. Crouser je s treći zlatom također upao u elitni klub malobrojni sa 3x zlata zaredom u istoj disciplini.
Sigurno sam mnogo toga propustio napisati i neka imena sam zaboravio,ali najvažnije da je Atletika opet pokazala
da je sport broj 1 na OI.
događanja na OI.
Ono što prvo izaziva pažnju je slab nastup domaćina ,kako na ovim tako i na zadnje tri OI, gdje su jake sportske sile Brazil,Japan i Francuska kao domaćini osvojili samočeteri medalje sveukupno.
Francuzi su svakako najveće razočaranje, jer ipak su oni jaka europska atletska zemljakoja ima sve potrebne stvari
da ima puno jači i konkurentniji tim, od otvoreni i zatvorenidvorana,široke baze pa do genetski prediszpozicija koje su posebno izražene u trkačkim disciplinama,a imali su i dovoljno vremena za to.
USA ponovno potvrdila svoju nadmoć ,a možda bi to bilo još izraženije da im par jaki aduta za zlato nije zapelo na trialsima.Kenija je i dalje best of the rest kad se pogleda zadnji par igara,a samo su još britanci uspjeli osvojiti dvoznamenkast broj medalja.
Očekivano Talijani nisu uspijeli ponoviti suludo dobar nastup u Tokiju ,dok je Jamajka osvojila samo jedno zlato ,isto očekivano kad se zna da im tri najbolje sprinterke uopće nisu nastupile .
Mnoga imena su obilježila ove OI , treba izdvojiti Chebet s dablom 5000m/10 000m ,gdje se priključila T.Dibabi i Hassan sa tim podvigom.Hassan opet osvojila tri medalje sa zlatom u maratonu , što je jedinstveno za duže distance
Kipyegon na 1500m i Thiam u sedmoboju sa zlatima su se pridružile Wlodarzcyk kao jedinoj ženi do sada, koja je slavila tri puta zaredom na OI u jednoj disciplini.
Zanimljivo je da i dalje traje niz kenijaca na 800m (5x zaredom) ,dok na 1500m prvi put od 1984 god. nemamo afrikanaca na podijumu. El Bakkali je prvi koji je odbranio naslov na 3000m ST ,još od finca Volmari Iso-Hollo iz 30-tih godina prošlog stoljeća.
Treba i spomenuti Barshima koji je osvojio 4 medalju zaredom u visu na OI i ne bi me čudilo da ga vidimo i u LA28
sa nekom od medalja. Crouser je s treći zlatom također upao u elitni klub malobrojni sa 3x zlata zaredom u istoj disciplini.
Sigurno sam mnogo toga propustio napisati i neka imena sam zaboravio,ali najvažnije da je Atletika opet pokazala
da je sport broj 1 na OI.

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- SantiCazorla08
- Kontakt:
Ko dobija Mondo ili Karsten na sto metara u Cirihu?branimir85 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 17:59Nakon što sam malo došao sebi nakon završetka OI ,dobio sam malo volje da napišem neki rezime atletski
događanja na OI.
da je sport broj 1 na OI.![]()

- branimir85
- Kontakt:
Ako se budu ozbiljno trudili vjerujem da Warholm to lagano uzima,ali čista "show" utrka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.