FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
26
14%

Ukupno glasova: 186

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 11 avg 2024, 15:34

Bumbaclat je napisao/la:
11 avg 2024, 15:21
avalPacidoroP je napisao/la:
11 avg 2024, 14:58
braco je napisao/la:
11 avg 2024, 12:40
Ibreti se i komentator, koliko je lopti presjekao, i to u opasnoj zoni na 30ak metara od protivničkog gola.
Nevjerovatan je..koliko može trčati, pressing konstantan praviti, a kroz par sekundi ga vidiš na skroz drugom dijelu terena.
I dalje, yebem majke svima, koji su odlučili da godinu dana presjedi na klupi, radi neke 'osvete' Saudijcima.
Bas tako. Svi smo mi impresionirani Al Jaberovim loptama i inteligencijom, ali on i odbranu odlicno radi. Sinoc je vjerovatno i najvise pretrcao od svih na terenu. Bez imalo pretjerivanja se moze reci da je najbolji mladi igrac lige, a vrlo lako moze biti i najbolji uopste. Uz to igra daleko od gola, puno se trosi, on moze puno opasniji ofanzivno biti nego trenutno, koliko god i ovo bilo fantasticno. Boze zdravlja i da ga zaobidju povrede, momak je zvijer.

Da ne isticem samo njega, skoro svi su odlicno odigrali. Cvetanoski i Odinaka bi mogli biti pojacanja. Sa Mircevskim i Dangubicem ovo ce biti jedna jako dobra ekipa, sa strasnim ofanzivcima, koja se moze potuci sa svakim u ovoj ligi. Prostora za napredak ima itekako. Treba odbranu dotegnuti i tu izmisliti nekog igraca. Valja ukomponovati i u21 negdje svako kolo, sto nece biti lako i jos uvijek nam predstavlja veliki problem. I naravno najbitnije od svega je da Coric zadrzi kontrolu nad svlacionicom i nastavi raditi dobro.
Što se tiče u-21, sad je definitivno 'jasnije' da Mahmić nikako ne može igrati u tandemu sa Cavnićem, ljudi su nam 3.puta ubacili u šesnaesterac, sva tri puta je igrač ili bio između njih dvojice, ili je sam bio na drugoj stativi. Jasno je da i pored ovakvog Markovića(ako nastavi pružati barem partije kao jučerašnju) Šabić zasigurno neće igrati na lijevom beku.
U slučaju dolaska Gojkovića, ili nekog drugog, nadam se opasnog štopera, vjerovatno će Šabić biti taj u-21, ali na poziciji centralnog veznog u paru sa Al Jaberom, to mi nekako izgleda najbezbolnije, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Radovac nažalost više odsutan, nego prisutan.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 11 avg 2024, 15:42

Greške sinoć su plod Cavnića, Mahmić mali odličan bio, treba svaku igrati
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 11 avg 2024, 15:44

11 avg 2024, 15:34
Bumbaclat je napisao/la:
11 avg 2024, 15:21
11 avg 2024, 14:58

Ibreti se i komentator, koliko je lopti presjekao, i to u opasnoj zoni na 30ak metara od protivničkog gola.
Nevjerovatan je..koliko može trčati, pressing konstantan praviti, a kroz par sekundi ga vidiš na skroz drugom dijelu terena.
I dalje, yebem majke svima, koji su odlučili da godinu dana presjedi na klupi, radi neke 'osvete' Saudijcima.
Bas tako. Svi smo mi impresionirani Al Jaberovim loptama i inteligencijom, ali on i odbranu odlicno radi. Sinoc je vjerovatno i najvise pretrcao od svih na terenu. Bez imalo pretjerivanja se moze reci da je najbolji mladi igrac lige, a vrlo lako moze biti i najbolji uopste. Uz to igra daleko od gola, puno se trosi, on moze puno opasniji ofanzivno biti nego trenutno, koliko god i ovo bilo fantasticno. Boze zdravlja i da ga zaobidju povrede, momak je zvijer.

Da ne isticem samo njega, skoro svi su odlicno odigrali. Cvetanoski i Odinaka bi mogli biti pojacanja. Sa Mircevskim i Dangubicem ovo ce biti jedna jako dobra ekipa, sa strasnim ofanzivcima, koja se moze potuci sa svakim u ovoj ligi. Prostora za napredak ima itekako. Treba odbranu dotegnuti i tu izmisliti nekog igraca. Valja ukomponovati i u21 negdje svako kolo, sto nece biti lako i jos uvijek nam predstavlja veliki problem. I naravno najbitnije od svega je da Coric zadrzi kontrolu nad svlacionicom i nastavi raditi dobro.
Što se tiče u-21, sad je definitivno 'jasnije' da Mahmić nikako ne može igrati u tandemu sa Cavnićem, ljudi su nam 3.puta ubacili u šesnaesterac, sva tri puta je igrač ili bio između njih dvojice, ili je sam bio na drugoj stativi. Jasno je da i pored ovakvog Markovića(ako nastavi pružati barem partije kao jučerašnju) Šabić zasigurno neće igrati na lijevom beku.
U slučaju dolaska Gojkovića, ili nekog drugog, nadam se opasnog štopera, vjerovatno će Šabić biti taj u-21, ali na poziciji centralnog veznog u paru sa Al Jaberom, to mi nekako izgleda najbezbolnije, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Radovac nažalost više odsutan, nego prisutan.
Tesko mi je zamisliti Sabica da se nosi fizicki sa ovom ligom na jednoj takvoj pozicji. Mislim da bih radije trpio Mahmica na stoperu. Ne znam, nisam pametan sto se toga tice. Ironicno je da imamo dva top u21 igraca, a obojica stranci.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2024, 15:50

Mahmic bolji od Cavnica jos je i brzi i pored glave salje dobre duge
I svaka ona lopra je pala izmedju desnog stopera i desnog beka
Markovic nek smrsa malo i bice top
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 11 avg 2024, 16:01

Još jednom da se Veležu javno zahvalim na Mahmiću, kakvi debili onakog igrača da puste džaba :rol:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 11 avg 2024, 16:08

BocaJuniors1905 je napisao/la:
11 avg 2024, 16:01
Još jednom da se Veležu javno zahvalim na Mahmiću, kakvi debili onakog igrača da puste džaba :rol:
Hajde sto su ga pustili, nego su ga i zamijenili losijim. Doveli Mehremica, nekog Nigerijca kojem je Velez prvi profesionalni klub, jos par nekakvih nepoznatih igraca. Kod njih bi Mahmic bio nezamjenjiv na stoperu, jos u21.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 avg 2024, 16:15

stendardo je napisao/la:
11 avg 2024, 15:22
Zar smije klub izbacivati video sadržaj koji je u vlasništvu Arene? Mislio sam da zbog tog pravila 1921tv više ne smije izbacivati izvještaje, već samo one emisije "Iza mreže."
Željezničar za život cijeli!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 11 avg 2024, 16:18

SudoHusika je napisao/la:
11 avg 2024, 16:15
stendardo je napisao/la:
11 avg 2024, 15:22
Zar smije klub izbacivati video sadržaj koji je u vlasništvu Arene? Mislio sam da zbog tog pravila 1921tv više ne smije izbacivati izvještaje, već samo one emisije "Iza mreže."
Mozda se sta promijenilo kako mtel vise nije sponzor lige
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 11 avg 2024, 16:21

nije se nista promijenilo. arena je vlasnik prava i izvjestaji se ne mogu raditi. vidite da ni ovo nije pravi izvjestaj. nesto malo snime pa uklope, ali bas je dobro uradjena reportaza i nadam se da ce nastaviti u ovom stilu.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 11 avg 2024, 16:43

Mačić na TM prebačen u Stupčanicu. :mrgreen:
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 11 avg 2024, 17:03

Mahmić ekstra odigrao sinoć,Cavnić očito ima problem sa igrom sa loptom u nogama i postavljanjem prilikom centaršuteva,ali mislim da njih dvojica mogu napredovati u tandemu.U odnosu na Široki ovaj dvojac se pokazao solidno.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 avg 2024, 17:09

Cavnic je dobar igrac, istina parmak, ali dobar za ono sto treba da radi na terenu. Izgledao je dobro sa Cocalicem koji je preuzimao taj rizik sa loptom na sebe, i koji je opcenito veci nivo. Sad fali takav profil igraca.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 11 avg 2024, 17:12

muharemovicdzelo je napisao/la:
11 avg 2024, 16:43
Mačić na TM prebačen u Stupčanicu. :mrgreen:
:thumbup:

Ima par sedmica da je neko napisao da ce Lausevic i Macic biti na dvojnoj registraciji, mislim @gegenpressing. Dzaba, ovdje se danima polemisalo i psovalo sto nisu potpisani :rol:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 avg 2024, 17:29

Hansestadt je napisao/la:
11 avg 2024, 17:09
Cavnic je dobar igrac, istina parmak, ali dobar za ono sto treba da radi na terenu. Izgledao je dobro sa Cocalicem koji je preuzimao taj rizik sa loptom na sebe, i koji je opcenito veci nivo. Sad fali takav profil igraca.
Sa njim bi Drina izgledao odlicno, opet kazem ne znam sta se desilo tom momku,od svih stopera najbolje je znao sa loptom i da je povuce dobru loptu da posalje, ali jednostavno nazad je postao kiks pravi.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2024, 17:33

Procitao sam negdje da nam stize i Sukilovic takodjer u21 stoper koji ima tri sezone premijer lige
Zabijao je u ligi, kupu i u europi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 avg 2024, 17:41

Pablo11 je napisao/la:
11 avg 2024, 17:29
Hansestadt je napisao/la:
11 avg 2024, 17:09
Sa njim bi Drina izgledao odlicno, opet kazem ne znam sta se desilo tom momku,od svih stopera najbolje je znao sa loptom i da je povuce dobru loptu da posalje, ali jednostavno nazad je postao kiks pravi.
Cavnic je bolji od Drine. Ljudi generalno nisu ni malo umjereni, jedno kolo ovako, drugo kolo onako. Okrecu kako im odgovara, pa i Cocalic im nije valjao na kraju a sad se vidi sta znaci njegovo iskustvo.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 11 avg 2024, 17:46

Drina je mozda, mozda mogao biti igrac da je nastavio raditi i razvijati se pravilno, ali nazalost nije. Bolji je bio kad se tek prikljucio seniorima nego danas. One njegove kikseve nijedna ekipa ne moze istrpiti. Koliko je golova on direktno skrivio prosle sezone? Mozda mu je i glava problem, ne znam, ali tesko da ce ikad bit neki igrac.

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 11 avg 2024, 18:11

Muftic

Markovic - Cavnic - Mahmic - Odinaka

Radovac - Jaber

Cveta - Mircevski - Boljevic

Dangubic

Kako nam ovo izgleda?

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 11 avg 2024, 18:27

Blackwargreymon je napisao/la:
11 avg 2024, 18:11
Muftic

Radovac - Jaber

Dangubic

Kako nam ovo izgleda?
Još Renato umjesto Cavnića i top bi bilo

Na klupi Hiroš, Krpić, Vukoja, Đorić, Galić, Šabić i iskreno sasvim solidna klupa za naše standarde, donedavno su igrači goreg kalibra bili u nama krucijalnih 11
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 11 avg 2024, 18:31

Lynx je napisao/la:
11 avg 2024, 18:27
Blackwargreymon je napisao/la:
11 avg 2024, 18:11
Muftic

Radovac - Jaber

Dangubic

Kako nam ovo izgleda?
Još Renato umjesto Cavnića i top bi bilo

Na klupi Hiroš, Krpić, Vukoja, Đorić, Galić, Šabić i iskreno sasvim solidna klupa za naše standarde, donedavno su igrači goreg kalibra bili u nama krucijalnih 11
Upravo, Vukoja je jucer pokazao da zna lopte, trudio se, znaci stalo mu je. Jos ne mogu da vjerujem sta je hiros uspio fuliti sve, bez obzira sto je ono ofsajd bio..
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”