RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
Po svemu do sada prikazanom, najgora smo ekipa u ligi. Ono sinoć je bilo bez svakog smisla i ideje...
Hvala predsjedniku, daleko mu kuća bila.
Hvala predsjedniku, daleko mu kuća bila.
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Pisao sam da je Canadi los trener i tezak lik...brisali ste moje postove...
-
- Kontakt:
Čelnici kluba su Čanadiju osigurali sve što je tražio, čak i malo vremena nakon poraza od Andoraca, ali poraz od Plavih je izazvao veliko razočarenje, pa možemo reći da se Čanadiju ozbiljno trese stolica i ne bi bilo iznenađenje ako već u narednih dan-dva stigne vijest o raskidu saradnje.
Celavac naruci jos par clanaka, nisi odavno.
-
- Kontakt:
To je taj dobro ustimani model manipulacije, Canadi je odradio svoje, otjerao je za njega tri igraca, Zvonic isto otjerao za njega Karabega, svi ce na kraju dobiti nogu a on ostaje a posao koji je zelio obaviti a da mu se ne zamjeri, obavljen za njegaMostarskiSin je napisao/la: ↑11 avg 2024, 22:59Čelnici kluba su Čanadiju osigurali sve što je tražio, čak i malo vremena nakon poraza od Andoraca, ali poraz od Plavih je izazvao veliko razočarenje, pa možemo reći da se Čanadiju ozbiljno trese stolica i ne bi bilo iznenađenje ako već u narednih dan-dva stigne vijest o raskidu saradnje.

Ne konta kreten da je provaljen, da mu je sve ovo dzaba da radi, bolje da 50-100KM sto gura ss.ba ostavi sebi i zeni, jer ne prolazi vise, a-aaaa
Mada ovo je clanak od 50KM, u one od stoje stave "Velez je jedan od najstabilnijih klubova u PL"

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Otjeras Suljica i Prsesa a ostavis Haskica u klubu iako su kaznjeni zbog iste stvari.killafrommanilla je napisao/la: ↑11 avg 2024, 23:04To je taj dobro ustimani model manipulacije, Canadi je odradio svoje, otjerao je za njega tri igraca, Zvonic isto otjerao za njega Karabega, svi ce na kraju dobiti nogu a on ostaje a posao koji je zelio obaviti a da mu se ne zamjeri, obavljen za njegaMostarskiSin je napisao/la: ↑11 avg 2024, 22:59Čelnici kluba su Čanadiju osigurali sve što je tražio, čak i malo vremena nakon poraza od Andoraca, ali poraz od Plavih je izazvao veliko razočarenje, pa možemo reći da se Čanadiju ozbiljno trese stolica i ne bi bilo iznenađenje ako već u narednih dan-dva stigne vijest o raskidu saradnje.
Ne konta kreten da je provaljen, da mu je sve ovo dzaba da radi, bolje da 50-100KM sto gura ss.ba ostavi sebi i zeni, jer ne prolazi vise, a-aaaa
Mada ovo je clanak od 50KM, u one od stoje stave "Velez je jedan od najstabilnijih klubova u PL"![]()
Otjeras Karabega a ostavis Kuduzovica, Vladavica, Kadrica i njima slicne ljude
Bude li se sutilo na ovo sve sto se radi nema od nas nista.
-
- Kontakt:
Ma ostaje ovaj na klupi naredne dvije utakmice. Imam osjecaj da ce obe kiksat, otkaz nakon toga, a Merzic vodi ekipu protiv Igmana
-
- Kontakt:
Dobrodošao Kemo Hafizović-naš novi spasitelj!
Kada Kemo kiksa dolazi naše djete Zaimović da se opet kao nekada sa našom djecom malo vratimo do federalne.
Možda i do druge lige protiv Cima bacit koji derby jer tu nam je po meni mjesto, tu po svemu zaslužujemo da budemo.
Kada Kemo kiksa dolazi naše djete Zaimović da se opet kao nekada sa našom djecom malo vratimo do federalne.
Možda i do druge lige protiv Cima bacit koji derby jer tu nam je po meni mjesto, tu po svemu zaslužujemo da budemo.
Nije ekipa za ispadanja, ali nije ni za Evrope. Propustena je prilika za iskorak. Treba dovesti 1-2 veznjaka i bit ce to okej.
Valjds ovaj odustane od ove kvazi formacije, cak je i osimova 3-5-2 bila gledljivija za oko.
Valjds ovaj odustane od ove kvazi formacije, cak je i osimova 3-5-2 bila gledljivija za oko.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!
Treba li vam trener imam preporuku za vas brzu, jeftinu i efikasnuMostarskiVelez je napisao/la: ↑12 avg 2024, 06:18Dobrodošao Kemo Hafizović-naš novi spasitelj!
https://www.transfermarkt.com/hajrudin- ... iner/31119
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Nakon par prospavanih noći, mala rekapitulacija stanja nakon prve utakmice:
Generalno bi probleme podijelio na površinske i dubinske, koji su usko vezani.
Površinski problemi su stručni štab i roster. Rješavanjem ovih problema se samo može prividno zamaskirati situacija, ali oni važni problemi ostaju. Roster je neujednačen, bukvalno nemamo veznog igrača koji može prenijeti loptu, a da je na nivou gornjeg doma Premijer lige (uz dužno poštovanje prema Šikalu, koji jedini izgleda kao taj vezni igrač). Još jedna pozicija na kojoj nemamo nikakvo rješenje je napadač. Gruzijac je mačak u vreći i niko nema pojma šta se od njega može očekivati. Samir Radovac, kojeg smo u jednom trenutku prerasli, je u subotu pokraj naših igrača izgledao kao Iniesta lično. To nije jer je Radovac napredovao, nego jer smo mi pali nekoliko stepenica ispod. Trener izgleda totalno pogubljen, a ekipa ga prati na terenu. Ne možeš na svom terenu Želji prepustiti loptu od prve minute i onda očekivati nešto dobro. Pogotovo kada izađeš na teren kako si izašao. Još jedan problem koji je evidentan je fizička sprema. Ekipa je stala nakon bukvalno pola sata. Sve ok, prvo kolo i teške noge, ali Željine su pripreme trajale duže jer nisu igrali Europu, pa su protiv nas izgledali kao vanzemaljci. To je to što se tiče ovog površinskog problema.
Drugi, mnogo ozbiljniji problem je pogubljenost predsjednika upravnog odbora. Jednostavno izgleda da je čovjeka pojeo njegov ego i želja da bude nedodirljiv. Očigledno nije naviknut na timski rad i to nas jako košta. Sigurno je da tu postoje ljudi koji su dobronamjerni, ali ih je ovaj sve zasjenio. Odgovornost za probleme ne preuzima, ali je tu kada se potpisuju ugovori za stvari koje su pozitivne. Stvara se stadion za Europu, a ekipa i atmosfera na nivou Federalne lige (koja nam ne gine ako se ovo stanje nastavi). Držim ga odgovornim za sve probleme u kojima se trenutno nalazimo, a oni nisu mali (odlazak bivšeg trenera, mešetarenje sa sumnjivim menadžerima i ljudima koji dokazano ne žele dobro klubu, degradiranje omladinskog pogona ispunjavanjem želja, neadekvatno sastavljanje rostera za novu sezonu, postavljanje direktora/sportskog direktora koji nema potrebne reference da obavlja funkciju).
Sezona je duga, ali pošto ispadaju četiri ekipe, samo je prividno da se ima vremena kako bi se problemi rješavali. Mislim da su nam potrebne djelimično sistemske promjene u klubu. Što se tiče UO, postoji sigurno par ljudi koji bi dobro obavljali posao. Moj prijedlog su: Admir Rahimić (Narentas), Nafija Čagalj (Zinktehnik), Senad Šantić (ZenDev), Adnan Šteta, Hasan Pekušić (HP), Senad Husnić (Amitea), Amira Trbonja (Grad Mostar), Nedim Badžak, Adnan Frenjo. Najveći problem je pozicija predsjednika UO, ali ne smijemo dopustiti da to što ne možemo naći adekvatnu odobu, bude razlog da trenutni predsjednik uništi sve što je dobro. Možda bi se moglo razgovarati sa Sudom Hasićem, ali mislim da više nije opcija zbog bolesti i godina. Jednostavno je preveliki stres. Jedno ime koje mi se možda izdvaja za mjesto predsjednika je Kemal Marić. Dokazani je biznismen, sa solidnim vezama. Mlad je i njegova energija može donijeti mnogo. Bio je uz Hasića kad je klub bio dobro zdrav i mislim da uvijek od njega može potražiti savjet. Što se tiče pozicije direktora/SD, bukvalno moramo dovesti osobu sa iskustvom i menadžerskim vještinama. Denisu svaka čast, ali mislim da mu je mjesto u omladinskom pogonu, gdje može raditi sa budućim nadama našeg kluba.
Nadam se da vas nisam puno smorio. Komentar nikoga ne vrijeđa, ali se ne slaže sa jednoumljem koje plasira predsjednik. Iskreno se nadam da neće biti obrisan, jer ako bude, onda stvarno nema smisla učestvovati u raspravi na ovom forumu.
Generalno bi probleme podijelio na površinske i dubinske, koji su usko vezani.
Površinski problemi su stručni štab i roster. Rješavanjem ovih problema se samo može prividno zamaskirati situacija, ali oni važni problemi ostaju. Roster je neujednačen, bukvalno nemamo veznog igrača koji može prenijeti loptu, a da je na nivou gornjeg doma Premijer lige (uz dužno poštovanje prema Šikalu, koji jedini izgleda kao taj vezni igrač). Još jedna pozicija na kojoj nemamo nikakvo rješenje je napadač. Gruzijac je mačak u vreći i niko nema pojma šta se od njega može očekivati. Samir Radovac, kojeg smo u jednom trenutku prerasli, je u subotu pokraj naših igrača izgledao kao Iniesta lično. To nije jer je Radovac napredovao, nego jer smo mi pali nekoliko stepenica ispod. Trener izgleda totalno pogubljen, a ekipa ga prati na terenu. Ne možeš na svom terenu Želji prepustiti loptu od prve minute i onda očekivati nešto dobro. Pogotovo kada izađeš na teren kako si izašao. Još jedan problem koji je evidentan je fizička sprema. Ekipa je stala nakon bukvalno pola sata. Sve ok, prvo kolo i teške noge, ali Željine su pripreme trajale duže jer nisu igrali Europu, pa su protiv nas izgledali kao vanzemaljci. To je to što se tiče ovog površinskog problema.
Drugi, mnogo ozbiljniji problem je pogubljenost predsjednika upravnog odbora. Jednostavno izgleda da je čovjeka pojeo njegov ego i želja da bude nedodirljiv. Očigledno nije naviknut na timski rad i to nas jako košta. Sigurno je da tu postoje ljudi koji su dobronamjerni, ali ih je ovaj sve zasjenio. Odgovornost za probleme ne preuzima, ali je tu kada se potpisuju ugovori za stvari koje su pozitivne. Stvara se stadion za Europu, a ekipa i atmosfera na nivou Federalne lige (koja nam ne gine ako se ovo stanje nastavi). Držim ga odgovornim za sve probleme u kojima se trenutno nalazimo, a oni nisu mali (odlazak bivšeg trenera, mešetarenje sa sumnjivim menadžerima i ljudima koji dokazano ne žele dobro klubu, degradiranje omladinskog pogona ispunjavanjem želja, neadekvatno sastavljanje rostera za novu sezonu, postavljanje direktora/sportskog direktora koji nema potrebne reference da obavlja funkciju).
Sezona je duga, ali pošto ispadaju četiri ekipe, samo je prividno da se ima vremena kako bi se problemi rješavali. Mislim da su nam potrebne djelimično sistemske promjene u klubu. Što se tiče UO, postoji sigurno par ljudi koji bi dobro obavljali posao. Moj prijedlog su: Admir Rahimić (Narentas), Nafija Čagalj (Zinktehnik), Senad Šantić (ZenDev), Adnan Šteta, Hasan Pekušić (HP), Senad Husnić (Amitea), Amira Trbonja (Grad Mostar), Nedim Badžak, Adnan Frenjo. Najveći problem je pozicija predsjednika UO, ali ne smijemo dopustiti da to što ne možemo naći adekvatnu odobu, bude razlog da trenutni predsjednik uništi sve što je dobro. Možda bi se moglo razgovarati sa Sudom Hasićem, ali mislim da više nije opcija zbog bolesti i godina. Jednostavno je preveliki stres. Jedno ime koje mi se možda izdvaja za mjesto predsjednika je Kemal Marić. Dokazani je biznismen, sa solidnim vezama. Mlad je i njegova energija može donijeti mnogo. Bio je uz Hasića kad je klub bio dobro zdrav i mislim da uvijek od njega može potražiti savjet. Što se tiče pozicije direktora/SD, bukvalno moramo dovesti osobu sa iskustvom i menadžerskim vještinama. Denisu svaka čast, ali mislim da mu je mjesto u omladinskom pogonu, gdje može raditi sa budućim nadama našeg kluba.
Nadam se da vas nisam puno smorio. Komentar nikoga ne vrijeđa, ali se ne slaže sa jednoumljem koje plasira predsjednik. Iskreno se nadam da neće biti obrisan, jer ako bude, onda stvarno nema smisla učestvovati u raspravi na ovom forumu.
Nemoj ni ti govoriti da znaš ko su forumaši pa da ćeš im curiti informacije, da ćeš praviti lažne profile da istreseš frustracije pa se kasnije pozivati na jednoumlje i moljakati da te ostali forumaši spase od svojih govana, pa te neće niko brisati, kao što te nije niko dosada
Za ostatak posta se slažem

★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Složen život, uredan posao, potpuno ostvaren. Apsolutno nema potrebe da se igram po forumu. Služi mi da dijelim mišljenja sa rajom sa kojom dijelim zajedničke interese. Mišljenja mogu biti različita i tražim da se to poštuje.Kulesza je napisao/la: ↑12 avg 2024, 10:05Nemoj ni ti govoriti da znaš ko su forumaši pa da ćeš im curiti informacije, da ćeš praviti lažne profile da istreseš frustracije pa se kasnije pozivati na jednoumlje i moljakati da te ostali forumaši spase od svojih govana, pa te neće niko brisati, kao što te nije niko dosada
Za ostatak posta se slažem![]()

-
- Kontakt:
Damir Štaradi
-
- Kontakt:
https://****/**/fudba ... nih-976366
Znam da se sada svašta nagađa, ima li imalo istine u ovome? AKo ništa nastavili bi tradiciju angažovanja tv komentatora..Šalu na stranu, Igor je školovan i bio bi možda zanimljiv izbor..
Znam da se sada svašta nagađa, ima li imalo istine u ovome? AKo ništa nastavili bi tradiciju angažovanja tv komentatora..Šalu na stranu, Igor je školovan i bio bi možda zanimljiv izbor..
U prethodnom postu sam zaboravio, a imam zamjerku na organizaciju utakmice.
Radi se o tome da je štampan puno veći broj ulaznica od kapaciteta centralne tribine, tako da su svi prolazi (stepenice) bile potpuno zatvorene. Tu je prvenstveno odgovornost na redarskoj službi koju plaća klub i koja bi trebala bolje raditi svoj posao.
Opet, kako ekipa igra, vjerujem da gužva na tribinama u budućnosti neće biti problem
Radi se o tome da je štampan puno veći broj ulaznica od kapaciteta centralne tribine, tako da su svi prolazi (stepenice) bile potpuno zatvorene. Tu je prvenstveno odgovornost na redarskoj službi koju plaća klub i koja bi trebala bolje raditi svoj posao.
Opet, kako ekipa igra, vjerujem da gužva na tribinama u budućnosti neće biti problem

-
- Kontakt:
Dobro zapazanje. Ne znam koji je problem izbrojati mjesta na svakoj tribini i odstampati toliko karata. Cirkus zesci sa sjedenjem po stepenicama i iza zadnjeg reda na vrhu tribine. Nestane karata vrati se kuci pa iduci put dodji ranije ili uzmi u pretprodajiaimar21 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 10:46U prethodnom postu sam zaboravio, a imam zamjerku na organizaciju utakmice.
Opet, kako ekipa igra, vjerujem da gužva na tribinama u budućnosti neće biti problem![]()
Ja sam jedan od onih koji stoje na vrhu tribine i tako je od kada je napravljena. Ipak, čim prvi put kažu da je zabranjeno stajanje, uzeti ću stolicu u zadnjem redu i opet stajati. Ne mogu sjedeći gledati utakmicu hahaCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑12 avg 2024, 10:49
Dobro zapazanje. Ne znam koji je problem izbrojati mjesta na svakoj tribini i odstampati toliko karata. Cirkus zesci sa sjedenjem po stepenicama i iza zadnjeg reda na vrhu tribine. Nestane karata vrati se kuci pa iduci put dodji ranije ili uzmi u pretprodaji
Što se tiče karte, godišnja rješava sve probleme

Sve se može dovesti u red, samo je potrebno malo profesionalnosti.
-
- Kontakt:
Zaboravi te pitat jesi li ti otvorio brojaceaimar21 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 10:58Ja sam jedan od onih koji stoje na vrhu tribine i tako je od kada je napravljena. Ipak, čim prvi put kažu da je zabranjeno stajanje, uzeti ću stolicu u zadnjem redu i opet stajati. Ne mogu sjedeći gledati utakmicu hahaCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑12 avg 2024, 10:49
Dobro zapazanje. Ne znam koji je problem izbrojati mjesta na svakoj tribini i odstampati toliko karata. Cirkus zesci sa sjedenjem po stepenicama i iza zadnjeg reda na vrhu tribine. Nestane karata vrati se kuci pa iduci put dodji ranije ili uzmi u pretprodaji
Što se tiče karte, godišnja rješava sve probleme![]()
Sve se može dovesti u red, samo je potrebno malo profesionalnosti.

Haha, zar sumnjaš? Još kontam idem prvi, hoće li raditi na godišnju... Ima čip u njoj, bez problema otvaraCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑12 avg 2024, 11:01Zaboravi te pitat jesi li ti otvorio brojaceaimar21 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 10:58Ja sam jedan od onih koji stoje na vrhu tribine i tako je od kada je napravljena. Ipak, čim prvi put kažu da je zabranjeno stajanje, uzeti ću stolicu u zadnjem redu i opet stajati. Ne mogu sjedeći gledati utakmicu hahaCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑12 avg 2024, 10:49
Što se tiče karte, godišnja rješava sve probleme![]()
Sve se može dovesti u red, samo je potrebno malo profesionalnosti.![]()

Canadi dobio otkaz!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.