Virtu4l je napisao/la: ↑12 avg 2024, 14:17
Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2024, 14:05
Dijelom bih se složio ovo za mentalitet.
S tim da vjerovatno imamo različite razloge zašto je to tako.
Kad imaš sušu od 10+ godina bez titule, naravno da ćeš se prilagoditi i drugačije gledati na stvari, puhati i na hladan jogurt.
Mi smo tu daleko kraće bez titule. I Evropa se redovno igra, pa ako su to i dvije domaće utakmice, dosta znači.
I mi sutra da zaglavimo kao vi, vremenom se pomiriš.
Kod vas je glavni razlog taj što svi znate da klub ima para, pa i više nego dovoljno za ovu ligu. Što znate kakve uslove nudi vaš klub, od primanja, medicine, ishrane, uslova za trening, itd, gdje je sve na najvišem mogućem nivou u poređenju sa ostalima.
Naravno da u takvim uslovima očekuješ maksimum i da si frustriran kad dođu loši rezultati. Nema tu ništa loše, navijači smo, ne pratimo balet ili pozorište.
Sa druge strane, kad si navijač Želje, vremenom naučiš da se i najjednostavnije situacije mogu itekako zakomplikovati, da je moguće da ne pobijediš utakmicu koju bi Sarajevo, Zrinjski ili Široki riješili u prvom poluvremenu (Krupa) na ovaj ili onaj način, a o Borcu da i ne pričam.
Evo ja danas nakon dugo vremena imam kakvu takvu osnovu da poletim u oblake, jer je klub krenuo baš žestoko, dovode se dobri igrači, pobjeđuje se u gostima, znam da će Grbavica biti puna do kraja sezone, još ako dođu ova dva igrača koji su navodno završeni, znači prvaci svemira. Ali ne pada mi napamet jer kao što ti reče - pušemo i na hladan jogurt.
Ma kad te zmije izujedaju, onda treba dobro da se zaleti, pa da kažeš eh evo ga.
Mi smo u slobodnom padu tri sezone.
Ove sezone kontam da smo doveli pravog čovjeka.
Materijala (igrača) ima, ima se od čega pita praviti.
Vas je malo ŠB ohladio u prvom kolu, da je i tu bila pobjeda, vjeruj da bi već bilo onih koji kalkulišu visoko.
Ono što bi trebalo da važi za oba sarajevska kluba, radi, radi, pa onda nekad tamo podvuci crtu i vidi gdje si šta si.
Navijači...ja imam pravo da očekujem ligu prvaka i superkup Evrope.
Navijači i treba da pretjeruju, da se neka euforija stvara.
Pogledaj reprezentaciju, atmosfera nikakva.
Kad se sjetim onih kvalifikacija za Brazil, to gori sve, pa onda atmosfera, pripreme, Meksiko, idemo u Brazil napadamo zlato (himna pretjerivanja).
Yebo ravnu liniju, realno. Ne živiš za to i da ti Željo bude stabilan premijerligaš.