Boli me neka stvar za ostale i stranice, ja govorim za sebe, meni su olimpijske igre festival sporta i volim i pratim svaki sport koji se tu igra, neko drugi prati samo tenis i ljubitelj je jednog ili drugog ili treceg igraca, to je neko drugi, ja nisam i nemam potrebu za tim. Ja volim sport i to sam dokazao na ovom forumu, za druge me zaboli, nek prati svako ono sta hoce.GoatNo1 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:19ma i ja se slazem. nikoga tenis nije zanimao. niti ga je iko pratio. i ne razumijem kako je uopste ovdje dosao do 23 stranice iako jos postoji i redovna teniska tema na kojoj je isto pisano.
kosarka - 75 s
BiH - 42 s
tenis - 23 s
opsta tema - 18 s
atletika - 12
rukomet - 10
borilacki - 6
ostali - 5
i masa sitnog 2-4: gimnastika, fudbal, ostali timski, plivanje, X, veslanje, biciklo, odbojka
-Ostali Olimpijski sportovi-
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: -Ostali Olimpijski sportovi-
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Americki fudbal bez lajnmena i bez klasicnog obaranja tj tackla, igraci nose zastavice na pojasu i odbrana mora izvuci tu zastavicu ili pojas sa zastavicom od protivnickog napadaca da bi zaustavila igru. Igra se 7 na 7.
NFL igraci su vec najavili da zele da ucestvuju, tipa Mahomesa.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
ni ti ni brane niste uopšte skontali kakav je to epohalni meč bio, tennis out of this world a ako postoji riječ koja se ne može upotrijebiti za ovaj meč onda je to “jednosmjerno”. ali jasno, kad prebaciš kratko par puta ne možeš to ni skontati, to je skroz u dure isto kao i da ima puno ljudi koje tenis na olimpijadi ne interesuje.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 15:27I ja sam na branetovoj strani, tenisom smo prezasićeni tokom cijele godine, imaš grandslamove svako malo, isti se ljudi vrte, nisam imao neku želju gledati tenis pored svega ostaloga, prebacivao sam tu i tamo na finale, al je bilo prilično jednosmjerno, nije mi bilo neke drame, posebno što se igra u dva seta, Noletu svaka čast, al meni lično olimpijada može proći bez tenisa![]()
Isto kao što nisam fan ni ovog olimpijskog boksa, ili muškog fudbala, baš rijetki sportovi kojih nisam nešto željan pogledati, ok u boksu sam znao prebaciti kad bi ona Khelif boksala, čisto da vidim zbog čega je sva frka![]()
sam teniski olimpijski turnir jeste poprilično težak za gledati, čak je i nole-rafa meč bio takav, i taj turnir definitivno ne rankira visoko u teniskom univerzumu, dosta igrača ga ni ne uzima za ozbiljno itd … ali kada je došlo do finala nole-carlitos to je zbog narativa postalo jako interesantno. i onda je kao šlag na tortu došao vjerovatno najkvalitetniji meč u istoriji tenisa u dva seta.
mega moment ove olimpijade. ono što je francuzima bio trenutak kada je marchand prestigao milaka ili kada je riner povaljao ostale po podu ko malu dječicu, to su za internacionalni svijet sporta bila ta tri sata nemilosrdnog krhanja po teniskoj loptici gdje si grešku povećalom morao tražiti.
Gdje se to sve igra zdravlja ti ?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 21:08Americki fudbal bez lajnmena i bez klasicnog obaranja tj tackla, igraci nose zastavice na pojasu i odbrana mora izvuci tu zastavicu ili pojas sa zastavicom od protivnickog napadaca da bi zaustavila igru. Igra se 7 na 7.
NFL igraci su vec najavili da zele da ucestvuju, tipa Mahomesa.
nema potpisa
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Prije bih rekao za internacionalni svijet tenisa, jer je Nole sa tim postao teniski goat, al dobro, imam razlicito vidjenje. Isto sto si ti propustio 5 uzastopno zlato Mijaina pa ga nisi pominjao u onom osvrtujestamaji je napisao/la: ↑12 avg 2024, 21:20ni ti ni brane niste uopšte skontali kakav je to epohalni meč bio, tennis out of this world a ako postoji riječ koja se ne može upotrijebiti za ovaj meč onda je to “jednosmjerno”. ali jasno, kad prebaciš kratko par puta ne možeš to ni skontati, to je skroz u dure isto kao i da ima puno ljudi koje tenis na olimpijadi ne interesuje.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 15:27I ja sam na branetovoj strani, tenisom smo prezasićeni tokom cijele godine, imaš grandslamove svako malo, isti se ljudi vrte, nisam imao neku želju gledati tenis pored svega ostaloga, prebacivao sam tu i tamo na finale, al je bilo prilično jednosmjerno, nije mi bilo neke drame, posebno što se igra u dva seta, Noletu svaka čast, al meni lično olimpijada može proći bez tenisa![]()
Isto kao što nisam fan ni ovog olimpijskog boksa, ili muškog fudbala, baš rijetki sportovi kojih nisam nešto željan pogledati, ok u boksu sam znao prebaciti kad bi ona Khelif boksala, čisto da vidim zbog čega je sva frka![]()
sam teniski olimpijski turnir jeste poprilično težak za gledati, čak je i nole-rafa meč bio takav, i taj turnir definitivno ne rankira visoko u teniskom univerzumu, dosta igrača ga ni ne uzima za ozbiljno itd … ali kada je došlo do finala nole-carlitos to je zbog narativa postalo jako interesantno. i onda je kao šlag na tortu došao vjerovatno najkvalitetniji meč u istoriji tenisa u dva seta.
mega moment ove olimpijade. ono što je francuzima bio trenutak kada je marchand prestigao milaka ili kada je riner povaljao ostale po podu ko malu dječicu, to su za internacionalni svijet sporta bila ta tri sata nemilosrdnog krhanja po teniskoj loptici gdje si grešku povećalom morao tražiti.

Za nekoga je to bio onaj olimpijski turnir u kosarci, polifinale i finale posebno.
Ili za Hrvate Sinkovici i njihovih zadnjih 500m ili za Novozelandjane Lisa Carrington i njezina 3 zlata ili za Holandjane Lavreysen i Sifa sa maratonom, za Australce njihove plivacice. Za Kineze vjerovatno Pan i njegovo zlato sa WR, ili Fanovo u stonom tenisu. Za Amere je i Biles isto u rangu sa kosarkasima itd…
Ima tih epskih momenata, slazem se za narativ u tenisu, jer znam da ranije to zlato nije bilo neki valjan argument u toj nekoj raspravi o goat statusu nego vise broj slamova ili h2h, al svakako su dva najbolja tenisera danas bila u finalu pa je to zlato onda jos vise dobilo na znacaju.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
No1e je postao teniski GOAT jos nakon RG21 kada je osvojio svoj drugi CGS i to preko rafe. imao je slem manje ali sve ostalo debelo na svojoj strani. sve ostalo je samo podebljavanje CVa i cementiranje statusa. kao i nametanja GOAT statusa medju svim sportistima. jer je nole vec odavno i tu u samom vrhu samo sto tu vec ne mozes tako lako odrediti najveceg jer su razliciti sportovi.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 21:50
Prije bih rekao za internacionalni svijet tenisa, jer je Nole sa tim postao teniski goat, al dobro, imam razlicito vidjenje. Isto sto si ti propustio 5 uzastopno zlato Mijaina pa ga nisi pominjao u onom osvrtu![]()
ovo zlato ima neke druge dimenzije.
PRVO jer je time presao igricu totalno, presao je tenis. svi slemovi bar po 3 puta, WTF 7 puta, mastersi bar 2 puta i sada evo OI. a jos je osvojio i timske DC i ATP kup.
DRUGO jer je noletu to toliko znacilo i jer ga juri jos od 2008 i ovo mu je vjerovatno bila i posljedja sansa.
TRECE jer su mu godinama trazili dlaku u jajetu i stalno mu pomjerali ciljeve. kada je presao feda po sedmicama odjednom se pojavila graf pa onda neki amateri ili igraci koji su eto bili br1 dok se jos nije ni bodovalo i dok nije ni bilo ATP tura. pa su jos i ti davno penzionisani igraci nekako i sami podebljavali svoj CV kako je nole podebljavao svoj. nekako su i njima isplivavale nove sedmice. kada je postao rekorder po slemovima pojavila se serena pa kort. niko nije nista pominjao ni zene ni amatere ni penzionere kada je rekorde drzao fed. i kada vise ni to nije pilo vode sve se vise pominjala ta olimpijada. jedino sto sumu mogli naci, narocito rafini navijaci. a sada je odjednom i tu postao uspjesniji (govorimo o singlu) i od feda i od rafe! ovim je svima konacno zacepio usta!
CETVRTO nacin na koji je to ucinio. cjele godine juri formu. nije dobio top10 igraca. povrijedio se mjesec dana prije OI. nije osvojio nista sto mu se nije desilo jos otkako je uzeo prvu titulu da ne osvoji ni jednu titulu u godini do kraja W. i onda preko rafe i jubilarnog 60 meca (sa kojim je podebljao h2h i to u njegovoj kuci) pa preko eaza za kojeg su govorili da ga vise nikada nece dobiti i da nije na njegovom nivou. i to iskljucivo svojom odlicnom igrom jer je i onaj bio odlican. mudaski u 2 TBa. kada je bilo najpotrebnije u inace jako napetom mecu.
TheGoldenGOAT
- branimir85
- Kontakt:
Pa sad reći da Adrianu Ruano nitko nije spomenuo bila bi laž ,žena bila glavna vijest tog dana kad je osvojila zlatojestamaji je napisao/la: ↑11 avg 2024, 20:11to da dosta tih sportaša ipak tu i tamo dobije puno više od tih napomenutih 5 minuta globalne pažnje, naravno ne na ovolikoj sceni ali ima dosta toga što nije za zanemariti. ok, ako gađaš glinene golubove onda je luda sreća ako te i na olimpijadi spomenu.branimir85 je napisao/la: ↑11 avg 2024, 12:25Ne znam šta nije tako?... ja taj najveći hajlajt nisam vidio ni sekunde niti me zanima,niti je blizu najvećeg trenutka
igara i ovi koji prate tenis zaboravili su da su igrali.![]()
btw, spomenuti teniski meč je bio toliko dobar i legendaran da će se još godinama pričati o njemu, a to što ga ti nisi gledao i što te ne zanima je samo tvoja pogreška. pitanje je da li je ikada odigran kvalitetniji meč u dva seta, teško da jeste. to je na globalnoj skali bio najveći highlight ove olimpijade. na raznoraznim lokalnim skalama naravno da nije. puno njih ima nekog svoga “rinera” … šta misliš šta je u kini bio highlight?
u trapu,a to što si ti gledao neki teniski meč umjesto finala trapa je tvoja stvar i greška.

Ako misliš na 2008 i Peking ,sigurno nije neki tenis meč ako aludiraš na to pored Phelpsa,Bolta,Bekelea,Dibabe...
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.