Da bi se vozio u helikopteru i Arteonu, ti moraš biti iznimno hrabar i moraš biti čovjek koji razmišlja o sutra i koji si već sutra

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Da bi se vozio u helikopteru i Arteonu, ti moraš biti iznimno hrabar i moraš biti čovjek koji razmišlja o sutra i koji si već sutra
U BiH se s prosječnom plaćom ne može kupiti ni pola potrošačke košarice
Svjeze sa IndexaGRAĐANI Bosne i Hercegovine s jednom prosječnom plaćom ne mogu kupiti ni polovinu roba i usluga koje se nalaze u potrošačkoj košarici za srpanj, a koja iznosi više od 1500 eura, izvijestili su iz Saveza sindikata BiH.
Minimalna plaća 317 eura
Za sindikalnu košaricu u srpnju bilo je potrebno izdvojiti 2977 tamošnjih konvertibilnih maraka (1526 eura). Prilikom izrade sindikalne potrošačke košarice u obzir je uzeta prosječna plaća isplaćena u Federaciji BiH te minimalni troškovi života četveročlane obitelji koju čine dvije odrasle osobe i dva djeteta, od kojih je jedno srednjoškolskog, a drugo osnovnoškolskog uzrasta.
U potrošačkoj košarici na prehranu otpada 43.74 posto, stanovanje i komunalne usluge čine 13.30 posto, higijena i održavanje zdravlja 8.77 posto, slijedi obrazovanje i kultura s udjelom od 10.75 posto, odjeća i obuća 12.09 posto, prijevoz 4.63 posto, a na održavanje domaćinstva, prema podacima sindikalne košarice, otpada 6.72 posto. Istodobno prosječna plaća u BiH iznosi tek 709 eura, dok je minimalna 317 eura i predstavlja 20.79 posto visine potrošačke košarice.
BiH je naša seljačka zemlja, svi nešto rade, kopaju, sade, šarafaju a posao dodje samo za malo guzicanja i trača. Radili bi mi ovdje i džaba, ne bi ni primijetili da nema plate. U Hercegovini, od 95te niko nije prijavio prenoćište, od Sarajeva do Tuzle su sadnice... Gdje prestaje razum tu počinje Bosna.
Ama meni nije zao kada je teško onima sto su in fact glasali za neokomunjare i lgbt liberale iz trojke, i drago mi je kad direktno osjete svaku njihovu dušmansku odluku poput poskupljenja struje (dabogda je ne imali) , krivo mi je što i ja osjetim posljedice najgore vlasti ikada poput ovog sa obrascima za rodni listArtVandelay je napisao/la: ↑12 avg 2024, 14:01Oktrojka je na vlast došla sa obećanjima kako su drugačiji i kako će oni drugačije raditi.
Onkološki pacijenti umiru u najgorim mukama jer nemaju lijekova, a zato se forto ljigavac gospodski od sada vozara. Šta bi sa biciklom?
Numi glupko naš, zašto tebi ne bi dozvolili da podigneš Aufenthalt u Dresdenu, ako živiš i prijavljen si u Hamburgu?numanumaye22 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 18:11Sto gospodin Helez i Niksic ne dozvoljavaju pomoc helikpotera iz Srbije? Perucnica u opasnosti, nisam znao da su komunjare toliki nacionalisti
Glup covjek uporedjuje to sa mojom konstatacijom, a glup covjek takodjer postavlja pitanje o deponovanju vozacke dozvoleMaroonBjelave je napisao/la: ↑12 avg 2024, 18:42Numi glupko naš, zašto tebi ne bi dozvolili da podigneš Aufenthalt u Dresdenu, ako živiš i prijavljen si u Hamburgu?numanumaye22 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 18:11Sto gospodin Helez i Niksic ne dozvoljavaju pomoc helikpotera iz Srbije? Perucnica u opasnosti, nisam znao da su komunjare toliki nacionalisti
I onda komentar:Vijeće ministara na hitnoj sjednici zatražilo pomoć Hrvatske, Srbije i Crne Gore za gašenje požara kod Foče
neka ga gasi nera touaregom 3.0 v6 dsg 4matic
Izvini PerućNica, kakve to veze ima sa deponovanjem vozačke? I jesam li dobio konkretan odgovor? Treba li ili ne treba? Šta ispade na kraju? Glupko, pitaš što ne daju dozvolu nakon 50 tekstova o tome kako srbadija izbjegava poslati upit prvo ministarstvu u svojoj zemlji. I za razliku od mene glupko, imao si upravo 50 tekstova da pročitaš o tome, prije nego si svoje standardne nebuloze postao.numanumaye22 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 20:12Glup covjek uporedjuje to sa mojom konstatacijom, a glup covjek takodjer postavlja pitanje o deponovanju vozacke dozvoleMaroonBjelave je napisao/la: ↑12 avg 2024, 18:42Numi glupko naš, zašto tebi ne bi dozvolili da podigneš Aufenthalt u Dresdenu, ako živiš i prijavljen si u Hamburgu?numanumaye22 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 18:11Sto gospodin Helez i Niksic ne dozvoljavaju pomoc helikpotera iz Srbije? Perucnica u opasnosti, nisam znao da su komunjare toliki nacionalisti
Nego gdje je kanader od 30 miliona? Nek se proda par ajfona i audija, mozda namaknu lovu.![]()
Hrvatska ih recimo ima 7, cisto eto da se uporedi jer su komsije.
Ova Zenica idealna za snimiti neki krimi film
Duci:sta je hiljadama i desetinama hiljada djece koji propadnu
Zenica je danas izjednačila rekord najtoplijeg avgustovskog dana. U 17:00 izmjereno 41,3°C čime je izjednačen rekord iz 22. avgusta 2012.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.