FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

pitara
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitara » 13 avg 2024, 00:39

feniksptica je napisao/la:
13 avg 2024, 00:35
Hamza je van pozicije gdje je proigro....
Ma Hamza, na stranu što je fin i ne pravi razdor u ekipi, melem.za svlacionicu, nikad nije imao desnu nogu i onaj osjecaj za gol. Najopasniji je sa vrha 16 kad mu legne na ljevicu i dosta golova je tako zabio.
Nije bitno koliko ga ko gotivi, po svim fudbalskim parametrima Renan je bolji igrač

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 13 avg 2024, 00:41

Da svi postuju klub kao sto ga postuje Hamza....
Gdje bi nam bio kraj?
Hamza samo naprijed, **** levate sta pisu.
Ti si Sarajevo!

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 13 avg 2024, 00:43

Sto se tice Gruzijca, u sportu je mentalitet sve i decko ce sebi napraviti finu karijeru.

Posudba u Velezu mu je dalo motivaciju za rad, napredak i dokazivanje, ovo moze biti primjer mladjima, nije kraj svijeta ako te neko posalje u federalku ili manji klub premijer lige.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 13 avg 2024, 01:42

Ja ne znam sta je lose danas Hamza uradio, igrao na poziciji lazne devetke dijelio lopte, fulio onu jednu sansu, gdje mu je golman dobro izasao u sut, a on je jedva primio.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 13 avg 2024, 02:00

Amcho1 je napisao/la:
13 avg 2024, 00:07
vedinjo98 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:53
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 avg 2024, 23:45
Prvo poluvrijeme veoma dobro sve do trenutka kad Rockov pliva u prazno, a još zajedno sa njim iz odbrane niko ne čuva Grabeža.
Drugo poluvrijeme koliko nam je trebalo smo odigrali u trkačkom smislu, nismo se ni htjeli previše nadigravati i trošiti.
Međutim to ne opravdava što nismo u drugom gol zabili, a realno morali smo.
Rockov - kiks, kasnije dobra odbrana, ali ne ulijeva samopouzdanje.
Anđušić - 0 bodova
Hamza - loš danas
Kuprešak ok do trenutka kad praviš bespotreban faul, i zbog tog preskačeš idući meč.
Turkeša bi gurnuo od prve minute protiv GOŠKa, a Hamza hoklica.
U ovoj koncepciji se Hamza dosad nije istakao, a bojim se ni da nece moci. Ovo sto igra trenutno ga je vec istjeralo iz ritma. Medjutim, uvijek je neminovno da ce neko u ekipi da ispasta.

Kupresak defanzivno lose poprilicno, imao je par izleta gdje je ispadao na svojoj strani. Defanzivno se mora popraviti.

Turkesa bih volio vidjeti kakav je, na ZZ-u je da nadje nacin da ga uklopi u formaciju.
Nije sve ni u golu ni u asistenciji. Pratite li koliko Čataković odvlači odbranbene igrače na sebe i kako se stvara prostor za brze igrače sa strane? Prati kod trećeg gola kako su odbranbeni igrači na Hamzi dok Guli šeta u slobodan prostor, pa i kod drugog gola odbrana je u fokusu na Hamzi, a Guli prolazi iza i zabija. Pozz
Sto posto. Naravno da je odvlacio protivnicke igrace i otvarao prostor, tranzicije su najocitiji primjer. Ja sam u svom postu mislio na cinjenicu da igra novu ulogu i da njegov ucinak od proljeca (ni blizu toga) nije realno ocekivati u ovom trenutku.

Trenutno nam je sistem igre koncipiran tako da vrline nekih drugih ofanzivaca (Guliashvili, Kyeremeh) primarno dolaze do izrazaja. Nemam nista protiv toga, opet kazem, uvijek ce se neko vise istaci. Na igracima je da vrijedno rade skupa sa strucnim stabom. Rezultati su bitni uvijek, ali je bitno i da kvalitet igre raste u svim aspektima...
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 13 avg 2024, 02:15

Samo da podsjetim sta sam za Jovica pisao cim je dosao. Pravo pojacanje

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 avg 2024, 02:33

Hvala Dalu

Ako Renan odlazi onda razumijem da Hamza igra i ja licno da se pitam ija bi to uradio. AKO JE RAMIZ OLVEIRA zdrav i nece nikud ici nebi nikad Hamzu prije Renana stavio..RENAN JE BOLJI E SAD AKO ZZ smatra da treba Melunovic paramakovski guzin i takvi giganti ja cu mu dat podrsku..

Treba posteno Hamza je igrac za klupe po svim segmentima nema ambicije nije bomba u svlacionici svednomu igro neigro a dobar igrac..

Treba covjeka podrzat..

Nadat se da ce ziran dovest GOLMANA I MUDOdrazje i da polahko pocnem piskit po ligi

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 13 avg 2024, 02:51

Tek u kuću. Prezadovoljan. Jedva čekam sljedeću. Nadam se da će već nekim čudom biti za vikend.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 13 avg 2024, 03:36

vedinjo98 je napisao/la:
13 avg 2024, 02:00
Amcho1 je napisao/la:
13 avg 2024, 00:07
vedinjo98 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:53

U ovoj koncepciji se Hamza dosad nije istakao, a bojim se ni da nece moci. Ovo sto igra trenutno ga je vec istjeralo iz ritma. Medjutim, uvijek je neminovno da ce neko u ekipi da ispasta.

Kupresak defanzivno lose poprilicno, imao je par izleta gdje je ispadao na svojoj strani. Defanzivno se mora popraviti.

Turkesa bih volio vidjeti kakav je, na ZZ-u je da nadje nacin da ga uklopi u formaciju.
Nije sve ni u golu ni u asistenciji. Pratite li koliko Čataković odvlači odbranbene igrače na sebe i kako se stvara prostor za brze igrače sa strane? Prati kod trećeg gola kako su odbranbeni igrači na Hamzi dok Guli šeta u slobodan prostor, pa i kod drugog gola odbrana je u fokusu na Hamzi, a Guli prolazi iza i zabija. Pozz
Sto posto. Naravno da je odvlacio protivnicke igrace i otvarao prostor, tranzicije su najocitiji primjer. Ja sam u svom postu mislio na cinjenicu da igra novu ulogu i da njegov ucinak od proljeca (ni blizu toga) nije realno ocekivati u ovom trenutku.

Trenutno nam je sistem igre koncipiran tako da vrline nekih drugih ofanzivaca (Guliashvili, Kyeremeh) primarno dolaze do izrazaja. Nemam nista protiv toga, opet kazem, uvijek ce se neko vise istaci. Na igracima je da vrijedno rade skupa sa strucnim stabom. Rezultati su bitni uvijek, ali je bitno i da kvalitet igre raste u svim aspektima...
Fudbal je timska igra i jedino je bitan na kraju pozitivan rezultat i svakako da kolektivno igra raste, a ko će zabijati manje/više nije ni važno. Na kraju krajeva mogao je uz malo sreće i Hamza zabiti danas i ako je on svoj posao odradio. Imat cemo sada i Turkeša, tako da će svakako biti rotacija i promjena formacija. Niti jedni te isti igrači mogu iznijeti sezonu, povrede/kartoni isl niti možeš očekivati da igraš u istoj formaciji sa istim igračima, a da ne budeš "provaljeni/pročitan".

Nadalje ovi što tvrde da Renan treba prije Hamze, volio bi da znam zašto i po čemu je Renan u ovoj formaciji bolji od Hamze? Šta je to više uradio u ovih nekoliko utakmica od Hamze? Po čemu se to ističe i kakva je prevaga u odnosu na Hamzu? Volio bi da dobijem odgovor potkrjepljen činjenicama, a iskreno vjerujem shodno iznošenju raznih mišljenja fudbalskih magova da neću dobiti nikakav.

Još nešto nema dovođenja igrača na ho/ruku, samo da se nešto dovede. Ukoliko se ukaže prilika da se dovede dobar igrač koji zadovoljava želje stručnog tima i može praviti razliku isti će da bude doveden. Trenutno imamo poprilično širok i dobar roster za poštenu borbu u domaćem prvenstvu. Da smo dalje prošli u Europi bila bi druga priča. Pozzz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 13 avg 2024, 03:52

luckystrike je napisao/la:
13 avg 2024, 02:51
Tek u kuću. Prezadovoljan. Jedva čekam sljedeću. Nadam se da će već nekim čudom biti za vikend.
Ponedjeljak 21h :crazy:
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 13 avg 2024, 05:06

ZZ za sada drži čeličnu disciplinu,pocev od svojih najbližih
saradnika pa nadalje.Psovke nisu vulgarno hebavanje majki i
djece i familije,nego čisto “na balkanski”profesionalno!😜
Sto se Renana tiče,meni jako dragog igrača,tu je problem u
njemu,a ne u Zekicu.Renan je nazalost zbog nesportskog života
pred kraj prvenstva ispao iz forme i kako to obično tada biva,
povrijedio se.Na treninzima nije najbolji,nije da se ne trudi,ali
trebace mu vremena.
Misterija je Djurickovic?!
Šta se dešava ili se desilo da tim igračem?!
Uglavnom sto pišem već duze vrijeme,a i veliki broj članova
“kratki”smo za 2 igrača(vrhunska)!
Stameni Centarhalf kojeg da smo imali u Trnavi ne bi ispali i
Prednji vezni,ali nikakav “pametnjaković” koji bi da melja
loptu.Nazalost,Andjusic koji je i sukrivac za gol jer je pustio
Grabeža i još par igrača nisu za ovo SARAJ’VO.
🇱🇻❤️🇱🇻
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 avg 2024, 06:52

Dave je napisao/la:
13 avg 2024, 03:52
luckystrike je napisao/la:
13 avg 2024, 02:51
Ponedjeljak 21h :crazy:
+ kisa :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 13 avg 2024, 07:11

SHZ82 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:44
esprit24 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:28
Samo dobijat male utakmice i nece biti zime :D
Kad smo mi ono planirani da igramo sa Zrinjskim ??
GOSK na Kosevu pa Mostar Zrinjski,ali mislim da ce sa nama odgoditi ako prodju u playoff uglavnom to ce se znati cetbrtak navecer
Mislim da su sad Gošk i Radnik kući a peto kolo idemo u Mostar Zrinjskom.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 13 avg 2024, 07:19

visokohz je napisao/la:
13 avg 2024, 07:11
SHZ82 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:44
esprit24 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:28
Samo dobijat male utakmice i nece biti zime :D
Kad smo mi ono planirani da igramo sa Zrinjskim ??
GOSK na Kosevu pa Mostar Zrinjski,ali mislim da ce sa nama odgoditi ako prodju u playoff uglavnom to ce se znati cetbrtak navecer
Mislim da su sad Gošk i Radnik kući a peto kolo idemo u Mostar Zrinjskom.

Gosk kuci pa svinjski mostar i onda radnik i posusje kuci
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 avg 2024, 07:26

Na kraju kad skontas, yebo ba dvije namjestene titule, dugorocno ce Vico vise valjat ligi nego ijedan predsjednik do sad. Kakva je milina otic u Doboj i igrat fudbal. Prelijepo. Kupljenih titula se niko poslije nece ni sjecat, kao sto se niko ne sjeca Modricine titule npr, al tereni ostaju, VAR ostaje. I koliko god se ugradio u sve ovo ili sfuserio, i prethodni su imali priliku i jos bolje uslove a nisu uradili nista.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 13 avg 2024, 07:35

napoleon72 je napisao/la:
13 avg 2024, 07:26
Na kraju kad skontas, yebo ba dvije namjestene titule, dugorocno ce Vico vise valjat ligi nego ijedan predsjednik do sad. Kakva je milina otic u Doboj i igrat fudbal. Prelijepo. Kupljenih titula se niko poslije nece ni sjecat, kao sto se niko ne sjeca Modricine titule npr, al tereni ostaju, VAR ostaje. I koliko god se ugradio u sve ovo ili sfuserio, i prethodni su imali priliku i jos bolje uslove a nisu uradili nista.
Kad skontaš te dvije titule su mogle možda biti naše. Pa uletiš u grupe, pa neki kontinuitet uhvatiš. A on te klao gdje je stigao, ne samo tebe već i ostale klubove. J.ebo te tereni i VAR kad UEFA daje pare, to sam mogao i ja sprovesti. Titule im ostaju zapisane i niko se za dvadeset godina neće sjećati ni spominjati kako su uzete.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 avg 2024, 07:57

Lik je napisao/la:
13 avg 2024, 07:35
napoleon72 je napisao/la:
13 avg 2024, 07:26
Kad skontaš te dvije titule su mogle možda biti naše. Pa uletiš u grupe, pa neki kontinuitet uhvatiš. A on te klao gdje je stigao, ne samo tebe već i ostale klubove. J.ebo te tereni i VAR kad UEFA daje pare, to sam mogao i ja sprovesti. Titule im ostaju zapisane i niko se za dvadeset godina neće sjećati ni spominjati kako su uzete.
Sto nije sproveo Begic? A titule kakve je Borac osvojio sad su osvajali Zeljo i Zrinjski za vrijeme drugih predsjednika. Isti qrac, drugo pakovanje. Od te dvije titule bi jedna svakako bila nasa da se nismo finansijski raspali u novembru, drugu ni u snovima nismo mogli uzet.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 avg 2024, 08:07

Hamza odgovara Zekiću, igra tog vodonošu i otvara prostor Kyeremehu i Guliashviliju.
Kako će igrati sa Turkešom, hoće li biti strogi centarfor i ova dvojica više na krila, ostaje da se vidi.
Koševo Zapad

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 avg 2024, 08:20

kempes je napisao/la:
13 avg 2024, 00:35
Ma Turkes ce se nazabijati golova u ovoj ligi.
Nadam se i ja, nešto slično kao Vidić iz Sloge u prošloj sezoni.
Generalno imamo ok ekipu za ovu ligu i trenera koji zna ša hoće. Jasno je i njemu da mu trebaju još dva ciljana pojačanja, šta će od toga biti vidjet ćemo, od toga i zavisi ukupan dojam o ovom prelaznom roku i našim ambicijama u ovoj sezoni.
Što se Rockova tiče, on stvarno ima odlične predispozicije za golmana, fali mu utakmica, to se vidi, ali vremenom ja očekujem da će on biti možda i naš najvažniji igrač (uz Gulya). Imao je on u Doboju dosta dobrih odbrana, samo rad rad i biće to ok.
Jović, za sada najveće iznenađenje, stvarno igra odlično!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 avg 2024, 08:26

Ako nas povrede zaobidju plus 1-2 pojacanja ova ekipa ce da gori. Nadam se napokon da smo sa Zekicem uboli. Napokon lijepa igra i puno sansi.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], EastMadness, johntravolta123, mosarajvosa83, Proximic i 60 gostiju.