FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

Riki10HZ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Riki10HZ » 13 avg 2024, 10:03

donDondon je napisao/la:
13 avg 2024, 08:56
riki od gledanja clanskih presao i na gledanje ko sjedi na tribinama,jos malo pocet ce nas udarati.

ides zbog sebe sebi pravis ugodjaj,boli te ko sjedi ko cuti,kod nas je mentalitet da se ljudi povlace sa tribine u kasnim dvadesetima dok u italiji imas najvatrenije koji imaju i preko 50god ali tako je kako je

kako se igra kakva je drzava dobro iko i dodje,zato ne treba gledati u krvna zrnca
Poenta je samo da trebamo razviti svijest i postovanju prema Sjeveu i ljudima koji daju punu podrsku svom klubu bez obzira gdje i kad. Samim tim ce i privilegija svakog navijaca bez obzira na godine kao u Evropi biti da se ode i podrzi klub navijanjem a ne sjedenjem i psovanjem. Svima treba biti prvo glavno da se napuni Sjever. Po meni je sve ostalo sebicnost nek je meni dobro a **** klub i igrace. Kad bi tako svi gledali bili bi ko u pozoristu prije 2 godine. Sad se svi upalili fol nesto al je ovo istina. Svaka cast svakome ko dodje na Kosevo al prioritet treba biti Sjever i ovo pricam pogotovo za mladje koje vidjam da idu na Zapad Istok sa obiljezjima kao HZ a odu i sjede i jedu košpe dok igraci i momci deru glas i daju podrsku a sve iz ljubavi ciste... Probudimo se! Samo pun Sjever moze nositi momke do titule jer to nas je uvijek poguralo kad smo uzimali titule u zadnjim kolima. SVI NA SJEVER I STARO I MLADO!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 avg 2024, 10:06

Mirza_Hordas je napisao/la:
13 avg 2024, 09:08
Pod broj jedan, Riki nije bio u Doboju. Pod broj dva, Riki ima 13 godina.
:rol:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 13 avg 2024, 10:10

srpski polovnjaci sve bolji i bolji
Djordjevic drzi sredinu, drugi gol uzeo loptu na centru kontru napravio, prekidi jucer odlicni skoro svaki je pogodio gdje treba
Jovic siguran, jucer ko Kanavaro uleti, nema greske momak
Rockovu fali utakmica sam ZZ je to rekao, greska kod gola onda se ispravio onom odbranom. Jedina stvar koja mi se ne svidja kod njeg su opet neki strah od prekida imamo (Iliev je tu babo bio), medjutim udarci iz daljine i kad izleti na igraca je bolji od Ilieva

MirkoPlazibat
Kontakt:

Post Postao/la MirkoPlazibat » 13 avg 2024, 10:11

Riki10HZ je napisao/la:
13 avg 2024, 10:03
donDondon je napisao/la:
riki od gledanja clanskih presao i na gledanje ko sjedi na tribinama,jos malo pocet ce nas udarati.

ides zbog sebe sebi pravis ugodjaj,boli te ko sjedi ko cuti,kod nas je mentalitet da se ljudi povlace sa tribine u kasnim dvadesetima dok u italiji imas najvatrenije koji imaju i preko 50god ali tako je kako je

kako se igra kakva je drzava dobro iko i dodje,zato ne treba gledati u krvna zrnca
Poenta je samo da trebamo razviti svijest i postovanju prema Sjeveu i ljudima koji daju punu podrsku svom klubu bez obzira gdje i kad. Samim tim ce i privilegija svakog navijaca bez obzira na godine kao u Evropi biti da se ode i podrzi klub navijanjem a ne sjedenjem i psovanjem. Svima treba biti prvo glavno da se napuni Sjever. Po meni je sve ostalo sebicnost nek je meni dobro a **** klub i igrace. Kad bi tako svi gledali bili bi ko u pozoristu prije 2 godine. Sad se svi upalili fol nesto al je ovo istina. Svaka cast svakome ko dodje na Kosevo al prioritet treba biti Sjever i ovo pricam pogotovo za mladje koje vidjam da idu na Zapad Istok sa obiljezjima kao HZ a odu i sjede i jedu košpe dok igraci i momci deru glas i daju podrsku a sve iz ljubavi ciste... Probudimo se! Samo pun Sjever moze nositi momke do titule jer to nas je uvijek poguralo kad smo uzimali titule u zadnjim kolima. SVI NA SJEVER I STARO I MLADO!
Riki solo ultra!
...uz sjećanje na sretne dane, žurke, fudbal i drugare, tuče, sranja, ribe i punk, na nebo ćemo svi za isti šank!

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 13 avg 2024, 10:12

Napapijri je napisao/la:
13 avg 2024, 09:12
Ima li na forumu brata sto se koljenima penjao na stolice u Doboju :D Ako citas, veliki pozdrav za tebe.
I ja ga pozdravljam :D
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 13 avg 2024, 10:12

Riki10HZ je napisao/la:
donDondon je napisao/la:

sljedecu stani ispred istoka i svima po samar ko krene na tu tribinu,a na poluvremenu hodaj po zapadu i isto tako,ne vidim kako mozes drugacije dati svoj doprinos.
uz tebe smo riki
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 13 avg 2024, 10:15

Bgm. Ja koliko vidim mi imamo par igrača što nisu za Sarajevo.
Treba pokušati da ih se pošalje negdje, da nisu na trošku, jer oni sto rade to mogu i akademci. Slijedeće igrače treba pro/dati Slobodi, Velezu ili sličnim, jer njima će itekako valjati.
Anđušić je prvi, fakat nema kvalitet za nas.
Matanovic, prespor i nema ni jedan kvalitet gdje bi nam pomogao.
Mehmedovic, fakat se vidi da zna lopte, ali takođe ne pokretljiv i nije to sto se traži u današnjem fudbalu.
I teška srca moram priznati, Hamza. Dat će on par golova to nije upitno, davao ih je i prošle godine kad ga je krenulo ali moramo sami sebi priznati da to nije ono što želimo, sa njim kao prvim napadaču nećemo daleko u ligi a kamoli u Evropi. Ima finu lijevicu ali nedovoljno da sa njim kao glavnim napadačem budemo prvaci. Renan je malo bolji i moze se igrati sa njim iako se ja nadam a i vjerujem da ce Turkeš eksplodirati.

Jedva čekam povratak Krdžalića, nekako u njemu vidim tog trećeg pored Bunanje i Đorđevića a naravno nadam s pojačanju svakako.

I jedno pitanje, može li se uplatiti članarina iz inostranstva?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 13 avg 2024, 10:15

bvsic je napisao/la:
13 avg 2024, 10:10
srpski polovnjaci sve bolji i bolji
Djordjevic drzi sredinu, drugi gol uzeo loptu na centru kontru napravio, prekidi jucer odlicni skoro svaki je pogodio gdje treba
Jovic siguran, jucer ko Kanavaro uleti, nema greske momak
Rockovu fali utakmica sam ZZ je to rekao, greska kod gola onda se ispravio onom odbranom. Jedina stvar koja mi se ne svidja kod njeg su opet neki strah od prekida imamo (Iliev je tu babo bio), medjutim udarci iz daljine i kad izleti na igraca je bolji od Ilieva
ma polahko jos ne treba se zadavati sa ocjenama,
realno smo i ocekivali 9 bodova iz prva tri kola sve sem toga bi bilo iznenadjenje
Yugoslav First League:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 avg 2024, 10:19

Maroon1946 je napisao/la:
13 avg 2024, 09:55
napoleon72 je napisao/la:
13 avg 2024, 08:40
Mig_Mig je napisao/la:
13 avg 2024, 08:30

Ne budi lud decko, najgori period bh fudbala od rata pa do sada, idioti Colpa i Pilav se pitaju o sudbini FK Sarajevo i koliko ce nas povaliti???
Jel nas nisu sudije klale za vrijeme Begica? Jel nije bilo ovakvih lakrdija kad je Zeljo sa Osimom osvajao? Jel nije bila lakrdija kad je Zrinjski osvojio onim fantomskim penalom? Jesul nas klali kad je u Mostaru Bilbija pao metar od Mujakica a sviran penal, Dzakmic pogodjen kamenom u glavu a nema prekida, u kupu nas gadjali svim i svacim u Listici bez posljedica...? Jel nije lakrdija Leotar Zeljo, puknute korner zastavice? Salem Prolic je bio bolji od Colpe i Pilava?
To sto smo mi gola kita zadnje 3 godine a volimo kmecat tipicno bosnjacki je druga stvar. Eto juce smo igrali kao Zrinjski s Jakirovicem, 24-5 faulovi, zaklani za penal, al kad si dobar i spakujes 3 komada mogu ti se saget.
U pravu si 100%. Bilo je krađe uvijek kod nas nažalost ali se bar sada nešto radi. Skoro pa cijela liga igra na normalnim terenima i tako ce biti i kad bude najveci minus ili kisa/snijeg. A ne da strahujes od bilo kakve kise jer se nece moci igrati na oranici. Nama niko nije kriv sto prosipamo bodove i sto nam prvi bjezi po 20 bodova. Razgovaram sa likom prije neki dan kaze Vico unistio reprezentaciju hahaha. Kao zbog silne smjene trenera smo mi karine a realnost je i kad je najjaca reprezentacija bila da smo isli na samo jedno veliko takmicenje. Istina trebao se Petev ostaviti ali iskreno sumnjam da bi mi svakako isli na Evropsko ove god. Helem nejse, bitno je da nasa liga ide u pravom smjeru imamo fine terene sad je tu i VAR i ne moze biti toliko kradje. Borceve titule svakako niko ne shvata ozbiljno.
Problem je sto je Vico Srbin, zato se lik gore hvata Srebrenice, ne znam kako genocid moze gurnut u istu pricu s ovim. Prethodnici su imali bolju startnu poziciju, imali su pune tribine na svakoj utakmici reprezentacije, odlazak u Brazil, sponzore, kult reprezentacije jaci nego ikad. Gdje su silne pare, ko se talio za karte koje "puknu" za pola sata pa se na piku prodaju za 300 maraka? Koliko para je ulozeno u ligu u tom periodu? Tereni bili oranice, sjecamo se svi Gradačca, Istocnog Sarajeva i cijevi koje vire iz trave, Tuzle...
O lakrdijama da ne pricamo. Znamo svi kakve titule je Zeljo osvajao, moguce je naci kompilacije sudjenja na njihovim utakmicama. Pa Zrinjski s onim penalom u Bijeljini. Pa hiljadu lakrdija na pojedinacnim utakmicama, ako se zarovimo svasta cemo naci. Sudije se kupovale preko noci, utakmice se dogovarale, one LZP i LZO bile ko Merkator jbt, 10 kola prije kraja znas da ne mozes ispast a nemas ambicije za Evropu, Boga oca rasprodas.

Niko ne kaze da Vico i co. nisu prevaranti, da se Borac ne gura, da nema lakrdija. Al i oni ce proci, Vico moze bit tu jos 4 godine i NE MOZE dalje, a napredak ostaje, nesta je uradjeno. Za 4 godine nece bit Vice al ce bit terena u Doboju. Sto ga Begic i prethodnici nisu napravili, barem 3 terena za 20 godina?

A to da smo mi mogli nesta osvojit, mogli smo kharinu. Ovim pljackama najvise je zakinut Zrinjski jer su oni najbolji tim zadnjih par godina. Nama 2021. nije niko kriv sto smo prosuli 13 bodova, za toliko sigurno nismo opljackani. Niko nas nije opljackao u direktnom susretu na Kosevu, ni protiv Slobode, Mladosti, Zelje na Grbavici (cak smo mozda i pogurani, jako sumnjiv gol Kosoricu je ponisten), Tuzle gore... sve su to bile korektne utakmice gdje se nismo mogli sastavit s loptom. Al eto, ovo je najmracniji period BH fudbala, bolje je bilo kad je Brkovic kupovao titule.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 13 avg 2024, 10:24

ovo isto kad u selu kazu "valjao nam ovaj struju nam prikljucio " a susjedno selo vozi teslu

ko ih j*ebe to im je obaveza ne prave terene iz svog dzepa,mora sanirati negdje svu stetu koju je nanio
mene vise interesuje dokle je stigla nasa borba sa savezom jer nisam nigdje procitao objavu za prekid borbe

SVAKI DRUGI PONEDJELJAK SE RANO BUDIM JA...
Yugoslav First League:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 13 avg 2024, 10:34

Svasta da ljudi zbog terena pravdaju ove lakrdije. 25 faulova imas protiv Sloge,dijele po 10 kartona,protiv Bojca imas cak i vise od 25 faulova o cemu pricate? Nikad konstantno ove lakrdije nisu vidjene od kad postoji liga ova odgovorno tvrdim. Sto se terena tice,kod nas teren zut,ruglo pravo al u BL i Doboju tereni vrh

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 13 avg 2024, 10:36

Riki10HZ je napisao/la:
donDondon je napisao/la:

Ma nek dodje ko moze na derbi da grmi. Nesto kao prosli put. Ostale utakmice ne mozes ti nikog tjerati
Prosli derbi su neki sa sezonskim od istoka i zapada dosli na derbi i hvala toj braci od srca. Nadam se opet da ce biti tako i da na kraju svi zajedno slavimo

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 13 avg 2024, 10:37

Nije problem što je Vico Srbin, problem je što je Vico četnik.

Nije Vico ni nikakav revolucionarni sportski radnik, on se samo ponaša u skladu sa vremenom. VAR bi bio uveden i sa Vicom i bez njega, jer je takav trend u svjetskom fudbalu.. nije ga Vico uveo što je pametan. Vjerujem da nešto slično važi i za terene - u koje se ugradio kao što bi se ugradio i Begić i Beus ili bilo ko iz te garniture budžetskih klošara, koji bi bez tih para plafon imali granap u svom selu.

Bukvalno sve do jednog su ista vnago. Jedino što uspješno rade je konstantno unazađivanje normalnog sporta i svega što liči na iole normalan sport u ovoj državi.

Također, taj mit da se ko biva svima nekad ovoliko štelilo - tu priču negdje drugo. Štelilo se jest, ali nikad nikome (ama ni blizu) ovoliko i sistematski kao Borcu zadnjih godina. Sve ostale tvrdnje su vrijeđanje zdravog razuma.

Da budem jasan, Begić nije napravio terene isključivo iz razloga što mu nisu bili potrebni za njegove interese. Nisu mu bili potrebni, jer je repka bilježila više nego solidne rezultate, što je odavalo privid da se fakat nešto radi u savezu. Bila mu je dovoljna zgrada saveza i kamp u Zenici - to je uredno napravio.

Vicu zadesila katastrofa repka (da nije - qrcem ne bi mrdnuo da unaprijedi ligu). Morao se fokusirati na klupski fudbal, kako bi zadovoljio kolege iz ostalih torova, dobio podršku i nastavio još 4 godine terorisati fudbal u Bosni.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 13 avg 2024, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.
The saddest thing in life is wasted talent.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 avg 2024, 10:54

mosarajvosa83 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:03
Guli je uvijek dobar bio,falo mu je malo rutine i da se navikne samo su ga nasi naucnici proglasili Mirvicevom ublehom,pranjem para a sad ga isti velicaju klasicni licemjeri
obavezno prozivati licemjere non-stop. Pun mi h je qurac, nakon jedne dobre partije ronaldo i mesi licno. Nakon jedne lose, pranje para, mirvicu odlazi i slicno. I to redom od jovica, kjeremeha trkace kokosi, bubanje sporog, djordjevica menadzerskog igraca i masu je primjera.
Nevjerovatno kakva rezonovanja.

I da, utice forum u kreiranju javnog misljenja. Krene odavde ideja, stav pa se rasiri medju rajom. Jedna dobra preporuka - 100 dobrih isto kao jedna losa 100 losih.

A kud ces dalje pisati kad vidis dozu kompleksa nize vrijednosti pa da mrtvu kravu dovede komsija bolja bude nego sve nase sto imamo. fuj nekad mi se gade..

jos ih nije stid nesto glorifikovati a do juce hrakali sto domisljatije i sto gore. ja ne bi ulazio na forum mjesec

VOLIM TE SARAJ`VO!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 13 avg 2024, 10:54

AngelDiMaria je napisao/la:
13 avg 2024, 09:56
a kad vec nije bila natkrivena tribina, morao sam s djecom u hlad sjest na neutralnu
Gdje li je onaj kreten sto uvijek kmeci za to

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 13 avg 2024, 11:06

Riki10HZ je napisao/la:
13 avg 2024, 08:27
Hajde malo da se pozabavimo nama navijacima ba pustimo igrace i klub to je sve na dobrom novou za sad.... Jrl nas stid jucer nasih navijaca koji radni dan izadju s posla i predju veliki put i navijaju 90 min po onoj vrucini dok drugi su neki dosli na neutralne tribine i sjedili ko kakvi penzioneri i gledli tekmu??? Jel nas stid da nas dodje samo 8 hiljada na Kosevu? JEL nas stid da raja u obiljezjima ide na druge tribine psim Sjever pod izrekom da gledaju tekmu? Pa jel znamo da je igracim najpotrebnija pjesma i huk sa Sjevera? Ma jok daj da ja sjedim proso sam ja to davno ha hu. Sta si ba prošo dodji podrzi ekipu a nemoj sjediti na zapadu i istoku ko penzioner kakav i gledat tekmu... Samo pun Sjever je podrska ostalo smatram penzinerski i sebicnim nacinom dolaska na Kosevo!!! SVI NA SJEVERRR
U 100 maraka da nema više od 13 godina i da Doboja jučer vidio nije. :rol:
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 13 avg 2024, 11:12

I jos mi je samo ostalo žao sto ono džubre na golu sloge nismo provocirali. Ispadosmo gospoda a trebalo je yebat mu i nanu naninu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 13 avg 2024, 11:15

Zutti je napisao/la:
13 avg 2024, 11:06
Riki10HZ je napisao/la:
13 avg 2024, 08:27
Hajde malo da se pozabavimo nama navijacima ba pustimo igrace i klub to je sve na dobrom novou za sad.... Jrl nas stid jucer nasih navijaca koji radni dan izadju s posla i predju veliki put i navijaju 90 min po onoj vrucini dok drugi su neki dosli na neutralne tribine i sjedili ko kakvi penzioneri i gledli tekmu??? Jel nas stid da nas dodje samo 8 hiljada na Kosevu? JEL nas stid da raja u obiljezjima ide na druge tribine psim Sjever pod izrekom da gledaju tekmu? Pa jel znamo da je igracim najpotrebnija pjesma i huk sa Sjevera? Ma jok daj da ja sjedim proso sam ja to davno ha hu. Sta si ba prošo dodji podrzi ekipu a nemoj sjediti na zapadu i istoku ko penzioner kakav i gledat tekmu... Samo pun Sjever je podrska ostalo smatram penzinerski i sebicnim nacinom dolaska na Kosevo!!! SVI NA SJEVERRR
U 100 maraka da nema više od 13 godina i da Doboja jučer vidio nije. :rol:
I to 13 je upitno :lol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 avg 2024, 11:16

Tracy3McGrady je napisao/la:
13 avg 2024, 10:15

I jedno pitanje, može li se uplatiti članarina iz inostranstva?
Brte, izvoli

https://fanshop.fksarajevo.ba/postani-clan
Koševo Zapad

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 13 avg 2024, 11:17

ŠTA_JE je napisao/la:
13 avg 2024, 11:12
I jos mi je samo ostalo žao sto ono džubre na golu sloge nismo provocirali. Ispadosmo gospoda a trebalo je yebat mu i nanu naninu.
Krecemo se u dobrom smjeru po tom pitanju.

Mi navijaci moramo biti gospoda, nikada ne provocirati prvi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.