OI 2024 Paris - Opća tema

Pogba
Kontakt:

Re: OI 2024 Paris - Opća tema

Post Postao/la Pogba » 13 avg 2024, 02:00

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 avg 2024, 08:57

E ne mogu da vjerujem, ovaj narod flt treba ozbiljnu renesansu u svom razmišljanju i svijesti

https://www.in4s.net/o-i-parada-demona- ... _pismo=lat

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 13 avg 2024, 09:45

evo citam da je nakon poraza od australije selektor vaterpolista pozvao noleta da dodje do vaterpolista i kaze kako je to imalo veliki uticaj na iste

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti/4 ... video/vest

https://www.--- SPAM ---/sport/clanak/srpsk ... _vijesti_d
Zadnja izmjena: GoatNo1, dana/u 13 avg 2024, 10:20, ukupno mijenjano 2 puta.
TheGoldenGOAT

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 avg 2024, 09:51

GoatNo1 je napisao/la:
13 avg 2024, 09:45
evo citam da je nakon poraza od australije selektor vaterpolista pozvao noleta da dodje do vaterpolista i kaze kako je to imalo veliki uticaj na iste

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti/4 ... video/vest
Imaš temu o noletu, i hrvatska vs srbija, pa tamo možeš o tome :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 13 avg 2024, 10:12

GoatNo1 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:39
kad smo vec na toj temi o docecima svratih upravo na index da pogledam jel bilo kakvog doceka i ko je i sta pjevao. a ono svi se ismijavaju sa docekom. par ljudi. u sbiji par desetina hiljada. tu se vidi i ko je imao uspjesnije igre a na ovom se forumu raspravljalo kako moze 5 biti vece od 7. ma da su 3 (samo nole, kosarka i vaterpolo) a tamo 10 (iz slicnih sportova kao ovih 7). jednostavno nisu sve medalje iste i ovi doceci su najbolji pokazatelji ko je vise napravio. s tim da se u srbiji ne pravi docek za saki djavo. inace bi ih nole imao jedno 50 do sada. a imao je 2-3 ili mozda 4.

https://www.--- SPAM ---/sport/clanak/video-srebrni-vaterpolisti-i-broncana-lena-stojkovic-docekani-u-hrvatskoj/2589991.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_d
Isto sam ja govorio kad sam uspoređivao hrvatske medalje u fudbalu sa (srpskim) medaljama iz drugih sportova pa se mnogi srbi ovdje nisu složili sa mnom.

Olimpijske igre možda govore koja je nacija svestranija u sportu. I bez olimpijade znamo tko je Nole i šta je Srbija u basketu, Ali na igrama je svaki sport bitan.
Ali između Hrvatske i Srbije stvarno nijanse odlučuju. Realno i jedni i drugi su imali još kandidata koji su mogli osvojiti medalju, al su podbacili ili su bili blizu. Dok su neki možda neočekivano iznenadili. Ali to vjerojatno vrijedi za svaki zemlju.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 13 avg 2024, 13:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:
12 avg 2024, 12:36
Ja i brane nakon OI :(

slika

Nova zalba na odluku o bronzi u parteru, najrealnije je da daju bronzu objema i da ne peglaju vise, zasluzile su obje :thumbup:

slika
Jbga nakon 16/17 dana jako intezvnog praćenja ,ne mogu se vratiti u relanost. :rol:

Da ,osjeća se velika praznina ali sigurno će pomoći ženski TDF i Vuleta koja uskoro kreće da ne upadnem u post
olimpijsku depresiju. :D

A nevjerovatno kakvu su dramu opet suci napravili u gimnastici i po meni svi trebaju biti kažnjeni,priznali su Chiles
jedan element koji nije do kraja odrađen što joj je povećali težinu vježbe,a sve nakon intervencije američki trenera,
da bi nakon toga FIG joj oduzeo medalju radi par sekundi .
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 avg 2024, 15:24

5 medalja srpskih sportista (3 zlata, srebro i bronza), neki će reći nije loše, drugi kako je mogla još poneka da uleti, i jedni i drugi su donekle u pravu... Od odbojkašica i basketaša su se očekivale sigurne medalje, možda i od ponekog džudiste... Od atletičarki su se možda mogle očekivati medalje, prije svega od Španović i Topić, međutim obje su imale velike pehove sa povredama, tako da ni njihove medalje se nisu desile, ali jeste zlatko Novaka i zlato vaterpolista, što je realno, malo ko očekivao. Svaka medalja je teška i bitna na svoj način, u svaku medalju je ugrađen višegodišnji rad trud znoj odricanja, ali ove dvije zlatne su bitnije od ostalih, bar meni. Novakovo zlato zatvara svaku iole razumnu diskusiju (mada ona je i ranije zatvorena) o tome ko je najveći teniser u istoriji, sa druge strane bilo je mnogo sumnje u Novaka dokle može i šta može. Prije svega jer ga je Alcaraz lagano riješio u finalu WB na travi, a OI turnir se igrao na zemlji koja Novaku najmanje odgovara, plus povreda koljena, prvi ja sam sumnjao da može da se suprotstavi Alcarazu, ali baš sam gledajući polufinale protiv Musettija i pojedine njegove udarce, sa društvom komentarisao da bi možda i mogao nešto da pokuša. Na kraju, uzeo ga je u dva vrhunska TB, sa nekoliko fantastičnih poena na obje strane, za zvanje najvećeg ikada :tokralju: :kafa:
Vaterpolisti nastavili niz zlata, evo već treća olimpijada za redom, što je nesvakidašnje dostignuće :salut: . Zlato koje posebno dobija na težini ako se uzme u obzir da je nakon zlata u Tokiju uslijedila smjena generacija od koje reprezentacija nikako nije mogla da se oporavi na pravi način, nekoliko sušnih godina, rana ispadanja na velikim takmičenjima... U Pariz su ispraćeni bez ikakvih očekivanja, u grupi poraz od Australije 8:3, kontao sam još da nas opasni Francuzi ispraše i to je to, dotakli smo dno i zvanično. Srećom Francuzi su izrutinirani, u četvrtfinalu protiv Grka gol za prolaz par sekundi prije kraja, polufinale rutinski odrađeno protiv Amerikanaca, finale protiv Hrvata koji su po svemu gldajući bili veliki favoriti, ali od prvog minuta praktično meč je bio sve samo ne zanimljiv, jednosmjena ulica, potpunio neočekivano, Hrvati se nisu pitali ni za šta u tom meču. Podsjetilo me je na finale iz Rija 2016.
Košarkaši su se nakon onog epskog preokreta protiv Australije u četvrtfinalu, momački pošibali sa Amerikancima, da nije bilo fenomenalnog Curryja i sudija padobranaca, borili bismo se za zlato, ali i bronza je vrh uspjeh... Nakon 5 serbrnih medalja unazad 15 godina, plus nekoliko polufinala, doći će nadam se i red da se konačno uzme zlato, možda već i sljedeće godine na EB.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 avg 2024, 15:30

Nole ako nije bio favorit, onda je sigurno bio odmah uz Alcaraza, tako da se ne bih složio da je neko veliko iznenađenje osvajanje zlata.
Bez izgubljenog seta do finala, u finalu na iskustvo i mentalnu snagu slomio Alcaraza.

Da si rekao da nije bilo Curryja i Jamesa, pa bi i prošlo, ovo sa sudijama je nepotrebno.
Smijali ste se Sudancima i sad se smijete, a sad kad se izgubilo od Amera, kuku i lele na sudije.
Realno, nepotreban i sramotan izgovor. Nisi izdržao do kraja i ćao. Treba sportski priznati poraz, ne kmečati.
Jest, bio si najbliži da im uzmeš skalp, nisi uzeo, piči dalje. Ne mora sve biti neka zavjera.
Koševo Zapad

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 avg 2024, 15:52

Epski preokrenuli Australiju jer su bolji, tako Ameri okrenuli njih (i lakse) jer su bolji. Nece da prihvate da su oni Australija u tom slucaju, ali haj :kafa:

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 13 avg 2024, 16:39

mostar35 je napisao/la:
13 avg 2024, 10:12
GoatNo1 je napisao/la:
12 avg 2024, 23:39
kad smo vec na toj temi o docecima svratih upravo na index da pogledam jel bilo kakvog doceka i ko je i sta pjevao. a ono svi se ismijavaju sa docekom. par ljudi. u sbiji par desetina hiljada. tu se vidi i ko je imao uspjesnije igre a na ovom se forumu raspravljalo kako moze 5 biti vece od 7. ma da su 3 (samo nole, kosarka i vaterpolo) a tamo 10 (iz slicnih sportova kao ovih 7). jednostavno nisu sve medalje iste i ovi doceci su najbolji pokazatelji ko je vise napravio. s tim da se u srbiji ne pravi docek za saki djavo. inace bi ih nole imao jedno 50 do sada. a imao je 2-3 ili mozda 4.

https://www.--- SPAM ---/sport/clanak/video-srebrni-vaterpolisti-i-broncana-lena-stojkovic-docekani-u-hrvatskoj/2589991.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_d
Isto sam ja govorio kad sam uspoređivao hrvatske medalje u fudbalu sa (srpskim) medaljama iz drugih sportova pa se mnogi srbi ovdje nisu složili sa mnom.

Olimpijske igre možda govore koja je nacija svestranija u sportu. I bez olimpijade znamo tko je Nole i šta je Srbija u basketu, Ali na igrama je svaki sport bitan.
Ali između Hrvatske i Srbije stvarno nijanse odlučuju. Realno i jedni i drugi su imali još kandidata koji su mogli osvojiti medalju, al su podbacili ili su bili blizu. Dok su neki možda neočekivano iznenadili. Ali to vjerojatno vrijedi za svaki zemlju.
postoje velike razlike. fudbal jeste daleko najpopularniji sport ali vi u njemu nikada niste osvojili neko prvenstvo. i imate 3 medalje. srbija je u kosarci, koji je drugi najpopularniji sport, osvojila 5 zlata i desetak drugih medalja. ja licno zlato iz indianapolis, kada su tukli tadasnji drim tim u sred amerike, ne bih dao za neku medalju iz fudbala ako nije zlatna. a na to dodaj jos odbojku koja je opet daleko popularnija od recimo rukometa. tenis je isto u top 5 sportova a tu je nole osvojio 24 slema, 8 sezona bio br1 i postavio sve vazne rekorde. prakticki je po ostvarenom deklasirao velicine kakve su fed i rafa. znaci uporedjujes 15ak medalja iz kosarke uz 5 zlata (racunajuci samo muske) i teniskog GOATA sa fudbalskim 2 bronze i srebrom.

a ovdje se uporedjuju kosarka, muski tenis i vaterpolo sa 2 medalje viska u ne znam ni ja kojim sportovima. ja iskreno i dalje ne znam imena ovih sto su osvojili medalje za srbiju u streljastvu i tekvondou. mada, istina ne znam ni imena svih kosarkasa ni vecine vaterpolista (do smejene generacije sam bio bolji s tim). ali ne znam isto tako imena svih fudbalera (cak vecine) ni u srbiji ni u hr.
Zadnja izmjena: GoatNo1, dana/u 13 avg 2024, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
TheGoldenGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 avg 2024, 16:46

Kakav bolan dream team Amera 2002, niti je igrao Kobe, ni Shaq, ni Iverson ni Carter ni Tmac itd. A i to su imali 10 razlike 5-6 minuta do kraja. Tacno je.bo majku da coj'k nema godina, da nije to gledao, pomislio bi da je istina. Dobili ih kao prosle godibe sto su izgubili od Svaba koga vec na SP. Svaka cast ono.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 avg 2024, 16:49

Meni je iskreno nevjerovatno da neko gleda odbojku,koliko je taj sport dosadan pa to je nemoguce.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 13 avg 2024, 17:00

alemsa je napisao/la:
13 avg 2024, 16:46
Kakav bolan dream team Amera 2002, niti je igrao Kobe, ni Shaq, ni Iverson ni Carter ni Tmac itd. A i to su imali 10 razlike 5-6 minuta do kraja. Tacno je.bo majku da coj'k nema godina, da nije to gledao, pomislio bi da je istina. Dobili ih kao prosle godibe sto su izgubili od Svaba koga vec na SP. Svaka cast ono.
prvo oni su sami sebe zvali drim tim! drugo igralo se na njihovom terenu svjetdko prvenstvo. i trece bilo je 10-11 al star igraca u tom timu: Elton Brand, Antonio Davis, Baron Davis, Michael Finley, Raef LaFrentz, Shawn Marion, Andre Miller, Reggie Miller, Jermaine O'Neal, Paul Pierce, Ben Wallace, Jay Williams

i nama je masu puta falilo igraca pa smo osvojili medalju. oni se sigurno nisu htjeli osramotiti kod kuce. da im nije bilo vazno ne bi ni pravili prvenstvo kod sebe. oni su bahati i mislili su da koga god posalju da ce se prosetati do zlata.

druga stvar koja se ne pominje je da je samo srbija imala tim od samo srpskih i neuvezenih igraca. svi su imali crnaca u timovima i uvezene igrace pa su cak i ameri imali kamerunca u timu. malo im njihove avjezde stef, lebron i durant.
TheGoldenGOAT

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 avg 2024, 17:01

Po prvi put nakon 1900. godine, kriket će se ponovo naći na olimpijskom programu, dok će lacrosse, koji se posljednji put igrao na Igrama 1908. godine, također biti uvršten. Pored ovih sportova, na Igrama u Los Angelesu će se naći i flag football, squash, kao i baseball i softball, sportovi koji su posebno popularni u Sjedinjenim Američkim Državama.
Nema breakdancea i razmatra se da se ukine boks u Los Angelesu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 avg 2024, 17:06

GoatNo1 je napisao/la:
13 avg 2024, 17:00
alemsa je napisao/la:
13 avg 2024, 16:46
prvo oni su sami sebe zvali drim tim! drugo igralo se na njihovom terenu svjetdko prvenstvo. i trece bilo je 10-11 al star igraca u tom timu: Elton Brand, Antonio Davis, Baron Davis, Michael Finley, Raef LaFrentz, Shawn Marion, Andre Miller, Reggie Miller, Jermaine O'Neal, Paul Pierce, Ben Wallace, Jay Williams

i nama je masu puta falilo igraca pa smo osvojili medalju. oni se sigurno nisu htjeli osramotiti kod kuce. da im nije bilo vazno ne bi ni pravili prvenstvo kod sebe. oni su bahati i mislili su da koga god posalju da ce se prosetati do zlata.

druga stvar koja se ne pominje je da je samo srbija imala tim od samo srpskih i neuvezenih igraca. svi su imali crnaca u timovima i uvezene igrace pa su cak i ameri imali kamerunca u timu. malo im njihove avjezde stef, lebron i durant.

Mogu oni sebe zvati vanzemaljicima, nije bio najjaci sastav Amerike 2002. Ni KG nije igrao 2002, igro je na OL 2000. Poslali sastav kao prosle godine na SP. Kako si napisao u tom kontekstu je da tad Yuga (jos uvijek), dobila najjaci sastav Amerike tj. kao ove godine da su dobili LeBrona i klapu, to je jednostavno laz jarane.

Dobiti i 6i sastav Amerike je podvig ne kazem, ali dream team (sto se podrazumjeva da je najjaci sastav Amerike), dobili niste.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 avg 2024, 17:07

Ma prazne tribine najbolje oslikavaju koliko je amerima bitno SP,vise navijaca tadasnje Yuge bilo na mecu.

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 13 avg 2024, 17:07

GoatNo1 je napisao/la:
13 avg 2024, 16:39

postoje velike razlike. fudbal jeste daleko najpopularniji sport ali vi u njemu nikada niste osvojili neko prvenstvo. i imate 3 medalje. srbija je u kosarci, koji je drugi najpopularniji sport, osvojila 5 zlata i desetak drugih medalja. ja licno zlato iz indianapolis, kada su tukli tadasnji drim tim u sred amerike, ne bih dao za neku medalju iz fudbala ako nije zlatna. a na to dodaj jos odbojku koja je opet daleko popularnija od recimo rukometa. tenis je isto u top 5 sportova a tu je nole osvojio 24 slema, 8 sezona bio br1 i postavio sve vazne rekorde. prakticki je po ostvarenom deklasirao velicine kakve su fed i rafa. znaci uporedjujes 15ak medalja iz kosarke uz 5 zlata (racunajuci samo muske) i teniskog GOATA sa fudbalskim 2 bronze i srebrom.

a ovdje se uporedjuju kosarka, muski tenis i vaterpolo sa 2 medalje viska u ne znam ni ja kojim sportovima. ja iskreno i dalje ne znam imena ovih sto su osvojili medalje za srbiju u streljastvu i tekvondou. mada, istina ne znam ni imena svih kosarkasa ni vecine vaterpolista (do smejene generacije sam bio bolji s tim). ali ne znam isto tako imena svih fudbalera (cak vecine) ni u srbiji ni u hr.
Sudeći po euforiji koja je bila u Srbiji nakon pobijede nad Portugalom i običnog plasmana na mundijal, ne bih se kladio u to. Uostalom čuo sam i protčitao od velikog broja Srba koji bi dali guzice samo za četvrtfinale.
Više je ljudi čulo za Srbiju preko hrvatskih fudbalskih uspjeha, nego preko tih zlatih medalja u basketu iz 90ih.

Realno i jedni i drugi imaju svoje adute...Srbija bi kao mnogoljudnije zemlja i trebala biti nešto uspješnija, ali mislim da od raspada Juge Hrvatska ima više medalja. Iako je srpski slučaj malo kompliciran jer nisu mogli nastupati 1992., a kasnije su par puta nastupali sa Crnom gorom i ne znam koliki je bio njihov utjecaj

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 13 avg 2024, 17:12

L-Train je napisao/la:
13 avg 2024, 16:49
Meni je iskreno nevjerovatno da neko gleda odbojku,koliko je taj sport dosadan pa to je nemoguce.
odbojka je najprostranjeniji sport sa najvise zemalja clanice (221) krovne organizacije i najvise ljudi koji igraju rekreativno ili profesionalno, na sedmicnom nivou.

https://www.educationworld.in/10-most-p ... the-world/

medju najpopularnijim sportovima je i kriket (najvise zbog indije) i stoni tenis (kina) i sta ti znam ali ako se uzme u obzir i brojnost i rasprostranjenost (ako se gleda i u kolikoj mjeri i broju i u koliko zemalja se ozbiljno igra i vazi za popularniji sport) onda su tu i odbojka i tenis u samom vrhu.
TheGoldenGOAT

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 avg 2024, 17:19

GoatNo1 je napisao/la:
13 avg 2024, 17:12
L-Train je napisao/la:
13 avg 2024, 16:49
odbojka je najprostranjeniji sport sa najvise zemalja clanice (221) krovne organizacije i najvise ljudi koji igraju rekreativno ili profesionalno, na sedmicnom nivou.

https://www.educationworld.in/10-most-p ... the-world/

medju najpopularnijim sportovima je i kriket (najvise zbog indije) i stoni tenis (kina) i sta ti znam ali ako se uzme u obzir i brojnost i rasprostranjenost (ako se gleda i u kolikoj mjeri i broju i u koliko zemalja se ozbiljno igra i vazi za popularniji sport) onda su tu i odbojka i tenis u samom vrhu.
Odlicno,mozda bi ga i ja mogao rekretaivno igrati samo i dalje tvrdim da je taj sport extremno dosadan za gledati.Jbs sport koji ne nudi nikakvu individualnost.

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 13 avg 2024, 17:24

mostar35 je napisao/la:
13 avg 2024, 17:07
GoatNo1 je napisao/la:
13 avg 2024, 16:39

Sudeći po euforiji koja je bila u Srbiji nakon pobijede nad Portugalom i običnog plasmana na mundijal, ne bih se kladio u to. Uostalom čuo sam i protčitao od velikog broja Srba koji bi dali guzice samo za četvrtfinale.
Više je ljudi čulo za Srbiju preko hrvatskih fudbalskih uspjeha, nego preko tih zlatih medalja u basketu iz 90ih.

Realno i jedni i drugi imaju svoje adute...Srbija bi kao mnogoljudnije zemlja i trebala biti nešto uspješnija, ali mislim da od raspada Juge Hrvatska ima više medalja. Iako je srpski slučaj malo kompliciran jer nisu mogli nastupati 1992., a kasnije su par puta nastupali sa Crnom gorom i ne znam koliki je bio njihov utjecaj
hr ima vise medalja na OI. ali ako uzmes najpopularnije sportove tu je srbija daleko ispred. ne bih rekao da je vise ljudi culo za hr zbog fudbala nego recimo za sr zbog noleta. tenis nije toliko popularan ali je svaki slem popracen u vecini zemalja. 3 sporadicne medalje u posljednjih, koliko 30 godina? od kojih ni 1 zlato se nemoze mjeriti sa konstantnom dominacijom noleta u posljednjih 13 godina. kolike su velicine fed i rafa pa ih je nole deklasirao. ne znam i ne razumijem se toliko ali mislim da im je rafa (koji je manje uspjesan od noleta) daleko najpopularniji sportistabilo koji fudbaler (gdje su daleko uspjesniji od hr).
TheGoldenGOAT

Odgovori

Natrag na “LJETNE OLIMPIJSKE IGRE - PARIZ 2024”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.