Koji su to latinski? Imas arapske i rimske koliko ja znam. Nauci me i latinske
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Re: Re: Chat
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Chat
Srbi ne koriste arapske, zgrozavaju se kad ih vide.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
X ti je na latinski decem.MilanMladenovic je napisao/la: ↑14 avg 2024, 11:22Koji su to latinski? Imas arapske i rimske koliko ja znam. Nauci me i latinske
Ali naučiti ćeš, polako. Mlad si još.

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Bojim se da su to rimski, ali svakako da cu istraziti i dodatno se edukovati.Judd je napisao/la: ↑14 avg 2024, 11:37X ti je na latinski decem.MilanMladenovic je napisao/la: ↑14 avg 2024, 11:22Koji su to latinski? Imas arapske i rimske koliko ja znam. Nauci me i latinske
Ali naučiti ćeš, polako. Mlad si još.![]()

Zavidim shatu gabriju sto ga je zena ostavila, pa ne mora nista servisirati u toplim nocima osim ventilatora 

Stone hands👊
- akisarajevo92
- Kontakt:
sta je ovo nesto mirno u BiH
tacno de osjeti kad je Hadzifejz na godisnjem
Don't believe the hype.
tacno nekad pozelim da cujem sta bi maric rekao na ovo sve,rahmet mu dusi,jedan od najvecih novinara ove drzaveakisarajevo92 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 12:56sta je ovo nesto mirno u BiH
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Kakav je to bolesnik od covjeka. Ovi sa foruma su nista u odnosu na njega.akisarajevo92 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 12:56sta je ovo nesto mirno u BiH
Juce 41 stepen lokalna meteoroloska stanica izmjerila, danas je vjerovatno stepen dva toplije
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
I
II
III
IV - cetiri
V je 5, X je 10 na latinskom
Ovo sto mi pisemo 5,10 su arapski brojevi
Mislim skoro svi u svijetu pisu arapske
Rimski latinski isti djavo, rimljani su pricali latinski jezik i sve im je latinsko
II
III
IV - cetiri
V je 5, X je 10 na latinskom
Ovo sto mi pisemo 5,10 su arapski brojevi
Mislim skoro svi u svijetu pisu arapske
Rimski latinski isti djavo, rimljani su pricali latinski jezik i sve im je latinsko
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 14 avg 2024, 14:10, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- numanumaye22
- Kontakt:
Ide u sept jedna ratna prica, taman ce to spojit sa pobjedom Trumpa na izborima. Boli ga quita, nije Seno glup, takve emisije i videa imaju i najvise pregleda i komentara, kad je pola naroda pod PTSP onda je lako manipulisat.Mogli je napisao/la: ↑14 avg 2024, 13:39Kakav je to bolesnik od covjeka. Ovi sa foruma su nista u odnosu na njega.akisarajevo92 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 12:56sta je ovo nesto mirno u BiH

Seno zna da su ljudi u Bejha ko Sly na pocetku filma First Blood, pa zbog toga i takve vijesti.

- Maroon1946
- Kontakt:
Haj neka se neko još jednom požali na braću Arape, svim Arapskim drzavama ukinuti vize.Općina Ilidža prednjači po fiskalnom prometu u odnosu na ostale općine i gradove u FBiH. Fiskalni promet od januara do jula ove godine je u ovoj općini iznosio 3,13 milijardi KM dok je taj promet u istom periodu prošle godine iznosio 2,65 milijardi KM.
Fiskalni promet je tokom prošlog mjeseca u općini Ilidža iznosio 519,83 miliona KM, što je za 92 miliona KM više u odnosu na juli prošle godine.

Nema to veze s ArapimaMaroon1946 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 15:08Haj neka se neko još jednom požali na braću Arape, svim Arapskim drzavama ukinuti vize.Općina Ilidža prednjači po fiskalnom prometu u odnosu na ostale općine i gradove u FBiH. Fiskalni promet od januara do jula ove godine je u ovoj općini iznosio 3,13 milijardi KM dok je taj promet u istom periodu prošle godine iznosio 2,65 milijardi KM.
Fiskalni promet je tokom prošlog mjeseca u općini Ilidža iznosio 519,83 miliona KM, što je za 92 miliona KM više u odnosu na juli prošle godine.![]()
Ne vode Arapi opcinu Ilidza
I na Bascarsiji imas Arapa ljeti ko na Ilidzi
To je do onog Muzura, bili su Arapi i u doba Memica
Tacnije Memic ih je prvi i navukao koliko ja znam
Samo sto kod Memica nije bilo nista osim lopovluka
Kakav pdv i bakraci
Arapi su samo ljeti tu, a Europljani komsije i sudjedi dolaze i zimi
Tu su Azijci i Ameri njih uvijek imau svako godinue doba
Ilidza ce nas presissti po svemu od ifastrukture, plata, turista…
A vazda smo ih potajno zvali Elidza
Kod nas jos uvijek ispod stola se radi, dok Ilidza napreduje nevjerovatnom brzinom
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 14 avg 2024, 15:18, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Hodaju inspekcije pa se vise racuni kucaju.Maroon1946 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 15:08Haj neka se neko još jednom požali na braću Arape, svim Arapskim drzavama ukinuti vize.Općina Ilidža prednjači po fiskalnom prometu u odnosu na ostale općine i gradove u FBiH. Fiskalni promet od januara do jula ove godine je u ovoj općini iznosio 3,13 milijardi KM dok je taj promet u istom periodu prošle godine iznosio 2,65 milijardi KM.
Fiskalni promet je tokom prošlog mjeseca u općini Ilidža iznosio 519,83 miliona KM, što je za 92 miliona KM više u odnosu na juli prošle godine.![]()
Oni su ti postali grad u graduMilanMladenovic je napisao/la: ↑14 avg 2024, 15:17Hodaju inspekcije pa se vise racuni kucaju.Maroon1946 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 15:08Haj neka se neko još jednom požali na braću Arape, svim Arapskim drzavama ukinuti vize.Općina Ilidža prednjači po fiskalnom prometu u odnosu na ostale općine i gradove u FBiH. Fiskalni promet od januara do jula ove godine je u ovoj općini iznosio 3,13 milijardi KM dok je taj promet u istom periodu prošle godine iznosio 2,65 milijardi KM.
Bolji su od nas po svemu i ako nisu kako su krenuli bice
Da mogu birati ne bih se na Bistrik nikad vraco
Jedino Bascarsija turizam, znamenitosti i tako to
Dusa grada i tako te sentimentalne vrijednodti me vezu
Ovo ostalo bolje zivjeti na Ilidzi nego u gradu
Imam drugove dole i znam o cemu pricam
Draze mi je kod njih kuci biti nego u svojoj od okruzenja, pristupacnosti, infrastrukture, ponude, usluge, cijen3
Manje kriminala ima i to puno manje…
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kombinacija svega. Muzur je definitivno napravio bolji sistem, više se računa kuca radi inspekcije, sve više turista a Ilidža je među rijetkim općinama koja bilježi rast broja stanovnika.NoDi80 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 15:10Nema to veze s ArapimaMaroon1946 je napisao/la: ↑14 avg 2024, 15:08Haj neka se neko još jednom požali na braću Arape, svim Arapskim drzavama ukinuti vize.Općina Ilidža prednjači po fiskalnom prometu u odnosu na ostale općine i gradove u FBiH. Fiskalni promet od januara do jula ove godine je u ovoj općini iznosio 3,13 milijardi KM dok je taj promet u istom periodu prošle godine iznosio 2,65 milijardi KM.
Ne vode Arapi opcinu Ilidza
I na Bascarsiji imas Arapa ljeti ko na Ilidzi
To je do onog Muzura, bili su Arapi i u doba Memica
Tacnije Memic ih je prvi i navukao koliko ja znam
Samo sto kod Memica nije bilo nista osim lopovluka
Kakav pdv i bakraci
Arapi su samo ljeti tu, a Europljani komsije i sudjedi dolaze i zimi
Tu su Azijci i Ameri njih uvijek imau svako godinue doba
Ilidza ce nas presissti po svemu od ifastrukture, plata, turista…
A vazda smo ih potajno zvali Elidza
Kod nas jos uvijek ispod stola se radi, dok Ilidza napreduje nevjerovatnom brzinom
Otvaraju ti se planetarno popularni brendovi i fast food objekti tako da tek sad očekujem prekucavanje i dominaciju Ilidže, vidjet će se to već od naredne godine.
Zenica brutalno nazaduje, totalno neočekivano.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

U slučaju da kupovali Einhell aku alate tj. bušilice, brusilice etc, evo par stvari na koje treba obratiti pažnju.
Po oficijalnim Einhell stranicama, između ostalog, postoje oznake TC/TE/TP, koje su važne pri odabiru.
Primjer bušilice TC, znači da se radi o seriji Classic. Na zvaničnim stranicama ne stoji ovo Classic, već samo skraćenica. Ovo je serija predviđena za amatersku upotrebu, loše završne odbrade i tu je Einhell koristio već zastarjelu tehnologiju. Pokazala se prilično loše.
Alati oznake TE su nivo iznad, tačnije Expert serija. Završna obrada bolja, nešto više opcija, te bolja tehnologija gdje se ponekad koriste elektromotori bez četkica, za razliku od onih tradicionalnih sa četkicama, kao kod prve TC vrste.
Ovo je već za nekog koji više koristi pomenutu bušilicu i obično je solida glede kvalitete. Ali svakako nije za neku čestu ili upotrebu blizu profi nivoa.
Za haman pa profi upotrebu tu su aku alati oznake TP, kao primjer ova bušilica TP-CD 18-50 sa slike. Tu su noviji elektromotori standard, na raspolaganju je više opcije i izdržljivost samog alata je za klasu bolja.
Kao što vidimo, jedan te isti proizvođač ide od smeća do ozbiljnosti.
Ne treba se zaletit ili odbacit na prvu samo eto ako smo nekad, baš sa navedenim Einhellom, imali dobra ili loša iskustva. Dobro pogledat navedene oznake, pa onda eventualno kupit.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ko god kaze neka vrucina i nek nema kise znas da je najveci nehljebar
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.