FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 14 avg 2024, 19:34

Novi vlasnici, nova navijacka skupina. Sloboda se vidim opasno pojacava, predsjednik skupstine ne zali para. Trebali bi sa profom napraviti neku seosku turneju, da vrate samopouzdanje.
🔴⚫️

Sjenjak1919
Kontakt:

Post Postao/la Sjenjak1919 » 14 avg 2024, 20:01

RollingPaper je napisao/la:
14 avg 2024, 18:31
Ma vratice se Fukare kad nam ojjaca tribina, sad je smjena generacija, nema smisla da 10 ljudi nosi udarni trans “Fukare” i da nas dzaba neko ugasi, i onda dzaba onoliki trud od 87. godine do danas.

Valjda novi naziv malo animira mladju raju, yebo li im nargila i Desingerica familiju svima, ja kad sam imo 18 godina bio sam spreman poginut na tribini. Sad moras molit djecu da dodju.

Vratice se Fukare aBd jednog dana jos jace.
Sustinski problem Fukara je taj sto je stara ekipa Fukara il na zapadu il su napolju il ih jednostavno ne interesuje vise ta zayebancija zvana FKR TZ ko sto je bilo recimo prije 10-15 godina. Imas ti nekih ljudi koje povede ta euforija pred neku vaznu utakmicu pa se digne i taj neki hype (citaj Sloboda-Sarajevo kup prosle sezone, Sloboda-Zeljo zadnja utakmica)

Prosjek godina je realno sad u kopu 17-18 ako nije i manji. Nadam se da ce se momci vratit jos jaci i da od ovog mjenjanja imena nema nista jer su Fukare Tuzla 1987 oduvijek bile simbol grada i Slobode kako Radnickog Sportskog Drustva.

Bilo kako bilo. Sloboda do mezara, jednostavno.
SLOBODA ILI NIŠTA

mirza24
Kontakt:

Post Postao/la mirza24 » 14 avg 2024, 20:51

Skver je napisao/la:
14 avg 2024, 19:34
Novi vlasnici, nova navijacka skupina. Sloboda se vidim opasno pojacava, predsjednik skupstine ne zali para. Trebali bi sa profom napraviti neku seosku turneju, da vrate samopouzdanje.
Brate neka rade sta hoce samo im ukuniti transu od grada i to je gotovo sijelo sa ovom dvojicom sto sad pate klub . Zijad Lugavic mora zaustaviti transe spasiti Slobodu od ove dvojice sto su upropastili klub
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 avg 2024, 20:59

mirza24 je napisao/la:
14 avg 2024, 20:51
Skver je napisao/la:
14 avg 2024, 19:34
Brate neka rade sta hoce samo im ukuniti transu od grada i to je gotovo sijelo sa ovom dvojicom sto sad pate klub . Zijad Lugavic mora zaustaviti transe spasiti Slobodu od ove dvojice sto su upropastili klub
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Kakvi to. To je moglo dok je Azmir htio da udje ponovo u klub. Aco se licno zalagao za to. Cim udje on u klub, usuti se hinja...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unknown12
Kontakt:

Post Postao/la Unknown12 » 14 avg 2024, 21:22

Kakvi bolesnici. Zijad Lugavić, kriminalac i kamatar treba da ukine tranšu za Slobodu :rol: :rol: :rol:
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!

Sjenjak1919
Kontakt:

Post Postao/la Sjenjak1919 » 14 avg 2024, 21:25

Kao navijaci dotakli smo dno. Ismijavamo svako pojacanje, ismijavamo nove sponzore sto su dosli u klub. Vrlo dobro svi znaju da niko ali ama bas niko se nije javio da preuzme Slobodu dok nisu dosli ovi momci koji su trenutno tu. Placete za Azmirom koji je od ukupnog duga 7 miliona on napravio pola, oko 3,5 miliona. Mujkanovic kada je zadnji put preuzeo klub, pitali ga gdje se napravilo 600.000 duga, odmah je dao ostavku. Kukate kako se dovode strani istroseni igraci, evo sad je 5-6 nasih juniora tu i treba ih istrpit kao projekat kluba, oni nas realno jedino mogu izvaditi iz ove situacije. Svi ste bili skeptici kada smo se trebali vratiti u PL, pa evo vratili smo se. Placete za Kalesicem i svi ste nasjeli na njegovu pricu iz medija, niko i ne zna drugu stranu price..

Komentar sa FB, nema se sta ni dodat ni oduzet. Kome se ne svidja, tako nam je kako nam je, ovo je nasa realnost.

Volim te Bodaslo i da si liga peta :twisted:
SLOBODA ILI NIŠTA

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 14 avg 2024, 21:45

Sjenjak1919 je napisao/la:
14 avg 2024, 21:25
Kao navijaci dotakli smo dno. Ismijavamo svako pojacanje, ismijavamo nove sponzore sto su dosli u klub. Vrlo dobro svi znaju da niko ali ama bas niko se nije javio da preuzme Slobodu dok nisu dosli ovi momci koji su trenutno tu. Placete za Azmirom koji je od ukupnog duga 7 miliona on napravio pola, oko 3,5 miliona. Mujkanovic kada je zadnji put preuzeo klub, pitali ga gdje se napravilo 600.000 duga, odmah je dao ostavku. Kukate kako se dovode strani istroseni igraci, evo sad je 5-6 nasih juniora tu i treba ih istrpit kao projekat kluba, oni nas realno jedino mogu izvaditi iz ove situacije. Svi ste bili skeptici kada smo se trebali vratiti u PL, pa evo vratili smo se. Placete za Kalesicem i svi ste nasjeli na njegovu pricu iz medija, niko i ne zna drugu stranu price..

Komentar sa FB, nema se sta ni dodat ni oduzet. Kome se ne svidja, tako nam je kako nam je, ovo je nasa realnost.

Veliki dio ovog komentara je nasa realnost.
Ovo nema veze ni sa acom, ni azmirom, ni senadom nit nekim lijevim likom.
Bukvalno zbog pojedinih ljudi smo se previse okrenuli protiv kluba i ponizavamo ga, misleci da ponizavamo nekog od gore navedenih.
Da me ne bi neki napali opet frazama "jesmo li to mi navijaci opet sve krivi", nek svako tumaci ovo moje kako hoce, al malo vise treba postovanja prema klubu od nas.
Volim tebe, više od sebe

Sjenjak1919
Kontakt:

Post Postao/la Sjenjak1919 » 14 avg 2024, 21:53

antisisoja1919 je napisao/la:
14 avg 2024, 21:45

Bukvalno zbog pojedinih ljudi smo se previse okrenuli protiv kluba i ponizavamo ga, misleci da ponizavamo nekog od gore navedenih.
Da me ne bi neki napali opet frazama "jesmo li to mi navijaci opet sve krivi", nek svako tumaci ovo moje kako hoce, al malo vise treba postovanja prema klubu od nas.
Na osnovu nekih ljudi smo iz nekog razloga "zamrzili" Slobodu, eto tako da to upakujem. Mada ja ne vidim razloga za tim stvarima, no dobro.
SLOBODA ILI NIŠTA

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 14 avg 2024, 22:01

14 avg 2024, 21:53

Na osnovu nekih ljudi smo iz nekog razloga "zamrzili" Slobodu, eto tako da to upakujem. Mada ja ne vidim razloga za tim stvarima, no dobro.
Otprilike tako nekako. I Slobodu samo prate i hvale kad su ti ljudi na celu kluba.
Niko od njih nije vrijedan tolike hvale, jer niko od njih nista specijalno ni napravio.
Niko ni jedan trofej nije osvojio, da bi se toliko dizao u zvijezde.
Volim tebe, više od sebe

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 avg 2024, 22:06

Nisam siguran da ce vase buncanje ikoga ubijediti ista.

Sjenjak1919
Kontakt:

Post Postao/la Sjenjak1919 » 14 avg 2024, 22:09

14 avg 2024, 22:01
14 avg 2024, 21:53

Otprilike tako nekako. I Slobodu samo prate i hvale kad su ti ljudi na celu kluba.
Niko od njih nije vrijedan tolike hvale, jer niko od njih nista specijalno ni napravio.
Niko ni jedan trofej nije osvojio, da bi se toliko dizao u zvijezde.
To je to, u principu. Uvijek cu volit nasu Slobodu, ne znam ko da je vodi. I kupovat sezonske i pi*ke materine i ic na zapad i sjever (po potrebi) jer realno ljudi dragi mi drugog kluba NEMAMO.
SLOBODA ILI NIŠTA

Sjenjak1919
Kontakt:

Post Postao/la Sjenjak1919 » 14 avg 2024, 22:11

tuzlak1987 je napisao/la:
14 avg 2024, 22:06
Uhvati se Chat teme tamo a nas zaobidji, ljubi te brat.
SLOBODA ILI NIŠTA

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 14 avg 2024, 22:16

tuzlak1987 je napisao/la:
14 avg 2024, 22:06
Ev bas me zaboli qrc hoce li koga ubijedit.
Bitno je da je tvoja prica na mjestu.
A u najmanju ruku je providna, al otom potom.
Volim tebe, više od sebe

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 avg 2024, 22:31

A mozemo li reci npr:
Prijec dolaska nekih ljudi u klub mi nismo znali niti se jednom u zivotu zapitali koliki je stvarni dug Slobode i da smo prakticno bili pred gasenjem ili zaledjavanj usljed tog duga. Od dolaska tih ljudi u klub spoznali smo sta znaci igreti lijep i ucinkovit fudbal, biti neki faktor u ligi i boriti se za trofeje. Uz te ljude smo jednostavno spoznali neke druge, ljepse cari fudbala osim pukog postojanja i fraze "nasu ljubav ne kupuju titule". Nekako od tad smo stvorili naviku i da vise pratimo ko i kako vodi nas klub, da trazimo finansijske izvjestaje, trazimo dlaku u jajetu svakome ko dodje i pocne nas muljati. I jos mnogo toga smo naucili i izvukli pouke, barem neki od nas.

"I da si liga peta", "nasu ljubav ne kupuju titule", "samo carsija", "drzava Tuzla", e zbog tog stava i mentaliteta mi i ne zasluzujemo bolje. J3beni klimaci glavama i trazenju trunke dobra u svemu losem. To vise nece biti moja Sloboda i moje vidjenje iste. Treci najveci grad u najmnogoljudnijem kantonu, najtoperantnija i jedna od najpitomijih sredina treba jaku Slobodu i tacka.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 14 avg 2024, 22:47

Ja obolio zbog Slobode i da je ne volim, druga je stvar sto mene boli sto je ovako, pa hebem sve i kazem da necu nikada doci pa dodjem. Kao sto neko napisa ja drugog kluba nemam sem Slobode i ostace tako.

Druga stvar ovo sto Beduin prica pije vode i sto posto je upravu majka mu stara, sto smo mi bogu skrivili da nas ovako godinama ubijaju u "pojam",ali djaba kada se zarazis Slobodom gotovo :urnebes:
Sloboda je moja nacija

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 14 avg 2024, 22:49

Beduin je napisao/la:
14 avg 2024, 22:31
A mozemo li reci npr:
Prijec dolaska nekih ljudi u klub mi nismo znali niti se jednom u zivotu zapitali koliki je stvarni dug Slobode i da smo prakticno bili pred gasenjem ili zaledjavanj usljed tog duga. Od dolaska tih ljudi u klub spoznali smo sta znaci igreti lijep i ucinkovit fudbal, biti neki faktor u ligi i boriti se za trofeje. Uz te ljude smo jednostavno spoznali neke druge, ljepse cari fudbala osim pukog postojanja i fraze "nasu ljubav ne kupuju titule". Nekako od tad smo stvorili naviku i da vise pratimo ko i kako vodi nas klub, da trazimo finansijske izvjestaje, trazimo dlaku u jajetu svakome ko dodje i pocne nas muljati. I jos mnogo toga smo naucili i izvukli pouke, barem neki od nas.

"I da si liga peta", "nasu ljubav ne kupuju titule", "samo carsija", "drzava Tuzla", e zbog tog stava i mentaliteta mi i ne zasluzujemo bolje. J3beni klimaci glavama i trazenju trunke dobra u svemu losem. To vise nece biti moja Sloboda i moje vidjenje iste. Treci najveci grad u najmnogoljudnijem kantonu, najtoperantnija i jedna od najpitomijih sredina treba jaku Slobodu i tacka.
A samo cu jedno pitanje postavit i nadam se dobit normalan i konkretan odgovor.
Sto taj covjek pod kojim smo igrali najbolji fudbal i vazili za neki faktor u našem fudbalu, ne napravi od Sloge Simin Han respektabilan klub, kao sto je obecavao?
Gore bez ikakvih stranih utjecaja, kamena spoticanja itd.
Napravio samo instant rezultat ko i u Slobodi i doveo do rasula u klubu.
Znas ti to mnogo bolje od mene, vjerujem.
Znas kolko i duguje pojedinim svojim igracima.
Jel ti mislis da je to pravo i dugotrajno rjesenje za klub?
Od covjeka koji nema osnovne kulture i karaktera, ne mozes ocekivat puno, nit vjerovat u njegova obećanja ni u jednoj sferi zivota.
Toliko od mene.
Volim tebe, više od sebe

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 14 avg 2024, 22:50

Sarajevo i Zrinski uputili protestnu notu ovima sto vode rekreacijsko rehabilitacijski razvojni klub Slobodu da pomalo ubacuju mlade igrace, brinu se za njihov mentalni razvoj. Agencije isto brinu da njihovi povredjeni i nedovoljno oparevljeni igraci jos ne ucestvuju u takmicarskim utakmicama, naravno brinuci se da isplate budu redovne da se mogu na vrijeme rastaliti sa poslodavcima.
🔴⚫️

Sjenjak1919
Kontakt:

Post Postao/la Sjenjak1919 » 14 avg 2024, 22:52

Beduin je napisao/la:
14 avg 2024, 22:31
A mozemo li reci npr:

A de mi reci braco, kako bi evo ti realno izregulisao sve ove zayebancije sto se desavaju u Klubu i oko Kluba, da recimo, dodjes na celo Kluba?
SLOBODA ILI NIŠTA

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 14 avg 2024, 22:54

Sunderland je napisao/la:
14 avg 2024, 22:47
Ja obolio zbog Slobode i da je ne volim, druga je stvar sto mene boli sto je ovako, pa hebem sve i kazem da necu nikada doci pa dodjem. Kao sto neko napisa ja drugog kluba nemam sem Slobode i ostace tako.

Druga stvar ovo sto Beduin prica pije vode i sto posto je upravu majka mu stara, sto smo mi bogu skrivili da nas ovako godinama ubijaju u "pojam",ali djaba kada se zarazis Slobodom gotovo :urnebes:
Ma u pravu je beduin u 99% slucajeva po pitanju Slobode i njegovo razmisljanje je utemeljeno i na mjestu, vecinom.
I ja bih ko i on da imamo normalan klub, klub koji ce se borit za titulu, osvojit je i tako godinama.
Al ja vjerujem da je i on siguran da nam to nece osigurat ni senad, ni azmir ni aco.
Mozda sa svima godinu se izdignemo iz ove patnje, eventualno dvije.
Al poslije toga opet ocekivat klub na aparatima.
Jer tako rade i senad i azmir, samo sve na brzinu i odmah, sa dugorocnim posljedicama.
Volim tebe, više od sebe

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 avg 2024, 22:58

Slazem se nije dobar Azmir.

Ali izgleda nije dobar ni Bingo da udje u KK. A ne moze niko ni u FK pored Azmira zbog OP. Kada neko hoce nesto onda kao udara nekom u OKK i OP Fk Sloboda na hljeb.

Nije kljuc uspjeha u zadnjih 20 godina to sto ti ne mozes, nemas potencijal i ostalo kao sto se prica. Mislim da je kljuc u tome sto neko neda.

Dokaz da neko neda je sto se skupljaju noc prije u kafanama kako bi nasli kandidata za izglasat sutra.

I tako to vrti vrti i vi u mezar odete niste okusili sportske srece u zivotu.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: samirr i 5 gostiju.