Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AshburtonG
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la AshburtonG » 15 avg 2024, 08:02

Ne vjerujem da je moguc scenarij dolaska Fataha na vlast, osim ako to ne bude neko americko podmetanje/nametanje, sto bi u konacnici samo dovelo do nove eskalacije u blizoj buducnosti. Fatah je Palestincima iz Gaze premekan i smatraju da bi takvim pristupom dali cionistima punu kontrolu pod krinkom prividne slobode kao u WB. Bas sam neki dan o tome pricao sa djevojkom s kojom se semim par mjeseci, a cija je porodica iz Palestine. Bas me interesiralo, pa sam zapitkivao oko pogleda na Hamas od strane lokalaca. Ona kaze da je nemali broj ljudi na pocetku mislio kako je onaj napad Hamasa dogovoren sa Izraelom ili da je u najmanju ruku Izrael sve znao i namjerno pustio, da bi imali izgovor za genocid.

Kao sto sam rekao i u oktobru, ovaj sukob ce se rijesit nestankom ili jedne ili druge strane. Nadam se da ce to bit cionisti, ali sve su prilike da oni imaju prejaku podrsku, dok se sad kod arapa vidi koliko su oni i dalje zarobljeni barbarskim mentalitetom i mrznjom izmedju sebe. Jedine normalne nacije dole i jesu Palestina i Sirija, pa gle cuda bas njih ce Ameri razje.bat.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 avg 2024, 08:31

AshburtonG je napisao/la:
15 avg 2024, 08:02
. Bas me interesiralo, pa sam zapitkivao oko pogleda na Hamas od strane lokalaca. Ona kaze da je nemali broj ljudi na pocetku mislio kako je onaj napad Hamasa dogovoren sa Izraelom ili da je u najmanju ruku Izrael sve znao i namjerno pustio, da bi imali izgovor za genocid.

Ovo je vec javno dostupna informacija koju je Izraelski Haaretz objavio. Ne samo da su znali nego su naredili i Hanibal direktivu odnosno pucaj po svemu sto se krece. Koliko su ubili svojih, ne zna se.
I ovo je jedan od razloga sto Izrael ne dozvoljava stranim forenzicarima pristup lokaciji gdje se to desilo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Kauboj772
Kontakt:

Post Postao/la Kauboj772 » 15 avg 2024, 09:21

Izrael ima pravo da se brani

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 15 avg 2024, 09:30

[media] [/media]

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 avg 2024, 09:36

AshburtonG je napisao/la:
15 avg 2024, 08:02
Ne vjerujem da je moguc scenarij dolaska Fataha na vlast, osim ako to ne bude neko americko podmetanje/nametanje, sto bi u konacnici samo dovelo do nove eskalacije u blizoj buducnosti. Fatah je Palestincima iz Gaze premekan i smatraju da bi takvim pristupom dali cionistima punu kontrolu pod krinkom prividne slobode kao u WB. Bas sam neki dan o tome pricao sa djevojkom s kojom se semim par mjeseci, a cija je porodica iz Palestine. Bas me interesiralo, pa sam zapitkivao oko pogleda na Hamas od strane lokalaca. Ona kaze da je nemali broj ljudi na pocetku mislio kako je onaj napad Hamasa dogovoren sa Izraelom ili da je u najmanju ruku Izrael sve znao i namjerno pustio, da bi imali izgovor za genocid.

Kao sto sam rekao i u oktobru, ovaj sukob ce se rijesit nestankom ili jedne ili druge strane. Nadam se da ce to bit cionisti, ali sve su prilike da oni imaju prejaku podrsku, dok se sad kod arapa vidi koliko su oni i dalje zarobljeni barbarskim mentalitetom i mrznjom izmedju sebe. Jedine normalne nacije dole i jesu Palestina i Sirija, pa gle cuda bas njih ce Ameri razje.bat.
Ako je ovo tačno onda se postavlja pitanje zašto bi Hamas svjesno krenuo u akciju koja će dovesti do genocida nad njihovim narodom tj. zašto su svjesno žrtvovali civile u Palestini

Msm zašto bi išta dogovarao sa svojim neprijateljem

Istinski
Kontakt:

Post Postao/la Istinski » 15 avg 2024, 10:06

Opet Brokula džamija sa izmišljotinama. Kakvi su to zaostali i jadni mentalni sklopovi. Kaže frajer sami svoje poubijali i to bila direktna naredba. :puke:
In memoriam: LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Kauboj772
Kontakt:

Post Postao/la Kauboj772 » 15 avg 2024, 10:31

Proklet bio ko ovo velica!
Kozojebi!

Izrael ima pravo da se brani od ovog zla!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 avg 2024, 10:40

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 15 avg 2024, 12:17

Kauboj772 je napisao/la:
14 avg 2024, 21:21
FKBilder je napisao/la:
14 avg 2024, 20:47
Kauboj772 je napisao/la:
14 avg 2024, 20:42
Takve slike mozes postavljati za svaki sukob/rat i za sve strane. Isto kao i za teroristicki napad iz 10.mj., pa ih niko ne postavlja. Bolesnici
Znaci ja ti udjem u kucu, otjeram te u podrum, prisvojim sve tvoje silujem ti mater,oca, ubijem sestru mucim te decenijama,otmem ti imanje i kada ti meni opalis samar,kada pozelis da uzvratis i odbranis se ti si ekstremista i terorista .....Da li bi tako sebe nazvao :?:
Koliko si imao iz historije?
Cistu desetku.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 avg 2024, 12:25

Kauboj772 je napisao/la:
15 avg 2024, 10:31

Kozojebi!

A to sto Izrael ubija i maltretira Palestinu 40+ godina nikom nista. Granice pomjeraju kako im se cefne... Pogledaj kolika je Palestina bila prije, a kolika je sada.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 15 avg 2024, 12:28

Born too late to see the Battle of Kursk :thumbdown:
Born in time to see the Battle of Kursk :thumbup:
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 avg 2024, 12:32

MilanMladenovic je napisao/la:
15 avg 2024, 12:28
Born too late to see the Battle of Kursk :thumbdown:
Born in time to see the Battle of Kursk :thumbup:
Kako ih povaljaše ljudi, sedam dana se rusi ne mogu sastaviti :bow: :tokralju:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2024, 13:11

DamirT je napisao/la:
15 avg 2024, 12:25
Kauboj772 je napisao/la:
15 avg 2024, 10:31

Kozojebi!

A to sto Izrael ubija i maltretira Palestinu 40+ godina nikom nista. Granice pomjeraju kako im se cefne... Pogledaj kolika je Palestina bila prije, a kolika je sada.
To je tačno, ali ne treba zaboraviti činjenicu da su Arapi započinjali ratove s namjerom da pomjere granicu. Glavni uzrok svih njihovim problemima su porazi u ratovima.
Da kojim slučajem Hamas i probije granicu i osvoji Izrael, nijedan jevrej ili druz ne bi ostao u državi. Bježali bi preko granice kako znaju i umiju.
Eh sad, mora se priznati da stanovnici Gaze trenutno nemaju opciju da bježe preko granice i spašavaju glave.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 avg 2024, 13:23

Prije početka WW1, procenat Jevreja koji su živjeli u Palestini iznosio je oko 6 %. Za dvije i po decenije, taj procenat je skočio na preko 30 %, još prije kraja britanskog mandata.

Kada su Britanci vidjeli da je šteta nepovratna, štafetu su prepustili UN-u, te je predložen plan podjele koji ni jedan narod na svijetu ne bi prihvatio.

Prije proglašenja države Izrael, u Palestinu je doseljeno preko 550 000 Jevreja. Plus od početka mandata, Britanija je postavila židovskog povjerenika.

Ovo su glavni uzroci svih problema. Nećemo žonglirati historijom i vaditi šta kome odgovara, kao kriške lubenice.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

Kauboj772
Kontakt:

Post Postao/la Kauboj772 » 15 avg 2024, 14:50

Saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman najavio priznanje Izraela! Bravo!

🇮🇱🇸🇦

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 avg 2024, 15:21

Kauboj772 je napisao/la:
15 avg 2024, 14:50
Saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman najavio priznanje Izraela! Bravo!

🇮🇱🇸🇦
Pregovori traju već duži period. Demokrate navodno kažu kako su Saudijci pristali priznati Izrael ako dobiju određen dio Američkih nuklearnih bombi na svojoj teritoriji. Tako bi se pridružili Turskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj i Belgiji.
Salman se boji da će ga ubiti ako to potpiše, vidjet ćemo šta će biti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 avg 2024, 15:47

MortemHz je napisao/la:
15 avg 2024, 15:21
Kauboj772 je napisao/la:

🇮🇱🇸🇦
Pregovori traju već duži period. Demokrate navodno kažu kako su Saudijci pristali priznati Izrael ako dobiju određen dio Američkih nuklearnih bombi na svojoj teritoriji. Tako bi se pridružili Turskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj i Belgiji.
E čuj ubiti, kakvi su inače Saudijci sa tim buntom i protestima, meni djeluju kao da bi po cijele dane samo sjedili i pili čaj
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 avg 2024, 16:07

Ameri daju nuklearke za priznanje Izraela???

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 15 avg 2024, 16:09

Surreal je napisao/la:
15 avg 2024, 15:47
MortemHz je napisao/la:
15 avg 2024, 15:21
Kauboj772 je napisao/la:

🇮🇱🇸🇦
E čuj ubiti, kakvi su inače Saudijci sa tim buntom i protestima, meni djeluju kao da bi po cijele dane samo sjedili i pili čaj
Saudija je prelijepa zemlja. Vrijedi posjetiti na jedno 5-7 dana. :salut:

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 15 avg 2024, 16:26

.
Zadnja izmjena: ArtVandelay, dana/u 15 avg 2024, 17:41, ukupno mijenjano 1 put.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.