Premijer liga BiH - aktuelno

Paromlinac

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Paromlinac » 15 avg 2024, 20:34

Surreal je napisao/la:
15 avg 2024, 20:04
Vidim na redditu na današnji dan 1976. godine odigrana prijateljska Arsenal vs Željezničar, kojim povodom je to bilo? Je li neko od ovih starijih išao?
Proslava 55 godina postojanja Kluba.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 avg 2024, 20:39

Bumbaclat je napisao/la:
15 avg 2024, 20:19
bvsic je napisao/la:
15 avg 2024, 20:15
Bumbaclat je napisao/la:
15 avg 2024, 20:01

Sto se tice Koseva do vas je, prvenstveno do administracije vaseg kluba koja svemu ovome jako neozbiljno pristupa, u najmanju ruku. Kazem ne mora meni niko vjerovati, raspitajte se.

Meni sekunde ne bi smetalo da vi imate uslovan stadion, potpisujem odmah da se radi, pa bilo sta. Samo me iritira to vase kmecanje i laganje.
Prvi dio je djelimicno tacan, razne ublehe su tu svi to znamo
Odgovorio ti je ispod tabba cuj opcija evo vam stadion na 40 godina ulozite, renovirajte i onda je nas opet, cista nebuloza.
Kosevo se moze renovirati i da bude odlicno, atletska staza je malo diskutabila kako bi i sta uraditi tu ali rijesilo bi se i to. Na gradu je siguran sam da je Ismir spreman cim budu i ove ublehe. Il dajte stadion pa ce se rijesavati il grad nek ga pravi, sigurno nece nijedan investitor uloziti u nesto sto nije njegovo.
Sto je nebuloza? Sta je alternativa, da vam se da u vlasnistvo? Haj budi realan. Da nema gore nista, da je livada samo, koliko bi taj plac vrijedio? Govorimo o ogromnom novcu koji pripada opstini, nece se pokloniti nekom Malezijcu ili Ameru. Zamrsena je situacija, ali najbolje i jedino dugorocno rjesenje je izmjestiti se van grada i polako praviti stadion.
Alternativa je da dobiju zemljiste koje vrijedi 50 - 100 miliona maraka, dzaba :mrgreen: a fakticki privatni klub :mrgreen:

Dnevna doza realnosti...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 avg 2024, 20:42

Pitarsam je napisao/la:
15 avg 2024, 20:16
slika

slika

Zar ovaj Magoda nije rekao da Kanton Sarajevo vise neće
finansirati gubitničke klubove kojima je uspjeh da ne ispadnu
iz Lige?!A danas valjda obećao milionce!!
NaDAsve bezobrazno,ne valja lagati gradjane i rasipati
nas novac tek tako.
N A D A S V E
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 avg 2024, 20:44

RatoborniMrmot je napisao/la:
15 avg 2024, 20:39
Bumbaclat je napisao/la:
bvsic je napisao/la:
15 avg 2024, 20:15

Prvi dio je djelimicno tacan, razne ublehe su tu svi to znamo
Odgovorio ti je ispod tabba cuj opcija evo vam stadion na 40 godina ulozite, renovirajte i onda je nas opet, cista nebuloza.
Kosevo se moze renovirati i da bude odlicno, atletska staza je malo diskutabila kako bi i sta uraditi tu ali rijesilo bi se i to. Na gradu je siguran sam da je Ismir spreman cim budu i ove ublehe. Il dajte stadion pa ce se rijesavati il grad nek ga pravi, sigurno nece nijedan investitor uloziti u nesto sto nije njegovo.
Sto je nebuloza? Sta je alternativa, da vam se da u vlasnistvo? Haj budi realan. Da nema gore nista, da je livada samo, koliko bi taj plac vrijedio? Govorimo o ogromnom novcu koji pripada opstini, nece se pokloniti nekom Malezijcu ili Ameru. Zamrsena je situacija, ali najbolje i jedino dugorocno rjesenje je izmjestiti se van grada i polako praviti stadion.
Alternativa je da dobiju zemljiste koje vrijedi 50 - 100 miliona maraka, dzaba :mrgreen: a fakticki privatni klub :mrgreen:

Dnevna doza realnosti...
Dogovorite se je li rupa ili vrijedi 100 miliona maraka, mitomani.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 15 avg 2024, 20:49

pitarsam-smradek samo te @ 19vendetta87 citira I zao mu pa ti daje paznje, inace si popuslic prnO si u fenjer.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 avg 2024, 20:51

Nego kakvo je ovo sudjenje zrinjskom, kao da gigovic borcu sudi

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 avg 2024, 20:53

bvsic je napisao/la:
15 avg 2024, 20:44
Bumbaclat je napisao/la:

Dnevna doza realnosti...
Pa koliko onoliko zemljiste vrijedi na ovakvoj lokaciji, a ? De mi reci, bas me zanima.

Stadion kao stadion ne vrijedi previse, al bi zgrade vrijedile :mrgreen:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 avg 2024, 20:58

15 avg 2024, 20:53
bvsic je napisao/la:
15 avg 2024, 20:44

Dnevna doza realnosti...
Pa koliko onoliko zemljiste vrijedi na ovakvoj lokaciji, a ? De mi reci, bas me zanima.

Stadion kao stadion ne vrijedi previse, al bi zgrade vrijedile :mrgreen:
Nisam neki strucnjak pravo da ti kazem, ali ako se moze dati 5 miliona za jug, moze se dati i 20miliona da se stadion sredi

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 avg 2024, 21:11

Borac u kakvom je stanju, nisu u stanju napuniti ono malo jada od stadiona

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 avg 2024, 21:36

tabba77 je napisao/la:
15 avg 2024, 20:26
15 avg 2024, 20:11
tabba77 je napisao/la:
15 avg 2024, 20:03

Dosta ih potencira ovdje da bi dobili stadion za 1 KM. Jeste, dobijemo ga za marku i šta dalje? Ulažemo sredstva 5 godina, koristimo još određen broj godina i CSR dođe i kaže više ne možete koristiti ovaj stadion ili možete ali cifra je ta. Da li bi ti ili bilo ko ulagao poprilično veliki iznos novca za nešto što nikad neće biti tvoje? Ne bi.

S ovim dijelom oko stadiona van grada se slažem, puno veći klubovi su otišli sa “gradskog” ili “državnog” nazovi kako hoćeš i izgradili svoj stadion na periferiji grada. Kakav god i gdje god da je, tvoj je i ne može te svaka šuša handriti.
Pisao sam već par puta na ovu temu sa Virtualom i žalosno je fakat da se nikad apsolutno nije krenulo u neku ozbiljniju priču.
Razumijem ga kad kaže da bi se prepao Sarajeva onog momenta kad vidi da su investitori odlučili uložiti u novi stadion.
Do tad, vremenska prognoza i kišobran, kabanica i lagano put Koševa. :mrgreen:
Cekaj malo prijatelju, nama se redovno smijete za dugove, a mi placamo dosta toga sto se tice odrzavanja, troskova vode, struje, terena, naseg, stadiona i tako 30-ak godina unazad. Sta vi placate, koliko ste novca na osnovu toga ustedili, sta mislis ?

Mi istok napravili, teren uradili, UEFA uletila za dio terena i krov na istoku, sad se politika uvalila da uzme koji glas pred izbore, al opet smo mi tu sami dogurali jer smo se peglali, trudili, skupljali. Sta ste vi uradili osim sto kmecite, evo realno ?

Samo realno, nemoj izgovora. Vi hocete sve da vam je dzaba ko sto je do sada i bilo, a da prstom ne mrdnete e jbg, ne moze tako.
Nađi gdje se ja smijem? Ja skoro godinu dana pišem ovdje kako itekako imate para, samo što ti to prolazi ispod radara. Zna se ko je vas unazadio i čije hirove i dalje plaćate.

Uštedili? Je li ti misliš da mi džaba igramo na stadionu? Da CSR plaća organizaciju utakmica, vodu, struju, održavanje? Logično je da mi to plaćamo jer smo mi jedini korisnici stadiona. Imamo sve iste troškove kao i vi. Koliko to košta vas, a koliko košta nas, ne znam a i ne interesuje me.

Svaka vama čast na borbi ali nemojte onda ovdje pisati da ste protiv režima i partija a istim se sagnete za tribinu. Isto kao što ste prošle sezone prozivali savez kako su sluga politike a par sedmica nakon toga idete savezu, čitaj Vici na noge za pozajmicu.

Reci ba, jeste, moljakamo za stadion, moljakamo za sve što možemo i cilj nam je uzeti što više od države. Ovako ispada licemjerno.

I nažalost, ništa nismo uradili povodom toga. Valjda ćemo nekad uraditi.
Hm......

"Svi znamo da javna ustanova CSR ima dugogodišnju saradnju s FK Sarajevo. Ova ustanova je dokazala koliki je prijatelj FK Sarajevo. Ustanova uz pomoć Općine Centar finansijski podržava i daje FK Sarajevo posebne popuste za korištenje stadiona, shodno dugogodišnjoj tradiciji i saradnji. Ustanova na godišnjem nivou ima troškove održavanja samo za glavni teren oko 180.000 KM. Računica nam pokazuje, ako su troškovi 180.000, a Sarajevo plaća 86.000 na godišnjem nivou u startu vidimo koliki je gubitak ustanove. Ukoliko bi po standardnim i regularnim cijenama ustanova fakturisala FK Sarajevo korištenje stadiona to bi iznosilo na godišnjem nivou 400.000 KM. Te cijene nisu komercijalne, nego su na troškovnom principu.

Mislim da ne treba dalje. Il neko laze, neka me neko ispravi ako grijesim, vjerujem da ima ljudi koji su bolje upuceni. Mrsko mi da kopam, al poprilicno sam siguran da vi ustedite bruku para na godisnjem nivou

cetvrtomjesto
Kontakt:

Post Postao/la cetvrtomjesto » 15 avg 2024, 21:47

Sukob se desio u ulici Fejićeva, a u obračunu su učestvovali navijači Boteva i Veleža, popularni Red Army.

Je li moguce da je “novinar” napisao ovakvu glupost :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 15 avg 2024, 22:34

NoDi80 je napisao/la:
15 avg 2024, 16:20
Cibru ja nisam ni prizivao vec neko drugi s ovog foruma od njeg sam to i vidio
A sto se tice Borca i Zrinjskog kad igraju Europu i dok idu i brisu se bodovi BiH ne zelim da izgube
Sutra da se ugase svejedno bi mi bilo

A ti idi s cetaljima zemuncima papak mali nabijem vas na **** sve zajedno i tebe i on onog cvikerasa sa alipasina
Iako je poznat kao zvizdac ispred TV-a, jedan je od rijetkih iskrenih !
Izdrzi noDi, cujem da dolazis u grad. Ima pjesma od Z.Pusenja "Nocas Dino dolazi u grad...", doalzi Dino i tjera Zemunce ❣️🇧🇦
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 15 avg 2024, 22:39

15 avg 2024, 21:36
tabba77 je napisao/la:
15 avg 2024, 20:11

Cekaj malo prijatelju, nama se redovno smijete za dugove, a mi placamo dosta toga sto se tice odrzavanja, troskova vode, struje, terena, naseg, stadiona i tako 30-ak godina unazad. Sta vi placate, koliko ste novca na osnovu toga ustedili, sta mislis ?

Mi istok napravili, teren uradili, UEFA uletila za dio terena i krov na istoku, sad se politika uvalila da uzme koji glas pred izbore, al opet smo mi tu sami dogurali jer smo se peglali, trudili, skupljali. Sta ste vi uradili osim sto kmecite, evo realno ?

Samo realno, nemoj izgovora. Vi hocete sve da vam je dzaba ko sto je do sada i bilo, a da prstom ne mrdnete e jbg, ne moze tako.
Nađi gdje se ja smijem? Ja skoro godinu dana pišem ovdje kako itekako imate para, samo što ti to prolazi ispod radara. Zna se ko je vas unazadio i čije hirove i dalje plaćate.

Uštedili? Je li ti misliš da mi džaba igramo na stadionu? Da CSR plaća organizaciju utakmica, vodu, struju, održavanje? Logično je da mi to plaćamo jer smo mi jedini korisnici stadiona. Imamo sve iste troškove kao i vi. Koliko to košta vas, a koliko košta nas, ne znam a i ne interesuje me.

Svaka vama čast na borbi ali nemojte onda ovdje pisati da ste protiv režima i partija a istim se sagnete za tribinu. Isto kao što ste prošle sezone prozivali savez kako su sluga politike a par sedmica nakon toga idete savezu, čitaj Vici na noge za pozajmicu.

Reci ba, jeste, moljakamo za stadion, moljakamo za sve što možemo i cilj nam je uzeti što više od države. Ovako ispada licemjerno.

Hm......

"Svi znamo da javna ustanova CSR ima dugogodišnju saradnju s FK Sarajevo. Ova ustanova je dokazala koliki je prijatelj FK Sarajevo. Ustanova uz pomoć Općine Centar finansijski podržava i daje FK Sarajevo posebne popuste za korištenje stadiona, shodno dugogodišnjoj tradiciji i saradnji. Ustanova na godišnjem nivou ima troškove održavanja samo za glavni teren oko 180.000 KM. Računica nam pokazuje, ako su troškovi 180.000, a Sarajevo plaća 86.000 na godišnjem nivou u startu vidimo koliki je gubitak ustanove. Ukoliko bi po standardnim i regularnim cijenama ustanova fakturisala FK Sarajevo korištenje stadiona to bi iznosilo na godišnjem nivou 400.000 KM. Te cijene nisu komercijalne, nego su na troškovnom principu.

Mislim da ne treba dalje. Il neko laze, neka me neko ispravi ako grijesim, vjerujem da ima ljudi koji su bolje upuceni. Mrsko mi da kopam, al poprilicno sam siguran da vi ustedite bruku para na godisnjem nivou
Hvala na informaciji.

Sad ti meni reci, ali iskreno i bez izgovora. Kad neko ne može da plaća svoje tekuće obaveze, šta se dešava? Bez reprograma već postojećeg reprograma i pozajmica od sluge politike i režima i partija.

cetvrtomjesto
Kontakt:

Post Postao/la cetvrtomjesto » 15 avg 2024, 22:48

NazorUso je napisao/la:
15 avg 2024, 22:34
NoDi80 je napisao/la:
A sto se tice Borca i Zrinjskog kad igraju Europu i dok idu i brisu se bodovi BiH ne zelim da izgube

A ti idi s cetaljima zemuncima papak mali nabijem vas na **** sve zajedno i tebe i on onog cvikerasa sa alipasina
Izdrzi noDi, cujem da dolazis u grad. Ima pjesma od Z.Pusenja "Nocas Dino dolazi u grad...", doalzi Dino i tjera Zemunce ❣️🇧🇦
Jesu li ga to napali srpski radikali?

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 15 avg 2024, 22:50

cetvrtomjesto je napisao/la:
15 avg 2024, 22:48
NazorUso je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:

Jesu. Razapele ga dzematlije ali vraca se noDi jos jaci. Obecao je preuzeti sve trEbine i vratitit ponos The Maniacsa 88. Puna podrska noDiju u jahanju cvikerasa iz C faze !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 avg 2024, 23:03

tabba77 je napisao/la:
15 avg 2024, 22:39
15 avg 2024, 21:36
tabba77 je napisao/la:

Hm......

Hvala na informaciji.

Sad ti meni reci, ali iskreno i bez izgovora. Kad neko ne može da plaća svoje tekuće obaveze, šta se dešava? Bez reprograma već postojećeg reprograma i pozajmica od sluge politike i režima i partija.
Znaci vise te ne zanimaju troskovi koristenja Gradskog Stadiona, zanimljivo :urnebes:

Koliko ste para ustedili preko ovih finti mogli ste pola stadiona napraviti, al niste i je.biga, nema krova, nema nista, cekajuci da vam neko nesto pokloni, a od toga nema nista sto je i posteno.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 15 avg 2024, 23:19

Nizozemac u borca zabi, znaci ostaje pravilo na duze vrijeme :kafa: :kafa:

cetvrtomjesto
Kontakt:

Post Postao/la cetvrtomjesto » 15 avg 2024, 23:20

NazorUso je napisao/la:
15 avg 2024, 22:50
NazorUso je napisao/la:

Jesu. Razapele ga dzematlije ali vraca se noDi jos jaci. Obecao je preuzeti sve trEbine i vratitit ponos The Maniacsa 88. Puna podrska noDiju u jahanju cvikerasa iz C faze !!!
Boze sacuvaj kako razbucase ono malo patriota sto su imali. Ostali jos Nodi i Muhamed a izgleda da ce i njih otjerati ili ce se i ovi okrenuti prema Zemunu :puke:

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 15 avg 2024, 23:21

15 avg 2024, 21:47
Sukob se desio u ulici Fejićeva, a u obračunu su učestvovali navijači Boteva i Veleža, popularni Red Army.

Je li moguce da je “novinar” napisao ovakvu glupost :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
To je izmislio retardirani degenerik Velid Spaho, a izgleda priučeni novinar prihvatio. Doduše nije jedini, al kad čujem popularni za navijače od novinara kosa mi se diže na glavi. Koliko su samo neuki.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 15 avg 2024, 23:29

15 avg 2024, 23:20
NazorUso je napisao/la:
15 avg 2024, 22:50

Boze sacuvaj kako razbucase ono malo patriota sto su imali. Ostali jos Nodi i Muhamed a izgleda da ce i njih otjerati ili ce se i ovi okrenuti prema Zemunu :puke:
Nece nodi, ima istetovirane ljiljane na podlaktici i tespih u BMW-u. On ce ostati ma strani istine pa makar i sam :bih:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, jurisicduska, Pablo11, Semper i 16 gostiju.