BH klubovi u Evropi 24/25

feniksptica
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 24/25

Post Postao/la feniksptica » 16 avg 2024, 00:28

RedBlue je napisao/la:
16 avg 2024, 00:26
Morpheus je napisao/la:
16 avg 2024, 00:22
RedBlue je napisao/la:
15 avg 2024, 23:58
Placi jace bosnjace!
Vidi se da imaš ozbiljnih problema u glavi. Morao bi ih riješiti.
RedBlue je napisao/la:
16 avg 2024, 00:07
Probajte sjedeci fudbal
Vidiš o čemu ti pričam.

Ne znam kako uopšte možeš ovako nešto spomenuti. Fuj. Kakav ljudski otpad.
Pa procitaj postove na koje sam odgovorio. Ja nisam prvi poceo pisati sranja.
Al nikad ne propustis 666x gore i odmah odg na iste. Kako si fin. :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Marko1905
Kontakt:

Post Postao/la Marko1905 » 16 avg 2024, 00:29

invincible1921 je napisao/la:
16 avg 2024, 00:05
Kajzer10 je napisao/la:
15 avg 2024, 23:51
15 avg 2024, 23:43

Nisu smijesne..poltika u takvom obimu ne bi trebala da stoji iza ikoga..a sto se tice sarajeva i zelje politika nema interes da stoji u takvom obimu iza navedemih klubova..al jbg ne kontate vi to
To nije argument. Recimo da je politika u ovoj drzavi uslov za neki sportski rezultat. Pa neka se sarajevski klubovi tako postave jer takva je igra.

Ljudi imaju titula kao Sarajevo i Zeljo zajedno. Klub iza kojeg stoji pola grada od 100 hiljada stanovnika. Komplet USK sa 4 puta vecim brojem stanovnika od pola Mostara ne moze izbaciti premijerligasa u bilo kojem sportu. Onda kazu kriminal, a biti imun na kriminal u sportu je isto jedna vrsta sposobnosti i sportske kvalitete.

U kosarci dominira Igokea. U rukometu klub iz neke vecinski hrvatske poluopcine. A vi mozete o politici i uslovima.
Kad shvatis da su zeljo i sarajevo sportski kluobvi koji se bave ganjanjem lopte i pare od drzave dobiju iskljucivo radi toga i na takav nacin ih se i posamtra...

Kad takodjer shvatis da je Zrinski sportsko krilo HDZ koji postoji da bi sirio ideju UZP i herceg bosne i prevashodno dobija pare za tu namjenu pa tek onda pod c ili mozda d za ganjanje lopte...

Kad shvatis da ono sto je tebi fudbal, njima je sredstvo, sto je tebi klub njima je dio stranke, sto je tebi navijac njima je paravojska, sto je tebi sport njima je politka..

Kad ovo sve shvatis a shvatices jednog dana ,kako stvari stoje puno prije nego mislis... onda mozemo diskutovat

Do tad sportski pozdrav :bih:
Ajde sine umij se ,prekinut će te !
Samo jedna činjenica ,zadnje dvije titule Zrinja je osvoio sa ukupno 58 bodova prednosti i ti poredis lanjsku titulu Borca i prethodne dvije Zrinjskog.Vidi , mi smo mlazni avion za vas zbog vašeg seljakluka i krkanluka i zato igrači koji igraju u sarajevskim klubovima ne daju ono sto bi realno mogli.Nekoliko igrača je bježalo iz Sarajeva glavom bez obzira jer su prijetili i njima i njihovim obiteljima npr. zbog promašenog penala.Mlinar večeras promašio penal i niko mu riječ nije rekao ,ispraćen je aplauzom kad je zamjenjen.Nitko vama nije kriv sto nemate lika poput Danke Šulente ,čovjek je dosao prije 12 godina i uzeo 7-8 titula.HDZ ? Pa i u širokom sjede HDZ-ovci , evo u velezu SDP ovaca i šta su to napravili…. Nema kluba gdje nema političara ali samo vi nastavite kukajte i svaljujte sve na politiku a mi ćemo gledati sebe i svoj klub.Realno mi nismo uopce nešto jaki ,čak smo slabiji nego lani ali imamo mentalitet pobjednika i nema predaje.Za ovu godinu smo svoje napravili a Portugalci su nam samo bonus .Teško ćemo proći ali nije nemoguce i mi vjerujemo u to a vi idalje razglabajte o politici
Volim Mostar pa makar i vaki

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 avg 2024, 00:32

Sve ok Marko. Samo nemojte kamenjem gadjat trenere kad izgubite kući. :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 16 avg 2024, 00:32

RedBlue je napisao/la:
Halo otpad, ne odgovaraj mi, bolje ti je šuti i pokrij se jorganom preko glave. Sramota. Fuj. Gadite mi se.
Varg je napisao/la:
16 avg 2024, 00:27
ovako razmišlja svaki objetivni posmatrac trenutnog stanja, tvoj je problem sto nisi objektivan
Moj problem je što ne dozvoljavam da mi se oči zamažu finim stvarima. Dok sa jedne strane izgleda sve med i mlijeko, sa druge je totalna suprotnost.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 16 avg 2024, 00:33

Prije tri godine smo sanjali BiH klub u grupama, sada imamo 2 godine za redom. :tokralju: :!:

BOSNA I HERCEGOVINA 2 SEZONU ZA REDOM IMA KLUB U GRUPAMA EVROPSKIH TAKMICENJA.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 avg 2024, 00:34

Marko1905 je napisao/la:
16 avg 2024, 00:29
16 avg 2024, 00:05
Kajzer10 je napisao/la:
15 avg 2024, 23:51

To nije argument. Recimo da je politika u ovoj drzavi uslov za neki sportski rezultat. Pa neka se sarajevski klubovi tako postave jer takva je igra.

Ljudi imaju titula kao Sarajevo i Zeljo zajedno. Klub iza kojeg stoji pola grada od 100 hiljada stanovnika. Komplet USK sa 4 puta vecim brojem stanovnika od pola Mostara ne moze izbaciti premijerligasa u bilo kojem sportu. Onda kazu kriminal, a biti imun na kriminal u sportu je isto jedna vrsta sposobnosti i sportske kvalitete.

U kosarci dominira Igokea. U rukometu klub iz neke vecinski hrvatske poluopcine. A vi mozete o politici i uslovima.
Kad shvatis da su zeljo i sarajevo sportski kluobvi koji se bave ganjanjem lopte i pare od drzave dobiju iskljucivo radi toga i na takav nacin ih se i posamtra...

Kad takodjer shvatis da je Zrinski sportsko krilo HDZ koji postoji da bi sirio ideju UZP i herceg bosne i prevashodno dobija pare za tu namjenu pa tek onda pod c ili mozda d za ganjanje lopte...

Kad shvatis da ono sto je tebi fudbal, njima je sredstvo, sto je tebi klub njima je dio stranke, sto je tebi navijac njima je paravojska, sto je tebi sport njima je politka..

Kad ovo sve shvatis a shvatices jednog dana ,kako stvari stoje puno prije nego mislis... onda mozemo diskutovat

Do tad sportski pozdrav :bih:
Ajde sine umij se ,prekinut će te !
Samo jedna činjenica ,zadnje dvije titule Zrinja je osvoio sa ukupno 58 bodova prednosti i ti poredis lanjsku titulu Borca i prethodne dvije Zrinjskog.Vidi , mi smo mlazni avion za vas zbog vašeg seljakluka i krkanluka i zato igrači koji igraju u sarajevskim klubovima ne daju ono sto bi realno mogli.Nekoliko igrača je bježalo iz Sarajeva glavom bez obzira jer su prijetili i njima i njihovim obiteljima npr. zbog promašenog penala.Mlinar večeras promašio penal i niko mu riječ nije rekao ,ispraćen je aplauzom kad je zamjenjen.Nitko vama nije kriv sto nemate lika poput Danke Šulente ,čovjek je dosao prije 12 godina i uzeo 7-8 titula.HDZ ? Pa i u širokom sjede HDZ-ovci , evo u velezu SDP ovaca i šta su to napravili…. Nema kluba gdje nema političara ali samo vi nastavite kukajte i svaljujte sve na politiku a mi ćemo gledati sebe i svoj klub.Realno mi nismo uopce nešto jaki ,čak smo slabiji nego lani ali imamo mentalitet pobjednika i nema predaje.Za ovu godinu smo svoje napravili a Portugalci su nam samo bonus .Teško ćemo proći ali nije nemoguce i mi vjerujemo u to a vi idalje razglabajte o politici
Ne sporim dobru i kvalitetni igru zrinskom...niti bilo koji uspjeh..za razliku od Borca koji cak ni to ne moze posteno...ali kad isti bude fudbalski klub a ne politicka prcija onda cu se time bavit..do tad ste ono sto i zelite da budete: Simbol UZPa ..pa kad vec hocete da to budete sto vam smeta kad vas drugi oslove tako?
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 16 avg 2024, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 16 avg 2024, 00:34

Morpheus je napisao/la:
16 avg 2024, 00:32
RedBlue je napisao/la:
Halo otpad, ne odgovaraj mi, bolje ti je šuti i pokrij se jorganom preko glave. Sramota. Fuj. Gadite mi se.
Varg je napisao/la:
16 avg 2024, 00:27
ovako razmišlja svaki objetivni posmatrac trenutnog stanja, tvoj je problem sto nisi objektivan
Moj problem je što ne dozvoljavam da mi se oči zamažu finim stvarima. Dok sa jedne strane izgleda sve med i mlijeko, sa druge je totalna suprotnost.
koje druge? sa strane bošnjačkih nesposobnih klubova? jeste, ali tu vico nije kriv, naprotiv

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 avg 2024, 00:35

FKBilder je napisao/la:
16 avg 2024, 00:33
Prije tri godine smo sanjali BiH klub u grupama, sada imamo 2 godine za redom. :tokralju: :!:

BOSNA I HERCEGOVINA 2 SEZONU ZA REDOM IMA KLUB U GRUPAMA EVROPSKIH TAKMICENJA.
Valjo nam je Ceferin ko nikom. Koliko bi se jos sanjalo...KL
( Pritom ne omalozavam, za nas je uspjeh svakako i to kao državu)
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2024, 00:36

Kosovo i ove godine dobro u Evropi. Ljudi prije par godina krenuli sa fudbalom a miljama ispred nas.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 avg 2024, 00:36

RedBlue je napisao/la:
16 avg 2024, 00:07

Probajte sjedeci fudbal

Probaćeš ti drugi forum zbog ovog komentara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 16 avg 2024, 00:37

Nekoliko je različitih aspekata ovog rezultata, uspjeha ili kako god ga zvali.

Prvo, dobra stvar je da BiH ima ekipu u grupama. Dobra stvar je da ima još jednu koja se bori. BiH liga je najlošije rangirana liga sa 2 preostala predstavnika u Evropi.

Druga stvar je da grupe Konferencijske lige, naročito iz perspektive prvaka BiH, ne treba doživljavati kao pretjeran uspjeh. To je nešto što mora biti standard. Čak i kada ovi koji su pokrali ligu i nemaju Bog zna kakvu ekipu, te na klupi imaju prilično očajnog trenera, riješe to rutinski, jasno je da to mora biti imperativ. Postoje neki granični slučajevi da te baš zavali žrijeb pa da ne ideš, ali generalno nikakav spektakl (da me se ne shvati pogrešno, isto sam pisao i prošle godine, super je ovo jer bi neki i ovo usrali, ali mora biti standard). Uostalom, naši klubovi bi već nekoliko puta igrali grupe da su ranije bila ova pravila. S druge strane, puno bi veći uspjeh bio da Zrinjski kroz glavni put dođe do grupa (za što čak mislim da nisu bez šanse).

Treće, ekipe moraju doživljavati Evropu ozbiljno i za sranje koje je Velež napravio ove godine (a i svi ostali klubovi bar nekad u prošlosti) nema opravdanja. Cijeloj ligi bi bilo puno lakše da imamo ekipu u EL, a i ekipama pojedinačno da je njihov koeficijent veći. Evo vidimo koliko je Zrinjskom ove godine put ok.

I posljednje, ovi iz najveće rupe u Evropi nisu normalni fakat. Došlo ono da vrijeđa i izazva? Fakat bolest. Pa Mostarci se plasirali prošle godine, hajde malo prepucavanja klasično, ali generalno bez ikakvog vrijeđanja nacionalno i sl. Srbi su fakat najzaostaliji narod u Evropi, utučeni u glavu, bolesni.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 16 avg 2024, 00:42

⚽️🇧🇦Po prvi put od svoje nezavisnosti, Bosna i Hercegovina ima dva kluba u play-offu dva različita evropska takmičenja, Borac (play-off Evropa lige), Zrinjski (play-off Konferencijske lige). Borac i Zrinjski su sačuvali koeficijent 1.500 za bh. klubove u tekućoj sezoni i ukupan koeficijent bh. klubova 9.500. Borac i Zrinjski su osigurali još minimalno deset utakmica za bh. klubove ove godine u Evropi. Borac i Zrinjski imaju priliku da Bosnu i Hercegovinu uvedu među 30 najboljih evropskih država po koeficijentu. Bosna i Hercegovina ima priliku da u narednim sezonama ima i klub u pretkolu Evropa lige, pored pretkola Konferencijske lige i pretkola Lige prvaka. Bh. klubovi (Borac, Zrinjski, Sarajevo i Velež) u tekućoj sezoni su daleko ispred svih država i klubova iz regije. Zrinjski i Borac su sami bolji od hrvatskih klubova (Rijeka, Osijek, Hajduk), klubova iz Srbjie (Vojvodina, Radnički, Partizan), klubova iz Slovenije (Bravo, Celje, Maribor, Olimpija), klubova iz Crne Gore (Mornar, Budućnost, Dečić) kao i od klubova sa Kosova (Drita, Llapi, Malisheva) i Sjeverne Makedonij (Tikvesh, Skhendija, Struga). Borac je uz Crvenu zvezdu, TSC i Dinamo Zagreb jedan od četiri kluba iz regije koji ma osiguranu evropsku jesen. Ogroman napredak bh. klubova u posljednje dvije sezone ‼️ ⚽️ 🇧🇦

bravo ss.ba, dobar tekst

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 avg 2024, 00:44

zaostrog je napisao/la:
16 avg 2024, 00:37
Nekoliko je različitih aspekata ovog rezultata, uspjeha ili kako god ga zvali.

Prvo, dobra stvar je da BiH ima ekipu u grupama. Dobra stvar je da ima još jednu koja se bori. BiH liga je najlošije rangirana liga sa 2 preostala predstavnika u Evropi.

Druga stvar je da grupe Konferencijske lige, naročito iz perspektive prvaka BiH, ne treba doživljavati kao pretjeran uspjeh. To je nešto što mora biti standard. Čak i kada ovi koji su pokrali ligu i nemaju Bog zna kakvu ekipu, te na klupi imaju prilično očajnog trenera, riješe to rutinski, jasno je da to mora biti imperativ. Postoje neki granični slučajevi da te baš zavali žrijeb pa da ne ideš, ali generalno nikakav spektakl (da me se ne shvati pogrešno, isto sam pisao i prošle godine, super je ovo jer bi neki i ovo usrali, ali mora biti standard). Uostalom, naši klubovi bi već nekoliko puta igrali grupe da su ranije bila ova pravila. S druge strane, puno bi veći uspjeh bio da Zrinjski kroz glavni put dođe do grupa (za što čak mislim da nisu bez šanse).

Treće, ekipe moraju doživljavati Evropu ozbiljno i za sranje koje je Velež napravio ove godine (a i svi ostali klubovi bar nekad u prošlosti) nema opravdanja. Cijeloj ligi bi bilo puno lakše da imamo ekipu u EL, a i ekipama pojedinačno da je njihov koeficijent veći. Evo vidimo koliko je Zrinjskom ove godine put ok.

I posljednje, ovi iz najveće rupe u Evropi nisu normalni fakat. Došlo ono da vrijeđa i izazva? Fakat bolest. Pa Mostarci se plasirali prošle godine, hajde malo prepucavanja klasično, ali generalno bez ikakvog vrijeđanja nacionalno i sl. Srbi su fakat najzaostaliji narod u Evropi, utučeni u glavu, bolesni.
Ne znam ni da je neko prosle godine podyebavao navijace Zrinjskog ovdje. Ostalo mi je u sjecanju da su apsolutno svi cestitali ovdje sto su usli u grupe i to bez ijedne mrlje u sezoni. Borcu samo luda osoba moze cestitati nakon svega. Navijam za apsolutno svaki nas tim u Evropi i ne gledam te podjele na bosnjacki, hrvatski, srpski klub, ali nakon svega, nema teorije da im cestitam.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 16 avg 2024, 00:44

slika

Region u transu :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 16 avg 2024, 00:47

Stanje sa koeficijentima nakon odigranog trećeg pretkola.
slika
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 16 avg 2024, 00:48

BoixosNois1899 je napisao/la:
15 avg 2024, 23:15
Neka bošnjački klubovi gledaju i uče. Sarajevo i Željezničar su imali sve uslove i predispozicije da budu dva najjača kluba u državi i da redovno igraju grupne faze međutim nesposobnost, nepotizam i mahala ih je dovela do toga da se trenutno nalaze svjetlosnim godinama iza Borca i Zrinjskog.
Sarajevo ce da dominira ligom u narednim godinama. Te druge ne bi komentarisao. :kafa:

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 16 avg 2024, 00:58

Varg je napisao/la:
16 avg 2024, 00:34
koje druge? sa strane bošnjačkih nesposobnih klubova? jeste, ali tu vico nije kriv, naprotiv
Vidjelo se u prošloj sezoni. Boga ti nemoj da se lažemo, eto piši kako jeste. Čitava država vidjela dešavanja prošle sezone.

Nije Vico jedini, problem su ljudi iz sva tri naroda.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 avg 2024, 01:10

Neka bošnjački klubovi gledaju i uče. Sarajevo i Željezničar su imali sve uslove i predispozicije da budu dva najjača kluba u državi i da redovno igraju grupne faze međutim nesposobnost, nepotizam i mahala ih je dovela do toga da se trenutno nalaze svjetlosnim godinama iza Borca i Zrinjskog.
Edukuj se kaze se bosanskoherecegovacki klubovi
Drugo format je drugaciji
Trece Zeljeznicar ima 100 europskih utakmica Borac nema 30
Zeljenicar je igrao senaestinu finala danasnje lige prvaka, polufinale i dva puta cetvrfinale danasnje europa lige, dva puta polufinale mitropa kupa, osmina finala omladinske lige prvaka, 17 trofeja
I cetvrto ne osporavam uspjehe Zrinjskog i Borca niti bilo kojeg kluba, ali vi ne mozete vratiti vrijeme da te uspjehe postignete, a mi u buducnosti mozemo igrati te grupne faze
Tako da uzivaj u uspjeh i stipu se Zeljeznicara
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 16 avg 2024, 01:23

Ko je ono rekao da ce odsjeci k*urac ako Zizovic uvede Borac u grupnu fazu?

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 16 avg 2024, 01:25

NoDi80 je napisao/la:
16 avg 2024, 01:10
Edukuj se kaze se bosanskoherecegovacki klubovi
Drugo format je drugaciji
Trece Zeljeznicar ima 100 europskih utakmica Borac nema 30
Zeljenicar je igrao senaestinu finala danasnje lige prvaka, polufinale i dva puta cetvrfinale danasnje europa lige, dva puta polufinale mitropa kupa, osmina finala omladinske lige prvaka, 17 trofeja
I cetvrto ne osporavam uspjehe Zrinjskog i Borca niti bilo kojeg kluba, ali vi ne mozete vratiti vrijeme da te uspjehe postignete, a mi u buducnosti mozemo igrati te grupne faze
Tako da uzivaj u uspjeh i stipu se Zeljeznicara
Znao sam da će se neko uhvatiti Kupa UEFA i historije. :rol: Koga bolan briga šta je bilo prije 40 godina? Kakve koristi od toga? I Nottingham Forest je bio prvak Europe nekada. Hajmo sad nešto napraviti, od stare slave se ne živi.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, feniksptica, MElloo, OsmanhodzicBuco, Paromlinac, Vanja8 i 68 gostiju.