Beduin je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:03
Sasvim realno saopstenje i mnogo toga stoji u njemu. Nije da vecinu toga i sami ne znamo i zalazemo se, svjesni silnih opstrukcija sa svih strana i kitobolje prema nasem gradu i klubu sa visih nivoa.
Ali oni kao uspjeh predstavljaju sastavljanje igrackog kadra, covjece dragi. Sto onda nisu objavili tako objektivno da su se spandjali sa najvecim levatom/menadzerom u drzavi, da su dozvolili sebi da od njega uzimaju pare i da im on zavrsava sudije u Federalnoj ligi pa kasnije ulazak slave kao najveci uspjeh? Mislim, normalno da se takve stvari nece objaviti u saopstenju, ali batali u startu pricu o objektivnosti i postenju, kad i taj sto je sastavljao saopstenje zna da je ovako kako pisem.
Ja im skidam kapu na borbi sa dugovima i vracanju istih, na moljakanju silnih privrednika na sponzorisanju kluba, svaka im cast na energiji i zelji. Takvo nesto (takva ekipa ljudi kao neki tijelo) bi bilo od ogromne koristi za Slobodu uz nekog incestitora kao predsjednika kluba, da zajednickim snagama se bore. Ovako to ne ide bez para i tu sve zavrsava.
Ja sam svakoj dosadasnjoj Upravi davao podrsku dok ne prodje neko vrijeme i vidim u kojem smjeru ide njihov rad i klub. Ali ovi ljudi su me jednostavno razocarali u startu onim "preuzimanjem" kluba i donosenjem odluka, striktnim zahtijevanjem da se ukine transa jednima a njima ne ukida, izbora predsjednika 5do12 iza zatvorenih vrata i slicno na svoju ruku.
A onda zabrana komentara na Fb, prozivanje navijaca i slicne bruke, totalno nepromisljeno. Posebno mi je krivo za odnos sa Husarom u ovom obimu, jer su se isti ti momci borili protiv Husarinog ulaska u klub ranije, znaju oni to dobro.
A mogu dosta toga dati kao Slobodasi i van ovih funkcija.
Boldirani pasus otprilike je sve rekao.
Pogotovo zadnje dvije recenice, a i sam tako razmisljam.
Al ne moze bit investitor senad, koji je trosio samo pare od gradske transe, sve ih raz*ebo, a marke iz svog dzepa nije dao.
Jos je nabio poreznog duga i doveo u pitanje reprogram.
Al oni su ga postavili, tako da to njima na dusu.
Al ovi ljudi da se trude, trude se. Vise nego i neki koji raspolažu sa vise pare.
Ovaj rad sa dugorocnim planovima, uz nekog investitora sa pozitivnim i cistim ambicijama, bi nam za 2 godine donio trofej.
Jer onaj ko ima iskrene namjere nema problem da ga neko povremeno kontrolise, predlaze mu i daje neke konstruktivne ideje, a sve u korist kluba.
A onaj ko mesetari, pogotovo sa tudjim parama, njemu je problem kad ga neko kontrolise.