Esmir Bajraktarević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BosnianDragon2024
Kontakt:

Re: Esmir Bajraktarević

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 16 avg 2024, 15:01

kempes je napisao/la:
16 avg 2024, 14:33
Nije decko los ali daleko od toga da je kvalitetan. Skupljao bi mozda neke minute u Osijeku.
Reci nam kralju koji fudbaler tebi valja. Na svaku temu staviš negativitni komentar.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 16 avg 2024, 15:30

kempes je napisao/la:
Nije decko los ali daleko od toga da je kvalitetan. Skupljao bi mozda neke minute u Osijeku.
ne pametuj puno

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 16 avg 2024, 17:41

Konzerva je napisao/la:
16 avg 2024, 15:30
kempes je napisao/la:
ne pametuj puno

Nemoj bezveze pokusavat da ga ubjedis ne voli lik ni sebe kako ce nekog drugug.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 17 avg 2024, 02:37

Mislim da je ovo prvi put da je neko iz MLSa pozvan u Reprezentaciju 🤔

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 17 avg 2024, 09:49

Pa postoji i razlog zašto nije a zove se jet lag. I sad što ga se pozvalo treba da bude bez prevelikih očekivanja.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 avg 2024, 10:01

Arnelv52 je napisao/la:
17 avg 2024, 09:49
Pa postoji i razlog zašto nije a zove se jet lag. I sad što ga se pozvalo treba da bude bez prevelikih očekivanja.
Ne traje jet lag 5 dana, pa da utice toliko znacajno na njegov perfomans, sigurno da je neki mali faktor, ali nikakav kriterij da ga sad ne pozivas. Pa pola reprezentacije USA igra u Europi pa nemaju problema sa tim, tako ni Argentinci, Japanci itd.

Do sad jednostavno nije bilo toliko kvalitetnih igraca koji su dolazili u obzir. Bio je Baggio Husidic, on je mozda i mogao barem biti isproban, ali od ostalih ne vidim nekog ko je bio i blizu. Znam da je pozvan onaj rodjak od Vedada Ibisevica koji se ekipi tada prikljucio u St. Louisu, to je jedini koliko znam. Ni od Esmira ne treba ocekivati cuda, ali ima potencijal i barem treba sansu dobiti.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 avg 2024, 11:05

Goalgetter je napisao/la:
17 avg 2024, 10:01
Arnelv52 je napisao/la:
Ne traje jet lag 5 dana, pa da utice toliko znacajno na njegov perfomans, sigurno da je neki mali faktor, ali nikakav kriterij da ga sad ne pozivas. Pa pola reprezentacije USA igra u Europi pa nemaju problema sa tim, tako ni Argentinci, Japanci itd.

Do sad jednostavno nije bilo toliko kvalitetnih igraca koji su dolazili u obzir. Bio je Baggio Husidic, on je mozda i mogao barem biti isproban, ali od ostalih ne vidim nekog ko je bio i blizu. Znam da je pozvan onaj rodjak od Vedada Ibisevica koji se ekipi tada prikljucio u St. Louisu, to je jedini koliko znam. Ni od Esmira ne treba ocekivati cuda, ali ima potencijal i barem treba sansu dobiti.
Ima potencijal jos jedan, Adem Sipic, negdje sam nekad procitao da je u top50 talenata u Americi. :D

https://eu.tennessean.com/story/sports/ ... 444444007/
https://www.transfermarkt.de/adem-sipic ... aison/2023

Ima jos jedan navodno veliki talenat, ali sam totalno zaboravio ime...

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 17 avg 2024, 12:08

BosnianDragon2024 je napisao/la:
17 avg 2024, 02:37
Mislim da je ovo prvi put da je neko iz MLSa pozvan u Reprezentaciju 🤔
Nije, pozivan je Baggio Husidic 2016. dok je Bazdarevic bio trener za junske utakmice. Odazvao se, ali nije dolazio zbog povrede, pa je ostalo samo na tome.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 17 avg 2024, 14:55

Sheyi je napisao/la:
17 avg 2024, 11:05
Arnelv52 je napisao/la:

Ima potencijal jos jedan, Adem Sipic, negdje sam nekad procitao da je u top50 talenata u Americi. :D

https://eu.tennessean.com/story/sports/ ... 444444007/
https://www.transfermarkt.de/adem-sipic ... aison/2023

Ima jos jedan navodno veliki talenat, ali sam totalno zaboravio ime...
Ima i Dino Klapija, porijeklom iz BiH, nastupa u medjuvremenu za U19 Lepiziga i U17 Hrvatske

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 17 avg 2024, 15:20

Ovo je neka naša verzij Arda Gulera, sudeći po ovim snimcima

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 18 avg 2024, 11:54

Arnelv52 je napisao/la:

Ne traje ni dan pa da neutiče. Mora se on vratiti i u klub pa je to onda brzo 4-5 dana potrošenih niušta.

Bio je prošle sezone onaj Kikanović.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 18 avg 2024, 12:41

dzemil je napisao/la:
17 avg 2024, 15:20
Ovo je neka naša verzij Arda Gulera, sudeći po ovim snimcima
Bolja verzija Ajdina Hasica 😁

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 25 avg 2024, 22:55

mali ce biti pravo pojacanje za repku
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 26 avg 2024, 00:33

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 26 avg 2024, 11:16

Često puca na gol, i većinom pogađa okvir gola. Od vremena Medunjanina, malo ko od naših igrača se usudi pucati na gol izvan šesnaesterca.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 26 avg 2024, 13:56

Nisam nikad gledao ovog momka cijelu utakmicu a vjerovatno ni svi ostali na ovom forumu. Gledajuci ove isjecke, stvarno djeluje kao eksplozivan igrac i dobar dribler. Minus mu je sto previse zadrzava loptu. Ono sto me cini pesimisticnim je slaba statistika golova i asistencija.
Druga stvar zbog koje sam pesimistican je koliko bi bio dobar fit sa Dedicem, da li bi limitirao Dedica ofanzivno i da li je dovoljno disciplinovan u odbrani.
Sve u svemu, dobro je da je pozvan, treba da bude tu u reprezentaciji i treba mu dati priliku da zaigra bar 10 minuta kad je vec pozvan iz MLSa ali nadam se da nije vruce glave i da ne misli da zasluzuje igrati prvu postavu jer je jos mlad i nedokazan igrac, koji igra u jednom od najslabijih klubova u poprilicno slaboj ligi, ajmo reci ekvivalent kao da igra u ekipi na granici ispadanja u Belgijskoj ligi.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 26 avg 2024, 14:06

Momak je zaista sjajan potencijal, ima odlike dobrog igraca, mlad je, svaka cast sto ce igrati za nas, ali ovako deb.ilni naslovi su razlog sto nam se djeca smiju moj Reufe...

Messi ima mlađu kopiju u Americi - Novi Zmaj se poigrava s protivnicima, velikog dragulja smo dobili
26.08.24. - 11:00,
Eldar Ganibegović

Deb.ilizam kladicni !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 26 avg 2024, 14:08

Malo bolji igrac od Hasica koji je izgubio godinu i po cekajuci besiktas pa godina pauze zbog teze povrede.

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 26 avg 2024, 14:13

Ok je poziv, mogao bi bas biti pojacanje.

Samo nisam ovu ligu gledao nikada, kako ovako ostavljaju prostor za igraca koji ima loptu, cak i kada istrce na presing neki stanu 3 metra od igraca.
Zato i ima ovoliko suteva izvan 16, bukvalno mu rijetko izlaze u blok, igraju neku odbranu, kao ovce se sabiju u 16 jbt.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 26 avg 2024, 14:15

totasef1 je napisao/la:
26 avg 2024, 13:56
Nisam nikad gledao ovog momka cijelu utakmicu a vjerovatno ni svi ostali na ovom forumu. Gledajuci ove isjecke, stvarno djeluje kao eksplozivan igrac i dobar dribler. Minus mu je sto previse zadrzava loptu. Ono sto me cini pesimisticnim je slaba statistika golova i asistencija.
Druga stvar zbog koje sam pesimistican je koliko bi bio dobar fit sa Dedicem, da li bi limitirao Dedica ofanzivno i da li je dovoljno disciplinovan u odbrani.
Sve u svemu, dobro je da je pozvan, treba da bude tu u reprezentaciji i treba mu dati priliku da zaigra bar 10 minuta kad je vec pozvan iz MLSa ali nadam se da nije vruce glave i da ne misli da zasluzuje igrati prvu postavu jer je jos mlad i nedokazan igrac, koji igra u jednom od najslabijih klubova u poprilicno slaboj ligi, ajmo reci ekvivalent kao da igra u ekipi na granici ispadanja u Belgijskoj ligi.
Ja sam ga ove sezone pogledao 4-5 cijelih utakmica medju kojima je i ova posljednja. Najveca mana mu je sto nekad igra izvan rezona, tjst pokusava ulazit u driblinge kad je evidentno da nece proci. Takodjer ono sto je cinjenica je da on ne moze bit prevaga na terenu, nego samo dobra karika u jednom sistemu igre. Velika pohvala za fizicku spremu sa 19 godina, moze biti primjer vecini nasih momaka koji u tim godinama ne mogu pratit seniorski fudbal kako treba. Izuzetno brz, moze dosta da se ponavlja i generalno pun snage za svoje godine. Najveca kvaliteta mu je taj vic u igri, dobar korner, dobar slobodnjak, zna podvalit loptu. Odlicna stvar je sto moze igrat i desetku i krilo. U klubu igra najcesce desno krilo jer na poziciji 10ke imaju Carlesa Gila koji je klasa za sebe i 1 od najboljih igraca u MLS-u pa njega forsiraju desno gdje se takodjer veoma dobro snalazi, a obzirom da mi igramo bez krila on ce najvjerovatnije dobit priliku na prednjem veznom

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 29 gostiju.