HemusHotel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 14:09
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑16 avg 2024, 14:00
HemusHotel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 13:33
Kakvo licemjerje ovdje vlada, svi se prave budalama većim nego što zaista jesu. Da razbijemo odmah jednu iluziju: Korona titula.
Te 2020. godine u aprilu svi klubovi su stali pred bezdan financijske neizvjesnosti. Borac i Željezničar su od najugroženijih. Da se nakon 22 kola nije zaključila liga (dvokružni, umjesto trokružnog sistema) niko ne bi mogao u Evropu izaći. Da vas podsjetim, FK Sarajevo je tada još uvijek bilo na Namovoj kasi i mogli bi, vjerovatno uz Zrinjski i Široki jedni i podnijeti taj udar na nekom kratkoročnom nivou od godinu-dvije. Borac i Željezničar su objeručke prihvatili da se liga zaključi. A sada njihovi navijači kmeče, kao nama Vico dao titulu. I sam Amar Osim je objasnio neke stvari tim povodom.
Liga nije mogla biti poništena jer je prošlo dovoljno takmičenja da se ona uvaži kao legitimno završena, a ostalih 11 kola, financijski bi moglo samo nekoliko timova da izdrži. Da je poništena, niko ne bi u Evropu izašao. Zla kob željezničara je bila u tome što su dobili Izrael kao destinaciju, a svi znamo kako je to završilo uprkos kasapljenjima pečene jagnjadi po hotelima.
Zato pssssttttt što se tiče titule 2019/2020.
Tada jedni od rijetkih koji su izvršili redovna testiranja igrača i bili spremni za početak lige je Sarajevo.
Pri tome, liga i nije nastavljena jer je u RSu bilo zabranjeno da budu bilo kakve sportske aktivnosti. A to je upravo Borcu pogodovalo da ide u Europu.
Al’ jok, Sarajevo platilo Vici da titulu osvojimo
Kaže Ivanov izdanak: Ne(I)ma!
Hajde, nećemo više ih hljebovat. Ove godine imaju fin timčić, za Evropu se mogu potući i mislim da će je izboriti, ali zavisno od razvoja situacije u Kupu.
Prije svega ako i sa najvecim neprijateljem zelis razgovarati,moras pokazati neko postovanje.
"Ivanov izdanak"....biti duhovit ili se praviti pametan na ovaj nacin malo je degutantno.
Pokusati biti zanimljiv na ovaj nacin nije bas primjereno.
Ja nisam primjetio da se ovako neko ophodi u vezi vasih legendi.
Evo ovaj @feniks pokusava nesta biti lud konstantno,ali covjek rekao u jednom postu apsolutnu istinu.
Ko vam je kriv sto niste bili prvi. Sto bi rekao Amar "kraj price".
Apsolutno nije bitno na kraju kako i zasto je prekinuto,ko je lobirao,da li je imalo smisla,kako se izlazilo u susret sa otkazanim utakmicama,kao i sad.
Ni jedan navijac Zelje ne treba te sezone da se ljuti ni na koga osim iskljucivo na sebe.
Dvije utakmice na Grbavici gube od Sirokog i Veleza,izmedju toga razbijemo Sarajevo na Kosevu.
Gubis na Grbavici 2 meca gdje si raznio i Siroki i Veleza. Zato nisi bio prvi.
To su cinjenice. Sad sta bi bilo kad bi bilo,i sta bi se desavalo da je Zeljo bio prvi,nije bitno.
Svaki naviac Zelje bi isto trazio da se prekine,da se ne lazemo.
Tako da ja sam svjestan da se sa navijacem Sarajeva ne mogu sloziti,pa ni sa svojim kumom,majkom ili rodjacima...
Znas sta je najveci problem,novi val degeneracije,nepostovanja,radovanja tudjoj nesreci,karme.....sve je to poplocano na losim i pogresnim temeljima vrijednovanja stvari.
Zalosno je na sta smo danas spremni da bi bili zanimljivi.
Giganti sarajevskog sporta Zeljo,Sarajevo i Bosna.....
Zato sto smo ovakvi kakvi jesmo,Zrinjski,Borac,Igokea i Siroki.... su nas presisali i popisali se u 10 godina,na nesto sto mi stoljecima ili 8 desetljeca gradimo.... ljudi su trofejniji u 10 ili 15 godina...