Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Re: Chat
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- alan_kardec
- Kontakt:
Re: Chat
A dobro, doduše na straži nema ništa "sa strane", samo solo pasulj i trivasova konzerva...L-Train je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:51alan_kardec je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:4015 godina sam u vojsKi i mogu reći da je obavezan vojni rok potreban![]()

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Ne zvuci privlacno ni maloalan_kardec je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:57A dobro, doduše na straži nema ništa "sa strane", samo solo pasulj i trivasova konzerva...L-Train je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:51alan_kardec je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:4015 godina sam u vojsKi i mogu reći da je obavezan vojni rok potreban![]()
![]()

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- alan_kardec
- Kontakt:
Dobar izbor pjesmeVensanKasel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:51Šta je ba ovo , Mostar samo 40 stepeni , slabo je to očekivao sam više ...
![]()

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
I meni cudno, mislio sam da je malo stariji covjekDamirT je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:42Dobar izbor pjesmeVensanKasel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:51Šta je ba ovo , Mostar samo 40 stepeni , slabo je to očekivao sam više ...
![]()
![]()
![]()

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- BosniaBoston
- Kontakt:
Impresivno je kako mu ovaj Blackberry još uvijek radi
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Zašto? Zbog čega vojni rok treba biti obavezan?alan_kardec je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:4015 godina sam u vojsKi i mogu reći da je obavezan vojni rok potreban![]()
Ako misliš zbog discipline, ne bih baš rekao da nam je potreban. Pogledaj samo ove koji su bili u vojsci i kako žive. Bog zna kad su zadnji put vježbali, napravili krevet ujutro, većina ni jaje ne zna skuhati a kamoli šta više.
Po mom mišljenju važnije je uvesti redovan tjelesni odgoj i obavezu treniranja nekog sporta do 18 godine. Ako ljudi nisu stekli osnovne navike u životu tokom svog odrastanja kako će sada steći te iste navike?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Evo da sumiramo uz fokus na neke pozitivne stvari eventualnog uvođenja.
Prednosti vojnog roka nisu ograničene samo na one koje povezujemo s ratnim djelovanjima i vanrednim situacijama.
Jedna od ključnih je sistematski pregled, koji je posebno važan u tako značajnoj fazi razvoja. Tokom ovog perioda, moguće je jasno uočiti određene nedostatke ili bolesti te pravovremeno djelovati na njih.
Druga prednost je obuka iz pružanja prve pomoći. Takvu obuku, detaljno objašnjenu i praktično prikazanu, teško je dobiti na drugom mjestu. Rećemo tokom polaganja vozačkog ispita, prva pomoć se obrađuje samo površno.
Stečene vještine bit će itekako od koristi u narednim životnim fazama.
I sjetimo se kako su našu zemlju branili ljudi koji su poznavali osnove rukovanja oružjem.
Prednosti vojnog roka nisu ograničene samo na one koje povezujemo s ratnim djelovanjima i vanrednim situacijama.
Jedna od ključnih je sistematski pregled, koji je posebno važan u tako značajnoj fazi razvoja. Tokom ovog perioda, moguće je jasno uočiti određene nedostatke ili bolesti te pravovremeno djelovati na njih.
Druga prednost je obuka iz pružanja prve pomoći. Takvu obuku, detaljno objašnjenu i praktično prikazanu, teško je dobiti na drugom mjestu. Rećemo tokom polaganja vozačkog ispita, prva pomoć se obrađuje samo površno.
Stečene vještine bit će itekako od koristi u narednim životnim fazama.
I sjetimo se kako su našu zemlju branili ljudi koji su poznavali osnove rukovanja oružjem.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 16 avg 2024, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Kakva nasa vojska kad ih vidis kako izgledaju kad se postroje kad im je neka vježba, jbt kao da je vojska izbjeglica a ne profesionalne oruzane snage neke drzave, jos otkako su im dozvolili nosenje brada isto kao kakvi statisti iz nekog niskobudžetnog filmaH8Z7 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 21:24Zašto? Zbog čega vojni rok treba biti obavezan?alan_kardec je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:4015 godina sam u vojsKi i mogu reći da je obavezan vojni rok potreban![]()
Ako misliš zbog discipline, ne bih baš rekao da nam je potreban. Pogledaj samo ove koji su bili u vojsci i kako žive. Bog zna kad su zadnji put vježbali, napravili krevet ujutro, većina ni jaje ne zna skuhati a kamoli šta više.
Po mom mišljenju važnije je uvesti redovan tjelesni odgoj i obavezu treniranja nekog sporta do 18 godine. Ako ljudi nisu stekli osnovne navike u životu tokom svog odrastanja kako će sada steći te iste navike?
https://www.tiktok.com/t/ZMrGVycPx/19vendetta87 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:52I meni cudno, mislio sam da je malo stariji covjekDamirT je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:42Dobar izbor pjesmeVensanKasel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:51Šta je ba ovo , Mostar samo 40 stepeni , slabo je to očekivao sam više ...
![]()
![]()
![]()
![]()
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
DamirT je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:42Dobar izbor pjesmeVensanKasel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:51Šta je ba ovo , Mostar samo 40 stepeni , slabo je to očekivao sam više ...
![]()
![]()
![]()

Ne treba tu puno obuke i demagogije , vidimo danas kako se brzo narodne vojske obuče kad je stani pani.
Treba imati švicarski sistem gdje nosiš pušku kuci i da svaki grad ima po milion granata
Treba imati švicarski sistem gdje nosiš pušku kuci i da svaki grad ima po milion granata
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
- VensanKasel
- Kontakt:
37 godina , a za muziku može sve osim američkog hip hopa19vendetta87 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:52I meni cudno, mislio sam da je malo stariji covjekDamirT je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:42Dobar izbor pjesmeVensanKasel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:51Šta je ba ovo , Mostar samo 40 stepeni , slabo je to očekivao sam više ...
![]()
![]()
![]()
![]()

Neki dan gledao film o Andrei Bocelliju , legla mi opera pravo

Ide Boris Brejcha preko Sinana do Bocellija

- VensanKasel
- Kontakt:
Ne jedan , nego obaBosniaBoston je napisao/la: ↑16 avg 2024, 19:09Impresivno je kako mu ovaj Blackberry još uvijek radi

Možda sljedeće godine promjenim privatni , ali poslovno mora Blackberry , nema greške

Šta misliš koji je android trenutno na njima ?
Bolje bi bilo da se sport kod nas totalno ukine. Nema smisla za ovakvo brukanje vise.

Mlade košarkašice BiH izgubile od Velike Britanije sa čak 71 poenom razlike
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kakve su šanse da se nađe neki smještaj u Sa ovo dan-dva a da nije po 500-1000km?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Samo da pozdravim kljucanje teme Ruska invazija na Ukrajinu
Nadam se da ce sa tim zakljucavanjem otici par likova sa ovog foruma, da ih ne imenujem.

Nadam se da ce sa tim zakljucavanjem otici par likova sa ovog foruma, da ih ne imenujem.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 3 gosta.