Sad se vec ponavljamo, mrsko mi vrtiti jednu te istu pricu. Samo odgovorio covjeku, ko se slaze ili ne slaze nije ni bitno u sustini.
Jedna velika istina. Mi smo sami krivi, ne samo kao klubovi, generalno kao narod.Virtu4l je napisao/la: ↑16 avg 2024, 01:08Naravno da se fudbal igra zbog toga, ali niko Sarajevu nije nije kriv što danas već minimalno treći put ne igra grupe.
Tvom klubu je sve bilo servirano na tacni, mnogo prije uspona Zrinjskog i Borca. Oni su postepeno dolazili do ovoga što imaju danas, a vi ste to dobili preko noći. Drugu priliku ste dobili kad ste vezali dvije titule 18/19 i 19/20 pa ni tu niste napravili iskorak. Ok, u Evropi niste mogli ništa, tu moramo biti realni jer je bio stari sistem kvalifikacija.
Nakon dvije vezane titule ste izgubili prednost od 13 bodova i to je bio prelomni trenutak. Nakon toga imate tri četvrta mjesta u periodu kad se trošilo možda i najviše para, ali je bilo kasno, Zrinjski i Borac su već utabali svoju rutu i jednostavno se protiv toga nije moglo boriti.
Ova dva kluba su politički projekti i to je jasno, Borac novac dobija direktno iz budžeta entiteta, a Zrinjski se isto tako finansira preko političkih veza. Danas je to najmanje bitno, posebno jer je Sarajevo imalo više para od njih i u takvoj konstalaciji snaga, koja naravno nije fer ali je takva kakva jeste.
Da odmah odgovorim onima koji će krenuti sa infantilnim postovima "a gdje je Željo". Nigdje. Nije imao ni promil šanse za razliku od vas.
Koga briga? Bili ste drugi? Gdje se prvo gleda međusobni?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:275:2, 1:3mnon46 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:23Vico vam ukr'o titulu, a drugi biliRatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 avg 2024, 17:21
Ona dupla je bila postena, ne mogu dusu grijesiti![]()
Jel to Zubandan nije postena titula ? Jel to Amarovo prekucavanje nisu postene titule ? Ko je ostecen ? Nama je Zrinjski zvekno titulu i Sarajevo dva puta ( jednom su Dino, Ibrakovic i Kusturica zavrsili Boga da je ukradu, a jednom Vico uz odobravanje pitara nebil Borac otisao u Europu ).
Trabal jos sta ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bili smo drugi, al se nije odigralo do kraja, jer da jeste bili bi prvi. I da gledam u kasike i grah, znam sta bi bilo sa Stilom kakav je bio tada. Pitarima odgovarala titula, Vici Europa, al zato sad nema plakanja i kmecanja gledaj sta nam rade. Nekada ga mi popusimo, a nekada neko drugi. U medjuvremenu titule uzimaju Zrinjski i Borac. Posteno.
Eto ti znaš šta bi bilo do kraja, mani se šta bi bilo kad bi bilo. Protiv nas ste grizli a ostalo sve bili male mace, klasik.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:12Bili smo drugi, al se nije odigralo do kraja, jer da jeste bili bi prvi. I da gledam u kasike i grah, znam sta bi bilo sa Stilom kakav je bio tada. Pitarima odgovarala titula, Vici Europa, al zato sad nema plakanja i kmecanja gledaj sta nam rade. Nekada ga mi popusimo, a nekada neko drugi. U medjuvremenu titule uzimaju Zrinjski i Borac. Posteno.
Nidje veze, ubili Sirokog, al nece u gol, bilo je vise takvih tekmi. Ubjedljivo najbolja ekipa bili.mnon46 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:15Eto ti znaš šta bi bilo do kraja, mani se šta bi bilo kad bi bilo. Protiv nas ste grizli a ostalo sve bili male mace, klasik.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:12Bili smo drugi, al se nije odigralo do kraja, jer da jeste bili bi prvi. I da gledam u kasike i grah, znam sta bi bilo sa Stilom kakav je bio tada. Pitarima odgovarala titula, Vici Europa, al zato sad nema plakanja i kmecanja gledaj sta nam rade. Nekada ga mi popusimo, a nekada neko drugi. U medjuvremenu titule uzimaju Zrinjski i Borac. Posteno.
Derbi 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju od 18.45 sati na Pecari će igrati Široki Brijeg i Velež.
Iako su Mostarci tražili da se ovaj duel odgodi, kako saznaje Faktor njihov zahtjev je odbijen i susret će se igrati u predviđenom terminu.
Naime, iz Veleža su uputili dopis u FSBiH da traže odgodu utakmice jer je ekipu "poharao" virus.
Ipak, kako saznajemo iz krovne kuće bh. fudbala zahtjev je odbijen jer Široki Brijeg nije dao saglasnost za odgodu, a u Savezu su procijenili da Velež ima dovoljan broj zdravih igrača da se utakmica odigra.
Zrinjski ima pravo da odlozi utakmicu jer su dosad odgodili samo sa Slogom koliko se sjecam. Svaki tim koji igra u Evropi ima pravo 2 odgode, sve preko toga se mora sloziti i protivnik. Kao u Hrvatskoj. Borac igra za vikend utakmicu. Odgodili su dvije. Ne bi trebali vise, cilj su ispunili svakako.
Da navijaci ulete u teren i pretuku gostujuce igrace
Nemoguća misija. Ovaj Borac je predobar, Dinamo za ostale kluboe u ligi. Ako Kulašin bude u formi, kao i ovaj mali Savić, kosonja, predviđam evropsko proljeće. Pa nek čirevi popucaju!
Odakle ti pravo da tako pišeš jednom borcu?!?! Da nije bilo njega, sad ni ti ne bi kuckao ovde, ili bi bio "večni navijač železničara". Kako te nije sramota? Bez obzira šta je i kako napisao, tvoje je da ga poštuješ dok god diše. Ako nešto pogrešno i/ili loše napiše, opet moraš imati razumjevanja zbog svega onoga što je prošao.let3 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 16:03Ma ti gowno od covjeka i lazov. Tavke samo pljucnem u prolazu.HemusHotel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 15:53
Ovako, kada me počneš nazivati klaunom, sada ću ti napisati par stvari o sebi pa onda imaš pp pa se možemo tamo dogovoriti da se uživo vidimo da mi to u lice kažeš:
Ovaj klaun ima dovoljno godina i navijačkog i životnog staža da ga je život zbližio i sa Zemom i sa rahmetli Džildom i sa Musom Hotom i Jasom i Javom i momcima iz prve postave Joint Uniona. Ovaj klaun je zajedno sa ovom gore ekipom se mlatio sa Delijama ispred Holiday Inna i sa Grobarima u Beogradu kada su Dado i Zema izboli oni dvojicu, ali i sa njihovom “kaznenom ekspedicijom” predvođenom Čegijem kojem je Musa polomio lopatu za snijeg dva metra od mene, preko leđa pred Zetrom.
Ovaj “klaun” je dva puta ranjen u akcijama oko voljenog nam Grada, od toga jednom jako teško i zbog toga je proveo šest mjeseci po liječenjima.
Ovaj “klaun” je ljudi ruku Hazreti Hadžimulića kada ga je njega i njegov džemat čuvao od vehabija ludog Barčića koji su ga htjeli preuzeti. A koji je izrekao ove riječi koje sam uzeo za analogiju opisa koševskog Istoka kojeg šatro “puritanci” sa svih ostalih tribina Koševa i Grbavice pljuju zbog njegove srčanosti. Valjda znaš šta je analogija?
““Sirotinja je oslobodila Bosnu i dala svoje živote za nju, a oni koje smo mi smatrali nižim ljudima, oni su izašli iz lokala i kafana, uhvatili oružje i porazili dušmane.
A ostali, kukavice, sakrili su se u mišje rupe, dok prođe bura, da se onda vrate. Sramota šta su uradili, pa nek’ nam danas te kukavice ne prosipaju pamet. Oprez, draga braćo, nemojte im vjerovati!””
E vidiš, ja sam jedan od ove gore sirotinje, jedinac u samohrane matere, koji je maloljetan izašao iz svojih prvih kafana i otišao u borbu koja me nije obogatila parama, već znanjem, životnim. Da prepoznam ublehaše kada na njih naiđem. A tebe evo pozivam na kafu i pivu/himber da me nazoveš klaunom ili kako god hoćeš, a ja da podijelim sa tobom svoje znanje i uspomene.
Ovo si pisao neki dan:Ponijelo papka da pljuje zeljovce najnize, pa se dosjetio i hafiza HadzimulicaPostao/la HemusHotel » 21 jul 2024, 12:25
Istok Koševa je strast, ono što fudbal i jeste zaista, ono čemu Saraj’vo i služi već evo skoro 8 decenija. Istok Koševa je ona strastvena strana pravih Sarajlija, ne tako fina za uši, ali iskrena. To je ono kada svoj klub voliš bez zadrške, kada umreš na tribini od infarkta kao naš brat kod trećeg Saidovog gola protiv Levskog 2012.
Vi to ne razumijete, jer to nikad niste imali. Bijedno vaš sjever izgleda u tom pokušaju, jer na njemu sam njegov core ne čini sarajevska Čaršija kao na našem Istoku. Istok su dva ovalića i dva bokalića kod Masnog pred tekmu. Istok su oni koje je Hadžihafiz Hadžimulić nazvao običnim ljudima koji su izašli iz kafana i odbranili Grad u ratu.
Ne možeš ti, a ni svi vi da razumijete šta je Istok, jer to je ona esencijalna čaršijska DNK koja vama fali i koja nas čini gradskim, a vas sindikalnim klubom.puuu klosaru jedan.
Kako te nije stid pominjato tog velikana na ovoj prizemnoj temi prepucavanja. Da imas imalo obraza ne bi vise slova ovdje napisao nakon toga .
I dobro ti je Virto odgovorio sa ovim klipom sta je zapravo istok Koseva.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.