FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ne mozemo porediti Prcica sa Tinom, Penjom, Gojakom i slicnim. Razlika je u tome sto je on konstantan igrac kroz karijeru, a ovi su propadali od kluba do kluba pa i kod nas nastavili.
-
- Kontakt:
Kad osvane skroz treće ime.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Ovi sto hvale vicu nek uzmu uputnicu za neuropsihijatriju. Ko cestita borcu, takoder.
Prvo - nije ovo "historijski uspjeh" bh klubova, niti je od zrinjskog proslogodisnja grupna faza. Sarajevo je igralo plejofove davnih dana.
Drugo - ni zrinjski ni borac ne bi nikad dosli do plejofa da nisu prvaci i da sistem nije takav da jednom pobjedom protiv z kategorija ekipe sa farskih ostrva i islanda prodes, a prije toga si izgubio 4 utakmice. Poredbe radi, ekipe sa kosova igraju konferenciju unazad par godina vec, zahvaljujuci ovom Z kategorija sistemu za najmanje evropsko takmicenje najnize kvalitete, koje je i napravljeno da ekipe iz Z liga vide evrope.
Realnost je da se jedva prosla ignatia na penale, da se urartu na guzove prolazio, da se nekakav vikingur i botev na guzove prolaze, da se jedva i poluprofesionalna ekipa sa farskih ostrva prosla. Poredbe radi, sarajevo je samo ove godine igralo protiv aktobea i spartaka koji su 10x ozbiljnije ekipe od bilo kakvih pusikurtona iz "sampionskog puta".
Tako da nemojte crnjaciti, mogu oni igrati konferencije, i mi cemo cim vico prestane stimati ligu na najkriminalnije moguce nacine.
I jos jednom, boldirano, borac igra evropu preko ekipa iz albanije i farskih ostrva iskljucivo jer su imali najofirnije nastimanu titulu ikad + izmijenjena pravila da dovedu pojacanja koja su im i pobjedu donijela sinoc, jedva.
Politicki projekti nikad nece moci ni do S od Sarajeva dobaciti. Maksuz selam i ne mjaucite ovda.
Prvo - nije ovo "historijski uspjeh" bh klubova, niti je od zrinjskog proslogodisnja grupna faza. Sarajevo je igralo plejofove davnih dana.
Drugo - ni zrinjski ni borac ne bi nikad dosli do plejofa da nisu prvaci i da sistem nije takav da jednom pobjedom protiv z kategorija ekipe sa farskih ostrva i islanda prodes, a prije toga si izgubio 4 utakmice. Poredbe radi, ekipe sa kosova igraju konferenciju unazad par godina vec, zahvaljujuci ovom Z kategorija sistemu za najmanje evropsko takmicenje najnize kvalitete, koje je i napravljeno da ekipe iz Z liga vide evrope.
Realnost je da se jedva prosla ignatia na penale, da se urartu na guzove prolazio, da se nekakav vikingur i botev na guzove prolaze, da se jedva i poluprofesionalna ekipa sa farskih ostrva prosla. Poredbe radi, sarajevo je samo ove godine igralo protiv aktobea i spartaka koji su 10x ozbiljnije ekipe od bilo kakvih pusikurtona iz "sampionskog puta".
Tako da nemojte crnjaciti, mogu oni igrati konferencije, i mi cemo cim vico prestane stimati ligu na najkriminalnije moguce nacine.
I jos jednom, boldirano, borac igra evropu preko ekipa iz albanije i farskih ostrva iskljucivo jer su imali najofirnije nastimanu titulu ikad + izmijenjena pravila da dovedu pojacanja koja su im i pobjedu donijela sinoc, jedva.
Politicki projekti nikad nece moci ni do S od Sarajeva dobaciti. Maksuz selam i ne mjaucite ovda.
Yebem li ti Čolpa sve mrtve, on našao nešto pričati da je sreće sam bi otišao. Spodoba jedna nesposobnaNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:07Zanimljiv tekst na klixu:
https://www.klix.ba/sport/nogomet/ko-ce ... /240815125
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Svi na Koševo. Počinje SARAJEVO FOOTBALL FESTIVAL!
Fura me ljetna noć, na Koševu se svjetla pale..
Fura me ljetna noć, na Koševu se svjetla pale..

Eh da smo kao što nismo,pa da udarcima ispod pojasa glavesine uzdrmamo,da im se malo **** zaledi pri ulasku u kuću i pri svakom odlasku po hljeb,da dva puta provjerava da li je zaključao,da pokušava platiti da bude miran a da bude odbijen,da svaki put kad legne u krevet vrti kojekakve misli po glavi,da se zapita je li vrijedno više...NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:07Zanimljiv tekst na klixu:
Bravo doktore, objasnio priglupoj masikosevodom je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:09Ovi sto hvale vicu nek uzmu uputnicu za neuropsihijatriju. Ko cestita borcu, takoder.
Sila Bogu nije mila,ali kad je neko zaslužio grehota je ne sjetiti se "batina je iz raja izašla"! Previše mi pravimo fini za podneblje u kojem živimo.Kmenkake je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:28
Eh da smo kao što nismo,pa da udarcima ispod pojasa glavesine uzdrmamo,da im se malo **** zaledi pri ulasku u kuću i pri svakom odlasku po hljeb,da dva puta provjerava da li je zaključao,da pokušava platiti da bude miran a da bude odbijen,da svaki put kad legne u krevet vrti kojekakve misli po glavi,da se zapita je li vrijedno više...NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:07Zanimljiv tekst na klixu:
-
- Kontakt:
Kupi nesto od Adidas kolekcije i karta gratis
Tek kad neko bude dobro isprebijan može se očekivati promjena,to se posebno odnosi na sudijske lakrdije,kad neko završi u kolicima ostali će se barem zapitati,jer što bi neko ulagao milione i gledao kako ga kolju Kazlagići,Gigovići i slični,treba malo poraditi i na nekim stvarima van terena jer očito da ovako ne ideKmenkake je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:30Sila Bogu nije mila,ali kad je neko zaslužio grehota je ne sjetiti se "batina je iz raja izašla"! Previše mi pravimo fini za podneblje u kojem živimo.Kmenkake je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:28
Ma brate, sudije koje si spomenuo su u piramidi na najnižem nivou. Poznavajuci praksu,tvrdim da su to sudije itekako kvalitetne ali beskicmenjaci.Jednostavno su zarad vlastitog interesa pristali da budu kurve.Ko ljudi i karakteri nuuule.Anex je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:56Tek kad neko bude dobro isprebijan može se očekivati promjena,to se posebno odnosi na sudijske lakrdije,kad neko završi u kolicima ostali će se barem zapitati,jer što bi neko ulagao milione i gledao kako ga kolju Kazlagići,Gigovići i slični,treba malo poraditi i na nekim stvarima van terena jer očito da ovako ne ideKmenkake je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:30Sila Bogu nije mila,ali kad je neko zaslužio grehota je ne sjetiti se "batina je iz raja izašla"! Previše mi pravimo fini za podneblje u kojem živimo.Kmenkake je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:28![]()
Eh da smo kao što nismo,pa da udarcima ispod pojasa glavesine uzdrmamo,da im se malo **** zaledi pri ulasku u kuću i pri svakom odlasku po hljeb,da dva puta provjerava da li je zaključao,da pokušava platiti da bude miran a da bude odbijen,da svaki put kad legne u krevet vrti kojekakve misli po glavi,da se zapita je li vrijedno više...
Da smo u poziciji da je na čelu saveza neko objektivan te iste sudije bi bile najpoželjnije na svim terenima.To su karakteri "Kako vjetar puše"! ZMIJU TREBA U GLAVU! Zbog politike na državnom nivou smo nemoćni da mijenjamo stvari koje se tiču konstitutivnosti.Ali jedino gdje možemo i gdje bismo trebali je početi od Kantona i ovih laznjaka sto nas kao predstavljaju za određenu sumu novca na mjesečnom nivou.
Trebamo biti svjesni gdje ne možemo udariti,ali trebamo znati koga možemo! Možemo "naše" i moramo! Ti NAS predstavljaju,a miiiii ????? Brate,iz naše avlije čistiti,pritisnuti,ma i primorati da zastupa ono što je naš interes!Da zastupa i kad ne ide,i da ne prodaje ideju po cijenu bilo čega.Ne znam da li je moguće naci takv3 ljude ali takvi nam trebaju! Karakteri! A ne lezihljebovici sa rukama u zraku u smjeru vjetra.Ovakva borba,da je teška...možda i preteska je,ali sa moje tačke gledišta je jedina ispravna.
Evo,ja ću prvi sebe kriviti sto dopuštam da živim u njihovim nedjelima,ali ovo se tice svih nas!
Jednostavno nije,mnogo ljudi bi imalo sta da izgubi...ali brate meni je svejedno...nije ni zbog fudbala,nije ni zbog Sarajeva,samo je m3ni zbog mene sto se osjećam jadno a ne reagujem.Ali sta ja sam mogu? Mogu na robiju.Jel mi zao da samo ja postupam u tom pravcu? JESTE! Da li bi mi bilo da nas je masa vodjena istom idejom? NE BI! Tad bi cilj bio opravdan i vjerujem konstantan do ostvarenja samnom ili bez mene.
ZA KOŠEVO,ZA SARAJ'VO!
vidimo se u ponedjeljak da usput I rođendan proslavim.
Polahko pocet vrsit pritisak na Colpa-CO
NADAM SE DA CE VASO MISIN SUTRA PAROLU IZBACIT A MI U PONEDELJAK.
COLPA ZAPOSLIO CITAVU FAMELIJU HEHE
I ZASTUPA NK BISER NA STETU FK SARAJEVA..
Trebamo izvrsit pritisak da do sledeceg petka sve bude cisto..
Magoda je ubleha al COLPA JE UBLEHA Na kvadrat
Pocelo je pocelo
NADAM SE DA CE VASO MISIN SUTRA PAROLU IZBACIT A MI U PONEDELJAK.
COLPA ZAPOSLIO CITAVU FAMELIJU HEHE
I ZASTUPA NK BISER NA STETU FK SARAJEVA..
Trebamo izvrsit pritisak da do sledeceg petka sve bude cisto..
Magoda je ubleha al COLPA JE UBLEHA Na kvadrat
Pocelo je pocelo
-
- Kontakt:
Radno vrijeme fan shopa na Aerodromu nedjeljom ?
Strašan klip na Instagramu, treba nekada i pohvaliti neke stvari 

PR služba nikad bolja. Sve pohvale.
FK Borac Banja Luka zvanično podržava terorizam.
-
- Kontakt:
Svaka cast majstore!kosevodom je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:09Ovi sto hvale vicu nek uzmu uputnicu za neuropsihijatriju. Ko cestita borcu, takoder.

Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Prcić ima dobru karijeru iza sebe, redovno igrao u ligama petice, u dobrim je igrackim godinama i ako ga ZZ zeli nema se tu sta razmisljati. Tip igraca kao Misimovic, kreativac, igrac poteza, sad brzina mu nije jaca strana, ali za ovu ligu bi bio top pojacanje. Cak ne znam koliko je realno da dovedemo igraca koji ima takav CV..
Nisam upratio post #kosevodom ... objasnio momak/covjek sistem vrijednosti.pjankesarajevo je napisao/la: ↑16 avg 2024, 22:15Svaka cast majstore!kosevodom je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:09Ovi sto hvale vicu nek uzmu uputnicu za neuropsihijatriju. Ko cestita borcu, takoder.
Politicki projekti nikad nece moci ni do S od Sarajeva dobaciti. Maksuz selam i ne mjaucite ovda.![]()
![]()
![]()
Nažalost vremena nisu ista.JBG
YEBATCEIMSARAJEVOMATER
-
- Kontakt:
Ponašamo se ovdje kao da neko brani Fk Sarajevu da ima utjecaj u savezu, da kao veliki klub u svim državama ima korektno suđenje, da ima prvenstvo kupovine igrača iz lige i šta sve ne.
Ne dragi moji koliko god istina bila bolna u ovoj državi u trenutnoj političkoj situaciji koja eto nekako nikako da prođe a mi se kao isčuđavamo 30 godina, Borac i Zrinjski su okupili sposobne ljude koji su instalirali podobne ljude i uz to ulažu institucijalno u klubove što nije s neba palo nego nekom vizijom, idejom, prešutnim dogovorima kako između njih tako i sa ostalom klubovima pod istim predznakom. A mi se isčuđavamo.
Poznati smo po tom da minimiziramo tuđe uspjehe te da od svog prosjeka pravimo izvanrednost. Poznati smo po tom kao grad i kao klub. Da se razumijemo ja sam ovdje rođen i volim ovo sve, klub iznad svega ali mi smo jedna šatro sredina, na blef, na folušku, na aktera a kad treba nešto ustrojiti na ovaj ili na onaj način nas nema nigdje. Hrvati sposobni za biznis drže sve poluge finansija u državi, bez Srba ne možeš donijeti odluku ni u kantonu a ne negdje drugo a to se naravno preljeva na sport jer sport je istureno odjeljenje funkcionisanja svega toga nažalost.
Mi u klubu od 8-16 h s pauzom za ručak od 2-3 sata, šopingom i ostalim potrebnim stvarima za jednu damu imamo :
Anelu Poturu
Jasmilu Hodžić
Vildanu Imamović
Nejru Pilav
Azru Numanović
Ajlu Alimanović
Povremeno imamo direktora iz Belgije, bord iz Amerike i vlasnika upravljačkih prava iz Amerike također, te jednom godišnje drugog vlasnika istog paketa iz Malezije.
Na osnovnom nivou klub ima više nedostataka nego pozitivnih stvari pa je klip na instagramu mjerilo rada PR službe, a u kriznim situacijama za šta je PR predviđen kao služba jer se tad pokazuje mangupluk upalimo aviončiće na telefonima pa nek svi nagađaju šta nam je.
PR očajan.
Marketing očajan, primjer dresova i nesposobnosti oko istih je najsvježiji ali ne bih da ih vadim.
Služba za skautiranje i dovođenje igrača postoji a i dalje se dovode igrači na preporuke i u vagonima. Ok hajd to je u povoju pa ćemo dat šansu ali da Bog do kćeri da te Aga uzme. Igrača iz naše lige skautirano 0, dovedeno 1, na preporuku.
Akademija kao projekat koji usprkos svom javašluku koji izbija iz svake pore tog koncepta daje rezultat a on bi na osnovu uslova koje ima akademija u odnosu na druge škole u BiH pa i šire trebao biti kud i kamo veći. Promijenilo se jedno 50 trenera 20 direktora i rijetko ko je doživio da svoju selekciju isprati do seniora a rijetko koji direktor da završi ciklus makar i mikro od 2 godine za dalje da ne govorim.
Utjecaj u savezu ispod 0, čak šta više, ničim izazvani neprijatelji broj 1, nemamo ama baš nikog a ove gore dame i turisti osim Vice i to na nivou prepoznatljivosti ne poznaju nikog. Nit s kim mogu sjesti nit šta propagirati nit kakvu zaštitu dobit.
Navijači nestrpljivi, tjeraju eno Hamzu prošlo kolo, nevjerojatno, ne mogu ni da objašnjavam, ne valja nam uglavnom niti jedan trener, niti jedan bek, niko nama nikad ne valja a imamo i problem kad fkt ne valjaju što imamo ovu suprotnu stranu koja ih brani životom pa će tako postati mnogi ljubimci a da ništa nisu ni uradili ni osvojili nit pokazali.
Konačno imaš sad trenera sa znanjem ustrojavanja jedne ultra moderne akademije, prvog tima, mangupa, autoritet i ti mu obezbjedio ekipu koja osim na bekovskim pozicijama i špicu nema ni dubinu ni širinu. I povrijedi li se Guliasvili i Kyeremeh neće imat krila da uđe umjesto njih osim Anđušića koji bolje da ne ulazi al on je aferim nekog drugog. Ali eto tu je.
Najavljuješ titule - trener izađe kaže to nam najmanje treba ta priča. Jer je iskusan pametniji od tebe. Ne usaglasiš stavove nego bebetaš po medijima ko kakva starleta ali ne čudi jer si takvim okružen.
Napredovat ćemo onog momenta kad daš milion Zekiću ili nekom ko zaslužuje da ti napravi klub od nule od programa razvoja, treninga, akademije, odnosa sa javnošću, projekata, odnosa sa politikom, javnim sektorom, privatnim, navijačima, savezom sve to ima koncept koji se može ovdje primijeniti ali očigledno nekom nije ili nikom sem nama u interesu da imamo jako Sarajevo.
Onda kukamo i omalovažavamo Zrinjski i Borac a oni perfektno funkcionišu u okviru onog što se nudi a nudi se takav koncept. Ako ćeš reagirati samo kad tebe neko pokrade iako nije licemjerje tumačit će se tako. Vraćam se na PR i odnose s javnošću i krizni menadžment - ne znamo. Ne znamo privoloti ostale klubove, ne znamo se zauzeti za sebe a kamoli za druge, postali smo bankomat menadžerima i igračima i tako nas doživljavaju svi. Što je za druge 5 za nas je 15 bukvalno jer se **** i jer smo bahati. Napravi ugovore o povjerljivosti, iscuri ti iznos plate ideš ćao i pola ti plate ode pa neće bit nemira u svlačionici što ovaj ima više ovaj manje što je glavni uzrok budalaština koje su se dešavale u prošlosti.
Prvo moramo naučit bit ponizni i poštovati druge da bi bili poštovani a svojim primjerom pokazati što smo najveći klub u BiH ako želimo da budemo, krajnje je vrijeme da se i počnemo ponašati tako i na terenu i van njega. I poštovati se međusobno i puhat u istom pravcu.
Ne dragi moji koliko god istina bila bolna u ovoj državi u trenutnoj političkoj situaciji koja eto nekako nikako da prođe a mi se kao isčuđavamo 30 godina, Borac i Zrinjski su okupili sposobne ljude koji su instalirali podobne ljude i uz to ulažu institucijalno u klubove što nije s neba palo nego nekom vizijom, idejom, prešutnim dogovorima kako između njih tako i sa ostalom klubovima pod istim predznakom. A mi se isčuđavamo.
Poznati smo po tom da minimiziramo tuđe uspjehe te da od svog prosjeka pravimo izvanrednost. Poznati smo po tom kao grad i kao klub. Da se razumijemo ja sam ovdje rođen i volim ovo sve, klub iznad svega ali mi smo jedna šatro sredina, na blef, na folušku, na aktera a kad treba nešto ustrojiti na ovaj ili na onaj način nas nema nigdje. Hrvati sposobni za biznis drže sve poluge finansija u državi, bez Srba ne možeš donijeti odluku ni u kantonu a ne negdje drugo a to se naravno preljeva na sport jer sport je istureno odjeljenje funkcionisanja svega toga nažalost.
Mi u klubu od 8-16 h s pauzom za ručak od 2-3 sata, šopingom i ostalim potrebnim stvarima za jednu damu imamo :
Anelu Poturu
Jasmilu Hodžić
Vildanu Imamović
Nejru Pilav
Azru Numanović
Ajlu Alimanović
Povremeno imamo direktora iz Belgije, bord iz Amerike i vlasnika upravljačkih prava iz Amerike također, te jednom godišnje drugog vlasnika istog paketa iz Malezije.
Na osnovnom nivou klub ima više nedostataka nego pozitivnih stvari pa je klip na instagramu mjerilo rada PR službe, a u kriznim situacijama za šta je PR predviđen kao služba jer se tad pokazuje mangupluk upalimo aviončiće na telefonima pa nek svi nagađaju šta nam je.
PR očajan.
Marketing očajan, primjer dresova i nesposobnosti oko istih je najsvježiji ali ne bih da ih vadim.
Služba za skautiranje i dovođenje igrača postoji a i dalje se dovode igrači na preporuke i u vagonima. Ok hajd to je u povoju pa ćemo dat šansu ali da Bog do kćeri da te Aga uzme. Igrača iz naše lige skautirano 0, dovedeno 1, na preporuku.
Akademija kao projekat koji usprkos svom javašluku koji izbija iz svake pore tog koncepta daje rezultat a on bi na osnovu uslova koje ima akademija u odnosu na druge škole u BiH pa i šire trebao biti kud i kamo veći. Promijenilo se jedno 50 trenera 20 direktora i rijetko ko je doživio da svoju selekciju isprati do seniora a rijetko koji direktor da završi ciklus makar i mikro od 2 godine za dalje da ne govorim.
Utjecaj u savezu ispod 0, čak šta više, ničim izazvani neprijatelji broj 1, nemamo ama baš nikog a ove gore dame i turisti osim Vice i to na nivou prepoznatljivosti ne poznaju nikog. Nit s kim mogu sjesti nit šta propagirati nit kakvu zaštitu dobit.
Navijači nestrpljivi, tjeraju eno Hamzu prošlo kolo, nevjerojatno, ne mogu ni da objašnjavam, ne valja nam uglavnom niti jedan trener, niti jedan bek, niko nama nikad ne valja a imamo i problem kad fkt ne valjaju što imamo ovu suprotnu stranu koja ih brani životom pa će tako postati mnogi ljubimci a da ništa nisu ni uradili ni osvojili nit pokazali.
Konačno imaš sad trenera sa znanjem ustrojavanja jedne ultra moderne akademije, prvog tima, mangupa, autoritet i ti mu obezbjedio ekipu koja osim na bekovskim pozicijama i špicu nema ni dubinu ni širinu. I povrijedi li se Guliasvili i Kyeremeh neće imat krila da uđe umjesto njih osim Anđušića koji bolje da ne ulazi al on je aferim nekog drugog. Ali eto tu je.
Najavljuješ titule - trener izađe kaže to nam najmanje treba ta priča. Jer je iskusan pametniji od tebe. Ne usaglasiš stavove nego bebetaš po medijima ko kakva starleta ali ne čudi jer si takvim okružen.
Napredovat ćemo onog momenta kad daš milion Zekiću ili nekom ko zaslužuje da ti napravi klub od nule od programa razvoja, treninga, akademije, odnosa sa javnošću, projekata, odnosa sa politikom, javnim sektorom, privatnim, navijačima, savezom sve to ima koncept koji se može ovdje primijeniti ali očigledno nekom nije ili nikom sem nama u interesu da imamo jako Sarajevo.
Onda kukamo i omalovažavamo Zrinjski i Borac a oni perfektno funkcionišu u okviru onog što se nudi a nudi se takav koncept. Ako ćeš reagirati samo kad tebe neko pokrade iako nije licemjerje tumačit će se tako. Vraćam se na PR i odnose s javnošću i krizni menadžment - ne znamo. Ne znamo privoloti ostale klubove, ne znamo se zauzeti za sebe a kamoli za druge, postali smo bankomat menadžerima i igračima i tako nas doživljavaju svi. Što je za druge 5 za nas je 15 bukvalno jer se **** i jer smo bahati. Napravi ugovore o povjerljivosti, iscuri ti iznos plate ideš ćao i pola ti plate ode pa neće bit nemira u svlačionici što ovaj ima više ovaj manje što je glavni uzrok budalaština koje su se dešavale u prošlosti.
Prvo moramo naučit bit ponizni i poštovati druge da bi bili poštovani a svojim primjerom pokazati što smo najveći klub u BiH ako želimo da budemo, krajnje je vrijeme da se i počnemo ponašati tako i na terenu i van njega. I poštovati se međusobno i puhat u istom pravcu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.