FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

Senner
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Senner » 17 avg 2024, 09:13

johntravolta123 je napisao/la:
17 avg 2024, 07:58
nokee je napisao/la:
17 avg 2024, 07:44
Joj prognoze za ponedjeljak. :facepalm: Nazalost tesko da ce biti vise od 4 5k ako i toliko.
I da se sjetim najmilijih ovima sto ikakvog dodira imaju sa rasporedom kola.
Mirvicu, tribina bar jedna natkrivena je pod moranje.
Ma raji nije problem hladnoca ...
Sviju odbija kisa u ovakvim situacijama da dolaze na stadion ...
Jedna tribina (istok je mozda najizgledniji za to) bi bio pun pogodak ...
👍

Čisto napomene radi, tribina istok, štadion šugavica, rekapitulacija troškova:

Izgradnja tribine istok, total troškovi...2.010.665 KM
Natkrivanje kompletne tribine............816.739,23 KM
Total.......................................................2.827.404 KM

Evo sada će srediti i južnu tribinu, a u međuvremenu će razno razni načelnici, stranke, ministri najavljivati "rekonstrukciju stadiona Koševo", a mi ćemo kisnuti i dalje kao što je to bio slučaj proteklih više od 70 godina, a u slučaju plasmana u grupe igrati u Zenici 🤮🤬

Jbm mater svima gore navedenim vlastodržcima i stranakam, a posebno ovima u Novom Sarajevu što troše novac poreskih obveznika i favoriziraju samo jedan klub u Kantonu Sarajevo.

Ide quote sada, "Nije naše, što bi ulagali, bla, bla, bla i sl..."

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 17 avg 2024, 09:34

cetvrtomjesto je napisao/la:
17 avg 2024, 03:54
Treba srediti svoju avliju da bi mogli pricati o nekom drugom. Nije nama kriv ni vico ni borac ni savez. Za sve lose stvari u klubu krivi smo samo mi i niko drugi. Kada to naucimo i shvatimo pa se pocnemo boriti da ispravimo sve nepravilnosti tada ce nam i biti bolje. A ako se nekada sve stvari u klubu dovedu na svoje mjesto i sve bude funkcionisalo kako treba, tek tada se moze pricati o uticaju drugih faktora, isto kao i u svim drugim stvarima u zivotu. Sve dok mi svoju nesposobnost pokusavamo opravdati trazeci krivca u drugima nikada se stanje nece popraviti. Ne budite mitomani i nojevi!
:thumbup: Sa g.Zekićem ćemo uspjeti biti u toj priči za titulu aBd.

SilaMoc1946

Post Postao/la SilaMoc1946 » 17 avg 2024, 09:36

Tanak ovaj Safet Šivšić
Sarajevo ljubavi moja 1946

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 avg 2024, 09:49

kosevodom je napisao/la:
17 avg 2024, 00:26
A ovo sve na stranu, stvarno bih napokon volio cuti dobro obrazlozenje zasto je sfk segment upleten u rad glavnog segmenta kluba. Ocito nisu kvalifikovane, ublehe su zestoke, nista korisno ne rade. Je li se to ne mogu naci posteni i normalni sportski radnici koji ce zapravo raditi nesto?
Ma yebe nas što svaki fudbalski tim mora imat i ženski. Druga je stvar što su glupače puštene da djeluju i u okviru muškog dijela.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 avg 2024, 10:07

Mora se nekad fino pročitati i shvatiti šta je napisano.

Da Borac funkcioniše dobro u nakaradnom sistemu koji je uspostavljen i evo igraju grupe. Mi se nećemo sa njihovim lopovlukom izboriti sa ovom strukturom ljudi. Mi moramo napraviti klub da bi se tome suprotstavili. I to je amin. Sramota je i razmišljati da ove žene koje sam pobrojao mogu šta promijeniti. A to smo mi krivi i niko drugi. E kad budemo imali jak i organizovan klub Borac i Vico nam garantujem neće bit problem. A i sve drugo će se popraviti. Mi moramo raditi na sebi da bi mogli raditi na drugim stvarima. Poenta cijelog posta je u tom. Ko je shvatio shvatio je. Niko nam ne brani da imamo jak i uređen klub, što ga nemamo? Zbog nas samih.

Nit ja želim da mi budemo ko Borac ali ne želim ni "lažne ratove" koji nam uzimaju godine a ništa nr možemo. Prvo napravimo klub pa kad takvi se suprotstavimo biće odlilčno.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 17 avg 2024, 10:13

H8Z7 je napisao/la:
16 avg 2024, 23:32
Po mišljenju Harisa Kaljanca, FK Sarajevo oštećen za penal u Doboju.

"Imamo udaranje igrača iza leđa. Vidimo da je očigledan kontakt i postoji udaranje. Zašto se VAR nije javio i zašto ponovo nisu gledali ovu situaciju, ne znam. Da nemamo VAR-a, rekli bi da je ovo očigledan kazneni udarac. Zašto nisu zovnuli suca da ako ništa prekontroliše situaciju? Po meni, ovo je kazneni udarac. Vidimo da kada mu udara nogu, ona ima to klizanje kod trave od udara. Meni ima elemenata za kazneni udarac", pojasnio je Kaljanac.
Cist penal bio. Samo onaj bot traycemcgreydi ovdje pametuje govori kako nema govora o penalu i da je sudija odlicno odsudio hahah

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 avg 2024, 10:21

Odmah se vidjelo i govorilo da je bio čist penal nad Kjeremehom i da je nevjerovatno da se VAR nije uključio.
Uz to onoliki broj prekršaja.

Druga je stvar sto niko od naših ne zna u startu odmah izvršiti neki javni pritisak putem video klipova ili na neki dr.nacin, tipa: PRVENSTVO NIJE KAKO TREBA NI POCELO A VAR SUDIJE ZAKAZALE I BLA BLA..
Ovako je sudija prošao "netaknut" i poslata je poruka ostalima da slobodno mogu kako hoće.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 17 avg 2024, 10:28

cetvrtomjesto je napisao/la:
17 avg 2024, 03:54
Treba srediti svoju avliju da bi mogli pricati o nekom drugom. Nije nama kriv ni vico ni borac ni savez. Za sve lose stvari u klubu krivi smo samo mi i niko drugi. Kada to naucimo i shvatimo pa se pocnemo boriti da ispravimo sve nepravilnosti tada ce nam i biti bolje. A ako se nekada sve stvari u klubu dovedu na svoje mjesto i sve bude funkcionisalo kako treba, tek tada se moze pricati o uticaju drugih faktora, isto kao i u svim drugim stvarima u zivotu. Sve dok mi svoju nesposobnost pokusavamo opravdati trazeci krivca u drugima nikada se stanje nece popraviti. Ne budite mitomani i nojevi!
:salut:

Prvo i osnovno: Stop homo klubu!

Nije ovo Engleska, mi smo normalni insani, te devijacije nam vežu šuhu.
The saddest thing in life is wasted talent.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 avg 2024, 10:51

nokee je napisao/la:
Joj prognoze za ponedjeljak. :facepalm: Nazalost tesko da ce biti vise od 4 5k ako i toliko.
Kazu norvezani da nece bit navecer za vrijeme utakmice.Do 18h ce ispadati i to je to bar tako pise ovdje
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 17 avg 2024, 10:55

jurisicduska je napisao/la:
17 avg 2024, 10:07

Da Borac funkcioniše dobro u nakaradnom sistemu koji je uspostavljen i evo igraju grupe. Mi se nećemo sa njihovim lopovlukom izboriti sa ovom strukturom ljudi. Mi moramo napraviti klub da bi se tome suprotstavili. I to je amin. Sramota je i razmišljati da ove žene koje sam pobrojao mogu šta promijeniti. A to smo mi krivi i niko drugi. E kad budemo imali jak i organizovan klub Borac i Vico nam garantujem neće bit problem. A i sve drugo će se popraviti. Mi moramo raditi na sebi da bi mogli raditi na drugim stvarima. Poenta cijelog posta je u tom. Ko je shvatio shvatio je. Niko nam ne brani da imamo jak i uređen klub, što ga nemamo? Zbog nas samih.

Nit ja želim da mi budemo ko Borac ali ne želim ni "lažne ratove" koji nam uzimaju godine a ništa nr možemo. Prvo napravimo klub pa kad takvi se suprotstavimo biće odlilčno.
Ma ja, izbacimo Poturu i kompaniju iz kluba pa će prestat da nam sviraju 20+ faulova na utakmici, prestat će da priznaju golove 3 metra u ofsajdu, prestat će da ti sjeckaju svaku kontru protiv Miletove mezimice, prestat će da nam oduzimaju bodove u LIGI zbog belaja u KUPU, prestat će svake godine štimat sami sebi pravila oko stranaca kako bojcu paše itd.

Što je život jednostavan.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 avg 2024, 11:07

Beganovic Čelik Djurickovic Kupresak
Bubanja Prcic Djordjevic
Guliashvili Catakovic Kyeremeh

:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 avg 2024, 11:11

kosevodom je napisao/la:
16 avg 2024, 23:13
16 avg 2024, 22:51
Ponašamo se ovdje kao da neko brani Fk Sarajevu da ima utjecaj u savezu, da kao veliki klub u svim državama ima korektno suđenje, da ima prvenstvo kupovine igrača iz lige i šta sve ne.

Ne dragi moji koliko god istina bila bolna u ovoj državi u trenutnoj političkoj situaciji koja eto nekako nikako da prođe a mi se kao isčuđavamo 30 godina, Borac i Zrinjski su okupili sposobne ljude koji su instalirali podobne ljude i uz to ulažu institucijalno u klubove što nije s neba palo nego nekom vizijom, idejom, prešutnim dogovorima kako između njih tako i sa ostalom klubovima pod istim predznakom. A mi se isčuđavamo.

Poznati smo po tom da minimiziramo tuđe uspjehe te da od svog prosjeka pravimo izvanrednost. Poznati smo po tom kao grad i kao klub. Da se razumijemo ja sam ovdje rođen i volim ovo sve, klub iznad svega ali mi smo jedna šatro sredina, na blef, na folušku, na aktera a kad treba nešto ustrojiti na ovaj ili na onaj način nas nema nigdje. Hrvati sposobni za biznis drže sve poluge finansija u državi, bez Srba ne možeš donijeti odluku ni u kantonu a ne negdje drugo a to se naravno preljeva na sport jer sport je istureno odjeljenje funkcionisanja svega toga nažalost.

Mi u klubu od 8-16 h s pauzom za ručak od 2-3 sata, šopingom i ostalim potrebnim stvarima za jednu damu imamo :

Anelu Poturu
Jasmilu Hodžić
Vildanu Imamović
Nejru Pilav
Azru Numanović
Ajlu Alimanović

Povremeno imamo direktora iz Belgije, bord iz Amerike i vlasnika upravljačkih prava iz Amerike također, te jednom godišnje drugog vlasnika istog paketa iz Malezije.

Na osnovnom nivou klub ima više nedostataka nego pozitivnih stvari pa je klip na instagramu mjerilo rada PR službe, a u kriznim situacijama za šta je PR predviđen kao služba jer se tad pokazuje mangupluk upalimo aviončiće na telefonima pa nek svi nagađaju šta nam je.

PR očajan.

Marketing očajan, primjer dresova i nesposobnosti oko istih je najsvježiji ali ne bih da ih vadim.

Služba za skautiranje i dovođenje igrača postoji a i dalje se dovode igrači na preporuke i u vagonima. Ok hajd to je u povoju pa ćemo dat šansu ali da Bog do kćeri da te Aga uzme. Igrača iz naše lige skautirano 0, dovedeno 1, na preporuku.

Akademija kao projekat koji usprkos svom javašluku koji izbija iz svake pore tog koncepta daje rezultat a on bi na osnovu uslova koje ima akademija u odnosu na druge škole u BiH pa i šire trebao biti kud i kamo veći. Promijenilo se jedno 50 trenera 20 direktora i rijetko ko je doživio da svoju selekciju isprati do seniora a rijetko koji direktor da završi ciklus makar i mikro od 2 godine za dalje da ne govorim.

Utjecaj u savezu ispod 0, čak šta više, ničim izazvani neprijatelji broj 1, nemamo ama baš nikog a ove gore dame i turisti osim Vice i to na nivou prepoznatljivosti ne poznaju nikog. Nit s kim mogu sjesti nit šta propagirati nit kakvu zaštitu dobit.

Navijači nestrpljivi, tjeraju eno Hamzu prošlo kolo, nevjerojatno, ne mogu ni da objašnjavam, ne valja nam uglavnom niti jedan trener, niti jedan bek, niko nama nikad ne valja a imamo i problem kad fkt ne valjaju što imamo ovu suprotnu stranu koja ih brani životom pa će tako postati mnogi ljubimci a da ništa nisu ni uradili ni osvojili nit pokazali.

Konačno imaš sad trenera sa znanjem ustrojavanja jedne ultra moderne akademije, prvog tima, mangupa, autoritet i ti mu obezbjedio ekipu koja osim na bekovskim pozicijama i špicu nema ni dubinu ni širinu. I povrijedi li se Guliasvili i Kyeremeh neće imat krila da uđe umjesto njih osim Anđušića koji bolje da ne ulazi al on je aferim nekog drugog. Ali eto tu je.

Najavljuješ titule - trener izađe kaže to nam najmanje treba ta priča. Jer je iskusan pametniji od tebe. Ne usaglasiš stavove nego bebetaš po medijima ko kakva starleta ali ne čudi jer si takvim okružen.

Napredovat ćemo onog momenta kad daš milion Zekiću ili nekom ko zaslužuje da ti napravi klub od nule od programa razvoja, treninga, akademije, odnosa sa javnošću, projekata, odnosa sa politikom, javnim sektorom, privatnim, navijačima, savezom sve to ima koncept koji se može ovdje primijeniti ali očigledno nekom nije ili nikom sem nama u interesu da imamo jako Sarajevo.

Onda kukamo i omalovažavamo Zrinjski i Borac a oni perfektno funkcionišu u okviru onog što se nudi a nudi se takav koncept. Ako ćeš reagirati samo kad tebe neko pokrade iako nije licemjerje tumačit će se tako. Vraćam se na PR i odnose s javnošću i krizni menadžment - ne znamo. Ne znamo privoloti ostale klubove, ne znamo se zauzeti za sebe a kamoli za druge, postali smo bankomat menadžerima i igračima i tako nas doživljavaju svi. Što je za druge 5 za nas je 15 bukvalno jer se **** i jer smo bahati. Napravi ugovore o povjerljivosti, iscuri ti iznos plate ideš ćao i pola ti plate ode pa neće bit nemira u svlačionici što ovaj ima više ovaj manje što je glavni uzrok budalaština koje su se dešavale u prošlosti.

Prvo moramo naučit bit ponizni i poštovati druge da bi bili poštovani a svojim primjerom pokazati što smo najveći klub u BiH ako želimo da budemo, krajnje je vrijeme da se i počnemo ponašati tako i na terenu i van njega. I poštovati se međusobno i puhat u istom pravcu.
Sve to stoji, ali pada u vodu kad skontas da bi mi imali zadnje 3-4 godine minimalno dodatne 2 titule + 2 grupne faze uz te titule da nije bilo kako jeste sto se tice stimanja. Takve okolnosti ne dozvoljavaju ni upravi konzistenciju kako bi se nesto napravilo, koliko god da je losa ili dobra. Kako ces uvesti juniora da igra utakmicu u kojoj ce ga prebiti bez faula ili obrnuto, za svaki njegov kontakt faul/karton?
To ti je boljka #1 koja koci i igracki dio i pozadinski dio kluba. To kad se rijesi, krenuce i sve ostalo nabolje.

Vidis da ismir izginu trazeci sve opcije. Slazem se za te zenske po klubu da su visak i da samo smetaju - Bog, amidza i ismir znaju koji **** one rade tu uopste osim sto mazu pavlaku. Nadam se da ce ih se rastjerati napokon sto prije
Kako bi imao 2 titule vise, hoces da kazes da smo pokradeni 20+ bodova svake sezone? :rol:
Najveci gubitnik ovog stimanja Borcu je Zrinjski, jer bi oni bili legitimni prvaci svake sezone. Jedino ako uzmemo u obzir sezonu 20/21 gdje nam je titula ukradena al tu smo barem 80% sami krivi, jer smo prokockali 13 bodova, a u vecini tih utakmica nismo bili direktno osteceni nego se nismo mogli sastavit na terenu (ovako na prvu, sjecam se nesviranog penala protiv Veleza i pokradeni smo u Tuzli protiv Cityja, ostalo posteno gubili). A protiv Slobode, Mladosti, Zelje na Grbavici, Zrinjskog na Kosevu gdje smo pola sata imali igraca vise... mi nismo ni pogledali ka golu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 17 avg 2024, 11:13

Jel istina da ove sezone ko završi drugi ide u kvalifikacije za evropa ligu?
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 avg 2024, 11:14

Joj mitova koda sam na nekom srpskom forumu i citam o boju na Kosovu...
Cuj mogli dvije titule :bow: :bow: :bow:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 avg 2024, 11:16

NeSamSafetee je napisao/la:
17 avg 2024, 10:55

Ma ja, izbacimo Poturu i kompaniju iz kluba pa će prestat da nam sviraju 20+ faulova na utakmici, prestat će da priznaju golove 3 metra u ofsajdu, prestat će da ti sjeckaju svaku kontru protiv Miletove mezimice, prestat će da nam oduzimaju bodove u LIGI zbog belaja u KUPU, prestat će svake godine štimat sami sebi pravila oko stranaca kako bojcu paše itd.

Upravo i jest tako, život jest jednostavan.

Počet ćeš tako što otpustiš nekompetentne i podobne a dovedeš profesionalce sa konekcijama. Onda postaviš svoje satelite u izvršne odbore, disciplinske komisije, kanton, entitet, državu, organe upravljanja.

Šta misliš kako nastaju te odluke što si nabrojao. Nastaju tako što neko glasa i ta odluka bude usvojena. Znaš šta se sad desi nemamo nigdje nikog ni u jednom tijelu i nemaju nikakav interes da nam ne rade šta god požele jer im ne trebamo ni za šta.

Da Vici treba tvoj glas da usvoji neki tender ne bi tako, da mu treba glas za nešto njegovo ne bi tako. Što Zrinjski ne udaraju jer Zrinjski u svim tijelima ima svog predstavnika i može mu ugroziti i mandat i sve projekte koje je zamislio. Tako funkcioniše država tako funkcioniše sve ostalo u njoj. Moraš imati svoje ljude od vrha do dna i štititi svoje ineterese. Znaš kad bi ti oduzeli bodove da si imao samo jednog čovjeka da bude protiv toga pa da kaže nećemo ni u ostalim tijelima glasati za vaše odluke pa da vidiš.

Život je jednostavan kad si sposoban. Kad imaš Anelu Poturu uspjeh je dogovorit sastanak a ne nešto drugo. I nemoj priče ne može, može itekako ko hoće i ko zna.

Evo imaš sad priliku maknuti Čolpu i familiju i lobirati da imaš svoje ljude koji će braniti tvoje interese, negdje se to mora i platiti. Plaća i Borac plaća i Zrinjski jel misliš da čuvaju pozicije zbog prestiža. Nije nego zbog novca.

Napraviš tim ljudi daš im pare da ti ustroje klub u tom pravcu. A za pare možeš uzet i već postojeće ljude koji se tim bave decenijama.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 17 avg 2024, 11:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 17 avg 2024, 11:17

Pantelija je napisao/la:
17 avg 2024, 11:14
Joj mitova koda sam na nekom srpskom forumu i citam o boju na Kosovu...
Cuj mogli dvije titule :bow: :bow: :bow:
Ma mogli 6 imat kume, nase titule se mnoze sa 2 jer smo jedini legitimni borci protiv nepravde u BH fudbalu i u ratu sa savezom. :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 17 avg 2024, 11:41

Senner je napisao/la:
17 avg 2024, 09:13
nokee je napisao/la:
👍

Evo sada će srediti i južnu tribinu, a u međuvremenu će razno razni načelnici, stranke, ministri najavljivati "rekonstrukciju stadiona Koševo", a mi ćemo kisnuti i dalje kao što je to bio slučaj proteklih više od 70 godina, a u slučaju plasmana u grupe igrati u Zenici 🤮🤬

Jbm mater svima gore navedenim vlastodržcima i stranakam, a posebno ovima u Novom Sarajevu što troše novac poreskih obveznika i favoriziraju samo jedan klub u Kantonu Sarajevo.

A sta je tri miliona? Nista! Ni za jednu godinu a kamoli za dvije to nije tesko vratiti. Kredit dignut napravit ga otplatili bi ga samo od posjete za 3 godine.

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 17 avg 2024, 11:48

ŠTA_JE je napisao/la:
17 avg 2024, 11:41
Senner je napisao/la:

👍

A sta je tri miliona? Nista! Ni za jednu godinu a kamoli za dvije to nije tesko vratiti. Kredit dignut napravit ga otplatili bi ga samo od posjete za 3 godine.
Slazem se ...
Mislim da bi taj dio odma puko sa sezonskim kartama

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 avg 2024, 11:52

17 avg 2024, 11:48
ŠTA_JE je napisao/la:
17 avg 2024, 11:41
Senner je napisao/la:

👍

Slazem se ...
Mislim da bi taj dio odma puko sa sezonskim kartama
Pa kad nismo vlasnici, neće niko graditi nešto što nije tvoje.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 17 avg 2024, 12:07

17 avg 2024, 11:16
NeSamSafetee je napisao/la:
17 avg 2024, 10:55

Upravo i jest tako, život jest jednostavan.

Počet ćeš tako što otpustiš nekompetentne i podobne a dovedeš profesionalce sa konekcijama. Onda postaviš svoje satelite u izvršne odbore, disciplinske komisije, kanton, entitet, državu, organe upravljanja.

Šta misliš kako nastaju te odluke što si nabrojao. Nastaju tako što neko glasa i ta odluka bude usvojena. Znaš šta se sad desi nemamo nigdje nikog ni u jednom tijelu i nemaju nikakav interes da nam ne rade šta god požele jer im ne trebamo ni za šta.

Da Vici treba tvoj glas da usvoji neki tender ne bi tako, da mu treba glas za nešto njegovo ne bi tako. Što Zrinjski ne udaraju jer Zrinjski u svim tijelima ima svog predstavnika i može mu ugroziti i mandat i sve projekte koje je zamislio. Tako funkcioniše država tako funkcioniše sve ostalo u njoj. Moraš imati svoje ljude od vrha do dna i štititi svoje ineterese. Znaš kad bi ti oduzeli bodove da si imao samo jednog čovjeka da bude protiv toga pa da kaže nećemo ni u ostalim tijelima glasati za vaše odluke pa da vidiš.

Život je jednostavan kad si sposoban. Kad imaš Anelu Poturu uspjeh je dogovorit sastanak a ne nešto drugo. I nemoj priče ne može, može itekako ko hoće i ko zna.

Evo imaš sad priliku maknuti Čolpu i familiju i lobirati da imaš svoje ljude koji će braniti tvoje interese, negdje se to mora i platiti. Plaća i Borac plaća i Zrinjski jel misliš da čuvaju pozicije zbog prestiža. Nije nego zbog novca.

Napraviš tim ljudi daš im pare da ti ustroje klub u tom pravcu. A za pare možeš uzet i već postojeće ljude koji se tim bave decenijama.
Osim sto su svi tu dosli preko politicke linije HDZ,Dodik,SDA,dve se bojim da se moze tek tako uci u savez i odlucivati. Sta se onda ceka 20 i kusur godina,sto se nije uslo u savez? Jesmo li ikad bili u sitaciji kao Borac da znas unaprijed da ces osvojiti titulu bez obzira na sastav ekipe,jacinu?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli, Kyle88, MaroonBjelave i 49 gostiju.