Ovo je ogroman propust od strane saveza. Situacije kao ova moraju biti pravilnikom određene. U slučaju bolesti X broja igrača klub ima utakmica se neće odigrati. Prije donošenja odluke o odlaganju utakmice, igrači koji su bolesni moraju proći medicinski pregled od minimum 3 doktora kako bi imali tačan uvid u zdravstveno stanje igrača. Ako su igrači lažirali bolest moraju biti kažnjeni kao i klub za koji nastupaju.IsmirMirvic je napisao/la: ↑17 avg 2024, 16:48Postoje li ikakvi dokazi da ti igraci "setaju gradom"? U doba smartphohnes, niko ih nije uslikao? Ne mozemo se oslanjati na glasine bez dokaza.brig je napisao/la: ↑17 avg 2024, 16:32Kad su isli onoliko za onaj teren, kiseline i ostalo sto ne bi i ovo. Nabrajaju se igrači virozni koji ne igraju svakako radi ozljede a uz to isti ti igrači uredno šetaju gradom "virozni". Široki je prosle sezone izlazio u susret i prije je, od Želje, Zrinjskog itd i sam upadne u problem posle. Bili smo u naletu, odgodimo, pa ih dočekamo bez pola ekipe, ozljede i kartoni. Uz to ne moze se mjeriti ovo i korona. Ono su bile posebne okolnosti i čak tada smo igrali sa 13 igrača (Sarajevo, mislim cak 2x), sa juniorima (TC) itd. A kad je Velež odgodio u kupu opet je ŠB bio desetkovan i bez treninga.IsmirMirvic je napisao/la: ↑17 avg 2024, 16:24Razumijem odakle skepticism, ali ne mislim da bi Velez isao toliko daleko da lazira nesto ovako. Zbog cega bi to uradili?
Mislim da se ovako nešto mora uvesti.