Rekonstrukcija stadiona u BiH

DamirT
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la DamirT » 08 avg 2024, 13:58

slika

slika

Nije bas za ovu temu ali moram objaviti. Teren u Podgorici :shock:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 16 avg 2024, 04:43

Jeli zavrse teren stadiona Pecara imali iko slika da postavi kako izgleda nesto su oduzili sa ovim trrenom sta su radili???

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 avg 2024, 04:52

Stadioni sa atletskom stazom, ostavstina Staljin, Musolini i Hitlera.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 16 avg 2024, 08:12

Rodeni je napisao/la:
16 avg 2024, 04:43
Jeli zavrse teren stadiona Pecara imali iko slika da postavi kako izgleda nesto su oduzili sa ovim trrenom sta su radili???

Osim terena komplet stadion je osvjezen.
It's better when it's live

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 17 avg 2024, 13:20

hlive je napisao/la:
16 avg 2024, 08:12
Rodeni je napisao/la:
16 avg 2024, 04:43

Osim terena komplet stadion je osvjezen.
wow, svaka čast :thumbup:

jesu li ista radili klupe? samo to je nekako bile skučeno i ružno a ne vidim ih na slikama

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 avg 2024, 13:57

Pecara je fakat specifičan i zanimljiv stadion za naše uslove. Vazda je on bio fino održavan i pismen, koliko je to na onom skučenom prostoru moguće. Po meni je najveći minus pozicija svečane lože, ali skučenost ne da očito bolje.

Treba mlade reprezentacije poslati na ove stadione. Znam da će sad biti preseravanja u smislu gdje je koji stadion, ali već su se neki turniri igrali, i može, i treba. Sada kada su tereni dobri, treba nagraditi one koji imaju ostalu infrastrukturu solidnu. Široki je jedan primjer i samo tako se i može pogurati reprezentacija u tim krajevima (a može, itekako može). Čak mislim da bi najnormalnije i najispravnije bilo da se zaganja kandidatura za Euro mlađih kategorija. Recimo, mogao bi ići prijedlog za Euro U17: Široki, Posušje, Tomislavgrad, Vrapčići, Bijeli Brijeg :D Gdje je HDZ da ovo gura? :D Stadioni super za taj nivo (ovi u Mostaru će biti), infrastruktura cestovna dobra, ima dovoljno smještaja, ima i trening kampova koji se mogu staviti na raspolaganje (Međugorje, Karačić-Musa, Kupres plus bi sigurno dovelo do popravke infrastrukture u ovom smislu u Blagaju, Konjicu, Livnu, Ljubuški i sl.). Ako treba neka etnička ravnopravnost, dodati Konjic (svakako evo prave reflektore, ide to lagano), a u RS Trebinje i ako hoće osposobiti još nešto. Hercegovina turnir, realno uopšte nije nemoguće, samo da imaju volje. Plus bi svakako bio blizina svega, bez pretjerano velikih putovanja.

Za Euro U19 bismo isto mogli, ali uz ozbiljniju kandidaturu (recimo Banja Luka, Zenica, Sarajevo, Mostar, Široki). Ovdje je pogotovo bitna cestovna infrastruktura, a ovi gradovi će manje-više u narednih 5-6 godina biti uvezani autoputem ili brzom cestom (osim Sarajevo-Mostar, ali eto i to nije prestrašno).

Inače, Igman počeo sa izgradnjom reflektora (ozbiljnije). Trebalo bi da bude prije izbora :D
https://www.novikonjic.ba/wp-content/up ... ori-23.jpg
https://www.novikonjic.ba/wp-content/up ... 80x470.jpg
https://www.novikonjic.ba/wp-content/up ... Konjic.jpg

Najavili su i gradnju nove tribine (mada čisto sumnjam za sada), podzemne garaže na mjestu sadašnjeg parking prostora (isto čisto sumnjam), zamjena trave hibridom (ovo vjerovatno ako opstanu i ove godine). Najgluplja stvar je što u svim planovima ostaje "atletska" staza između terena i tribina.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 18 avg 2024, 19:12

pecara :tokralju:

samo se za ove klupe mora naci neko rješenje, je li uvijej ovako bilo? nije se vidjelo doduše sa kamerom sa one strane

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 18 avg 2024, 20:32

Ma siroki brijeg je jedna strasna sportska sredina i ljudima dole treba cestitati za sve sto su uradili u sportu. Dobar stadion,dobra dvorana,mislim da imaju i onaj trening kamp, jednostavno primjer kako jedna sredina treba da funkcionise u sportskom smislu. Znam da cete sada poceti sa: "ali hrvati","ali hdz"...Niko nije kriv tuzlacima sto se politika sprda s cijelim gradom i kantonom pa nemaju ni stadiona ni dvorane uslovne a i vec godinama su nebitan faktor u fudbalu i kosarci. Ili zenicanima koji su izabrali covjeka za gradonacelnika kojemu je bitnije da asfaltira put Nemila Donja - Zabrzdje Donje ( karirikiram,i smatram da je bitno da se asfaltiraju svi putevi ali to treba da prestane da bude vijest,i da ne iskljucuje ulaganje u sport i Grad Zenicu),nego da pomogne razvoju sporta. Takodje nebitno u fudbalu i kosarci godinama.
Sta je sa Biscanima? Oni nemaju uopste stadiona ili dvorane,ono je sve nivo Njemacke 8. lige.
Zasto se u svakom ovom gradu ne rodi po jedan Mepas koji cu uloziti ogroman novac u sport kao sto je isti uradio u Sirokom? A mogucnosti postoje,npr Bingo Arena u Tz i Bingo glavni sponzor Fk Slobode,jos je lakse uraditi jer imas vise firmi koje zaradjuju milione. Ili Hifa u Zenici?
Treba postovati ono sto drugi mogu uraditi a mi ne mozemo jer necemo,ne zelimo,sujetni smo itd itd.

sekin
Kontakt:

Post Postao/la sekin » 18 avg 2024, 20:45

napapijri1987 je napisao/la:
18 avg 2024, 20:32
Ma siroki brijeg je jedna strasna sportska sredina i ljudima dole treba cestitati za sve sto su uradili u sportu. Dobar stadion,dobra dvorana,mislim da imaju i onaj trening kamp, jednostavno primjer kako jedna sredina treba da funkcionise u sportskom smislu. Znam da cete sada poceti sa: "ali hrvati","ali hdz"...Niko nije kriv tuzlacima sto se politika sprda s cijelim gradom i kantonom pa nemaju ni stadiona ni dvorane uslovne a i vec godinama su nebitan faktor u fudbalu i kosarci. Ili zenicanima koji su izabrali covjeka za gradonacelnika kojemu je bitnije da asfaltira put Nemila Donja - Zabrzdje Donje ( karirikiram,i smatram da je bitno da se asfaltiraju svi putevi ali to treba da prestane da bude vijest,i da ne iskljucuje ulaganje u sport i Grad Zenicu),nego da pomogne razvoju sporta. Takodje nebitno u fudbalu i kosarci godinama.
Sta je sa Biscanima? Oni nemaju uopste stadiona ili dvorane,ono je sve nivo Njemacke 8. lige.
Zasto se u svakom ovom gradu ne rodi po jedan Mepas koji cu uloziti ogroman novac u sport kao sto je isti uradio u Sirokom? A mogucnosti postoje,npr Bingo Arena u Tz i Bingo glavni sponzor Fk Slobode,jos je lakse uraditi jer imas vise firmi koje zaradjuju milione. Ili Hifa u Zenici?
Treba postovati ono sto drugi mogu uraditi a mi ne mozemo jer necemo,ne zelimo,sujetni smo itd itd.
Dobro. A sta je sa vama u Sarajevu?
ernesto

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 19 avg 2024, 15:17

Varg je napisao/la:
18 avg 2024, 19:12
pecara :tokralju:

samo se za ove klupe mora naci neko rješenje, je li uvijej ovako bilo? nije se vidjelo doduše sa kamerom sa one strane
Bit će i nove klupe
It's better when it's live

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 19 avg 2024, 16:04

sekin je napisao/la:
18 avg 2024, 20:45
napapijri1987 je napisao/la:
18 avg 2024, 20:32
Dobro. A sta je sa vama u Sarajevu?
Sarajevo nije na nivou na kojem bi trebalo biti s obzirom na standard, broj stanovnika i sl. Međutim, Tuzla je fakat užas. :D Zenici se nema šta prigovoriti i taj dio komentara ne shvatam. Ljudi napravili stadion, atletski, teniske terene, arenu, sad ide bazen, ne možeš tražiti više :D Da svi ulažu u sportsku infrastrukturu ko Zenica i ti njihovi tamo, bili bismo na konju. Za Tuzlu je nevjerovatno da ne rade ništa, generalno sportska infrastruktura, a Tušanj pogotovo. Čak nisam siguran koliko kvalitetnih terena imaju u Tuzli za neke treninge, djecu, bilo šta? Znam za one s plastikom pored stadiona i onaj gore prema Slavinovićima, gdje imaju teniski tereni. Ali fakat su morali do sada raditi ili stadion, ili novu dvoranu, ili bazen, nešto.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 avg 2024, 17:50

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Usvojena važna odluka za rekonstrukciju stadiona Asim Ferhatović Hase

Općinsko vijeće Centar održalo je danas 12. vanrednu sjednicu, a na kojoj je važna tema bila rekonstrukcija stadiona Asim Ferhatović Hase.
Na ovoj sjednici vijeće je usvojilo Odluku o prihvatanju poklona urbanističkog projekta prostorne cjeline stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu – idejno arhitektonsko – urbanističko rješenje, ponuđenog od strane Udruženje FK Sarajevo.

"Općina Centar kao vlasnik stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu godinama unazad ulaže značajna sredstva kako bi stadion ispunio kriterije IV kategorije, a po standardima UEFA-e i FIFA-e", saopćili su iz Općine Centar.

Načelnik Općine Srđan Mandić otkrio je kako će prva faza rekonstrukcije koštati 13,5 miliona KM.

"Današnjom odlukom stvorene su ključne pretpostavke da se krene u proces rekonstrukcije stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu. Prva faza podrazumijeva rekonstrukciju istočne tribine, parkinga, VIP salona i svih ostalih zahtjeva UEFA-e kako bi se ispunili kriteriji IV kategorije i stekli uslovi za igranje međunarodnih utakmica. Procjena troškova prve faze rekonstrukcije iznosi 13,5 miliona maraka bez PDV-a.

Sljedeća faza jeste izdavanje urbanističke saglasnosti na osnovu koje će Općina Centar aplicirati i tražiti novac od viših nivoa vlasti, Kantona Sarajevo i Federacije BiH. Istovremeno, Grad Sarajevo preuzima obavezu izrade glavnog projekta I faze rekonstrukcije stadiona. Nakon izrade glavnog projekta i prikupljenih potrebnih finansijskih sredstava Opština Centar će biti u situaciji da objavi proceduru nabavke izvođača radova. Zahvaljujemo se FK Sarajevo i Gradu Sarajevo, a očekujemo i računamo na pomoć svih nivoa vlasti u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta", kazao je načelnil Mandić.

Udruženje FK Sarajevo koje je proglašeno kao udruženje od društvenog i javnog interesa za Općinu Centar, a korisnik je stadiona, vlastitim sredstvima obezbijedilo je Urbanistički projekat prostorne cjeline stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu – idejno arhitektonsko – urbanističko rješenje.

Da podsjetimo, ranije je FK Sarajevo predstavio javnim institucijama idejni projekat djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase kako bi se stadion doveo na UEFA 4 kategoriju.

Današnjim usvajanjem Odluke Općinsko vijeće je ovlastilo načelnika da sa Gradom Sarajevo zaključi sporazum o pribavljanju i finansiranju izrade glavnog projekta I faze rekonstrukcije i dogradnje istočne tribine, a na osnovu Urbanističkog projekta.

Stadion Asim Ferhatović Hase će kroz realizaciju ovog projekta dobiti jedan novi, moderniji izgled uz poboljšanje svih sadržaja i uvjeta i na ostalim tribinama.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 avg 2024, 18:17

e da ga hoce obnoviti tako pa da se pojedinci mogu kasnije kurciti kako ce dovesti miting Dijamantne lige u Sarajevo

mada ko zna kako ce se to zvati tamo nekad 2050-tih
Don't believe the hype.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 avg 2024, 21:19

Jasta ce, kao sto su i svake godine pred izbore...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 19 avg 2024, 22:07

badblueboylivno je napisao/la:
08 avg 2024, 12:56
https://hercegovina.in/foto-hsk-zrinjsk ... e-tribine/

Potvrđeno (konačno) da se na Bijelom brijegu radi po prije prikazanom projektu.
Vidio na prenosu neki dan, počeli su betonski radovi, valjda bude gotovo do kraja godine (makar betonska kontura)

Što se tiče Pecare, vrh što su ovaj zid konačno sredili
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 avg 2024, 17:09

slika

Još jedan član društva najboljih u BiH dobio novi travnjak, završena rekonstrukcija Mokrog Doca

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 20 avg 2024, 17:47

Jesam li ja nešto se preračunao,ali čini mi se da se najbrže završiše radovi na Mokrom Docu.
BosnaE

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 20 avg 2024, 17:58

newton_heath_lyr je napisao/la:
20 avg 2024, 17:47
Jesam li ja nešto se preračunao,ali čini mi se da se najbrže završiše radovi na Mokrom Docu.
Naučili se Grci raditi tj. ispekli zanat na drugim bh terenima.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 avg 2024, 20:30

Pogledajte kako izgleda obnovljeni stadion Barcelone vrijedan 1,5 milijardi eura

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Al LJEPOTICA je još ljepša

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Meshko91 i 7 gostiju.