FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ne znam. Teska odluka ako postoje jake ponude.
Ja bih sad potpisao da ga gledamo jos 10 godina, ali treba biti realan. Ili ce se prodati ili ce otici dzaba tamo 2025 ili 2026 u najboljem slucaju. To je najizglednije, a sto je blize isteku, to ce mu cijena padati.
Uvijek postoji mogucnost da se igrac povrijedi, ispadne iz forme, sta sve ne. Naucili smo to vise puta na tezi nacin, pa i to treba imati na umu.
Ima ugovor do 31.05.2025, uz opciju produzenja. Alternativa je da mu se dodatno produzi ugovor (ako je on uopste voljan), do recimo 2027 ili 2028, i da se ide na rizik, da se ceka neka ponuda bez presedana.
Ako se odluci da ostane, onda sav fokus mora biti na produzivanju ugovora i mora se produziti sto prije. Ne znam kakvi su tacno odnosi sa ljudima iz SA koji se brinu o njegovoj karijeri i kako bi to sve hodalo.
Ja bih sad potpisao da ga gledamo jos 10 godina, ali treba biti realan. Ili ce se prodati ili ce otici dzaba tamo 2025 ili 2026 u najboljem slucaju. To je najizglednije, a sto je blize isteku, to ce mu cijena padati.
Uvijek postoji mogucnost da se igrac povrijedi, ispadne iz forme, sta sve ne. Naucili smo to vise puta na tezi nacin, pa i to treba imati na umu.
Ima ugovor do 31.05.2025, uz opciju produzenja. Alternativa je da mu se dodatno produzi ugovor (ako je on uopste voljan), do recimo 2027 ili 2028, i da se ide na rizik, da se ceka neka ponuda bez presedana.
Ako se odluci da ostane, onda sav fokus mora biti na produzivanju ugovora i mora se produziti sto prije. Ne znam kakvi su tacno odnosi sa ljudima iz SA koji se brinu o njegovoj karijeri i kako bi to sve hodalo.
- gegenpressing
- Kontakt:
Ponuda ima to se zna ali koliko znam da na klub nije ništa zvanično stiglo.
A on je itekako voljan da produži i to bi se trebalo desiti ubrzo.
A on je itekako voljan da produži i to bi se trebalo desiti ubrzo.
Brohra ribo se...
Ovdje sam medju manjinom bio kad sam rekao da za nas vrijedi vise od tih para, jer nemamo adekvatnu zamjenu, ti sad da nadjes nekog priblizno jakog, dok se uigra spremi nema ga do zime. Produziti ugovor i onda vidjeti poslije sta kako. Svaka ponuda je mala trenutno za ono koliko nam znaci.BarbareZeljin je napisao/la: ↑18 avg 2024, 16:42Dio uprave je bio protiv prodaje i Arapima,i mislim da je to rizik koji vrijedi istrpiti. Realno dobili smo ga djaba,ja bi sa njim maksimalno rizikovao,uradio sve na produzenju ugovora i onda uzeti odlicnu lovu za njega.Pablo11 je napisao/la: ↑18 avg 2024, 16:18Istina je, veca ponuda nego sto je bila iz saudije.zeljovolimte je napisao/la: ↑18 avg 2024, 16:16
Samo kad se sjetim Cosica, Rustemovica, Bibera, pa kasnije bruninih zamisli.. a Al Jaber na klupi ili tribinama.. kako im ne psovati?
Al Jaber ako je ponuda, traziti klauzuli za posudbu do kraja sezone. Necemo naci zamjenu..
Ne znam da li se nesto promijenilo u medjuvremenu ali se islo u tom pravcu.
Meni je to najlogicniji potez bez obzira na finansijsku situaciju. Velike promijene prate i velike odluke. Tako da ako zelimo da se izdignemo iz lokalnog nacina poslovanja,rizici su sastavni dio svakog velikog uspijeha.
Fk Željezničar.
Ovdje sam medju manjinom bio kad sam rekao da za nas vrijedi vise od tih para, jer nemamo adekvatnu zamjenu, ti sad da nadjes nekog priblizno jakog, dok se uigra spremi nema ga do zime. Produziti ugovor i onda vidjeti poslije sta kako. Svaka ponuda je mala trenutno za ono koliko nam znaci.BarbareZeljin je napisao/la: ↑18 avg 2024, 16:42Dio uprave je bio protiv prodaje i Arapima,i mislim da je to rizik koji vrijedi istrpiti. Realno dobili smo ga djaba,ja bi sa njim maksimalno rizikovao,uradio sve na produzenju ugovora i onda uzeti odlicnu lovu za njega.Pablo11 je napisao/la: ↑18 avg 2024, 16:18Istina je, veca ponuda nego sto je bila iz saudije.zeljovolimte je napisao/la: ↑18 avg 2024, 16:16
Samo kad se sjetim Cosica, Rustemovica, Bibera, pa kasnije bruninih zamisli.. a Al Jaber na klupi ili tribinama.. kako im ne psovati?
Al Jaber ako je ponuda, traziti klauzuli za posudbu do kraja sezone. Necemo naci zamjenu..
Meni je to najlogicniji potez bez obzira na finansijsku situaciju. Velike promijene prate i velike odluke. Tako da ako zelimo da se izdignemo iz lokalnog nacina poslovanja,rizici su sastavni dio svakog velikog uspijeha.
Fk Željezničar.
Ako je voljan produziti, onda treba ali ne pod cijenu da kosta previse jer ce se razbiti jedinstvo u ekipi. Tesko ga je zamijeniti naravno, ali ako ce oststi mora se naprsviti plan kako ds se unovci to sve i kako da se isplati to sto bi mu placali u novom ugovoru u narednoj prodaji. Lupam ako sad imas ponudu 500k e i on produzi do ljeta. Taj ugovor nek nas kosta jos 50k e do slkedeceg ljeta znaci da nekako treba imati plan kako tog igraxa na ljeto prodati za duplu trenutnu cijenu.
On je mlad i perspektivan igrac i moze nam puno dati, mislim da ga mozemo i fino prodati ako budemo znali.pametno. Ali ako nema jos nista od produzenja ugovora a ima ugocor jos nekoliko mjeseci ugovora onda se to ili treba rijesiti ili prodati jer se mozemo dovesti u situaciju OPET da ostsnemo i bez igraca i bez para.
Nadam se da ce Rahimic to bolje odraditi od Bekrica.
On je mlad i perspektivan igrac i moze nam puno dati, mislim da ga mozemo i fino prodati ako budemo znali.pametno. Ali ako nema jos nista od produzenja ugovora a ima ugocor jos nekoliko mjeseci ugovora onda se to ili treba rijesiti ili prodati jer se mozemo dovesti u situaciju OPET da ostsnemo i bez igraca i bez para.
-
- Kontakt:
bhsport je napisao/la: ↑18 avg 2024, 16:24Prvo nije u redu da nakon ovakve utakmice dolazis i provociras, znaci svjesno trazis guzici cepa i ovo je minimim sto te poslao u pm. Sada cvrcis ovdje...frenky1991 je napisao/la: ↑18 avg 2024, 15:18Prvo maloumnice nije uredu da nekoga saljes u pm,jer ima nas sto nemamo majke.. Drugo nisam nekulturan ko ti…sarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑18 avg 2024, 10:15
Posto pises privatne poruke a ne dozovljavas da ti odgovorim privatno da ti ovdje napisem, kad god hoces dodji da te spojim sa majkom¿

Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Šta se svađate i nadrkavate koje **** materine?
-
- Kontakt:
Jesi, pisao si, al je opsti stav bio da nemamo para, takve smo igrace i dovodili. Kada je takva situacija i kada ti se smijesi sredina tabele prodaja je sasvim logicna. Sada, kada smo doveli neke "skuplje" igrace i kada se vidi da mozemo meda prodaja je fula i to ozbiljna. Produziti ugovor, izboriti Europu, odigrati Europu, a onda razmisljati o prodaji.Pablo11 je napisao/la: ↑18 avg 2024, 17:18Ovdje sam medju manjinom bio kad sam rekao da za nas vrijedi vise od tih para, jer nemamo adekvatnu zamjenu, ti sad da nadjes nekog priblizno jakog, dok se uigra spremi nema ga do zime. Produziti ugovor i onda vidjeti poslije sta kako. Svaka ponuda je mala trenutno za ono koliko nam znaci.BarbareZeljin je napisao/la: ↑18 avg 2024, 16:42Dio uprave je bio protiv prodaje i Arapima,i mislim da je to rizik koji vrijedi istrpiti. Realno dobili smo ga djaba,ja bi sa njim maksimalno rizikovao,uradio sve na produzenju ugovora i onda uzeti odlicnu lovu za njega.
Ako ga prodaju nako **** im raja mater vrlo brzo i to sa razlogom. Kurcis se hoces Ljajica, hoces ovo, hoces ono, a ne mozes da zadrzis najboljeg igraca i gubis konkurentnost u ligi. Hoces pun stadion stalno, nema problema, "samo" moras da igras onako kako smo igrali na zadnje tri tekme i problem rijesen.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ne prodavati lika ako je ikako moguće, produžiti s momkom na još dvije godine, lahko će se prodati
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- invincible1921
- Kontakt:
Ne mora otic za 3 miliona ili imat ugovor 4/5 sezona..al vala ako ide ispod nekih milion ili nedaj boze za 0..e onda smo bas levatiOrvel je napisao/la: ↑18 avg 2024, 17:49Ako je voljan produziti, onda treba ali ne pod cijenu da kosta previse jer ce se razbiti jedinstvo u ekipi. Tesko ga je zamijeniti naravno, ali ako ce oststi mora se naprsviti plan kako ds se unovci to sve i kako da se isplati to sto bi mu placali u novom ugovoru u narednoj prodaji. Lupam ako sad imas ponudu 500k e i on produzi do ljeta. Taj ugovor nek nas kosta jos 50k e do slkedeceg ljeta znaci da nekako treba imati plan kako tog igraxa na ljeto prodati za duplu trenutnu cijenu.
=\_1921_/=
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Generale spremaj novi ugovor Al Džaberu već večeras, potpisaće momčina voli klub
MANIJACI JUG 1987
-
- Kontakt:
Sa Al Jaberom bi bilo fino produziti jos dvije godine i staviti otkupnu klauzulu od 3 mil eura. Malac je rijetko vidjena pojava na nasim terenima. Strah me jedino da ga kakva harlovina ne polomi. Sa trenutnim ugovorom bilo kakva prodaja ispod milion eura bi bila teski promasaj.
Sto se tekme tice sve je vec receno. Koliko god je sredina kvalitetna i potentna toliko je zadnja linija suplja. Sve tri tekme smo nazad odigrali lose. Dali smo protivnicima previse sansi. Coca je trebao ostati jos sezonu. Fali njegovo iskustvo i autoritet mada je i on imao crnih rupa u formi.
Sredina nam djeluje bas atomski. Hire jedino van dobre forme. Krila solidna. Napad bi trebao nadoci.
Sve djeluje obecavajuce.
Grbavica iz kola u kolo izgleda evropski. Sto neko rece kad gleda neko sa strane ne bi ni pomislio da se radi o bh ligi.
Sto se tekme tice sve je vec receno. Koliko god je sredina kvalitetna i potentna toliko je zadnja linija suplja. Sve tri tekme smo nazad odigrali lose. Dali smo protivnicima previse sansi. Coca je trebao ostati jos sezonu. Fali njegovo iskustvo i autoritet mada je i on imao crnih rupa u formi.
Sredina nam djeluje bas atomski. Hire jedino van dobre forme. Krila solidna. Napad bi trebao nadoci.
Sve djeluje obecavajuce.
Grbavica iz kola u kolo izgleda evropski. Sto neko rece kad gleda neko sa strane ne bi ni pomislio da se radi o bh ligi.
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
Pablo kakvog nam to veznjaka najavljuju tamo na forumu
Krila solidna? Ja se ne slazem. Ne pamtim kad smo imali ovako kompletiranu situaciju na krilima. Brzi, znaju sa loptom, tehnicki dobri, znaju sutnuti po golu. Ne znam sta bismo to vise mogli na krilima uraditi. Naravno trebaju se uigrati i dok se jos poslozi dosta stvari bice super ja mislim.MojaMalenkost je napisao/la: ↑18 avg 2024, 22:24Sa Al Jaberom bi bilo fino produziti jos dvije godine i staviti otkupnu klauzulu od 3 mil eura. Malac je rijetko vidjena pojava na nasim terenima. Strah me jedino da ga kakva harlovina ne polomi. Sa trenutnim ugovorom bilo kakva prodaja ispod milion eura bi bila teski promasaj.
Sve djeluje obecavajuce.
Mi napokon imamo neke akcije, pokusavamo napasti iz igre bez nabijanja. Upratio sam kako je Coric skako kad Muftic nije poslao odmah loptu u kontru, znaci da se radi na tome i da su to neki pocetni obrisi akcija. NAPOKON!
Samo ovo sve treba nastaviti jer kako ih se sad hvali, ako ne nastave raditi, isto tako ce ih de i kritikovati. Nije ovo palo s neba nego je doslo sa radom i svi toga trebaju biti svjesni. A mislim i da jesu svjesni uz Corica.
Cini mi se da svlacionica ima super atmosferu trenutno i da se stvarno ponasaju kao ekipa, a to je ogroman plus.
-
- Kontakt:
Pa solidna znaci da su dobra
A vidi se da ima potencijala da budu jos bolja.
Sredina nam je beton. Malo me strah jer nam od Al Jabera bas puno ovisi. Momak ima bas puno uticaja na nasu igru, kako naprijed, tako i nazad. Nekako nam se igra i raspala nakon njegovog izlaska. Trenutno je bas istaknuti nosilac igre.

Sredina nam je beton. Malo me strah jer nam od Al Jabera bas puno ovisi. Momak ima bas puno uticaja na nasu igru, kako naprijed, tako i nazad. Nekako nam se igra i raspala nakon njegovog izlaska. Trenutno je bas istaknuti nosilac igre.
Pročepit će negdje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.