Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sarajevo jeste drzava u drzavi, ali ako se malo skokne van drzave, covjek vidi da to nista posebno nije i cak sta vise, da se jako kasni pa i za komsijama u dosta stvari. Beograd je NYC za Sarajevo u svakom smislu.alemsa je napisao/la: ↑18 avg 2024, 17:02Ma pravljena cijela Bosna na isti kalup, glavna ulica (carsija) gradi okolo i to je to. S obzirom na populaciju vecina ce gradica biti 20-30k ljudi i nisu imali potrebu da se nesto sire. I Sarajevo vjerovatno kad je pocelo je bilo samo dole Bascarsija pa kako je populacija rasla tako se i sirio.
Izdaje se potpuno namještena garsonjera od 30m2 u naselju Bulevar na Stupu na 8 spratu zgrade.
Izdaje se na duzi period![]()
Izdaje se ozbiljnoj osobi na period od minimum godinu dana.
600 KM+REŽIJE
Da bi Sarajevo izraslo u moderan i napredan grad, potrebno je kvalitetno širenje zelenih površina te jasno upravljanje otpadom.NoDi80 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 03:07Imas Vrelo Bosne, Trebevic, Jahorinu, Igman, Bjelasnicu, Vidikovac, Veliku Aleju,Stojcevac, tabije, dzamije, crkve, sinagoge, katedrale,Bascarsija,unikatnu kulturu i dusu
Medjutim i u Sarajevu se sve radi i uskoro ce biti sve ulice strasne, javni gradski prijevoz napreduje velikom brzinom tramvaji, trolejbusi i novi busevi koji trebaju da dodju promijenit ce skroz sliku Sarajeva
Sarajevo da bi se diglo na sto puta veci nivo neophodno je ulaganje u zeljeznicku stanicu,autobusku,avio linije,koncerti stranih zvijezda, zoloski vrt, dvorane, stadione, terene, putevi prema planinama, staze, skakaone od olimpijskih igara i zimi bi nakon SFF takodjer kidali s turizmom
Koji su ti parametri za metropoludscile je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:35Porediti Sarajevo sa Beogradom je presmijesno.![]()
S tim sto sam u Sarajevu proveo dva vikenda, i grad kao grad je prelijep za mene, ima se sta i vidjeti i proci i istraziti.. Ali Beograd je jednostavno metropola u svakom mogucem smislu. Nisam bio u Zagrebu pa da mogu uporediti, ali ne vidim neki drugi grad u ovom dijelu Balkana da mu moze prismrditi kad gledas sveukupno.
Zagreb je od njih najljepši za života, mislim nekog mirnijeg, barem meni je takav utisak ostavio (npr sam Maksimir kao park vrijedi togadscile je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:35Porediti Sarajevo sa Beogradom je presmijesno.![]()
S tim sto sam u Sarajevu proveo dva vikenda, i grad kao grad je prelijep za mene, ima se sta i vidjeti i proci i istraziti.. Ali Beograd je jednostavno metropola u svakom mogucem smislu. Nisam bio u Zagrebu pa da mogu uporediti, ali ne vidim neki drugi grad u ovom dijelu Balkana da mu moze prismrditi kad gledas sveukupno.
Najrealniji komentar i može dati neko ko nije iz sarajeva, pa čak i iz bosne, ali je bio više puta. Ljudi su previše subjektivni i nostalgični vamo.dscile je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:35Porediti Sarajevo sa Beogradom je presmijesno.![]()
Na stranu na sta odmah nasi pomisle, Srbija, Vucic...Beograd je bio metrpola u Jugi jos za sve te gradove na Balkanu, ko je ikad bio tamo, bez imalo podyebavanja, jasno mu je to ko dan. I nema veze broj stanovnika s tim, kako neki zele potencirati.dscile je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:35Porediti Sarajevo sa Beogradom je presmijesno.![]()
vjerovatno negdje u Briješću išla u školu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.