Gluposti pišeš, ni blizu niko kluba od legendi nije bio u tom periodu. Klub vodio Nam,Sabrina, Kasum. Nije bilo novca zato je otišao.AngelDiMaria je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:59mateo nije otisao zbog para. mateo je otjeran jer nije kvazi legenda kluba.bordobijeli je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:12Ti si sam pisao da baš nije savršeno u akademiji ni finansijski ni organizacioni. Momci tu nemaju smještaj,adekvatnu, hranu ,suplemente, rekao si da nema dovoljno ni trenera nije bilo kondiciskih i golmanskih trenera za svaku selekciju itd. Pa i Mateo je otišao zbog para. Sigurno da može bolje al mora se više uložiti da bi imali vrhunske uslove i trenere u akademiji .tako da se previše krive treneri u akademiji i traži te od njih sve a nemaju baš uslove na europskom nivouPantelija je napisao/la: ↑19 avg 2024, 00:19A kako to odjednom rezultat nije bitan? Znate ko govori da nije rezultat bitan? Onaj ko sumnja u svoj kvalitet rada. Jer ako ti radis kondiciono, tehnicki bolje od ostatka lige, ako radis skauting i imas najvecu prednost sto se tice uslova (tako kazemo), kako je MOGUCE da onda rezultat ne dodje samo po sebi i kako je moguce da npr kadeti i juniori kao rezltati rada od u10 do u15 ne budu dominantni?
Dakle, FK Sarajevo moze dovesti sto se omladinskih kategorija pa bar 97% igraca, dakle bukvalno prstom da uperi u igraca i dovede ga.
U toj situaciji pricati o tome, da kao rezultat nije bitan nego razvoj, ma nemoj?
Prije da se ogradjuju sto igra dijete od 1.65 i 50 kila, sto nisu doveli skoro ni jednog igraca iz drugih ekipa, sto su dali ispisnice nekima koji su itekako kvalitet imali, na kraju, kada se udje u sustinu svega, previse se toga prica medju ozbiljnim ljudima da ne posumnjas u namjere nekih.
Dakle ovdje bi tvrdili neki da je cilj razvoj djece i tako to, a ko to da razvija djecu? Hajde pogledajte trenere... molim vas.
Dalje, jeste razmisljali o tome da ovo trenutno je rad nekoga DRUGOGA, ne ovih sada, a kada dodje rad ovih sada na naplatu mogli bi se za glavu hvatati... jer ovo okretanje djeci samo iz KS, to je toliko smijesno i toliko cirkus da to ne bi uradio ni dusman kluba. Uz to, taman prilika da oni koji voze panamere, brabuse i sl da ispune snove djeci da zaigraju u akademiji taman imali dvije lijeve... pa jel...
Evo u15 niko nije uzeo shodno da uzme momka Anesa Zulica, pa ga uzme zrinjski... to se ne smije dopustiti nikad. Nikad! Posebno jer ima hr pasos... I sreca im je pa ima ovih par momaka koji ce jos ovu godinu nositi ekipe, a onda kad bude na pokaz dosao rad trenutnih, neka nam je Bog na pomoci, jer mi sto smo prodavali iz akademije bar 70% su djeca iz drugih gradova, iako je procenat ucesca djece 90-10 za ove iz Kantona Sarajevo... Pa eto vi racunajte koja je mogucnost...
Ja licno msatram da je tragedija ovo sto se radi u akademiji, godinama unazad, rekao bih i od osnivanja.
Toliko sredstava, toliko vremena, trenera, sedova akdemije, a nismo napravili igraca da je dogurao do lige petice i da igra neku ulogu u svojoj ekipi (bilo je transfera u lige 5 francuska, njemacka, ali to su bili igraci koji su tamo otisli i to je to). Dakle, jasno je da je nesto u sistemu usrano, a usrano je dosta toga, i nista se ne radi na ispravljanju toga sto znaci da se ne lazemo da ljude u klubu boli racku za aakademiju.
Prvo, sistem placanja i sistem naplate je poremecen, pored plate, svaki trener koji je radio sa igracem koji se proda imao bi dio treansfera (par milja maraka), pa bi klinac menager sa dva poziva od klupe ili posudbe gurnuo malca u prvotimca... nego bi svaki trener gledao da izgura najbolje, do toga da klub placa edukaciju svojih trenera ali ih i veze ugovorima u koliko pristanu da im klub placa edukacije.
Nikada necu zaboraviti kada je Mateo organizovao predavanja najvecih evropskih strucnjaka nasim ljudima u akademiji, a od njih vecina nit je to pratila, neki i spavali.... ko ono "ta ce ovaj sta on zna"...
Nakon edukacije osoblja, treba imati sistem u kojem nema prepreka da treneri akademije u saradnji sa prvim timom gurnu dijete da makar trenira sa prvim timom ako odskace od generacije... tako npr imas slucajeve gdje su igraci sa 16 godina bas odskakali ali onda dvije godine stagnacije, isti ritam, isti tempo i nestali... Posaljes momke jedne pripreme sa prvim timom, to vise nisu ista djeca, toliko napreduju ...
Imas dijete vanserisjko, gurni ga sa 16 na pripreme, gurni u juniore, daj mu dodatne treninge, ishranu, radi samo na njemu, ali nneki plan nesto... ali to da uradis kod nas 45 menagera i roditelja bi zvalo 24/7 sto je on, sto nije ovaj drugi i sl... a to je krivac klub i sistem u kojem se radi. A ko je radio oko akademije zna kako to ide.
I na kraju, evo opet pominjem ishranu... djeca jedu sendvice i putuju za dan po 800 -900 kilometara bez spavanja ... a lijepo je uzeti 3 miliona za igraca iz akademije.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Pa doveden je da ustroji akademiju i radio 6 mjeseci i otišao. Isključivo zbog novca, nije bilo plata.ajdohordas je napisao/la: ↑19 avg 2024, 09:14Ma čovjek se ibretio zbog nerada, javašluka i to je presudilo da ode. Bar sam ja imao takve info tada ali eto imaju ljudi koji su vise ukljuceni u rad akademije pa su vjerovatno upuceniji.AngelDiMaria je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:59mateo nije otisao zbog para. mateo je otjeran jer nije kvazi legenda kluba.bordobijeli je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:12
Ti si sam pisao da baš nije savršeno u akademiji ni finansijski ni organizacioni. Momci tu nemaju smještaj,adekvatnu, hranu ,suplemente, rekao si da nema dovoljno ni trenera nije bilo kondiciskih i golmanskih trenera za svaku selekciju itd. Pa i Mateo je otišao zbog para. Sigurno da može bolje al mora se više uložiti da bi imali vrhunske uslove i trenere u akademiji .tako da se previše krive treneri u akademiji i traži te od njih sve a nemaju baš uslove na europskom nivou
Mada nije ni bitno sada, ali takve ljude trebas u akademiji da poslože rad i naprave sistem ako već želis da se khurcis akademijom (narodski rečeno)![]()
- TurkishAirlines
Tacno je oboje, a prvi razlog su pare.AngelDiMaria je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:59mateo nije otisao zbog para. mateo je otjeran jer nije kvazi legenda kluba.bordobijeli je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:12Ti si sam pisao da baš nije savršeno u akademiji ni finansijski ni organizacioni. Momci tu nemaju smještaj,adekvatnu, hranu ,suplemente, rekao si da nema dovoljno ni trenera nije bilo kondiciskih i golmanskih trenera za svaku selekciju itd. Pa i Mateo je otišao zbog para. Sigurno da može bolje al mora se više uložiti da bi imali vrhunske uslove i trenere u akademiji .tako da se previše krive treneri u akademiji i traži te od njih sve a nemaju baš uslove na europskom nivouPantelija je napisao/la: ↑19 avg 2024, 00:19A kako to odjednom rezultat nije bitan? Znate ko govori da nije rezultat bitan? Onaj ko sumnja u svoj kvalitet rada. Jer ako ti radis kondiciono, tehnicki bolje od ostatka lige, ako radis skauting i imas najvecu prednost sto se tice uslova (tako kazemo), kako je MOGUCE da onda rezultat ne dodje samo po sebi i kako je moguce da npr kadeti i juniori kao rezltati rada od u10 do u15 ne budu dominantni?
Dakle, FK Sarajevo moze dovesti sto se omladinskih kategorija pa bar 97% igraca, dakle bukvalno prstom da uperi u igraca i dovede ga.
U toj situaciji pricati o tome, da kao rezultat nije bitan nego razvoj, ma nemoj?
Prije da se ogradjuju sto igra dijete od 1.65 i 50 kila, sto nisu doveli skoro ni jednog igraca iz drugih ekipa, sto su dali ispisnice nekima koji su itekako kvalitet imali, na kraju, kada se udje u sustinu svega, previse se toga prica medju ozbiljnim ljudima da ne posumnjas u namjere nekih.
Dakle ovdje bi tvrdili neki da je cilj razvoj djece i tako to, a ko to da razvija djecu? Hajde pogledajte trenere... molim vas.
Dalje, jeste razmisljali o tome da ovo trenutno je rad nekoga DRUGOGA, ne ovih sada, a kada dodje rad ovih sada na naplatu mogli bi se za glavu hvatati... jer ovo okretanje djeci samo iz KS, to je toliko smijesno i toliko cirkus da to ne bi uradio ni dusman kluba. Uz to, taman prilika da oni koji voze panamere, brabuse i sl da ispune snove djeci da zaigraju u akademiji taman imali dvije lijeve... pa jel...
Evo u15 niko nije uzeo shodno da uzme momka Anesa Zulica, pa ga uzme zrinjski... to se ne smije dopustiti nikad. Nikad! Posebno jer ima hr pasos... I sreca im je pa ima ovih par momaka koji ce jos ovu godinu nositi ekipe, a onda kad bude na pokaz dosao rad trenutnih, neka nam je Bog na pomoci, jer mi sto smo prodavali iz akademije bar 70% su djeca iz drugih gradova, iako je procenat ucesca djece 90-10 za ove iz Kantona Sarajevo... Pa eto vi racunajte koja je mogucnost...
Ja licno msatram da je tragedija ovo sto se radi u akademiji, godinama unazad, rekao bih i od osnivanja.
Toliko sredstava, toliko vremena, trenera, sedova akdemije, a nismo napravili igraca da je dogurao do lige petice i da igra neku ulogu u svojoj ekipi (bilo je transfera u lige 5 francuska, njemacka, ali to su bili igraci koji su tamo otisli i to je to). Dakle, jasno je da je nesto u sistemu usrano, a usrano je dosta toga, i nista se ne radi na ispravljanju toga sto znaci da se ne lazemo da ljude u klubu boli racku za aakademiju.
Prvo, sistem placanja i sistem naplate je poremecen, pored plate, svaki trener koji je radio sa igracem koji se proda imao bi dio treansfera (par milja maraka), pa bi klinac menager sa dva poziva od klupe ili posudbe gurnuo malca u prvotimca... nego bi svaki trener gledao da izgura najbolje, do toga da klub placa edukaciju svojih trenera ali ih i veze ugovorima u koliko pristanu da im klub placa edukacije.
Nikada necu zaboraviti kada je Mateo organizovao predavanja najvecih evropskih strucnjaka nasim ljudima u akademiji, a od njih vecina nit je to pratila, neki i spavali.... ko ono "ta ce ovaj sta on zna"...
Nakon edukacije osoblja, treba imati sistem u kojem nema prepreka da treneri akademije u saradnji sa prvim timom gurnu dijete da makar trenira sa prvim timom ako odskace od generacije... tako npr imas slucajeve gdje su igraci sa 16 godina bas odskakali ali onda dvije godine stagnacije, isti ritam, isti tempo i nestali... Posaljes momke jedne pripreme sa prvim timom, to vise nisu ista djeca, toliko napreduju ...
Imas dijete vanserisjko, gurni ga sa 16 na pripreme, gurni u juniore, daj mu dodatne treninge, ishranu, radi samo na njemu, ali nneki plan nesto... ali to da uradis kod nas 45 menagera i roditelja bi zvalo 24/7 sto je on, sto nije ovaj drugi i sl... a to je krivac klub i sistem u kojem se radi. A ko je radio oko akademije zna kako to ide.
I na kraju, evo opet pominjem ishranu... djeca jedu sendvice i putuju za dan po 800 -900 kilometara bez spavanja ... a lijepo je uzeti 3 miliona za igraca iz akademije.
Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
Braco ne znam za vas ali treba pokrenuti peticiju u klubu da Pantelija bude na celu Akademije. Yebo njemacku pantoo 
-
- Kontakt:
Nisam strucan za te pozicije, koliko znam mora se imati neka jača uefa licenca... Mada ne znam ima li je trenutni no...
Mateo se nije vratio na pocetakmsezone jer nije mogao dobiti radnu dozvolu, jer klub je bio duzan Bogu i narodu, tada nismo mogli registrovati strance, kasnije kada se stabilizovalo, vratio se, pricao s Ismirom ali je ismiru bolje rješenje bio onaj iz Kine sto je klimao glavom i vratio sve na staro.
Mateo se nije vratio na pocetakmsezone jer nije mogao dobiti radnu dozvolu, jer klub je bio duzan Bogu i narodu, tada nismo mogli registrovati strance, kasnije kada se stabilizovalo, vratio se, pricao s Ismirom ali je ismiru bolje rješenje bio onaj iz Kine sto je klimao glavom i vratio sve na staro.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- SilaMoc1946
Kaze mi mali Babaluk za Jattu nista specijalno onako igrac
ajdohordas je napisao/la: ↑19 avg 2024, 09:41Jest to malo degutantna tema i razumijem te, a ako vratis postove unazad vidjet ces da sam i ja o tome raspravljao pola večeri, na kraju sam odustao jer ne da mi se trositi energiju.eccehomo je napisao/la: ↑19 avg 2024, 09:25Zar je bitno koliko dugo piše ovdje. Kako bi ti formulisao stalno pljuvanje po klubu. Kritika ok, ali pljuvanje? To dvoje treba razlučiti. Evo po tebi, zar nije pljuvanje (a ne kritika) pisati da su nas sudije pogurale ne dosudivši penal Igmanu protiv nas ili penal koji su nam dosudili protiv Veleža, pogotovo stotinu puta je napisao da je Ilijev neregularno odbranio penale u Tuzli, kao sudija nam šiljio. Normalno da je to pljuvanje a ne kritika, jer je očito da mu je krivo i da se jede zbog takvog razvoja navedenih situacija, pa od muke pljuje po nama, i vrhunac mržnje kao nama pomažu sudije. Može li navijač Sarajeva pisati tako o svom klubu?ajdohordas je napisao/la: ↑18 avg 2024, 23:28Atmosfera na forumu dovedena do usijanja![]()
Gdje ćeš @osttribine-u reći da je plavi ker, čovjek 10 godina na forumu piše![]()
Ybg nemamo svi iste stavove i razmišljanja, nekad se sa nečim ne složiš i ne podudaris sa drugim forumašem, nekad neko neku situaciju posmatra iz drugog ugla itd itd.
Ali @osttribine je naš čovjek, možda ima malo čudan stav po pitanju sudijskih grešaka ali nije "anamo oni"
Odaju se plavi kerovi ovdje sami i vrlo lako se po pisanju mogu prepoznati.![]()

E, vallahi si u pravu, i ja odustajem, kako kažeš ne vrijedi trošiti energiju (uzalud). A ima i onaj hadis našeg poslanika s.a.v.s. koji kaže: prođite se bespotrebne rasprave. LP
-
- Kontakt:
Rockov
Beganovic Celik Soldo Jovic
Djordjevic Bubanja
Gulisha X(Mustafic ?) Kyeremeh
Oliveira
Beganovic Celik Soldo Jovic
Djordjevic Bubanja
Gulisha X(Mustafic ?) Kyeremeh
Oliveira
- feniksptica
- Kontakt:
Nece Gabeljani znat sta ih je snašlo.
2-1.
2-1.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Povoljna prognoza, ako bude kiše biće u podne, poslije 8 sigurno neće padati.
-
- Kontakt:
Nijedan kvalitetan sportski radnik, manager, direktor, nece otici sa novog radnog mjesta zbog nerada i javasluka.ajdohordas je napisao/la: ↑19 avg 2024, 09:14Ma čovjek se ibretio zbog nerada, javašluka i to je presudilo da ode. Bar sam ja imao takve info tada ali eto imaju ljudi koji su vise ukljuceni u rad akademije pa su vjerovatno upuceniji.AngelDiMaria je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:59mateo nije otisao zbog para. mateo je otjeran jer nije kvazi legenda kluba.bordobijeli je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:12
Ti si sam pisao da baš nije savršeno u akademiji ni finansijski ni organizacioni. Momci tu nemaju smještaj,adekvatnu, hranu ,suplemente, rekao si da nema dovoljno ni trenera nije bilo kondiciskih i golmanskih trenera za svaku selekciju itd. Pa i Mateo je otišao zbog para. Sigurno da može bolje al mora se više uložiti da bi imali vrhunske uslove i trenere u akademiji .tako da se previše krive treneri u akademiji i traži te od njih sve a nemaju baš uslove na europskom nivou
Mada nije ni bitno sada, ali takve ljude trebas u akademiji da poslože rad i naprave sistem ako već želis da se khurcis akademijom (narodski rečeno)![]()
U skolama se uci, ako vec ne znate, da je challenge najveci motiv za managera.
Tako da ako nije bio spreman da se bori i da ispravlja sve sto je bilo pogresno, takav nam „manager“ ne treba. Nek je i otisao
P.S. Realno je da je otisao zbog tadasnjeg stanja u klubu, jer se trebalo malo sacekati da se klub finansijski stabilizuje. I zbog toga nek je otisao.
Zadnja izmjena: pjankesarajevo, dana/u 19 avg 2024, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Najveci problem je sada neuhranjeni afrikanac. Jel se moze preko noci i nabit masa i nauciti lopte igrat?
Ne dao Bog da neko postepeno nesto nauci, stekne iskustvo.
Ne dao Bog da neko postepeno nesto nauci, stekne iskustvo.
Zadnja izmjena: kempes, dana/u 19 avg 2024, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.
Turkes ce biti u rosteru, ali sumnjam da ce poceti utakmicu.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Burberry46, keli, rimljanin90, skoJaa i 41 gost.