Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Re: Chat
Ako je Kiseljak u Sarajevu onda ok ima smisla
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Nema sta, bas lijep je grad Sarajevo. Ali je suludo porediti ga sa Beogradom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Chat
U ovo ludo doba guzvih..prepunih parkinga veliku ulogu igra javni prijevoz. Tu je Bg oduvo Sa. Al bas.
Mada kad bih birao grad iz bivse juge tj glavni grad, Ljubljana definitivno ili hajde malo blize Zagreb. Mada sad gledam po Zg pun q Filipinaca, brat bratu nije lijepo vidjeti
Mada kad bih birao grad iz bivse juge tj glavni grad, Ljubljana definitivno ili hajde malo blize Zagreb. Mada sad gledam po Zg pun q Filipinaca, brat bratu nije lijepo vidjeti

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- numanumaye22
- Kontakt:
Koliko Beograd i slicni gradovi odskacu od Sarajeva, toliko Sarajevo odskace od manjih gradova u Bejha, to je nekako najbolje poredjenje. Sto je nekako i tuzno jer frapantno je da ti u manjim recimo gradovima u SBK nemas bazena i kino dvorane kako treba, pa da pogledas najnoviji film moras do Sarajeva ili Mostara potegnut ili da se okupas moras do Ribice u Vitezu. U normalnim drustvima prosjecni manji gradovi od 20k stanovnika imaju i kino i bazene a to finansira grad, a ne da nekom privatniku das u dzep pa da onda propada sve. To je samo jedan od primjera.
Javni prevoz ne bi ni poredio, dovoljno je bilo samo uci u tramvaje do nedavno i na koji nacin se ljudi svercuju. Ovdje imas x puta vece vukoyebine nego u Bejha, sa 2-3k stanovnika i manje jer je ogromna zemlja, ali svako selo je skoro povezano vozom ili autobusom gdje imas svakih sat vremena, dok kod nas ti da bi iz Travnika do nekog manjeg grada dosao, imas 2 linije na dan a nedjeljom mozda jednu i to je to. Totalna nepovezanost.
Gledam neki dan za kuci, ko zivi u Hrvatskoj, imas Nightjet (nocni voz) od Minhena do Zagreba ili do Ljubljane, ujutru si kuci vozom za nekih 40 eura ako bukiras unaprijed. Kako je zalosno sto tako nesto kod nas nece biti ni za 20 godina.
Javni prevoz ne bi ni poredio, dovoljno je bilo samo uci u tramvaje do nedavno i na koji nacin se ljudi svercuju. Ovdje imas x puta vece vukoyebine nego u Bejha, sa 2-3k stanovnika i manje jer je ogromna zemlja, ali svako selo je skoro povezano vozom ili autobusom gdje imas svakih sat vremena, dok kod nas ti da bi iz Travnika do nekog manjeg grada dosao, imas 2 linije na dan a nedjeljom mozda jednu i to je to. Totalna nepovezanost.
Gledam neki dan za kuci, ko zivi u Hrvatskoj, imas Nightjet (nocni voz) od Minhena do Zagreba ili do Ljubljane, ujutru si kuci vozom za nekih 40 eura ako bukiras unaprijed. Kako je zalosno sto tako nesto kod nas nece biti ni za 20 godina.
Skrivenog KOSovca numanumaye22 za predsjednika.
Make Bejha great again
Make Bejha great again
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jedina prednost Sa su planine, Bjela i Jahorina, tj blizina istih, jer je na pola sata, pa možeš pobjeći gore, ili ako ništa do Trebevića i Jure Franka 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
U citavoj Srbiji imas ukupno 280 000 muslimana, tako da ne znam gdje si ti nasao 200k+ samo u Beogradu...numanumaye22 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:49Pa u Beogradu imas muslimana skoro kao u Sarajevu, 200k+. Multietnicka metropola jednostavno i jedini grad koji se tako moze nazvati na Balkanu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- JayCatwright
- Kontakt:
Ovo si u pravu, po meni je jako prosječan, da ne kažem loš javni prevoz trenutno. Odnosno loš je raspored vožnje i tempiranja istih, kao i to da se konstantno dešava bar 4-5 puta mjesečno da tramvaji ne rade i slično, ali ako ništa radi se na tome, pa valjda bude pomaka kroz par mjeseci-godinu danafeniksptica je napisao/la: ↑19 avg 2024, 12:02U ovo ludo doba guzvih..prepunih parkinga veliku ulogu igra javni prijevoz. Tu je Bg oduvo Sa. Al bas.
-
- Kontakt:
Beograd metropola trenutno zagadjenje vazduha 55.
Sarajevo glavni grad trenutno zagadjenje vazduha 105.
Diskusija o javnom prevozu ali i energetsko snabdijevanje grada ima smisla.
Sarajevo glavni grad trenutno zagadjenje vazduha 105.
Diskusija o javnom prevozu ali i energetsko snabdijevanje grada ima smisla.
- feniksptica
- Kontakt:
I nesposobnosti
Je l moguce da u vrijeme festivala ne mogu organizirati 3. smjenu u komunalom ?
Sto mrzim kad se nesto lijepo i dobro s potencijalnom za jos bolje srozava ovim sitnicama.
Je l moguce da u vrijeme festivala ne mogu organizirati 3. smjenu u komunalom ?
Sto mrzim kad se nesto lijepo i dobro s potencijalnom za jos bolje srozava ovim sitnicama.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ne moze se porediti Sarajevo je puno manji grad, ali puno vece ljude i umjetnike je iznjedirio od Beograda
Evo neke beze koji mi padaju napamet
Dino Merlin i Zdravko Colic drze sve rekorde u beogradskim arenama, onaj Kustura najvece nagrade osvojio u filmovima od svih u Srbiji
Danas Jala brat sve drzi muzicke rekorde u Ex Yu na online platforma i od ovih muzicki pravaca drzi rekord u Tasmejdanu
Najgledaniji show u beogradskim pozoristima je sarajevska audicija
Najgedanija serija u Srbiji je Lud Zbunjen Normalan
Prvu Euroligu na Balkanu je osvojila Bosna, jedine zimske olimpijske su bile u Sarajevu i zimske olimpijske youth
Sarajevski filmovi su jedini koji su osvojili americkog i europskog oskara i zlatnog medvjeda
Jedini nobleovci iz Ex Yu su Andric iz Travnika i Prelog iz Sarajeva
Energiinsvest bio jaci nego sve firme u Beogradu zajedno, a gdje su Famos, TAS, Unis
Sve su to Legija i ekipa iz Bg bombardovali
Pa sebilj simbol Sarajeva ti stoji u Beogradu
Beogradu je velika prednost sto je bio glavni grad i sto nije bio u ratu
Veci jeste povrsinski, ali kulturoloski i historijski nije
Dosuse jaci su danas po mnogim parametrima, ali u mom srcu BG nikad nece biti veci grad od Sarajeva da je jos dva puta veci povrnski nego sad
Samo ono Vrelo Bosne i ona aleja meni vrijedi vise nego Beograd cijeli
A gdje je kafa na vidikovcu i onaj ljetni pogled, dok sunce zalazi
Carsija goluboviiii, skijanje po planinamaa…
Dzabe sve zgrade i splavovi, jedino Kalemegdan sto bih volio da imamo iz Beograda
Dino Merlin i Zdravko Colic drze sve rekorde u beogradskim arenama, onaj Kustura najvece nagrade osvojio u filmovima od svih u Srbiji
Danas Jala brat sve drzi muzicke rekorde u Ex Yu na online platforma i od ovih muzicki pravaca drzi rekord u Tasmejdanu
Prvu Euroligu na Balkanu je osvojila Bosna, jedine zimske olimpijske su bile u Sarajevu i zimske olimpijske youth
Sarajevski filmovi su jedini koji su osvojili americkog i europskog oskara i zlatnog medvjeda
Energiinsvest bio jaci nego sve firme u Beogradu zajedno, a gdje su Famos, TAS, Unis
Dosuse jaci su danas po mnogim parametrima, ali u mom srcu BG nikad nece biti veci grad od Sarajeva da je jos dva puta veci povrnski nego sad
Dzabe sve zgrade i splavovi, jedino Kalemegdan sto bih volio da imamo iz Beograda
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Uz duzno postovanje zagadjeni izvor vode i aleja koja smrdi na konjsku balegu ne mogu vrijediti objektivnom posmatracu vise od Beograda.NoDi80 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 12:19Ne moze se porediti Sarajevo je puno manji grad, ali puno vece ljude i umjetnike je iznjedirio od Beograda
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Naravno da ima, vecina stvari koje si nabrojao direktno ima veze sa brojem stanovnika.numanumaye22 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:49Na stranu na sta odmah nasi pomisle, Srbija, Vucic...Beograd je bio metrpola u Jugi jos za sve te gradove na Balkanu, ko je ikad bio tamo, bez imalo podyebavanja, jasno mu je to ko dan. I nema veze broj stanovnika s tim, kako neki zele potencirati.dscile je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:35Porediti Sarajevo sa Beogradom je presmijesno.![]()
S tim sto sam u Sarajevu proveo dva vikenda, i grad kao grad je prelijep za mene, ima se sta i vidjeti i proci i istraziti.. Ali Beograd je jednostavno metropola u svakom mogucem smislu. Nisam bio u Zagrebu pa da mogu uporediti, ali ne vidim neki drugi grad u ovom dijelu Balkana da mu moze prismrditi kad gledas sveukupno.
Dino spominje gore Vrelo Bosne, jel tebi normalno da pored vrela 2 metra stoji "Voda nije za pice"? Dakle izvire voda i pored stoji nije za pice.
Cuj Sarajevo odraz kulture, a Beograd ima samo kurve i infrastrukturu hahahaha. Mozda ako si Beograd vidio samo na Pinku. Pa u Beogradu imas muslimana skoro kao u Sarajevu, 200k+. Multietnicka metropola jednostavno i jedini grad koji se tako moze nazvati na Balkanu. Imas direktne letove za New York, jedini grad na Balkanu koji je podlozan za izgradnju metroa, prva kafana u Europi ti je tamo otvorena 1500 i neke godine itd. Smijesno poredit, ko je ikad bio, on to zna.
Sarajevo ima samo zimsku olimpijadu 1984 i to se samo spominje, nekad bilo. Studirao sam tamo davno, odes 10 godina kasnije, sve isto ostalo, eventualno se po koji kafic otvorio a neki zatvorio i to je to.
U Beogradu imas preko 200K muslimana skoro kao i u Sarajevu? Ono standardno tvoje sto bi se reklo, kopiras ono sto Vucic govori odnosno laze.
Beograd je za 10 godina imao porast od skoro 30 hiljada stanovnika. Istovremeno, broj muslimana je u padu sa 32 hiljade na 28 hiljada.
Izvor je Zavod za statistiku Republike Srbije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BosniaBoston
- Kontakt:
Razlika Beograd-Sarajevo je otp ko Tuzla/Zenica-Sarajevo
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Kakvi plastika cista realno
Sta ima Beograd osim Kalemegdana i onog zoloskog
Samo zgrade, kafane, restorane, splavove, soping centre i zdrade, zgrade, zgrade, zgrade
Dunav prljaviji nego sve nase rijeke zajedno
Drze mi je na Zlatibor otici nego u Beograd
Znas sta je starMo za Bg cudo nevidjeno ko sto kaze Sejo
**** soping i zgrade
Mislim ko voli, nek voli i nek uziva u Beogradu
Svako voli nesto drugacije
Sta ima Beograd osim Kalemegdana i onog zoloskog
Samo zgrade, kafane, restorane, splavove, soping centre i zdrade, zgrade, zgrade, zgrade
Dunav prljaviji nego sve nase rijeke zajedno
Drze mi je na Zlatibor otici nego u Beograd
Znas sta je starMo za Bg cudo nevidjeno ko sto kaze Sejo
**** soping i zgrade
Mislim ko voli, nek voli i nek uziva u Beogradu
Svako voli nesto drugacije
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
@Nodi80 zaboravio si da sunce nigdje ne sija ko ovdje.
Turistički je Sarajevo puno bolje od Beograda, manje, kompaktnije, jednostavno ljepše i logičnije za shvatiti i obići kad si turista.
Međutim, ono što mogu iz iskustva potvrditi jeste da je Beograd puno bolji grad za život, sa više poslovnih prilika, industrije, većim platama, boljim javnim prijevozom, kulturnim životom, pozorištima, muzičkom scenom itd.
Međutim, ono što mogu iz iskustva potvrditi jeste da je Beograd puno bolji grad za život, sa više poslovnih prilika, industrije, većim platama, boljim javnim prijevozom, kulturnim životom, pozorištima, muzičkom scenom itd.
Sa i Bg se ne mogu ni u kom kontekstu porediti. Porediti grad, koji ima 3, 4 puta više stanovnika i koji je geografski u povoljnijem polozaju za razvoj, sa gradom koji to nema, nema smisla, a da ne govorimo o kulturi koliko je različita a ona itekako utiče na razvoj. Političku situaciju neću ni spominjati.
Lično, I pored svega toga, nemam namjeru niti ću Sarajevo zamjeniti sa bilo kojim drugim gradom. Nema ništa u njemu a da mi nedostaje, u određenoj mjeri koja je meni dovoljna. Da nije u ovoj drzavi kakva jeste i sa ovom političkom situacijom ne bi mi nikad ni u primozgu bilo da ga zamjenim sa bilo kojim gradom na svijetu.
Lično, I pored svega toga, nemam namjeru niti ću Sarajevo zamjeniti sa bilo kojim drugim gradom. Nema ništa u njemu a da mi nedostaje, u određenoj mjeri koja je meni dovoljna. Da nije u ovoj drzavi kakva jeste i sa ovom političkom situacijom ne bi mi nikad ni u primozgu bilo da ga zamjenim sa bilo kojim gradom na svijetu.
Beograd je trenutno pakao za rentat i živjet radi Rusa i Ukrajinaca koji su nabili cijene stanova. Bukvalno te treba prosrat da bi našao iole normalan stan a i tad ćeš izletit 500-600€. A standard, iako jači nego Sa, nije dovoljno jak da isprati te cijene.
I zaostaje po pitanju javnog prevoza i svjetskih kulturnih događaja za Zagrebom
I zaostaje po pitanju javnog prevoza i svjetskih kulturnih događaja za Zagrebom
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave, VolimBiH96 i 17 gostiju.