Teme koje nemaju veze sa sportom
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
numanumaye22
-
Kontakt:
Postao/la numanumaye22 » 19 avg 2024, 13:11
MortemHz je napisao/la: ↑19 avg 2024, 12:32
numanumaye22 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:49
dscile je napisao/la: ↑19 avg 2024, 11:35
Porediti Sarajevo sa Beogradom je presmijesno.
S tim sto sam u Sarajevu proveo dva vikenda, i grad kao grad je prelijep za mene, ima se sta i vidjeti i proci i istraziti.. Ali Beograd je jednostavno metropola u svakom mogucem smislu. Nisam bio u Zagrebu pa da mogu uporediti, ali ne vidim neki drugi grad u ovom dijelu Balkana da mu moze prismrditi kad gledas sveukupno.
Na stranu na sta odmah nasi pomisle, Srbija, Vucic...Beograd je bio metrpola u Jugi jos za sve te gradove na Balkanu, ko je ikad bio tamo, bez imalo podyebavanja, jasno mu je to ko dan. I nema veze broj stanovnika s tim, kako neki zele potencirati.
Dino spominje gore Vrelo Bosne, jel tebi normalno da pored vrela 2 metra stoji "Voda nije za pice"? Dakle izvire voda i pored stoji nije za pice.
Cuj Sarajevo odraz kulture, a Beograd ima samo kurve i infrastrukturu hahahaha. Mozda ako si Beograd vidio samo na Pinku. Pa u Beogradu imas muslimana skoro kao u Sarajevu, 200k+. Multietnicka metropola jednostavno i jedini grad koji se tako moze nazvati na Balkanu. Imas direktne letove za New York, jedini grad na Balkanu koji je podlozan za izgradnju metroa, prva kafana u Europi ti je tamo otvorena 1500 i neke godine itd. Smijesno poredit, ko je ikad bio, on to zna.
Sarajevo ima samo zimsku olimpijadu 1984 i to se samo spominje, nekad bilo. Studirao sam tamo davno, odes 10 godina kasnije, sve isto ostalo, eventualno se po koji kafic otvorio a neki zatvorio i to je to.
Naravno da ima, vecina stvari koje si nabrojao direktno ima veze sa brojem stanovnika.
U Beogradu imas preko 200K muslimana skoro kao i u Sarajevu? Ono standardno tvoje sto bi se reklo, kopiras ono sto Vucic govori odnosno laze.
Beograd je za 10 godina imao porast od skoro 30 hiljada stanovnika. Istovremeno, broj muslimana je u padu sa 32 hiljade na 28 hiljada.
Izvor je Zavod za statistiku Republike Srbije.
Samo budala moze vjerovati u taj popis. Bas ce srbi javno prikazat tu brojku eto.
Prema podacima Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), u Beogradu živi oko 120 hiljada muslimana, ali u ovom gradu nema muslimanskog mezarluka (groblja) od odlaska Turaka i to je važno da se upiše, ističe na početku razgovora za Anadolu Agency (AA) predsjednik beogradskog Medžlisa Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Smajo Serhatlić, upitan kako žive muslimani u tom gradu.
Ovo je staro 10 godina, tako da izracunaj.
Iz Rijaseta IZS za portal N1 kažu i da podaci sa popisa stanovništva jesu dobar orijentacioni podatak, mada ne potpuno tačan.
Prema podacima sa prošlogodišnjeg popisa, u Beogradu živi 28.210 muslimana, ali iz IZS podsećaju da izjašnjavanje o verskoj i nacionalnoj pripadnosti nije obavezno, pa se mnogi ljudi nisu izjasnili.
-
numanumaye22
-
Kontakt:
Postao/la numanumaye22 » 19 avg 2024, 13:15
Jabroni je napisao/la: ↑19 avg 2024, 13:09
Beograd je trenutno pakao za rentat i živjet radi Rusa i Ukrajinaca koji su nabili cijene stanova. Bukvalno te treba prosrat da bi našao iole normalan stan a i tad ćeš izletit 500-600€. A standard, iako jači nego Sa, nije dovoljno jak da isprati te cijene.
I zaostaje po pitanju javnog prevoza i svjetskih kulturnih događaja za Zagrebom
Svaki iole veci grad u Europi ima problem sa rentanjem stanova, Beograd tu nije iznimka. Uzmi u obzir i to da je Zagreb u EU a Beograd nije. Za platu i standard se slazem, nije nista bolja nego u Sarajevu, kad se sve uzme u obzir. Ali ovdje je bila rijec o tome sta gradovi imaju da ponude turistima.
Recimo za jednog programera, je zivot u Beogradu ipak bolji nego u Sarajevu zbog svega gore navedenog.
-
RollMan
-
Kontakt:
Gdje ce bolan biti u Beogradu muslimana kada su sve pobili i protjerali od prvog srpskog ustanka, ovo sto ima po Sandzaku je nejasno kako je opstalo kroz dva stoljeća divljeg okruženja
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
-
numanumaye22
-
Kontakt:
Postao/la numanumaye22 » 19 avg 2024, 13:24
"Sa SDA je bilo lakše raditi jer su oni bili na jednoj, mi na drugoj strani i nije se radilo ništa", naveo je Dodik
Za Beska, najbolja izjava ikad.
Nego, ima li neko prognozu kad bi Sarajevo moglo u EU da se pridruzi Zagrebu?

-
Finn
-
Kontakt:
Jabroni je napisao/la: ↑19 avg 2024, 13:09
Beograd je trenutno pakao za rentat i živjet radi Rusa i Ukrajinaca koji su nabili cijene stanova. Bukvalno te treba prosrat da bi našao iole normalan stan a i tad ćeš izletit 500-600€. A standard, iako jači nego Sa, nije dovoljno jak da isprati te cijene.
I zaostaje po pitanju javnog prevoza i svjetskih kulturnih događaja za Zagrebom
I zagreb gori s kirijama, potražnja ogromna, negdje sam pročitao da je stan od 60ak kvadrata tipa 900 eura, ispod 500 eura slabo da šta ima. Slično čeka i sarajevo kad tad, neće biti kirije ispod 700-800 KM.
Zadnja izmjena:
Finn, dana/u 19 avg 2024, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
-
Marsal
-
Kontakt:
Coca Cola Zero je najbolji izum ikad, iskreno nastavio bih je pit sve da je Netanyahu toči i da podržava granatiranje dedinog mi mezara.
Nije ni Sky Zero loša ngl ali osjeti se da ima hemije u njoj. Mada nasut Sky zero hladnu u veliku čašu i iscijedit pola limuna u nju. Uh
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
Shategabri
-
Kontakt:
Postao/la Shategabri » 19 avg 2024, 13:29
numanumaye22 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 13:24
"Sa SDA je bilo lakše raditi jer su oni bili na jednoj, mi na drugoj strani i nije se radilo ništa", naveo je Dodik
Za Beska, najbolja izjava ikad.
Nego, ima li neko prognozu kad bi Sarajevo moglo u EU da se pridruzi Zagrebu?
Šta ćemo u EU?
Mi smo oaza u Evropi. Nema potrebe.
Koševo Zapad
-
Surreal
-
Kontakt:
Marsal je napisao/la: ↑19 avg 2024, 13:27
Mada nasut Sky zero hladnu u veliku čašu i iscijedit pola limuna u nju. Uh
Pa kako ti se sviđa Cola Zero sa limunom?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
-
MilanMladenovic
-
Kontakt:
Postao/la MilanMladenovic » 19 avg 2024, 13:34
Coca Cola Zero je najbolji izum ikad, iskreno nastavio bih je pit sve da je Netanyahu toči i da podržava granatiranje dedinog mi mezara.
Nije ni Sky Zero loša ngl ali osjeti se da ima hemije u njoj. Mada nasut Sky zero hladnu u veliku čašu i iscijedit pola limuna u nju. Uh
Ma nije zero bas ni zdrava za pit osim ako si dijabeticar. Jest ona sa 0 secera i 0 kalorija, ali ta zamjena koju stavljaju za sladilo je "otrov". Bolje je popiti flasu obicne Coca Cole, zdravije je.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
-
bavariapivo
-
Kontakt:
Postao/la bavariapivo » 19 avg 2024, 13:35
RollMan je napisao/la: ↑19 avg 2024, 13:16
Gdje ce bolan biti u Beogradu muslimana kada su sve pobili i protjerali od prvog srpskog ustanka, ovo sto ima po Sandzaku je nejasno kako je opstalo kroz dva stoljeća divljeg okruženja

-
numanumaye22
-
Kontakt:
Postao/la numanumaye22 » 19 avg 2024, 13:36
Coke Zero
It uses other compounds that our body can’t process, so we feel the sweetness but it has no calories and just passes through the body, that's why it's 1M times better than any sugar drink. Totally safe to drink for people with diabetes.
Ako se vec mora derat kola svaki dan, onda definitivno Zero se preporucuje.
Malo detaljnije.
Coca-Cola zero uses a mixture of Aspartame and Acesulfame K (Ace-K) for its sweetening. While Ace-K is not metabolized by the body and is excreted by the kidneys unchanged, Aspartame is metabolized. Aspartame is broken down in the gut into aspartic acid, phenylalanine and methanol. All three of those occur naturally in foods commonly eaten and digested. The first two are amino acids found in proteins, and the third is an alcohol found in fresh fruits and vegetables. Because so little aspartame is required to create the sweetness sensation, it typically contributes much lower quantities of these things to one's diet than other dietary ****.
Dakle, upravu je, bas veliki izum.

-
sljivo
-
Kontakt:
Navuko sam se na zero, unazad godinu dana, cola ili pepsi, nebitno, obje su dobre, i derem litar i po u dva dana. Vodu skoro da ne pijem. Navuko sam se radi probave, prvo pio kiselu, ali ovo sad i slatko pa sad derem njih.
-
Jabroni
-
Kontakt:
Finn je napisao/la: ↑19 avg 2024, 13:27
I zagreb gori s kirijama, potražnja ogromna, negdje sam pročitao da je stan od 60ak kvadrata tipa 900 eura, ispod 500 eura slabo da šta ima. Slično čeka i sarajevo kad tad, neće biti kirije ispod 700-800 KM.
numanumaye22 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 13:15
Svaki iole veci grad u Europi ima problem sa rentanjem stanova, Beograd tu nije iznimka. Uzmi u obzir i to da je Zagreb u EU a Beograd nije. Za platu i standard se slazem, nije nista bolja nego u Sarajevu, kad se sve uzme u obzir. Ali ovdje je bila rijec o tome sta gradovi imaju da ponude turistima.
Recimo za jednog programera, je zivot u Beogradu ipak bolji nego u Sarajevu zbog svega gore navedenog.
Sličan odgovor obojici. Neuporedivo sa Zagrebom i drugim EU gradovima. Ti gradovi imaju iole standard da isprate kirije koje se traže, Beograd, osim u par profesija, jednostavno nema. Čak i mrtve Ledine bez kanalizacije imaju astronomske cijene. Zamisli da ti je najobičniji staronamješten stan od 50ak kvadrata na Otoci 1000-1100 KM, a sve što iole liči na 2024-tu 1600-2000+
-
Finn
-
Kontakt:
S tim da je prosječna plata u bgu poprilična, nije baš kikiriki. Slažem se da je teško ispratiti, nisam ni spominjao zg radi usporedbe, već onako beze opaska.
-
VensanKasel
-
Kontakt:
Postao/la VensanKasel » 19 avg 2024, 13:46
sljivo je napisao/la: ↑19 avg 2024, 13:39
Navuko sam se na zero, unazad godinu dana, cola ili pepsi, nebitno, obje su dobre, i derem litar i po u dva dana. Vodu skoro da ne pijem. Navuko sam se radi probave, prvo pio kiselu, ali ovo sad i slatko pa sad derem njih.
Pij vodu yebo li te to smeće , šta je sa tvojom glavom ?
Za probavu ti je dosta čaša Donata . Nisi ti balavac da se tako uništavaš , svašta ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
19vendetta87
-
Kontakt:
Postao/la 19vendetta87 » 19 avg 2024, 13:48
Ja red bull i hell rokam u zadnje vrijeme redovno, svaki dan po onu jednu limenku popijem
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
Asteriks
-
Kontakt:
Pijem kozje mlijeko, ono taze, jamužu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
coelho41
-
Kontakt:
A ybt ja popijem Red Bull ili flašicu kole jednom sedmično i to da se nagradim ili eventualno ako sam u putu umjesto kafe popijem jedan RB bez šećera.
Nemojte piti svaki dan energetska pića, to je smrt za bubrege, ne treba vam to. Znam za slučaj da je čovjek pio previše energetskih pića dugoročno i doživio zatajenje bubrega, iako je bio fizički aktivan, čitaj: bauštela.
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
coelho41
-
Kontakt:
Koliko kafe pijete dnevno? I koje?
Trenutno korisnika/ca: soxx i 7 gostiju.