FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 150

Lynx
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Lynx » 19 avg 2024, 15:02

3 - 5 - 2 protiv Slobode?
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 19 avg 2024, 15:04

Ejnur je napisao/la:
19 avg 2024, 14:59
RatoborniMrmot je napisao/la:
19 avg 2024, 14:44
Ejnur je napisao/la:
19 avg 2024, 14:40

Moze i Vukoja pokrit al realno po meni on nista nije drugaciji tip napadaca u odnosu na Krpica i tu nismo nista dobili.
Bas me zanima kako ce nam sad izgledati napad sa Dangubicem,gdje imamo napadaca koji trazi lopte u prostor a ne da se nabija na njeg.
Kako brate nismo dobili sa Vukojom u napadu, lik je spor drama, ali zna sa loptom i fino se gradi, moze okrenuti igraca na metar prostora i gurnuti loptu u prostor sto nam bas odgovara sa ovakvim stilom igre. Dangibic brz kolilo vidim, fino se krece, Vukoja spor, al zna sa loptom i Krpic da se gura i skace. Mjera. Vidjecemo Lausevica.
Mislio sam brate u poredjenu Vukoje i Krpica,tu nismo dobili nista,slicni igraci,spori koji igraju vise na snagu i duele.
Tehnicki jaci igrac od Krpica, ali nadam se Filipu od pocetka poslije pauze.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 avg 2024, 15:04

Ejnur je napisao/la:
Ejnur je napisao/la:
19 avg 2024, 14:40

Moze i Vukoja pokrit al realno po meni on nista nije drugaciji tip napadaca u odnosu na Krpica i tu nismo nista dobili.
Bas me zanima kako ce nam sad izgledati napad sa Dangubicem,gdje imamo napadaca koji trazi lopte u prostor a ne da se nabija na njeg.
Kako brate nismo dobili sa Vukojom u napadu, lik je spor drama, ali zna sa loptom i fino se gradi, moze okrenuti igraca na metar prostora i gurnuti loptu u prostor sto nam bas odgovara sa ovakvim stilom igre. Dangibic brz kolilo vidim, fino se krece, Vukoja spor, al zna sa loptom i Krpic da se gura i skace. Mjera. Vidjecemo Lausevica.
Mislio sam brate u poredjenu Vukoje i Krpica,tu nismo dobili nista,slicni igraci,spori koji igraju vise na snagu i duele.
Ja bas suprotno mislim. Vrijeme ce pokazati. Uglavnom sada imamo tri napadaca + Lausevic, nek igra najbolji :opaopa:

Jos nam fale stoper, vezanjak i desno krilo :mrgreen:

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 19 avg 2024, 15:04

Nema sad izmišljati toplu vodu s formacijom.
Idemo kao i do sada 4-2-3-1, vraća se Mahmić
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 19 avg 2024, 15:06

Pablo11 je napisao/la:
19 avg 2024, 15:04
Ejnur je napisao/la:

Tehnicki jaci igrac od Krpica, ali nadam se Filipu od pocetka poslije pauze.
Ma ja,al sve je to u 5 deka,ovaj tehnicki jaci a Krpic ima bolju igru glavom npr,al u sustini itekako slicni igraci. Danugic ce nam donijeti nesto novo i to je svakako dobro,da imamo i tu sirinu.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 19 avg 2024, 15:16

Ne znam gdje vidis tolike slicnosti, dva totalno razlicita igraca. Zajednicko im je jedino sto su spori :mrgreen:

Vukoja je poluspic, desetka, igrac koji moze dati zadnji pas, predriblati, neko ko ima vic u igri, a tehnika mu je najjace oruzje.

Krpic je onaj klasicni target man, napadac koji moze nositi dvojicu na ledjima, zabijati glavom, spustati lopte, uzimati duele.

Vjerujem da nam obojica mogu valjati s klupe.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 19 avg 2024, 15:25

SudoHusika je napisao/la:
19 avg 2024, 13:30
Ne razumijem ovaj potez produžavanja ugovora Krpiću.
Po meni ok potpis. Vidjelo se kad je izašao, protiv Igmana, svaka ispucana lopta njihova.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 19 avg 2024, 15:28

Ja se nešto ne sjećam kada je zadnji put Krpić "dvojicu nosao na leđima."
Željezničar za život cijeli!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 avg 2024, 15:30

NoDi80 je napisao/la:
19 avg 2024, 13:52
Sta ces brate dugo je sezona treba rotirat
Tesko je sad i naci napadaca da je bolji za slicne pare
Mislim nemoguce koga bi doveli
Neka ga valja se na dva fronta boriti
Imali smo opciju ramica za manje para dovesti
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 19 avg 2024, 15:36

19 avg 2024, 15:28
Govorim o karakteristikama igraca, koliko je Krpic drugaciji od Vukoje i obratno.

Krpic moze koliko mu godine dozvole i to je to. Iako nisam bio zadovoljan sa njim i sigurno nije za prvog spica, neka ga na klupi, ne vidim neki problem.

Moras ovdje imati takvog napadaca. Bice utakmica kad ces morati bunariti, traziti napadaca dugim loptama, ganjati rezultat itd. Dzaba Dangubicu brzina i okretnost kad igras u, lupam, Bjeljini ili Konjicu po onim njivama, tu ubacuj Sulju da razgrne i nadaj se frljoki :mrgreen:

Bitno je inace imati spica na klupi da moze skociti, zabiti glavom, hrvati se sa stoperima. Mogao se mozda i traziti neki novi takav, ali vjerovatno je bezbolnije rjesenje dati Krpicu jos 6 mjeseci i nek doprinese sta moze.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 19 avg 2024, 15:44

Bumbaclat je napisao/la:
19 avg 2024, 15:36
Govorim o karakteristikama igraca, koliko je Krpic drugaciji od Vukoje i obratno.

Krpic moze koliko mu godine dozvole i to je to. Iako nisam bio zadovoljan sa njim i sigurno nije za prvog spica, neka ga na klupi, ne vidim neki problem.

Moras ovdje imati takvog napadaca. Bice utakmica kad ces morati bunariti, traziti napadaca dugim loptama, ganjati rezultat itd. Dzaba Dangubicu brzina i okretnost kad igras u, lupam, Bjeljini ili Konjicu po onim njivama, tu ubacuj Sulju da razgrne i nadaj se frljoki :mrgreen:

Bitno je inace imati spica na klupi da moze skociti, zabiti glavom, hrvati se sa stoperima. Mogao se mozda i traziti neki novi takav, ali vjerovatno je bezbolnije rjesenje dati Krpicu jos 6 mjeseci i nek doprinese sta moze.
Produzenje ugovora je vjerovatno win win situacija. Ako imas Sulejmana Krpica kao rezervnu opciju u napadu koji ce vjerovatno negdje i pocinjati u prvih 11 zavisno od postavke utakmice, ne vidim sta je tu lose. To se zovu slatke muke a realno ne mozes dovesti napadaca pribliznih karakteristika koji ce biti to sto je Krpic koji se ovdje odavno udomacio i nosio kapitensku traku.

Na kraju krajeva, neka svi dokazu igrama ko treba igrati prvu postavu. Zdrava konkurencija je najbitnija.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 19 avg 2024, 15:59

Orvel je napisao/la:
19 avg 2024, 15:44
Bumbaclat je napisao/la:
19 avg 2024, 15:36

Produzenje ugovora je vjerovatno win win situacija. Ako imas Sulejmana Krpica kao rezervnu opciju u napadu koji ce vjerovatno negdje i pocinjati u prvih 11 zavisno od postavke utakmice, ne vidim sta je tu lose. To se zovu slatke muke a realno ne mozes dovesti napadaca pribliznih karakteristika koji ce biti to sto je Krpic koji se ovdje odavno udomacio i nosio kapitensku traku.

Na kraju krajeva, neka svi dokazu igrama ko treba igrati prvu postavu. Zdrava konkurencija je najbitnija.
Ma ide se iz krajnosti u krajnost. Krpić kao jedina opcija i nada u napadu i Krpić kao jedan od napadača je drastična razlika. Čovjek je kapiten,dugo je tu,godine rade svoje pa nije za prvih 11,ali može biti od ključne pomoći kao igrač sa ograničenim brojem minuta.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 19 avg 2024, 16:04

Najbolje se vidi koliko znaci i koji je autoritet protiv Igmana kada je zabio gol, i ja sam ljut bio nakon one sanse, ali neka ga u ekipi, zasto da ne, znaci i za svalcionicu sigurno.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 19 avg 2024, 16:10

irfo je napisao/la:
19 avg 2024, 15:30
NoDi80 je napisao/la:
19 avg 2024, 13:52
Sta ces brate dugo je sezona treba rotirat
Tesko je sad i naci napadaca da je bolji za slicne pare
Mislim nemoguce koga bi doveli
Neka ga valja se na dva fronta boriti
Imali smo opciju ramica za manje para dovesti
Ramic je imao cenera u Igmanu, jos mu zenu zaposlili. Nisam siguran da smo ga mogli tek tako dovesti.

Krpic da nam ne treba sumnjam da bi ga zadrzali. Pita se i Coric nesto, ne cini mi se kao laufer.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 19 avg 2024, 16:41

Sutra prijateljska protiv Travnika, na pomocnom.

Mogli bi vidjeti Mircevskog, Dangubica, Lausevica, Odinaku u bitnijim ulogama.

Svidja mi se sto rade ovakve stvari. Na sve nacine pokusavaju dodatno podici i uigrati ekipu :thumbup:

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 19 avg 2024, 17:29

Samo da je srediti teren, ono je bilo degutantno za gledati. Pa ima li iko zadužen za odrzavanje?

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 19 avg 2024, 17:32

Ne mogu da vjerujem da onaj vlah od selektora Marinović nije pozvao Mahmića na okupljanje, većina ovih nakih gasterbajtera što plaćaju da igraju su na spisku. :puke:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 avg 2024, 17:43

BocaJuniors1905 je napisao/la:
19 avg 2024, 17:32
Ne mogu da vjerujem da onaj vlah od selektora Marinović nije pozvao Mahmića na okupljanje, većina ovih nakih gasterbajtera što plaćaju da igraju su na spisku. :puke:
Sta te cudi svi su se ovi veci udruzili u nekim stvarima Sarajevo, Borac, Zrinjski, Velez…
Zolotica ne zovu 2 godine lik bolje igra nego svi stoperi osim Ahmedhodzica i opet stoperi iz Kiparske, Hrvatske, Poljske, Madjarske, Turske, Rusije, Srbije, Cvajte, Svicarske svi mogu dobiti sansu, a on se ignorise
Pa i ovo za Mahmica
Takodjer za Muftica rekao je selektor da ce treci golman biti neki mladi iz nase lige koji zasluzi evo Hadzikic primio 20 golova u zadnjih 15 utakmica, a Muftic koji je mladji skoro 7 godina primio samo 10 golova u 15 utakmica i opet nista
**** Zeljo im trn u oku svima
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 19 avg 2024, 17:48

Ja se ne sekiram za Muftica, trenutno je Hasagic golman trenera u repci i uvjeren sam da ce ga preporuciti Barbarezu u dogledno vrijeme s obzirom da je veoma dobro upoznat sa kvalitetima Mufte jer ga je dugo kod nas trenirao i hajmo reci oblikovao ga je u ovo što je danas..

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 avg 2024, 17:49

Evo i Jaganjca u mladoj ignorisu smijesno
Pisam im se na platforme
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Levin i 28 gostiju.