FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

Vanja8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vanja8 » 20 avg 2024, 07:42

Prvo, da cestitam momcima i SŠ na pobjedi i nova tri boda...

Ono sto mene zaista odusevljava, a vidim da dosta ljudi to ovdje i ne primjecuje je nacin na koji ZZ priprema svaku utakmicu.
Tacno se vidi mangupski kvalitet trenera koji u svakom momentu zna na vrijeme postaviti ekipu.

Sinoc se pitam, da li bi i jedan bivsi trener izveo Kyeremaha ,a ubacio Unusica ?
Vjerovatno ne bi ni pomislio, a kamo li to uradio...

Protiv Slobode i Renan i Hamza na klupi, protiv Goska oba na terenu i ne bi me zacudilo, jer kod njega je sve nepoznanica, da na nekoj tekmi vidimo trio Hamza, Renan, Turkes u prvoj postavi...

Krenuo je sa pokusajima pasova u dubinu, koji tesko prolaze na dupli blok,a onda to sve izmjesao sa prebacivanjem igre na krila sto je igrace gostiju itekako zbunjivalo pa se otvarao medjuprostor na vrhu sesnesterca.
Kod njega svi imaju sansu, pa se dokazi jarane i igraces...

Taj trenerski mangupluk je ono sto nama fali godinama, mozda samo kod Husa smo to imali, ali u mnogo, mnogo, manjem procentu...

I sto kaze ZZ, "karakterni su momci, ali sa mnom im nije lako..." :rol: :bow:

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 20 avg 2024, 07:48

Hvala Bogu pa je bio onaj podcast sa Pasicem, inace ga se nasi nebi nikad ni sjetili.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 avg 2024, 07:54

Daj da neko i kritiku uputi, nije sve tako bajno, ko sto i nije i kao sto i Zekic sam kaze. Dosta tu jos posla ima. Mi recimo pojma nismo imali sta da radimo kad se Gosk postavio nazad sa bunkerom. Necu reci da nije bilo crvenog jer su oni samo jos vise se uvukli ali da ga nismo zabili na vrijeme kakva bi ovdje bila pljuvacina.
Treba tu kreacije, prije nego stoper. Nadam se da se radi na tome aktivno.
Nikakvo mjerilo nisu ove prve 3 utakmice jer ce 2 od 3 ekipe s kojima smo igrali sigurno ispasti iz lige.
Vidi se ogroman napredak da budemo jasni ali da smo mi neki favorit br 1 nismo, samo mislim da se ove sezone mozemo nadati da se potucemo do kraja prvenstva.
Unusic sinoc da se nisu zajeb u napadu trebao je imati 3 asistencije. Vjerovatno i najbolji centarsut ima u ekipi. Ta strana nam je bas fino pokrivena sad.
Rockov sto je previse previse je. Mozda u manjim utakmicama se nekako provuces sa obim greskama ali sa konkurentima za vrh tesko. Golman je nama isto pod moranje ili stavi Rogica jbg iako Rockov ina strasan refleks na liniji itd.

Sve u svemu, dosta posla tu ima da se to utegne i trebamo biti cvrsto na zemlji i stara dobra utakmica po utakmica. Kvaliteta ima, ss konacno odlican cini se. Sve mirise na finu sezonu ako ne useremo ko sto znamo.
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 20 avg 2024, 08:30, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 avg 2024, 07:56

Vanja8 je napisao/la:
20 avg 2024, 07:42
Prvo, da cestitam momcima i SŠ na pobjedi i nova tri boda...

Ono sto mene zaista odusevljava, a vidim da dosta ljudi to ovdje i ne primjecuje je nacin na koji ZZ priprema svaku utakmicu.
Tacno se vidi mangupski kvalitet trenera koji u svakom momentu zna na vrijeme postaviti ekipu.

Sinoc se pitam, da li bi i jedan bivsi trener izveo Kyeremaha ,a ubacio Unusica ?
Vjerovatno ne bi ni pomislio, a kamo li to uradio...

Protiv Slobode i Renan i Hamza na klupi, protiv Goska oba na terenu i ne bi me zacudilo, jer kod njega je sve nepoznanica, da na nekoj tekmi vidimo trio Hamza, Renan, Turkes u prvoj postavi...

Krenuo je sa pokusajima pasova u dubinu, koji tesko prolaze na dupli blok,a onda to sve izmjesao sa prebacivanjem igre na krila sto je igrace gostiju itekako zbunjivalo pa se otvarao medjuprostor na vrhu sesnesterca.
Kod njega svi imaju sansu, pa se dokazi jarane i igraces...

Taj trenerski mangupluk je ono sto nama fali godinama, mozda samo kod Husa smo to imali, ali u mnogo, mnogo, manjem procentu...

I sto kaze ZZ, "karakterni su momci, ali sa mnom im nije lako..." :rol: :bow:
Dovoljno je vidjeti reakciju nakon promašaja Renana glavom :mrgreen:
Zamišljam ribanje na poluvremenu, ko prvačići prvi dan u školi :shh:

Na ovim utakmicama isprobava varijante, kad dođu jači protivnici, vjerujem da će izvesti konkretnu postavu. Ne možeš sa Zrinjskim ili Borcem igrati s Kyeremehom na beku, a ni sa Hamzom na desetki.

Nismo odavno imali bolji start, sljedeće dvije Radnik pa Posušje, moglo bi biti i 5/5.
Koševo Zapad

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 20 avg 2024, 07:57

juka55 je napisao/la:
20 avg 2024, 07:24
U morih svih postova, ja ću da pohvalim Soldu, koji je u zadnje vrijeme jedan od najboljih... od kako je starter baš igra fino, bez nervoze, muški i jako... Bravo Soldo
Nas najbolji stoper bez dileme. Dolaskom Zekica je i Soldo u potpunosti uhvatio konce i od tada igra stvarno dobro. Kontinuitet mu je bio neophodan, a toga nije imao kod Rozmana.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 20 avg 2024, 07:57

Samo je Kyeremeh neupotrebljiv na postavljenu odbranu, on osim brzine i pasa donekla nema ništa. Kad mu je u nogama lopta, svaki dodir potencijalno će mu pobjeći. On valja za neke derbi susrete i otvorene utakmice, kad znamo da igramo bunker, bolje Unušića stavit na RM pa nek gađa špiceve u oko kao sinoć.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 20 avg 2024, 07:59

S Rockovom svaki centarsut strepis, sa Rogicem svaki sut. Nikako dva dobra sastavit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 20 avg 2024, 08:01

Napasti Zrinjski i Borac s 4-3-1-2.

Catakovic
Renan-Turkes

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 avg 2024, 08:11

Mocvara1991 je napisao/la:
20 avg 2024, 08:01
Napasti Zrinjski i Borac s 4-3-1-2.

Catakovic
Renan-Turkes
A Guli i Kera da igraju bekove?
Koševo Zapad

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 20 avg 2024, 08:26

napoleon72 je napisao/la:
20 avg 2024, 07:59
S Rockovom svaki centarsut strepis, sa Rogicem svaki sut. Nikako dva dobra sastavit.
Vala bas da hocemo problem golmana rijesiti vise. Kad krenu jace tekme nema prostora za ove jeftine golove.

A igra obecava, strasni smo. ZZ :salut:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 avg 2024, 08:27

Sve u svemu kada se uzme u obzir i ova tri kola i 4 meča Evrope (7 utakmica) možemo biti i više nego zadovoljni. Ono što raduje da ZZ isprobsva razne kombinacije i u svakoj to ne izgleda loše tako da protivnik nikada neće biti na čisto kako ćemo igrati, a da ne govorim promjene formacija u toku samog meča. Prave provjere u ligi nsm slijede krajem septembra (Borac pa Željo) i ovaj period max iskoristiti za uigravanje.

Igra Sarajeva može radovadi pa se s toga možemo nadati dobrim rezultatima a kad se tu još doda i da se KK Bosna digla na viši nivo možemo reći da nas ljubitelje sporta očekuje sjajna jesen

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 20 avg 2024, 08:38

donDondon je napisao/la:
19 avg 2024, 23:21
Najljepši smo fudbal igrali pod Dudicem pa neka priča ko sta hoće,nije imao rezultate i zaslužena noga, šta je se tad desavalo zna samo on.

Za sad meni ovo ne ulijeva povjerenje, ovo ubacivanje Mujkica, pa konstantno guranje Rockova pa primanje golova od najlosijih ekipa u ligi...
HAHAHAHAHAHAHAHAHHA

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 avg 2024, 08:41

U prva tri meča lige:

Šutevi: 56
U okvir gola: 28 ( 50% )
Golovi: 9 ( 32% )

Znači tačno 50% šuteva ide u okvir gola a od tih 28 šuteva u okvir 32% je rezulitralo golom

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 20 avg 2024, 08:48

Ja zadovoljan da budemo u igri za titulu do kraja a ako je jos osvojimo ekstra. Nakon dvije sezone kad smo se oprastali od titule vec na pola sezone osjecam da ce ova biti puno zaninljivija i da cemo do samog kraja biti u vrhu.
Ima gresaka ali ima ih i kod ostalih. Na zimskom se jos pojacati.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 avg 2024, 08:53

Jel vi mislite da Zekić ne vidi problem s Roćkom i visokim loptama?
I? Šta da radi?!
Vidjeli smo i Rogića. Ovo ti je biranje između lošeg i goreg.
Treba golman. Da li će biti ili ćemo gledati bravure Kariusa za sirotinju, ostaje da se vidi.
Koševo Zapad

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 20 avg 2024, 08:58

Realno u prva tri kola smo igrali protiv ekipa koje ce vjerovatno napustiti ligu na kraju sezone, i nisu nikakvo mjerilo ovi rezultati. Sta ocekivati kad igrali protiv, Zelje, Borca, Veleza, Sirokog, Zrinjskog!? Mnogo jaci protivnici od ovih dosadasnjih sto smo mali. Ispostavilo se da nam pored kvalitetne desetke- kreativca, treba i golman.. valjda se moze nesto naci do kraja prelaznog roka, jer ovo stvarno postaje rizicna pozicija. Stoper i nije na moranje za sada, u odnosu na prethodne dvije pozicije..

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 avg 2024, 09:05

bosnas_ je napisao/la:
20 avg 2024, 08:58
Realno u prva tri kola smo igrali protiv ekipa koje ce vjerovatno napustiti ligu na kraju sezone, i nisu nikakvo mjerilo ovi rezultati. Sta ocekivati kad igrali protiv, Zelje, Borca, Veleza, Sirokog, Zrinjskog!? Mnogo jaci protivnici od ovih dosadasnjih sto smo mali. Ispostavilo se da nam pored kvalitetne desetke- kreativca, treba i golman.. valjda se moze nesto naci do kraja prelaznog roka, jer ovo stvarno postaje rizicna pozicija. Stoper i nije na moranje za sada, u odnosu na prethodne dvije pozicije..
Iskreno mislim da će nam odgovarati jači protivnici koji ne stoje u dva bloka pred golom. Konceptualno smo i pripreme bazirali i uigravali se sa ekipama našeg ranga. Onda imaš tri utakmice gdje ti se brsne da 11 igrača sa izuzetkom Sloge koja je počela igrati malo i vidjeli smo šta im se dogodilo. Takve ekipe načneš šutem s didtsncr, prekidom, nekakvim pritiskom i to je to.

Pratite li svjetski fudbal? Desi se da City ekipama koje se brane u niskom bloku ne može kreirati šansu po pola sata. A znamo kakve kreativce imaju.

Fale 2 igrača štoprer i box to box vrhunski mi ćemo igrati sa dvije osmice ako dođe igrač nećemo da desetkom. Previše bi to bilo gore. Ali da fsli vezni fali.
Golman jbga ne znam šta bih rekao, probao bih Rogića
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 20 avg 2024, 09:07

raspored je takav da poslije 5 kola mi cemo igrati protiv 4 ekipe koje ce ispasti iz lige,ljudi poceli i Matanovica hvaliti.
Za mene ovo nije igra sampiona i ekipe koja napada titulu,golman katastrofalan,veznog igraca i nemas,odbranu cemo vidjeti kada dodje malo jaci protivnik
najpozitivnija stvar je sto imas igraca koji je u najboljoj formi u ligi ,mali gruzijac i sto imas iskusnog trenera pa se oslanjamo da ce od ove ekipe napraviti sampiona i taj zeljeni iskorak.
hamza i oliveira kad igraju zajedno meni izgledaju kao da ne pricaju jedan sa drugim.

nastavilo se ono i prije prvenstva, malo jaci protivnici nam znaju utrpati po 3 komada a mi fulamo i previse zicera.

Mi ako za ovaj mjesec dana napredujemo i dovedemo veznjaka kako treba onda za nas nema zime
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 20 avg 2024, 09:10

donDondon je napisao/la:
20 avg 2024, 09:07
raspored je takav da poslije 5 kola mi cemo igrati protiv 4 ekipe koje ce ispasti iz lige,ljudi poceli i Matanovica hvaliti.
Za mene ovo nije igra sampiona i ekipe koja napada titulu,golman katastrofalan,veznog igraca i nemas,odbranu cemo vidjeti kada dodje malo jaci protivnik
najpozitivnija stvar je sto imas igraca koji je u najboljoj formi u ligi ,mali gruzijac i sto imas iskusnog trenera pa se oslanjamo da ce od ove ekipe napraviti sampiona i taj zeljeni iskorak.
hamza i oliveira kad igraju zajedno meni izgledaju kao da ne pricaju jedan sa drugim.

nastavilo se ono i prije prvenstva, malo jaci protivnici nam znaju utrpati po 3 komada a mi fulamo i previse zicera.

Mi ako za ovaj mjesec dana napredujemo i dovedemo veznjaka kako treba onda za nas nema zime
joj brate ja se slažem da treba ukazivati na greške i sve, ali ti pretjeruješ malo...
SARAJEVO SIAMO NOI <3

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 20 avg 2024, 09:14

juka55 je napisao/la:
20 avg 2024, 09:10
donDondon je napisao/la:
20 avg 2024, 09:07

joj brate ja se slažem da treba ukazivati na greške i sve, ali ti pretjeruješ malo...
Nije sve idealno, ali lik dudica hvali
Bukvalno najgori posljeratni trener u Sarajevu
A pored jesica, hurtica i slicnih ubleha, treba se potruditi pa to biti

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, benko21, enzo1, Google Adsense [Bot], HyperOS, johntravolta123, MSOZ101, nedimmmm1337, PeppermintSA, Proximic, Sinfoc1986, skoJaa, tutankamon1905 i 120 gostiju.