Dobro, pa nismo djeca.TeaM87 je napisao/la: ↑20 avg 2024, 14:16Grbavica se nije dala, Grbavica je napravljena na inicijatvu radnika zeljeznice i uprave kluba. Izgradnju Grbavice je zapoceo fudbalski klub Zeljeznicar. Ja nisam izgradio igraliste pored moje osnovne i nemam pravo na njega.Shategabri je napisao/la: ↑20 avg 2024, 14:03Eto bitna je neka razlika, dala se vama Grbavica da upišete u papire, pa opet sve investicije i održavanje savez, opština, kanton, ovaj nivo, onaj nivo.TeaM87 je napisao/la: ↑20 avg 2024, 13:56
E cuj drzava ti nije dala stadion, pa sarajevo besplatno igra na kosevu od svog nastanka, dakle besplatno koristis javno dobro skoro 80 godina i kazes nije ti drzava nista dala, upucat cu se matere mi
Sta kaze patimo se s opcinom 30 godina oko stadiona![]()
pa normalno da se patite kad nije vas stadion, sta treba samo da vam daju stadion cisto onako? Igrate besplatno i treba time da se zadovoljite. Kontam i ja otic na svoje skolsko igraliste i trazit od nacelnika da mi pokloni to a ja cu zauzvrat stavit mrezu na golove
![]()
Pusti šuplju.
Taj primjer s igralištem je taman za ono što vi uradite na Grbavici.
Ismijavaš drugog, a ne vidiš da je upravo takva situacija kod tebe.
Znaš valjda kako se zemlja dodjeljivala poslije rata.
Jest, započeo je Željezničar, ali nema nigdje nikakav dokument da je Željezničar tu zemlju kupio od drugog lica ili od države.
Veliš, da si u ono doba izgradio nešto na tom igralištu, danas bi mogao reći da imaš pravo na njega? Vjerovatno bi.
To su te rupe u pravnom sistemu.
Onda dođe neki beg ili aga i žali se kako su mu komunisti sve uzeli.