FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Potpuno zaslužena pobjeda i nova tri boda, bravo. Posebno mi je draga ova pobjeda iz više razloga.
Prvo zbog ovih pakašu iz LL, drugo što ga je Lewandowski uvalio i opet mnogima začepio usta i treće zbog nekih komentatora
ovdje, kad sam vidio komentare ovih dana a naročito prije utakmice. Išlo mi je na povraćanje. Kakva malodušnost i negativizam. Za proučavanje.
Prvo zbog ovih pakašu iz LL, drugo što ga je Lewandowski uvalio i opet mnogima začepio usta i treće zbog nekih komentatora
ovdje, kad sam vidio komentare ovih dana a naročito prije utakmice. Išlo mi je na povraćanje. Kakva malodušnost i negativizam. Za proučavanje.
Pohvale za Raphinu. Mozda najbolja utakmica koju je odigrao u Barceloni. Bilo ga je svugdje, sredina, krila, begovi, odbrana...
Puno mu bolje odgovara ova pozicija, nego krilo kad igra.
P.S. Kounde pojeo Wiliamsa. Balde dobar. Ova sezona bi mogla biti sezona njegoce potpune afirmacije. Pohvale i za Pedria, odlicno je dirigovao veznom linijom.
Puno mu bolje odgovara ova pozicija, nego krilo kad igra.
P.S. Kounde pojeo Wiliamsa. Balde dobar. Ova sezona bi mogla biti sezona njegoce potpune afirmacije. Pohvale i za Pedria, odlicno je dirigovao veznom linijom.
- jasonstatham
- Kontakt:
Raph vrhunski. Što ga više tjeraju, on sve bolje igra.
Isto vrijedi i za Lewand...pardon poljsku ragu. Nisu ga stative omele.
Zanimljivo i nadahnuto od strane Hansija. Vertikalno sa velikim intenzitetom. Taktički zrelo i smjelo s Pedrijem i Bernalom.
Još kad se i bolnica vrati...
Isto vrijedi i za Lewand...pardon poljsku ragu. Nisu ga stative omele.
Zanimljivo i nadahnuto od strane Hansija. Vertikalno sa velikim intenzitetom. Taktički zrelo i smjelo s Pedrijem i Bernalom.
Još kad se i bolnica vrati...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Dobar Raphinha odgovara mu ova pozicija ali biće pomjeren registracijom Olma.
Meni čak ni Ferran nije bio loš.
Meni čak ni Ferran nije bio loš.
Don't hate what you don't understand.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Mislim da će Olmo lijevo a Raphinha ostat u sredini.
Ono što će pojebat puno toga je kad se Gavi i de Jong vrate, tad bi Raphinha mogao ostati bez mjesta u prvih 11. Doduše u bolnici će uvijek biti bar petorica tako da će uvijek biti mjesta. Nije kao da će Olmo i Pedri biti zdravi zajedno duže od 2 utakmice.
Imam osjećaj, da je Barcelona konačno našla u Bernalu igrača, koji će biti novi Busquets.
Neko je prije neki dan rekao kako Barcelona nije klub za razvijanje mladih igrača, nego da u njoj moraju igrati najbolji svjetski igrači.
Ja se to ne bi složio. Barcelona stvara svoje najbolje igrače zadnjih 25 godina, koji potom nose igru sljedećih 10-15 godina.
Drugi veliki razlog zašto je to dobro je činjenica da su igrači iz La Masie najpovoljniji za FFP, najmanje koštaju, jer nemaju amortizacije
koja pored bruto plate ulazi u ukupnu masu izdataka za plate u jednoj sezoni.
Nadati se je da će La Masia izbaciti jednu vrhunsku špicu za iduću sezonu.
Neko je prije neki dan rekao kako Barcelona nije klub za razvijanje mladih igrača, nego da u njoj moraju igrati najbolji svjetski igrači.
Ja se to ne bi složio. Barcelona stvara svoje najbolje igrače zadnjih 25 godina, koji potom nose igru sljedećih 10-15 godina.
Drugi veliki razlog zašto je to dobro je činjenica da su igrači iz La Masie najpovoljniji za FFP, najmanje koštaju, jer nemaju amortizacije
"Majstor" sudi protiv RV. Ide odmah "u vatru", nema se šta čekati. Od 10 utakmica koje je sudio Barceloni: 3 pobjede, 2 nerješeno, 5 poraza.
Baš me zanima hoće li LL dozvoliti registraciju Olma? Sumnjam da ne, ali možda nas i pozitivno iznenade.
Mogućnosti: Lenglet preko mase plata, Nike, Barca studios i osobne garancije rukovodstva.
Baš me zanima hoće li LL dozvoliti registraciju Olma? Sumnjam da ne, ali možda nas i pozitivno iznenade.
Mogućnosti: Lenglet preko mase plata, Nike, Barca studios i osobne garancije rukovodstva.
Da pohvalim ovo. Dosao besplatno proslo ljeto, uzeli 10 miliona za njega.ZVANIČNO: Mikayil Faye novi igrač Rennesa!
FC Barcelona je ozvaničila odlazak defanzivca Mikayila Fayea, za čije će usluge Rennes platiti 10,3 miliona eura.
Barça zadržava pravo vraćanja 20-godišnjeg Senegalca za iznos od 25 miliona eura, dok će joj pripasti 30% od eventualnog novog transfera ovog fudbalera.
Buy-back klauzula 25 miliona ako se razvije u zvijer ili 30% od narednog transfera. Nije los posao uopste

Jest besplatno za 5 milkilet3 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 15:58Da pohvalim ovo. Dosao besplatno proslo ljeto, uzeli 10 miliona za njega.ZVANIČNO: Mikayil Faye novi igrač Rennesa!
FC Barcelona je ozvaničila odlazak defanzivca Mikayila Fayea, za čije će usluge Rennes platiti 10,3 miliona eura.
Barça zadržava pravo vraćanja 20-godišnjeg Senegalca za iznos od 25 miliona eura, dok će joj pripasti 30% od eventualnog novog transfera ovog fudbalera.
Buy-back klauzula 25 miliona ako se razvije u zvijer ili 30% od narednog transfera. Nije los posao uopste![]()
-
- Kontakt:
1.5 miliona Eura.
Hrvatski mediji su to napuhali na 5 miliona Eura.
Gotovo besplatno.Mquc je napisao/la: ↑25 avg 2024, 16:20Jest besplatno za 5 milkilet3 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 15:58Da pohvalim ovo. Dosao besplatno proslo ljeto, uzeli 10 miliona za njega.ZVANIČNO: Mikayil Faye novi igrač Rennesa!
Buy-back klauzula 25 miliona ako se razvije u zvijer ili 30% od narednog transfera. Nije los posao uopste![]()
Neka sica je bila.
Znači Gundogan, Faye, Roque i vjerovatno Lenglet moraju otići da bi Olma registrovali. Fino to oni hendluju oko finansija, a cijelo ljeto puštaju priču kako su blizu povratka na 1:1 pravilo.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ok, moguće ja se sjećam da je ova cifra spomenutaMocvara1991 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 16:571.5 miliona Eura.
- jasonstatham
- Kontakt:
Soto Grado sudi protiv Vallecana.
Dakle cirkus u najavi, malo su zakasnili, lani je bilo odmah protiv Getafea.
Dakle cirkus u najavi, malo su zakasnili, lani je bilo odmah protiv Getafea.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Roque i Lenglet službeno u Betisu i Atleticu. Atletico će čak platiti 4 miliona eura za posudbu tužnookog mongoloida. To nije loš posao.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Pa nisam znao da je Bernal Yamalovo godišteRodju je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:26Imam osjećaj, da je Barcelona konačno našla u Bernalu igrača, koji će biti novi Busquets.

Baš je odigrao dobru utakmicu. Ima visinu, fizikalije, djeluje smireno, možda bi moglo nešto i biti od njega, vidjećemo.
Olmo i dalje neregistrovan.
Ni Bartomeu nije ovako javno brukao Barcu.
Kakvi nesposobnjakovici

Ni Bartomeu nije ovako javno brukao Barcu.
Kakvi nesposobnjakovici

Slažem se u potpunosti i mislim da je to pravac kojim je klub trebao ići otprije 2 godine i da su bespotrebni bili transferi. Jedini transferi opravdani po meni su kounde, raphinha, gundo, christensen i inigo. Prva dva jer su ti fali igraci na tim pozicijama a ovi ostali jer su bili free i donijeli neophodno iskustvo na ovu mladjariju.Rajaz je napisao/la: ↑26 avg 2024, 12:19Pa nisam znao da je Bernal Yamalovo godišteRodju je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:26Imam osjećaj, da je Barcelona konačno našla u Bernalu igrača, koji će biti novi Busquets.
Nadati se je da će La Masia izbaciti jednu vrhunsku špicu za iduću sezonu.![]()
Baš je odigrao dobru utakmicu. Ima visinu, fizikalije, djeluje smireno, možda bi moglo nešto i biti od njega, vidjećemo.
Jedino sto mislim da nece spica nikad izbaciti, kao sto ni do sad nikad nisu. Ne brojim Messija tu jer on nije spic.
- numanumaye22
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.