Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 25 avg 2024, 19:37

slika

Sloboda i Željezničar sinoć su na Tušnju odmjerili snage u utakmici 4. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Pobjeda je pripala ekipi Željezničara minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Al Jaber sredinom drugog poluvremena.

Utakmica starih rivala ponudila je publici na Tušnju, ali i ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini koji su istu pratili putem malih ekrana, zaista vrhunsku predstavu u kojoj smo vidjeli dosta kvalitetnih šansi na obje strane.

Utakmicu je pratio i poznati bh. atletičar Amel Tuka što je pokazao u objavi na Instagramu.

Amel Tuka pokazao kako je pratio utakmicu starih rivala

Nakon četiri odigrana kola Željezničar ima 9 bodova i tri pobjede u nizu, dok je Sloboda i dalje bez boda, no igra koju su Tuzlaci pružili u sinoćnjoj utakmici definitivno može radovati njihove navijače.

Svi nas prate

Sijemo strah, raste strah.

GOLEM SI ŽELJO

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 25 avg 2024, 19:39

bvsic je napisao/la:
25 avg 2024, 19:31
Bumbaclat je napisao/la:
25 avg 2024, 19:26
Ponavljam se, ali Mirva je jedan od boljih forumasa na ovoj temi. Budi Mirva :mrgreen:

Tesko je prognozirati. Yebena je ovo liga, puna nestabilnih klubova, ali hajmo reci u top dva bih stavio Zrinjski i Borac. Mislim da ce titula u Mostar ili BL, iz raznih razloga. Isto tako mislim da cemo mi i pitari biti u tih top 4, sad kojim redoslijedom ne znam. Ako Mirvic ima neki dogovor s Vicom to je drugo. Prica se da ima, ali za sad je to samo prica.

Bottom :mrgreen: cetiri, to je malo teze. Sloboda i GOSK su za federalne, sa njima mozda i Igman, ali ko zna. Tesko je za sad reci ko jos bi im se mogao pridruziti. Mislim da se nece dozvoliti da Sloga ispadne, a i nisu losi. Isto vazi za Velez. Radnik jako fino igra.
Mirvic i vico su se pokacili u toku prosle sezone, firmu su neku pokretali za travnjake da prave stadione ili sta vec, sve je bilo spremno i mislim da je to propalo tako da ta price ne piju vodu. Osim ako nisu se "pomirili" a tesko
Ne znam stvarno. Kruze razne price, kazu i da su sjedili u BL ovo ljeto, ali necu da previse spekulisem da se ne razvije neka glupa rasprava. Vidjecemo po sudjenju i kako bude tekla sezona, sve ce nam se samo reci. Sad ste konacno uboli sa trenerom, ali ocito da vise nema ludovanja i da necete bas previse trositi. Fali vama igraca i za prvih 11 i za klupe, bar po meni.

Sreca za nas ostale je sto je Mirvic bas spiskao ogroman kes prosle godine, odnosno dao na raspolaganje onoj dvojici domzalskih ubleha. Bilo je i stvarno izdrkavanja tipa Penito, Viveros, pa ona tjeranja izuzetno skupih igraca itd. Da je Zekic dobio takav budzet sve bi bilo drugacije. Ovako, kad uzmemo u obzir da niste bas najorganizovaniji iznutra, niste mi bas za titule, ali brzo se to moze promijeniti.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 25 avg 2024, 19:42

Sve će biti jasno kada se u igru vrate Borac i Zrinjski. Ja čisto sumnjam da će Borac i Vico išta prepustiti bilo kome :D

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 25 avg 2024, 19:44

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 avg 2024, 19:36
1. Borac
2. Zrinjski
3. Sarajevo
4. Željezničar

9. Sloga
10. Sloboda
11. Igman
12. GOŠK
Nismo mi jos uvijek ekipa za Evropu i 4to mjesto. Mi imamo napredak, ali pobjedili smo dobro poljuljanog Veleza i dvije ekipe koje su ozbiljni kandidati za ispadanje (to se podrazumijeva da trebas pobjediti ako si iznad njih na tabeli). Vidjet cemo razvoj situacije dalje, ali da ima napredka, ima itekako. Od trenera, pa do igraca.

U odbrani ozbiljno skripimo.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 avg 2024, 19:46

IsmirMirvic je napisao/la:
25 avg 2024, 18:58
Pozdrav svima!

Fudbal je jedna divna igra koju mi svi volimo, kao sto volimo nase clubove.

Snazno apelujem da ovdje pricamo iskljucivo o fudbalu!

Evo, ja cu zapoceti: hajdemo prognoze za top 4 i bottom 4 ove sezone. Sta mislite? 🤔
Prema viđenom putnici u niži rangu su: 1. Gošk, 2. Igman, 3. Sloboda, 4. Sloga. Sloboda mislim da još nije ta jer su sinoć tek prvi put neki igrači zaigrala te bi nakon rep. pauze mogli izgledati kao ekipa. Sloga očigledno nije navikla igrati na kvalitetnim podlogama te će i njima trebati malo vremena da se prilagode. Oba kluba (Sloboda i Sloga) moraju se ASAP prilagoditi i doći sebi ako žele ostati u ligi, jer Posušje, Široki i Radnik ako se odvoje teško će ih stići. Po meni to su tri kluba koja će biti u toj diobi ispadanja i sredine.

Sada teži dio, Zrinjski me je pozitivno iznenadio, mislio sam da će ih izostanak Bilbije dosta oslabiti ali očigledno nije tako. Teško da će izboriti KL tako da su oni favoriti za titulu. Drugo mjesto očekujem da se bore Sarajevo i Borac. Sarajevu očajnički nedostaje taj kreativac u vezni red, lahko je sada po finim terenima igrati preko Guliashvila i Kyeremeha, ali šta kad bude zima i oranice, ko će onda nešto izmisliti kada se treba stati na loptu? Okej, imamo Turkeša i mogli bi biti opasni iz prekida i centaršuteva ali opet postoji opasnost od kartona ili ozljeda.
Borac sve zavisi kako će se izboriti sa tri fronta, mislim da će teško igrati ali će biti nekih 7 bodova u zaostatku za vodećim.
Željezničar, oni su napadački vrlo opasni. Međutim vezni red (naručito dmf) i odbrana je izuzetno loša. Svaka malo ozbiljnija ekipa će ih razbiti. Niti stopera niti zadnjih veznih kvalitetnih nemaju. Zbog svega toga očekujem ih u borbi za Europu tj. treće mjesto i borba za kup.
Velež ništa, sredina tabele ako ne nađu kvalitetnog trenera, ako dođe kvalitetan trener imaju i oni ok ekipu da se pitaju za Europu.

Sve u svemu ovo bi mogla biti zanimljiva sezona ikada u našem fudbalu.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 25 avg 2024, 19:49

Bumbaclat je napisao/la:
25 avg 2024, 19:39
bvsic je napisao/la:
Bumbaclat je napisao/la:
Ponavljam se, ali Mirva je jedan od boljih forumasa na ovoj temi. Budi Mirva :mrgreen:

Tesko je prognozirati. Yebena je ovo liga, puna nestabilnih klubova, ali hajmo reci u top dva bih stavio Zrinjski i Borac. Mislim da ce titula u Mostar ili BL, iz raznih razloga. Isto tako mislim da cemo mi i pitari biti u tih top 4, sad kojim redoslijedom ne znam. Ako Mirvic ima neki dogovor s Vicom to je drugo. Prica se da ima, ali za sad je to samo prica.

Bottom :mrgreen: cetiri, to je malo teze. Sloboda i GOSK su za federalne, sa njima mozda i Igman, ali ko zna. Tesko je za sad reci ko jos bi im se mogao pridruziti. Mislim da se nece dozvoliti da Sloga ispadne, a i nisu losi. Isto vazi za Velez. Radnik jako fino igra.
Mirvic i vico su se pokacili u toku prosle sezone, firmu su neku pokretali za travnjake da prave stadione ili sta vec, sve je bilo spremno i mislim da je to propalo tako da ta price ne piju vodu. Osim ako nisu se "pomirili" a tesko
Ne znam stvarno. Kruze razne price, kazu i da su sjedili u BL ovo ljeto, ali necu da previse spekulisem da se ne razvije neka glupa rasprava. Vidjecemo po sudjenju i kako bude tekla sezona, sve ce nam se samo reci. Sad ste konacno uboli sa trenerom, ali ocito da vise nema ludovanja i da necete bas previse trositi. Fali vama igraca i za prvih 11 i za klupe, bar po meni.

Sreca za nas ostale je sto je Mirvic bas spiskao ogroman kes prosle godine, odnosno dao na raspolaganje onoj dvojici domzalskih ubleha. Bilo je i stvarno izdrkavanja tipa Penito, Viveros, pa ona tjeranja izuzetno skupih igraca itd. Da je Zekic dobio takav budzet sve bi bilo drugacije. Ovako, kad uzmemo u obzir da niste bas najorganizovaniji iznutra, niste mi bas za titule, ali brzo se to moze promijeniti.
Ovo sto sam napisao je cak ja mislim bilo poslije onog izlaska u kupu ali nisam siguran
Mirvic je sam sebe syebo s penarandom, viveros manje vise na posudbi je placaju mu i ovi nije u minusu sa njim ali peneranda ga je dobro opuhao

Ovo "ne razbacanje" para je zaduzen i Laterme sigurno koji zna sta radi i ima veze sigurno s raznim agentima i sl. Zato se dugo ceka i pazi s dovodjenjem

Ja se nadam da ce biti dolazaka, ako dodje ta desetka ekipa je top na svim pozicijama, cak i izmjene na vecini pozicija odigraju skoro pa identicno.
Uz normalno sudjenje, nadam se borbi Sarajeva i zelje za titulu jer vrijeme je da titula dodje u Šeher

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 avg 2024, 19:52

IsmirMirvic je napisao/la:
25 avg 2024, 18:58
Pozdrav svima!

Fudbal je jedna divna igra koju mi svi volimo, kao sto volimo nase clubove.

Snazno apelujem da ovdje pricamo iskljucivo o fudbalu!

Evo, ja cu zapoceti: hajdemo prognoze za top 4 i bottom 4 ove sezone. Sta mislite? 🤔
Top 4 Sarajevo Zeljo Zrinjski Borac,kojim redoslijedom vidjet cemo.Jos je rano,tek 4.kolo.
Ispadaju sigurno Gosk,Igman,Sloboda to je jasno i borit ce se Radnik i Sloga.Radnik fina ekipa i dobra igra,Sloga ce vecinu bodova uzimati kuci.Ko ce imati vise srece vidjet cemo.Steta po njih sto 4 ispadaju inace ne bi morali brinuti.Ostali sredina tabele uz povremena ukljucivanja za vrh/dno tabele
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 25 avg 2024, 20:06

Borac i Zrinjski su jaki i na terenu i van terena, sto je jako bitno. Niko drugi to nema, a i niko nema dovoljno jaku ekipu da to kompenzira. I da ima, islo bi jako tesko.

Ne znam nista o Miirvicevim dogovorima sa Vicom, cisto sumnjam da ima ista od toga. Znam samo da nikad nije bilo rata protiv saveza, ali to je druga tema. Nama titula mora biti cilj i moramo je napadati. Pucaju i kone na vrh, bar kup. Napisah na nasoj temi maloprije da niko ne trosi ovolike pare i ne pravi ovakvu ekipu samo da bi izasao u Europu. Necemo se lagati. Drugo je sto oni mudro skidaju pritisak sa sebe.

Dakle, to su ta top 4. Velez je razocarenje veliko, cak i oni botovi njihovi to sad priznaju. Barem ove sezone je tako, a inace bi i oni trebali biti tu negdje gore. Posusje i Siroki su zajebane ekipe, a i Radnik jako dobro izgleda. To je neka sredina tabele. Ovo ostalo, borba za opstanak, s tim da su Sloboda i GOSK bas losi. Bice zanimljiva sezona, ali rano je jos za prognoze, cisto da se ogradim.

MarkoMaterazzi
Kontakt:

Post Postao/la MarkoMaterazzi » 25 avg 2024, 20:43

Rijad Kobiljar potpisao za Posušje u četvratk, kako kruže priče po gradu već ga danas prodali u Tursku za 50 000 eura 😂😂 Dobar posao Posušja, ako je istina

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 avg 2024, 20:57

Bumbaclat je napisao/la:
25 avg 2024, 19:39
bvsic je napisao/la:
Bumbaclat je napisao/la:

Nije ni sad mali budžet, samo se ne dozvoljava da nam svakakvi igrači uzimaju prevelike cifre.
Nama su Rogić i Matanović na solidnim ciframa, a sad smo doveli sasvim dobre igrače, a niko nema bahatu platu.
Ali opet se nije malo potrošilo, Jovića smo platili 70.000€, Turkeša isto pozamašnu cifru( a platu ima otprilike istu kao Dangubić kod vas ).
Evo naprimjer, Hasić koji u trenutku dok pišem prvi put nastupa za Osijek nam je za dlaku promakao. Raspitivali smo se, pripremali sve da se pošalje ponuda, i uleti Osijek sa jačom lovom i propadne plan.
U svakom slučaju, Leterme je smanjio plate dosta, i nema bacanja para bespotrebno. Dovesti će se još veznjak i stoper, i to bi bilo to od nas za ovaj prelazni rok.
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 25 avg 2024, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 25 avg 2024, 20:57

admin je napisao/la:
25 avg 2024, 19:04
Počeo sam i ovdje sa trajnim banovima.

Nastavljam dok ne dovedemo temu na neki koliko-toliko normalan nivo
tako je, zayebancija ok, ali je ovo stvarno previše...
zar i ti sine Ivane!?

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 avg 2024, 21:08

Previše portali dižu željezničar i njihove igrače, snagu oni tek trebaju pokazati protiv jačih ekipa. Sinoć sam gledao utakmicu i prema viđenom je Sloboda bila bliža pobjedi i nisu nikako zaslužili poraz. Sarajevu trebaju još 2 igrača da budu top, trenutno su ispred Sarajeva Borac i Zrinjski za nijansu, s tim da Sarajevo ima najboljeg trenera u ligi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2024, 21:08

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
25 avg 2024, 20:06
Pucaju i kone na vrh, bar kup. Napisah na nasoj temi maloprije da niko ne trosi ovolike pare i ne pravi ovakvu ekipu samo da bi izasao u Europu. Necemo se lagati. Drugo je sto oni mudro skidaju pritisak sa sebe.

Nema tu pritiska. Ne može ekipa koja je prije 4 mjeseca bila 11. na tabeli danas pucati na titulu prvaka.

Isto tako se precjenjuju te pare, još je to daleko od Sarajeva, Borca i Zrinjskog. Uzeću za primjer samo Dangubića koji je igrao u ekipama kojima je budžet milion (Hegelmann) i 2,5 miliona eura (Kauno Žalgiris), kolika je onda mogla biti naša ponuda da nadmašimo ove druge?

Poenta je da se ne može baš preko noći okrenuti list i nakon toliko godina javašluka, sad odjednom idu nerealne najave i očekivanja. Može samo u teoriji, da dođe baš ogromna finansijska injekcija u klub, ali nije došla.

Jedini cilj je Evropa, a tim se naravno ne pravi samo da bi izašli u Evropu nego da bi ga u narednim prelaznim rokovima nadogradili i nekad kasnije pokušali nešto više.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2024, 21:14

fks74 je napisao/la:
25 avg 2024, 21:08
s tim da Sarajevo ima najboljeg trenera u ligi.
Zašto bi trener koji je uglavnom dobijao otkaze gdje god je radio - bio najbolji u ligi?

Da se razumijemo, mnogo ga cijenim, mislim da je donio nešto novo u naš fudbal, čak je i simpatičan, ali šta je to uradio u karijeri da bi ga neko proglasio najboljim?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 avg 2024, 21:16

fks74 je napisao/la:
Previše portali dižu željezničar i njihove igrače, snagu oni tek trebaju pokazati protiv jačih ekipa. Sinoć sam gledao utakmicu i prema viđenom je Sloboda bila bliža pobjedi i nisu nikako zaslužili poraz. Sarajevu trebaju još 2 igrača da budu top, trenutno su ispred Sarajeva Borac i Zrinjski za nijansu, s tim da Sarajevo ima najboljeg trenera u ligi.
Zato ste vi pokazali snagu protiv 3 glavna favorita za ispadanje
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 avg 2024, 21:18

Virtu4l je napisao/la:
25 avg 2024, 21:14
fks74 je napisao/la:
s tim da Sarajevo ima najboljeg trenera u ligi.
Zašto bi trener koji je uglavnom dobijao otkaze gdje god je radio - bio najbolji u ligi?

Da se razumijemo, mnogo ga cijenim, mislim da je donio nešto novo u naš fudbal, čak je i simpatičan, ali šta je to uradio u karijeri da bi ga neko proglasio najboljim?
Ko je najbolji po tebi?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 25 avg 2024, 21:22

Realno nije niko ni blizu Zekicu.

- Ivankovic citav zivot pomocnik
- Zizovic, Coric, Jagodic, Musemic i Karacic nisu bolji
- Pranjic, Maksmimovic, Djuric, Vransevic mislim ne treba ni pricati.
- Velez nema trenera

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 avg 2024, 21:23

Po tebi ni igracima Sarajeva niko nije blizu :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 avg 2024, 21:28

19vendetta87 je napisao/la:
25 avg 2024, 21:16
fks74 je napisao/la:
Zato ste vi pokazali snagu protiv 3 glavna favorita za ispadanje
Nisam za nas ništa rekao, portali ne uzdižu nas nego željezničar i njihove igrače.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bistrik, Bordo10, delko, gh0stHZ, juka55 i 35 gostiju.