IsmirMirvic je napisao/la: ↑25 avg 2024, 18:58
Pozdrav svima!
Fudbal je jedna divna igra koju mi svi volimo, kao sto volimo nase clubove.
Snazno apelujem da ovdje pricamo iskljucivo o fudbalu!
Evo, ja cu zapoceti: hajdemo prognoze za top 4 i bottom 4 ove sezone. Sta mislite?
Prema viđenom putnici u niži rangu su: 1. Gošk, 2. Igman, 3. Sloboda, 4. Sloga. Sloboda mislim da još nije ta jer su sinoć tek prvi put neki igrači zaigrala te bi nakon rep. pauze mogli izgledati kao ekipa. Sloga očigledno nije navikla igrati na kvalitetnim podlogama te će i njima trebati malo vremena da se prilagode. Oba kluba (Sloboda i Sloga) moraju se ASAP prilagoditi i doći sebi ako žele ostati u ligi, jer Posušje, Široki i Radnik ako se odvoje teško će ih stići. Po meni to su tri kluba koja će biti u toj diobi ispadanja i sredine.
Sada teži dio, Zrinjski me je pozitivno iznenadio, mislio sam da će ih izostanak Bilbije dosta oslabiti ali očigledno nije tako. Teško da će izboriti KL tako da su oni favoriti za titulu. Drugo mjesto očekujem da se bore Sarajevo i Borac. Sarajevu očajnički nedostaje taj kreativac u vezni red, lahko je sada po finim terenima igrati preko Guliashvila i Kyeremeha, ali šta kad bude zima i oranice, ko će onda nešto izmisliti kada se treba stati na loptu? Okej, imamo Turkeša i mogli bi biti opasni iz prekida i centaršuteva ali opet postoji opasnost od kartona ili ozljeda.
Borac sve zavisi kako će se izboriti sa tri fronta, mislim da će teško igrati ali će biti nekih 7 bodova u zaostatku za vodećim.
Željezničar, oni su napadački vrlo opasni. Međutim vezni red (naručito dmf) i odbrana je izuzetno loša. Svaka malo ozbiljnija ekipa će ih razbiti. Niti stopera niti zadnjih veznih kvalitetnih nemaju. Zbog svega toga očekujem ih u borbi za Europu tj. treće mjesto i borba za kup.
Velež ništa, sredina tabele ako ne nađu kvalitetnog trenera, ako dođe kvalitetan trener imaju i oni ok ekipu da se pitaju za Europu.
Sve u svemu ovo bi mogla biti zanimljiva sezona ikada u našem fudbalu.