FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

NazorUso
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NazorUso » 26 avg 2024, 10:30

Vjecnobordo je napisao/la:
26 avg 2024, 06:56
Pitar6785 je napisao/la:
26 avg 2024, 05:24
Sto se tice nas imamo 13-14 igraca top ali rezerve su nam potanke..

Rogic andjusic mehmedovic julardzija i unusic (po meni najbolji centar suti ima u ligi)

Zasto se ne ponudi renanu novi ugovor

Zato sto lik se opija po gradu sro ne prilici jednom profesionalnom fudbaleru. Tako je i bilo sa radovcem meni se cini kad je gore shishu pusio. E zato je hamza bolji od renana
Citirati ne znamo, ali uredno znamo gdje se ko opija...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 26 avg 2024, 10:38

Pitaristok je napisao/la:
26 avg 2024, 10:24
Morate shvatiti da svaki klub koji nema redovna punjenja budzeta, tipa da godisnje dobije 2/3m eura od grada, drzave, navijaca, mora prodavati igrace kad dođu ponude 1e, to nas fakat. Mi 2/3 puta napunimo kosevo i to je to, ove ostale utakmice od ulaznica bude dovoljno za organizaciju, kazne i sitni troskovi.
100% tacno ! Takodjer, ne postoji vlasnik kluba koji je zainteresovan da upumpava 1 milion eur svaki mjesec ili svaki kvartal.
Klub mora da se sam finansira, barem osnovne troskove za plate, trening, putovanje itd …
Ali sta ces ti nepismenom dokazat, kad ne znaju 5 recenica napisati a imaju svoje misljenje na forumu.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 26 avg 2024, 11:01

Klub će se sam finansirati kad bude redovno igrao grupne faze i kroz jake utakmice će igrači biti u izlogu te se neće prodavati za mizeriju.
Investitor treba jednom da investira kako Bog zapovijeda i poslije da vrti u krug,a ne da svake godine investira u 50 polovnjaka.
Druga stvar,moraš imati stadion kojeg ćeš moći puniti.Koševo nikad nećeš napuniti protiv Slobode,Posušja,Goška...a teško i Evropske ako bude i u narednim godinama praksa da se igra u Zenici.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 26 avg 2024, 11:04

ajdohordas je napisao/la:
26 avg 2024, 00:29
Zaboravljate jednu vrlo vrlo vrlo bitnu činjenicu.
Do sada smo igrali protiv 3 ekipe koje su 80% druga liga od sljedece godine (Sloga se mozda izvuce)
Slazem se da su to podjednako bitne utakmice... ali ipak je prava borba protiv Borca, kona, lažnih itd...

Nemojte ovdje mjaukat u slučaju lošeg rezultata ne do Bog...
a vidim piše se danima ovdje kao da smo top vrhunska ekipa bez mane.
I u pobjedama i u porazima treba realnost pokazati.
Ajdo, tako je ovdje. Kako vjetar puhne. Barem je dobro što se čini da je ekipa i Zekić na podu, mirno rade. Čak vidiš po Zekiću da uprkos pobjedama nije zadovoljan igrom, pogotovo u defanzivi gdje se mnogo ispada, kiksa, gdje nam pola igrača odigra a da ne zna ni šta je odigralo. Protiv Zrinjskog, Borca, Želje.. tu ćemo vidjeti stvarni kvalitet ekipe. Imali smo dobar raspored, napunili samopouzdanjem, imaš još dvije utakmice sa ekipama iz donjeg dijela i onda počinju derbiji Borac, Željo, Široki, Velež, vjerovatno će se tu negdje ugurat i ova utakmica sa Zrinjskim. Nakon tog dijela mogu se prave ocjene davati.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 26 avg 2024, 11:04

FoSte95 je napisao/la:
26 avg 2024, 09:35
ajdohordas je napisao/la:
26 avg 2024, 00:29
Zaboravljate jednu vrlo vrlo vrlo bitnu činjenicu.
Do sada smo igrali protiv 3 ekipe koje su 80% druga liga od sljedece godine (Sloga se mozda izvuce)
Slazem se da su to podjednako bitne utakmice... ali ipak je prava borba protiv Borca, kona, lažnih itd...

Nemojte ovdje mjaukat u slučaju lošeg rezultata ne do Bog...
a vidim piše se danima ovdje kao da smo top vrhunska ekipa bez mane.
I u pobjedama i u porazima treba realnost pokazati.
Do sada smo igrali četiri meča i sa ekipama koje su u rangu naših najboljih pa smo itekako dobre partije pružili. Tako da bez sekiracije samo laganini :kafa:
Iz te 4 utakmice imamo omjer 1 1 2, i to je najvise do trenera kao i uvijek hype oko Evrope, imamo ok ekipu fali jos 2 igraca da to bude prava ekipa za napad na titulu!
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 26 avg 2024, 11:06

pjankesarajevo je napisao/la:
26 avg 2024, 10:38
Morate shvatiti da svaki klub koji nema redovna punjenja budzeta, tipa da godisnje dobije 2/3m eura od grada, drzave, navijaca, mora prodavati igrace kad dođu ponude 1e, to nas fakat. Mi 2/3 puta napunimo kosevo i to je to, ove ostale utakmice od ulaznica bude dovoljno za organizaciju, kazne i sitni troskovi.
100% tacno ! Takodjer, ne postoji vlasnik kluba koji je zainteresovan da upumpava 1 milion eur svaki mjesec ili svaki kvartal.
Klub mora da se sam finansira, barem osnovne troskove za plate, trening, putovanje itd …
Ali sta ces ti nepismenom dokazat, kad ne znaju 5 recenica napisati a imaju svoje misljenje na forumu.
pjanke sto nisi potpisao kad smo te trazili,ne palamudi sad :kafa:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 26 avg 2024, 11:20

Ako nece nikoga dovoditi da igra/glumi 10ku, mozda probati gurnuti djordjevica tu, mislim da bi se dobro snasao. Ima pas i tehniku. Mustafica upariti sa bubanjom, odlican trkac, veliki radijus kretanja, mislim da bi njih dvojica tu beton bili.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 26 avg 2024, 11:29

Gdje nam je Riki
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 avg 2024, 11:58

Surreal je napisao/la:
26 avg 2024, 11:29
Gdje nam je Riki
Broji navijace sa zadnje tekme
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 26 avg 2024, 12:10

SamoDaKazeem je napisao/la:
26 avg 2024, 11:01
Klub će se sam finansirati kad bude redovno igrao grupne faze i kroz jake utakmice će igrači biti u izlogu te se neće prodavati za mizeriju.
Investitor treba jednom da investira kako Bog zapovijeda i poslije da vrti u krug,a ne da svake godine investira u 50 polovnjaka.
Druga stvar,moraš imati stadion kojeg ćeš moći puniti.Koševo nikad nećeš napuniti protiv Slobode,Posušja,Goška...a teško i Evropske ako bude i u narednim godinama praksa da se igra u Zenici.
Druze, izmedu 15-20% slucajeva, scout il drugi neko ko dovodi igrace, pogodi sa tim igracem il sa teorijom da ce biti zvijezda. Masu tih igraca negdje odluta, ode mu karijera stanputicom. Kod nas je to odprilike na 10%, i mi smo na konju sa tim postotkom. Evo ti npr akademija, pola bosne smo do sad, u 10god, doveli djece, uspjelo ih je par. Od, lupam, 1000 djece, napravio si fudbalera, kakvih-takvih, 20.
U kantonu Sa, na godisnjem nivou, skole fudbala imaju oko 10k polaznika do 14god. Koliko ih je uspjelo iz kantona Sa. Do 10 od jedne generacije.
Il slabo radimo u mlađim kategorijama il da idemo dublje pa da kazemo da i nismo bas toliko talentovana nacija kao sto mi mislimo.
Sto se nas tice, svake godine prodas par akademaca, al je problem sto od njih 10, jedan se pokaze u evropi.
Znaci, akademija ti je na losem glasu.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 26 avg 2024, 12:16

Dovodis polovnjake il igrace upitnog nastavka dobrog rada il kvantiteta jer nemas para i znanja za vise, i jer ne radis sa menadzerima koji ne prodaju maglu, vec bas talenta koji ce to i biti.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 26 avg 2024, 12:21

26 avg 2024, 12:10
Druze, izmedu 15-20% slucajeva, scout il drugi neko ko dovodi igrace, pogodi sa tim igracem il sa teorijom da ce biti zvijezda. Masu tih igraca negdje odluta, ode mu karijera stanputicom. Kod nas je to odprilike na 10%, i mi smo na konju sa tim postotkom. Evo ti npr akademija, pola bosne smo do sad, u 10god, doveli djece, uspjelo ih je par. Od, lupam, 1000 djece, napravio si fudbalera, kakvih-takvih, 20.
U kantonu Sa, na godisnjem nivou, skole fudbala imaju oko 10k polaznika do 14god. Koliko ih je uspjelo iz kantona Sa. Do 10 od jedne generacije.
Il slabo radimo u mlađim kategorijama il da idemo dublje pa da kazemo da i nismo bas toliko talentovana nacija kao sto mi mislimo.
Sto se nas tice, svake godine prodas par akademaca, al je problem sto od njih 10, jedan se pokaze u evropi.
mozda bi sve bolje bilo da nema ustrojstva kakvo imamo na svim nivoima. Mozda jesmo sportska nacija, ali to do sada ne pokazujemo. Nema sporta u kojem smo favoriti. Na drzavnom ili klupskom nivou. Stekamo u svim mogucim procesima i onda na kraju mi dolazimo sa nekim napuhanim stavom da smo neko i nesto.
nismo niko i nista, i cim prije to svarimo bice nam lakse dolaziti do rezultata.
ovdje raja boluje od nekih ocekivanja da smo mi neki real madrid. Nismo prijatelji, to govori broj titula, broj utakmica grupne faze itd.
Prestanite da bolujete, jer ego je jedan veliki balon a sto je veci to jace pukne.

znaci prizemni budite, ne mjaucite i ucinite sve da nas klub konacno izgleda normalno i djeluje normalno. jednog dana kada napravimo neke rezultate vrijedne spomena, bice sve lakse. Od dovodjenja igraca do prodaje igraca.

Od goska, posusja, sloga i ostalih imamo veci i subjektivno mozda moje, ljepsi grad. Sve ostalo se zaradi znojem, borbom i prizemnoscu. , koje nema na vidiku. A to je recept za propast.
Od tud cangrizavi, blesavi, sizofrenicni komentari i navijaci. Razumijem i takve, ali hajte malo realnosti. Jednom rekoh i opet cu , khita smo od ovce. I nije se nista promijenilo za 2-3 mjeseca. Kako bi pojedini to zamisljali. Proces, put, sazrijevanje, nevjerovatno da se elementarne stvari pojedinicima moraju crtati ali je do njihovog IQ-a koji je oskudan.

Svako dobro i uzivajte u najvaznijoj sporednij stvari na svijetu.

i kada postanemo posteni i racionalni prema sebi i drugima 100% cemo biti nagradjeni na najljepsi moguci nacin.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 26 avg 2024, 12:34

donDondon je napisao/la:
26 avg 2024, 11:06
pjankesarajevo je napisao/la:
26 avg 2024, 10:38
pjanke sto nisi potpisao kad smo te trazili,ne palamudi sad :kafa:
Nemam pojma da se gdje sta potpisivalo bebo.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 26 avg 2024, 13:15

Da je jednom uci na ovaj forum da nemas 5 bogalja koji seru paralelni po klubu, ismiru i svemu sto ima veze sa nama…
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 26 avg 2024, 14:47

26 avg 2024, 12:10
Drug kuća se pravi od tebelja.Ivestitor,direktor,uprava,sportski segment,akademija itd
Kad sve to posložiš onda pustiš vrijeme za proces,u sportu je to obično olimpijski ciklus od četiri godine i vidiš šta si uradio.
Mi smo zapeli već na temelju.Dakle mi temelj rušimo svake godine,čitaj direktore,uprave,bordove,lordove i naravno da tu nema zdrave sredine za bilo šta.
Po meni je Investitor taj koji treba da postavi direktora,posloži upravni odmor i kaže cilj nam je to i to za toliko i toliko para i toliko i toliko vremena.
Sjedne u avion ode u Ameriku i ne petlja se u rad bilo koga.Nakon isteka vremena sazove upravu i kaže,eh da vidimo gdje smo.
Ako valja super ako ne valja svi noga i hajmo opet.
Tek tada ćemo biti ozbiljan klub, sa dosadašnjim načinom rada gdje Ajla dovodi svoje,Ismir svoje latinose,onda treneri križaju i otpisuju,tako neće ni za sto godina biti ništa od nas.
I dalje ćemo sami sebe ubjeđivati kako nismo imali sreće sa Trnavom,kako nas sudija krade,savez lopovi itd,a u suštini mi bara bara sa klubovima koji nemaju ni I od investitora.
Zadnja izmjena: SamoDaKazeem, dana/u 26 avg 2024, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 26 avg 2024, 15:07

Surreal je napisao/la:
26 avg 2024, 11:29
Gdje nam je Riki
:eh:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 26 avg 2024, 15:34

plisek je napisao/la:
26 avg 2024, 13:15
Da je jednom uci na ovaj forum da nemas 5 bogalja koji seru paralelni po klubu, ismiru i svemu sto ima veze sa nama…
A vidis da tako lijece svoje frustracije, a navodno su oni ti sto su realni.

Mi svi ostali sto podrzavamo klub i volimo radi kluba a ne ljudi koji su tu su pushikur ci i ne znam ti vec kako nas ne nazivaju. Jah ima onaj sto bi Ismira otjerao jer nam je bolje bilo na virslama. Da ne povjerujes.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 avg 2024, 15:45

Pidro sabanovic mujakic kovacevic cimirot djokanovic varesanovic buljubasic catakovic sehinovic dizdarevic mozda sam zaboravio jos koga ta djeca su se isplatila nasem klubu i toj djeci se isplatilo da budu u nasem klubu.

Klub jeste ulozio u njih dao im sansu oni igrali za male pare davali vise nego sto bi za duplo vise para dobili od igraca koje bi doveli sastrane. I na kraju ih prodali…

E sad klubovi koji su kupili nase igrace su bili svjesni ako su tog igraca gledali vise od 3 utakmice da mi igramo utakmice po oraonicama sa amterskim sudjenjem da se u ligi odredjuje prvak po vjeri itd..i normalno da su ulaziki u rizik svjesno plati manje nadaj se da ces ubost.. takodje svi ovi gore igraci kad se sabere nisu kostali 10 m€ dok recimo dunamo sa Sucica trazi 11 m€ odbili 7 m€

Ja garantujem da se urade ovi tereni i da sudjenje bude 5 godina na nivou da bi igrace prodavali po 4-5 m€ i da bi u tih 5 godina igrali grupnu fazu lige evrope i mozda i prosli grupu.. nemozemi niko reci da maribor celje olimpija rijeka osjek mogu imat jacu ekipu od nas nemogu takodje rijeka isjek nikad nece bit prvaci hnl mi sa ozbiljnom ekipom i osvajanje prvenstva 5x uzastopno bi nabili koificient dobar i samim tim bili bi u 50x boljoj pozici da doguramo do grupe lige evrope nego ooshek rijeka

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 26 avg 2024, 16:01

Pitar6785 je napisao/la:
26 avg 2024, 15:45
Pidro sabanovic mujakic kovacevic cimirot djokanovic varesanovic buljubasic catakovic sehinovic dizdarevic mozda sam zaboravio jos koga ta djeca su se isplatila nasem klubu i toj djeci se isplatilo da budu u nasem klubu.

Klub jeste ulozio u njih dao im sansu oni igrali za male pare davali vise nego sto bi za duplo vise para dobili od igraca koje bi doveli sastrane. I na kraju ih prodali…

E sad klubovi koji su kupili nase igrace su bili svjesni ako su tog igraca gledali vise od 3 utakmice da mi igramo utakmice po oraonicama sa amterskim sudjenjem da se u ligi odredjuje prvak po vjeri itd..i normalno da su ulaziki u rizik svjesno plati manje nadaj se da ces ubost.. takodje svi ovi gore igraci kad se sabere nisu kostali 10 m€ dok recimo dunamo sa Sucica trazi 11 m€ odbili 7 m€

Ja garantujem da se urade ovi tereni i da sudjenje bude 5 godina na nivou da bi igrace prodavali po 4-5 m€ i da bi u tih 5 godina igrali grupnu fazu lige evrope i mozda i prosli grupu.. nemozemi niko reci da maribor celje olimpija rijeka osjek mogu imat jacu ekipu od nas nemogu takodje rijeka isjek nikad nece bit prvaci hnl mi sa ozbiljnom ekipom i osvajanje prvenstva 5x uzastopno bi nabili koificient dobar i samim tim bili bi u 50x boljoj pozici da doguramo do grupe lige evrope nego ooshek rijeka
Taman kontam reko opet je napisao pravilno imena igraca kad sehinovic uleti.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 26 avg 2024, 16:03

Hej sta radi odgodjeno kolo. Zavrti se ljudima u glavi.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli, johntravolta123, Napapijri, Serha, ubipara, Vanja8 i 55 gostiju.