Vidio sam njihovu stranicu i što kažeš cijene su normalne u odnosu na nas. Još plus u Hrvatskoj ne plaćaš porez na zlato niti na kapitalnu dobit od prodaje zlata.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 21:53uđi na centar zlata ako planiraš uzimati, tu su "normalne" cijene spram tržišta i imaš izbore poluga/ica od 1gr do koliko hoćeš.FoSte95 je napisao/la: ↑03 jul 2024, 17:09Da li se iko od vas odlučio na štednju u investicionom zlatu? Znam da se tu neke velike pare ne mogu napraviti ali gledam prije svega jedan dio para da sačuvam a da ga ne pojede inflacija u narednom periodu. U zadnje vrijeme malo čačkam oko toga, vidim da to kod nas i nije toliko prisutno ali nađem članak sa kraja prošle godine gdje kaže da je cijena zlatne poluge od 10gr kod nas 2700 KM što će reći za jednu uncu koja je 30gr ti treba 8100 KM.
U ovom trenutku na berzi 1 unca zlata vrijedi 2328$ tj. 4243 KM. pa me ova stvar interesuje jer očigleedno negdje fulam je li moguće da ja evo sada hoću kod nas da kupim 1 uncu zlata da mi za to treba 8100 KM, a da je cijena iste te jedne unce na berzi 4243 KM?
Dionice
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Dionice
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Kupite NVDA
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Je li ko ulagao u S&P 500 i kakva je generalno procedura kod nas kada neko hoće da uloži pare u dionice američkih firmi?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Voz je davno prošao za to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Zakasnio si mjesecima
Ne bih da ti kvarim veselje ali jesi li ti pogledao potencijalni gain tu? Jer ono, trebas dobar kapital imati da ti se isplati jer to je procentualno mali skok, a nesto mi govori da imas tu kolicinu kapitala da ne bi na sportsport.ba forumu pitao ovakva pitanja

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ma znam to da je godišnji prinos oko 7%, ne interesuju mene neke velike pare već tražim alternativu oročavanju u bankamaharden je napisao/la: ↑26 avg 2024, 18:29Zakasnio si mjesecima
Ne bih da ti kvarim veselje ali jesi li ti pogledao potencijalni gain tu? Jer ono, trebas dobar kapital imati da ti se isplati jer to je procentualno mali skok, a nesto mi govori da imas tu kolicinu kapitala da ne bi na sportsport.ba forumu pitao ovakva pitanja![]()

kupi državne obveznice.FoSte95 je napisao/la: ↑26 avg 2024, 19:24Ma znam to da je godišnji prinos oko 7%, ne interesuju mene neke velike pare već tražim alternativu oročavanju u bankamaharden je napisao/la: ↑26 avg 2024, 18:29Zakasnio si mjesecima
Ne bih da ti kvarim veselje ali jesi li ti pogledao potencijalni gain tu? Jer ono, trebas dobar kapital imati da ti se isplati jer to je procentualno mali skok, a nesto mi govori da imas tu kolicinu kapitala da ne bi na sportsport.ba forumu pitao ovakva pitanja![]()
![]()
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Prodajte nvda
@harden
Šta fali s&p500. Bas dobro ulagati za penzije. Nismo svi dejtrejderi jbg.
Momci kakav je portfolij. Meni dividenda izašla milju ipo za august.
Dobre su obveznice isto. Markica po markica sigurica.
E jesam se zajebo sto nisam kupio cementaru na ~35.
Da li bi vi uzeli dionice ase.
Ja mislim da elektroprivreda ide down kako bi se privatizovala a onda će biti show
@harden
Ja mislim da elektroprivreda ide down kako bi se privatizovala a onda će biti show
Cementaru uzeo na 33,35.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑01 sep 2024, 12:52Prodajte nvda
@harden
Elektroprivredu cuvam dok lesinari ne sjasu, onda kao i ti nadam se zaradi za gospodsku penziju.
Zao mi sto solanu nisam kupio na vrijeme. Banke i namjensku ne kupujem iz principa, a trenutno su banke najbolje uz cementaru.
Sad gledam energoinvest i bosnalijek.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Mislim da je Bosnalijek isto ziher. Čim su banke tu…ljevak je napisao/la: ↑01 sep 2024, 13:03Cementaru uzeo na 33,35.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑01 sep 2024, 12:52Prodajte nvda
@harden
Elektroprivredu cuvam dok lesinari ne sjasu, onda kao i ti nadam se zaradi za gospodsku penziju.
Zao mi sto solanu nisam kupio na vrijeme. Banke i namjensku ne kupujem iz principa, a trenutno su banke najbolje uz cementaru.
Sad gledam energoinvest i bosnalijek.
Jel to imaš insajderske za ei

Šta misliš jel moguće da cementara ide gore. Ja se dvoumio na 50 kad ona ode na 54.
Kontam sve prebaciti na USA/CAN tržište

Nista, samo sto za ulaganje tu trebas imati kapital. Ima li nas Stefo minimalno 10k necega da ubaci tamo?Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑01 sep 2024, 12:52Šta fali s&p500. Bas dobro ulagati za penzije. Nismo svi dejtrejderi jbg.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ma ako vam moze Acorns u BiH, je meni najbolja stvar 55% ide u sp500, ostalih 45% u internacionalne velike firme

7% ove godine, rega

7% ove godine, rega
- AshburtonG
- Kontakt:
Jesu li ti fondovi najbolja opcija za neku relativno sigurnu dobit od makar 2 ili 3% godisnje? Moja banka daje samo 1% na oroceni novac.
JesuAshburtonG je napisao/la: ↑01 sep 2024, 17:10Jesu li ti fondovi najbolja opcija za neku relativno sigurnu dobit od makar 2 ili 3% godisnje? Moja banka daje samo 1% na oroceni novac.
Historijski 7-10% godisnje vec 50 godina. Naravno bude godina neka kad je padu ali prosjecno (izduras tu godinu, vratit ce se).
AshburtonG je napisao/la: ↑01 sep 2024, 17:10Jesu li ti fondovi najbolja opcija za neku relativno sigurnu dobit od makar 2 ili 3% godisnje? Moja banka daje samo 1% na oroceni novac.

Eto u 5 godina, 100%
Bosnalijek je namirisao AS Jelah. Gdje oni dodju tu nema postene cijene kao ni dividende.Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑01 sep 2024, 14:25
Mislim da je Bosnalijek isto ziher. Čim su banke tu…
Jel to imaš insajderske za ei![]()
Šta misliš jel moguće da cementara ide gore. Ja se dvoumio na 50 kad ona ode na 54.
Kontam sve prebaciti na USA/CAN tržište![]()
Energoinvest ima dobre rezultate u zadnje vrijeme. Mrsko mi sad pisati ali smanjuju obaveze, naplacuju dugovanja, imaju sad siguran plin, ima posla u inostranstvu. Mislim da je 0,80 KM podcijenjena.
Ne znam za cementaru. Kupio sam zbog dividende narednih 10-15 godina jer sam vezao za gradnju autoceste, tunela, a i sto su Svabe bile glavne. Znam kroz oricu kako funkcionise firma. Al eto otvori mi se sad prilika da prodam trecinu dionica i uz dividendu koju sam imao od 2022. vratio bio oko 70% ulozenog. Odlicno prosao.
Ne idem na strana trzista. Oni zavise od situacije u svijetu, dok je kod nas kao da smo druga planeta, nema nekog aman utjecaja kretanje u svijetu. Onda sigurno su i provizije puno vece. Najvaznije u nas svijet nema pojma sta je berza, mali broj ljudi ucestvuje u istoj, jos smo na nivou ostavi u banku il pod jastuk. Tako da je ovom taman za mene.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Dinara? Nisu to neke pareharden je napisao/la: ↑01 sep 2024, 16:11Nista, samo sto za ulaganje tu trebas imati kapital. Ima li nas Stefo minimalno 10k necega da ubaci tamo?Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑01 sep 2024, 12:52Šta fali s&p500. Bas dobro ulagati za penzije. Nismo svi dejtrejderi jbg.![]()

@ljevak
Svaka čast na ubodu sa cementarom

U mene hanuma uzela Teslu na 150, prodala na 250. Warren Buffet Hamdo sa pijace za nju

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Bolji ti je fidelity, vise kontrole i manji fees
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Koliko treba početnog kapitala.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Kako li su nam danas dejtrejderi. Ima li živih.
Samo ne treba paniciti, biće to sve elham
W.B. Povukao keš iz svega. Jal sto umire ili sto nešto zna. Mada sumnjam. Ti pohlepnici misle da će živjeti 200 godina
Samo ne treba paniciti, biće to sve elham
W.B. Povukao keš iz svega. Jal sto umire ili sto nešto zna. Mada sumnjam. Ti pohlepnici misle da će živjeti 200 godina
Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, Giuseppe1, sirBobbyMoore i 9 gostiju.