Treba pogledati na facebook stranici kompilaciju njegovih odbrana u ovome dvomeču sa Botevom i sve će biti jasno.Marko1905 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 15:15Sve se slazem ,samo Mara i sreća ne idu u istu rečenicu ,čovjek nas je samo u ovoj utakmici u prvom poluvremenu tri puta čupao da ne upadnemo u debeli minus.Po meni igrač utakmice .Taramba je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:11Šta reći nakon ove predivne noći![]()
Kapa do poda Ultrasima, Maki i stožeru, Mariću, Memiji, Tiću, Nardinu, Ćuži, Kišu i ostalim momcima![]()
I nakon jalovog penala Mlinara, imao sam osjećaj da možemo zajedno do pobjede. Konačno nas i sreća malo pratila, Mara skinuo zicere, VAR se oglasio na gol i ofsajd u 90. minuti Boteva. Idemo opušteno na Vitoriu, nismo favoriti, a nismo bez šanse da ostanemo i ovu jesen u Europi. IGRAJ DO KRAJA !
![]()
HŠK Zrinjski
Re: HŠK Zrinjski
Vitoria Guimaraes slijedi, živo me interesuje kako će Zrinja izgledati protiv portugalaca.Kažu stručnjaci na kavi da su nam šanse fifti-fifti ,jer nije to Porto ili Benfica ,u prenesenom značenju i iz iskustva govoreći popuš..ili smo i to debelo.
46 miliona eura vrijedi po transfermarktu ova ekipa Vitorie.Kad bi mi imali upola vrijednu ekipu?
Maka me sve vise iznenađuje svojim analiziranjem protivnika do detalja pa čak ide dotle da je preuzeo kompletnu odjevnu kombinaciju kolege trenera iz Plovdiva.Patike,hlače ,maica ,sve identično.Maka napreduje u svakom pogledu ,drago mi je da sam i ja u nečemu bio u pravu.
Igraj do kraja !
46 miliona eura vrijedi po transfermarktu ova ekipa Vitorie.Kad bi mi imali upola vrijednu ekipu?
Maka me sve vise iznenađuje svojim analiziranjem protivnika do detalja pa čak ide dotle da je preuzeo kompletnu odjevnu kombinaciju kolege trenera iz Plovdiva.Patike,hlače ,maica ,sve identično.Maka napreduje u svakom pogledu ,drago mi je da sam i ja u nečemu bio u pravu.
Igraj do kraja !
Volim Mostar pa makar i vaki
Vitoria je bolja, a pogotovo brža momčad od nas.
Jedno su naše želje, drugo realnost na terenu.
Sa malo više koncentracije smo ipak mogli izvući povoljniji rezultat prije uzvrata i pozitivniju atmosferu za iznenađujući prolaz, nikad ne znaš jel se može jedan Alkmaar ponoviti
Opet stojim iza toga da se ne mora skoro svaka prvenstvena utakmica odgoditi kao i sljedeća kući protiv Sarajva, a težimo na spremnosti i uigranosti ekipe. Uz Sabljića smo trebali slobodno i Savića posuditi Rudešu, koji antitalenat za loptu je postao? Šta se dešava sa Magdićem? Pa nije toliko lošiji od zaštićenog Barišića da ne može koju priliku dobiti! U Portugalu na klupi od stopera samo Jakovljević ostao.
Posavec, Mlinar, Mamić, Topić, Rušević… - Daj Bože da bar dvojica se pokažu kao pojačanja, inače će nam prijelazni rok ispasti kao prošlog ljeta.
Igraj do kraja…!
Jedno su naše želje, drugo realnost na terenu.
Sa malo više koncentracije smo ipak mogli izvući povoljniji rezultat prije uzvrata i pozitivniju atmosferu za iznenađujući prolaz, nikad ne znaš jel se može jedan Alkmaar ponoviti

Posavec, Mlinar, Mamić, Topić, Rušević… - Daj Bože da bar dvojica se pokažu kao pojačanja, inače će nam prijelazni rok ispasti kao prošlog ljeta.
Igraj do kraja…!
Zadnja izmjena: Taramba, dana/u 23 avg 2024, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
And shepherds we shall be,For Thee,my Lord,for Thee...
Za sva vremena zapisano
HŠK Zrinjski Mostar - Az Alkmaar 4:3 (0:3) !
Šta bi dali za reprizu 29.08.2024.

HŠK Zrinjski Mostar - Az Alkmaar 4:3 (0:3) !
Šta bi dali za reprizu 29.08.2024.

And shepherds we shall be,For Thee,my Lord,for Thee...
Veznjak na probi?
Srpski internacionalac iz austrijske Bundeslige.
Srpski internacionalac iz austrijske Bundeslige.
...jedan je jedini u snu i na javi...
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
-
- Kontakt:
S.S. ?
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .
Trn u oku uvijek bio si
S.Š.
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
-
- Kontakt:
S.S.
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Trn u oku uvijek bio si
Stefano Surdanović !
E sad smo na konju ,ovaj će nam podići vezni red na jedan novi level , ako nas Štefek ne izvuče ove godine onda ne znam ko će.
Yebote mozemo li barem dovesti igrača da nije bio povrijeđen zadnjih pola godine.Ja sam Šulentin veliki zagovornik ali ovaj nam je prijelazni rok daleko najgori u zadnjih 10 godina .
E sad smo na konju ,ovaj će nam podići vezni red na jedan novi level , ako nas Štefek ne izvuče ove godine onda ne znam ko će.
Yebote mozemo li barem dovesti igrača da nije bio povrijeđen zadnjih pola godine.Ja sam Šulentin veliki zagovornik ali ovaj nam je prijelazni rok daleko najgori u zadnjih 10 godina .
A prošli ljetnji?Marko1905 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 16:24Stefano Surdanović !
Pošto je srpskog podrijetla, bio sam uvjeren da ima "kvačice" iznad prvog i zadnjeg slova u prezimenuTruba1905burazeru je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:48S.S.![]()

HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
Ma yebo kvačice ,znali s loptom ,Ajde da mu damo šansu ,kad je već tu , mnogi su probali pa može i on.Možda iznenadi
Bio je član najboljih 11 austrijske Bundeslige u sezoni 2022/23.Marko1905 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 19:22Ma yebo kvačice ,znali s loptom ,Ajde da mu damo šansu ,kad je već tu , mnogi su probali pa može i on.Možda iznenadi![]()
Nekad pred sami kraj polusezone, u 11 mjesecu 2023 godine, imao je dosta tešku ozljedu. Vratio se krajem 3 mjeseca 2024 i odigrao do kraja sezone 5, 6 utakmica.
Gledao sam ga u subotu protiv onih arapa, vidi se da zna s loptom, da je majstor nogometa. Ali, isto tako, vidi se da ima par kg viška (odnosno, ima dosta čudnu građu

HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
- tutankamon1905
- Kontakt:
Jel ovo opet gornja tribina bila poluprazna? Crkli bi da je nisu otvorili, a uspili je jednom napunit.
Sto se tice utakmice, ljudi jaci nema tu sta..ali svejedno forsiranje pojedinaca nikad necu shvatit. Jos smo i dobro prosli s kakvim smo dizelasima krenuli u dvomec s ovim divljacima
Sto se tice utakmice, ljudi jaci nema tu sta..ali svejedno forsiranje pojedinaca nikad necu shvatit. Jos smo i dobro prosli s kakvim smo dizelasima krenuli u dvomec s ovim divljacima
Koju licencu trebaš imati da staviš skupa Mlinara Savića i Kiša u vezni red kad gonjaš rezultat od 0 3. Mlinar se krije od lopte, Savić kad primi loptu gleda kako ponovo dodati stoperu. Nije mogao sporiji vezni red. Mamić blago reći katastrofalan, Memija nervozan, a Barišić standardno upada u crne rupe sa svojom koncentracijom. Uprava je dobro zakazala ili ko je zadužen za transfere, jer ako ovako nastave s ovom politikom, u budućnosti bi moglo biti svega. Svi će se složiti da nije problem izgubit i 10:0, al brate mili stvori priliku, daj malo života..živo me zanima kako će ovaj tim izgledati u ligi.
U ritmu pjesme ljubavne..
- TheNoblesMo
- Kontakt:
Ljudi su za 2 klase bolji i zasluženo nas razvalili. Mi smo bili loši, ali taman i da nismo, Vitoria bi nas izbacila.
Više od ispadanja me brine što će od nas biti u ligi. Vezni red nam je katastrofa, kreacije nemamo nikako, stoperi stari, Barišić nažalost u zadnje vrijeme kriminalan. Vrijeme je da se prestane s dovođenjem bilo koga tko je slobodan i da se analizira što nam treba, a što ne. Posebno tu mislim na vezni red. Mi u cijelom kadru nemamo jedne poštene 8ice. Nemamo nikoga tko zna dodati loptu, povezati obranu s napadom, kreirati nešto, graditi igru. Igramo s 2 defanzivna vezna (Savić, Mlinar) i Kišom koji je više Second Striker, nego veznjak. Kako ćemo s njima izaći s loptom iz obrane? Jedino nabij na krilo pa ako se snađe, a to ne smije biti jedino oružje. Ivančič i Posavec su također 10ke, Ivančić je svaku utakmicu koju je igrao na 8ici bio loš. Jedini veznjak koji je sinoć bio dobar je Kozina. Nije ništa spektakularno uradio, ali se otkrivao stoperima kada je kod njih lopta, tražio pas, probao par dodavanja i driblinga, kada je izgubio loptu pametno napravio faul. Puno više od Mlinara koji se krio od lopte cijelo vrijeme. Ova igra s jednim zadnjim veznim, Ivančićem na osmici i Kišom ispred, može proći protiv Goška i Igmana, ali kada nam dođe Sarajevo, bojim se da će nas lagano nadigrati.
Više od ispadanja me brine što će od nas biti u ligi. Vezni red nam je katastrofa, kreacije nemamo nikako, stoperi stari, Barišić nažalost u zadnje vrijeme kriminalan. Vrijeme je da se prestane s dovođenjem bilo koga tko je slobodan i da se analizira što nam treba, a što ne. Posebno tu mislim na vezni red. Mi u cijelom kadru nemamo jedne poštene 8ice. Nemamo nikoga tko zna dodati loptu, povezati obranu s napadom, kreirati nešto, graditi igru. Igramo s 2 defanzivna vezna (Savić, Mlinar) i Kišom koji je više Second Striker, nego veznjak. Kako ćemo s njima izaći s loptom iz obrane? Jedino nabij na krilo pa ako se snađe, a to ne smije biti jedino oružje. Ivančič i Posavec su također 10ke, Ivančić je svaku utakmicu koju je igrao na 8ici bio loš. Jedini veznjak koji je sinoć bio dobar je Kozina. Nije ništa spektakularno uradio, ali se otkrivao stoperima kada je kod njih lopta, tražio pas, probao par dodavanja i driblinga, kada je izgubio loptu pametno napravio faul. Puno više od Mlinara koji se krio od lopte cijelo vrijeme. Ova igra s jednim zadnjim veznim, Ivančićem na osmici i Kišom ispred, može proći protiv Goška i Igmana, ali kada nam dođe Sarajevo, bojim se da će nas lagano nadigrati.
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju
Sve se slažem.Jedini nekakav + je Kozina , i ja sam zapazio njegovo kretanje ,volju i želju.On mora igrati i kao zaštićeno godište ali i jednostavno jer je bolji od Mlinara i ostalih veznjaka .Ista stvar je i Prskalo.Ruku na srce treba biti realan sinoć su nam falili Ćorluka ,Ivančić,Tičinović,Posavec ,Bilbija već odavno ,ne bi mi nista napravili protiv Vitorie ni sa njima ,vjerovatno bi bolje izgledali ali ljudi su 2 klase iznad nas trenutno i ko je pratio dešavanja u njihovom klubu zna o čemu pišem .Ekipa koja dobije Porto u gostima nije sigurno bez veze i koja je ostala na okupu sa još naknadno upumpanih 15 miliona eura će daleko dogurati.TheNoblesMo je napisao/la: ↑30 avg 2024, 09:17Ljudi su za 2 klase bolji i zasluženo nas razvalili. Mi smo bili loši, ali taman i da nismo, Vitoria bi nas izbacila.
A mi ako izborimo Europu ove godine trebamo biti sretni , mada rano je još za prognoze.Treba stati na loptu , neke igrače ohladiti ,nekima poput Kozine,Prskala,Karačića,Topića dati šansu i gurati do zimske pauze a u međuvremenu spremati veliki remont jer ova ekipa je lani dala svoj maksimum i sad je u debelom padu.Treba sve uraditi da se taj pad sto prije zaustavi i sa ciljanim pojačanjima ,ne bilo kakvim igračima nego baš pojačanjima , ekipa vrati na stare staze.Ne treba sve gledati crno ,ima tu još materijala ali treba obavezno svježe krvi ,velika greška je napravljena ljetos u prelaznom roku i zato se već sad mora unaprijed planirati za zimski rok inače nemamo šta očekivati od ove sezone
Lako je za Europu, najmanji je problem to što smo ispali i što su nas portugalci "napunili".
Puno veći problem su potezi naše uprave, odnosno veselog trojca, a koji srljaju kao guske u maglu još od otkaza Kruni Renduliću. Neću se ponavljati, pisao sam i elaborirao sve u prethodnim postovima.
Maka nema autoritet u svlačionici, ništa se on ne pita, Magdić traži raskid ugovora, a Jakov, Bare i Šunjić mu konstantni i pri tome jedva hodaju.
Savić trenutno ne može ni u GOŠKa biti u prvih 11, Kiš odličan za "podvaliti" loptu protiv Igmana, Sloge i eventualno Posušja.
Šta je uopće ideja Make, kako on želi da Zrinjski izgleda? Na terenu se u ovih 7 utakmica ne primjeti ideja trenera, osim onih Jakirovih par automatizama koji više ne prolaze.
Puno veći problem su potezi naše uprave, odnosno veselog trojca, a koji srljaju kao guske u maglu još od otkaza Kruni Renduliću. Neću se ponavljati, pisao sam i elaborirao sve u prethodnim postovima.
Maka nema autoritet u svlačionici, ništa se on ne pita, Magdić traži raskid ugovora, a Jakov, Bare i Šunjić mu konstantni i pri tome jedva hodaju.
Savić trenutno ne može ni u GOŠKa biti u prvih 11, Kiš odličan za "podvaliti" loptu protiv Igmana, Sloge i eventualno Posušja.
Šta je uopće ideja Make, kako on želi da Zrinjski izgleda? Na terenu se u ovih 7 utakmica ne primjeti ideja trenera, osim onih Jakirovih par automatizama koji više ne prolaze.
HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar
Imamo vrhunskog golmana, vrhunskog Ćorluku i Tića, pouzdanog Memiju, meni Mamić jučer nije bio loš, Corde se očito želimo riješiti. Kako ostadošmo na ova 3 stopera i Magdića kojeg se isto želimo riješiti ne znam. Šunka jedini dobar od njih. Tu pod hitno moramo nešto raditi. Gdje nesta Ramić? Nespreman Mlinar igra, meda ne može. Savić, šta se njemu desi? Posavec puno vrca malo meda daje. Ivančić jedini živ i hrabar igrač. Kiš za Igmana i Islanđane. Ćuže preko k... igra, odbranu ne igra. Nardin ide, šiba, trudi se. Meni mali Kozina dobar jučer, ali je i to licemjerno, uvesti njega i Tonija na 0 3. Nemamo damara, spori smo, stari, možda zasićeni.
I Barišić je užasan, ali ne smijemo zaboraviti sve dobre utakmice njegove, titule i to da boljeg, mlađeg i bržeg nažalost niko nije doveo.
Mučno nas je gledati. Nemamo trke, dinamike.
I Barišić je užasan, ali ne smijemo zaboraviti sve dobre utakmice njegove, titule i to da boljeg, mlađeg i bržeg nažalost niko nije doveo.
Ma svi smo sve vidijeli.Nije problem poraz i ispadanje od Vitorie.Realno mi rezultatski trebamo biti zadovoljni ako izuzmemo Portugalce.Izbacili Bravo (koji je trenutno vodeći u Sloveniji ???) i Botev koji je po svemu ispred nas ,i igrački,financijski ,infrastrukturno ,dobili Gošk ali to ne treba ni računati.Problem je igra tj.ne postojanje igre.zrinjamo je napisao/la: ↑30 avg 2024, 18:17Imamo vrhunskog golmana, vrhunskog Ćorluku i Tića, pouzdanog Memiju, meni Mamić jučer nije bio loš, Corde se očito želimo riješiti. Kako ostadošmo na ova 3 stopera i Magdića kojeg se isto želimo riješiti ne znam. Šunka jedini dobar od njih. Tu pod hitno moramo nešto raditi. Gdje nesta Ramić? Nespreman Mlinar igra, meda ne može. Savić, šta se njemu desi? Posavec puno vrca malo meda daje. Ivančić jedini živ i hrabar igrač. Kiš za Igmana i Islanđane. Ćuže preko k... igra, odbranu ne igra. Nardin ide, šiba, trudi se. Meni mali Kozina dobar jučer, ali je i to licemjerno, uvesti njega i Tonija na 0 3. Nemamo damara, spori smo, stari, možda zasićeni.
Ne slazem se za Čužu ,on je uz Marića nas najbolji igrač u ove četiri utakmice i uz Memiju i donekle Ivančića i Mulahuseinovicu na nekom solidnim nivou.Sad se tek vidi koliko Ćorluka fali.Stoperi su trenutno rak rana uz impotentan vezni red.
Zasad nam ostaje da se uzdamo u mlađe snage i ovog Surdanovica da možda nešto odigra na jesen.Sarajevo ,Borac pa i Ždljo donekle su puno jači nego lani.Borac će kiksati zbog konf. lige.
Možda već protiv Posusja koja je solidna ekipa vidimo gdje smo i šta smo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.