FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
84
51%
Prolazak u Play off
34
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 164

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 27 avg 2024, 17:41

BordoBBoja je napisao/la:
27 avg 2024, 17:28
Ja ovdje vjerujem jedino sto GiS napise
Ovi ostali svi loze bezpottebno
Jedino taj covjek ima prave i pravovremene info
Mrka kapa zadnje 2 sedmice :D
Ponavljam i ja jednu te istu informaciju u krug, ali jer je jedina sad za sad 100% tačna.
Bit će uskoro veći fokus na rad i procese u akademije, ali prvo da Leterme dovrši oko prvog tima dolaske/odlaske.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 27 avg 2024, 17:42

GalileoGalilei je napisao/la:
27 avg 2024, 16:13
Ako sam dobro skontao, samo ako dođe jedan ili dva igrača mi možemo nešto uraditi ove sezone. Ukoliko ne dođu, piši propalo? :bow:
Taj jedan je najbitniji bez njega nema titule

cetvrtomjesto
Kontakt:

Post Postao/la cetvrtomjesto » 27 avg 2024, 17:42

Nek nam dovedu ovog trenera iz pošušja. Covjek prvi na tabeli sa najlosijom ekipom u ligi!

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 27 avg 2024, 17:48

cetvrtomjesto je napisao/la:
27 avg 2024, 17:42
Nek nam dovedu ovog trenera iz pošušja. Covjek prvi na tabeli sa najlosijom ekipom u ligi!
Raspored im **** bio

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 27 avg 2024, 17:49

27 avg 2024, 17:09
H8Z7 je napisao/la:
27 avg 2024, 16:49
Ako sam dobro skontao, samo ako dođe jedan ili dva igrača mi možemo nešto uraditi ove sezone. Ukoliko ne dođu, piši propalo? :bow:
Nemoj zezati Galileo, vidiš i sam da nemamo ideju šta raditi kad nam se protivnik zatvori. Sloboda i Gošk teška patnja bili prvo poluvrijeme. Lakše će svakako biti sa otvorenim protivnikom koji želi da igra i tu smo izuzetno kvalitetni. Međutim kada se protivnik zatvori jednostavno ne znamo šta i kako. Sada smo vrlo izvjesno opasniji zbog Turkeša i eventualnih centaršuteva, ali šta ako ne proradi? Šta onda? Treba nam taj neko da podvali loptu, uputi taj završni pas, a toga nemamo. Daleko od toga da smo loši, ali ne želim se brinuti hoće li proći neka lopta do Turkeša ili neka kontra puknuti kad se protivnik zatvori. Želim da smo još kvalitetniji.
Jedina tekma koja je bila tvrda je GOŠK, do sada. Nismo imali ideje do postinutog gola i to je tačno, ali nije jedna utakmica mjerilo. Muče se i svjetski timovi dok ne probiju blok, nekad i neupješno. Protiv Sloge je sve super frceralo, protiv Slobode isto, što se tiče ideje i protočnosti. Nismo mi imali pet bezidejnih utakmica, pa da kažemo da nemamo zadnji pas, fluidnost, kombinatoriku i slično.

Drugo i vrlo bitno je to što je Zekić rekao neki dan u izjavi je da se IGRA PROTIV BUNKERA nije vježbala, tačnije, odrađen je samo jedan trening takvog tipa. Spremali su se za Evropu, samim tim igra protiv bunkera nije bila u prvom planu. Zekić je rekao da će sad imati dvije sedmice i u tim mini pripremama će raditi taj segment.

Igrači još trebaju da nadođu u nekim stvarima, tipa da se brže i bolje oslobađaju lopte, da lopte mora ići više prema naprijed, početi upućivati riskantnije lopte itd. To je ono na šta Zekić ludi svaku utakmicu.

Mene je dosad najviše brinula realizacija, jer smo propustili pregršt šansi od početka sezone, uključujući i Evropu. To je meni najveća briga, sve ostalo će biti dobro.
Sve je poprilično tačno što si napisao, pogotovo da nismo vježbali igru protiv bunker postava. Pogotovo tačno za realizaciju, ali možda se nismo baš najbolje ni razumjeli, ja više gledam malo naprijed za par sedmica ide hladno vrijeme i kiša, gostujemo npr. Radniku, Igmanu ili Gošku, teren katastrofa a oni znaju se braniti i šta onda? Strah je i dalje prisutan od prošle sezone i utakimca protiv Sloge (3:0), Goška (2:2), Zvijezde (1:0). Iskreno ne vidim naše igrača da zna nešto uraditi protiv bunkera, prošle sezone to je bio Hasić (Gošk, Igman na Koševu) gdje je jednim potezom uradio nešto.
ovu utakmicu sam ga pljuvao samo tako, nigdje ga nije bilo, kad ono gol. Možda griješim, ali stvarno ne vidim trenutno niti jednog igrača koji bi mogao nešto slično da uradi u ovom igračkom kadru.

Brži protok lopte očekujemo tek protiv ekipa koje žele pobjedu i idu na nju, ove utakmice nisu pravi prikaz stanja, mada je bilo par prilika. Bržim protokom lopte srušili smo Slogu tako da se ne brinem mnogo u vezi toga.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 27 avg 2024, 17:56

Vanja8 je napisao/la:
27 avg 2024, 17:40
H8Z7 je napisao/la:
27 avg 2024, 17:29
Vanja8 je napisao/la:
27 avg 2024, 17:09

Cekaj drug, je li to hoces da kazes da su se Sloboda i Gosk otvorili u drugom poluvremenu pa smo im zabili golove ?
Ne. Kažem da smo se mučili do penala odnosno crvenog kartona. Po mom mišljenju te stvari su prelomile u našu korist (da se razumijemo imali smo posjed i kontrolu ali je ništa iz toga proizašlo nije).
Ne volim priče šta bi bilo kad bi bilo ali sam stava da bi teže bilo igrati da nije bilo nabrojanog, pogotovo penala. Tek tada je njima postalo teže a nama to dalo vjetar u leđa.
Ne bih ulazio sad u dubiozu napisanog...
Ali ukratko, mi na svakoj tekmi stvorimo 4-5 zicera, da li ce to biti u prvih 30 minuta ili zadnjih 30 minuta to je najmanje vazno, a da postoji tim koji ce 90 minuta igrati tecno, stvarati sanse, zabijati po 5 komada, ne postoji...
I jednom Realu koji ima najkvalitetnije igrace na svijetu Betis napravi grdne probleme, isto kao sto to uradi Le Havre PSG-u, kao sto to uradi Lokomotiva Dinamu ili Radnik iz Surdulice C. Zvezdi...
Upravo zbog ovoga pišem da nam treba taj famozni veznjak, stvarmo šanse ali nema realizacije, sad kad igramo ovako po finom terenu možeš misliti kako će biti novembar/ mart mjesec. Teško ćemo tada igrati tečno kao sad. Tada će nam zlata vrijediti taj igrač poteza. Napisao sam Galileo za teren i kako mislim unaprijed šta nam treba. Pročitaj mrsko mi pisati 2 puta. :mrgreen:

Jasno da svi imaju problema, daleko od toga, ali više volim biti siguran nego strepiti hoće li Mustafić raspaliti jedno preko stadiona a imao priliku uposliti Renana ili Turkeša. :)

L'otavo re di Roma F.T.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 avg 2024, 18:03

Mi moramo biti svjesni da ni jedna ekipa u ligi protiv nas nece igrati otvoreno, da ce nas sabiti u sesnesterac...
Na osnovu i evropskih i prvenstvenih tekmi svi su izuzetno svjesni koliku opasnost nosi otvorena i napadacka igra protiv nas...
Dobro je Galilleo napisao za Zekica, ali to je potpuno normalno da mu je prioritet bio na izgradnji sistema otvorene igre i da je poslije mnogo lakse uigravati automatizaciju postavke kod bunkera.
Zekic je uporan i ne odustaje od svoje namjere da u svakom momentu bilo koji igrac u postavljenoj formaciji bude tamo gdje treba , gdje je i na treningu bio isforsiran...
Naravno da to ide malo teze jer osim Zrinjskog kome je to usadio Jakirevic, ostali klubovi su bili operisani od toga, ali ja uopste ne sumnjam da ce to Zekic dovesti na nivo kojim ce i sam biti zadovoljan

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 27 avg 2024, 18:04

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
27 avg 2024, 16:46
Cim trener javno, vise puta, ponavlja da mu trebaju pojacanja i tako vrsi pritisak na ove iznad, to je pouzdan znak da misli da ne moze ostvariti ciljeve postavljene ispred njega sa postojecim rosterom. Meni Zekic ne djeluje kao neki kmecavac i neko ko ce traziti izgovore, ali vidi se lagano frustracija na njemu.
A zašto bi trener javno a ne direktno iskazivao potraživanja u vidu igrača. Pa nije uprava i ljudi koji o tome odlučuju na Marsu pa se zagubila satelitska komunikacija pa eto jadan mora preko medija.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 27 avg 2024, 18:06

dzemil je napisao/la:
27 avg 2024, 18:04
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
27 avg 2024, 16:46
Cim trener javno, vise puta, ponavlja da mu trebaju pojacanja i tako vrsi pritisak na ove iznad, to je pouzdan znak da misli da ne moze ostvariti ciljeve postavljene ispred njega sa postojecim rosterom. Meni Zekic ne djeluje kao neki kmecavac i neko ko ce traziti izgovore, ali vidi se lagano frustracija na njemu.
A zašto bi trener javno a ne direktno iskazivao potraživanja u vidu igrača. Pa nije uprava i ljudi koji o tome odlučuju na Marsu pa se zagubila satelitska komunikacija pa eto jadan mora preko medija.
Radi on to i javno i direktno.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 27 avg 2024, 18:41

Netko je ranije napisao da je vrlo bitno da se ne gube bodovi na već upisanim pobjedama i da je to možda ključ za osvajanje prvenstva a ne toliko međusobni dueli sa direktnim rivalima. Evo npr ovo Posušje čovjek treba ozbiljno shvatiti kao da igra protiv Zrinjskog. Nema lakih utakmica i lakih pobjeda. Jedan Real se muči sa slabijm ekipama a ne znam na čemu se zasniva tolika nadmenost od strane nekih forumaša.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 27 avg 2024, 19:09

Ja stručnjaka na temi u pm, sve znaju yebo te.

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 27 avg 2024, 19:09

Ni jedan trener(iole dobar) nije lud da ne bude ukljucen u dovodjenje igraca, pa koja ce to budala prepustiti drugima da mu dovode a on da ih uklapa, nema smisla
Sve mi znamo.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 27 avg 2024, 19:13

Radnik jos nije porazen, dobili Goska i Veleza, remizirali sa Sirokim. Treba ih maksimalno ozbiljno shvatiti

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 27 avg 2024, 19:13

Vanja8 je napisao/la:
27 avg 2024, 18:03
Mi moramo biti svjesni da ni jedna ekipa u ligi protiv nas nece igrati otvoreno, da ce nas sabiti u sesnesterac...
Na osnovu i evropskih i prvenstvenih tekmi svi su izuzetno svjesni koliku opasnost nosi otvorena i napadacka igra protiv nas...
Dobro je Galilleo napisao za Zekica, ali to je potpuno normalno da mu je prioritet bio na izgradnji sistema otvorene igre i da je poslije mnogo lakse uigravati automatizaciju postavke kod bunkera.
Zekic je uporan i ne odustaje od svoje namjere da u svakom momentu bilo koji igrac u postavljenoj formaciji bude tamo gdje treba , gdje je i na treningu bio isforsiran...
Naravno da to ide malo teze jer osim Zrinjskog kome je to usadio Jakirevic, ostali klubovi su bili operisani od toga, ali ja uopste ne sumnjam da ce to Zekic dovesti na nivo kojim ce i sam biti zadovoljan
Doći će to sve na svoje, ja sam uvjeren, sve će se posložigi vremenom. Koliko god ta fraza zvučala otrcano, i meni je, ali je tačno. Recimo, ko je upratio taj podcast njega i Jakirovića, ima dio gdje Jakir govori kako mu je u Zrinjskom trebalo šest mjeseci da se sve posloži, da igrači "prelome" i naviknu se na sve te detalje. Zekiću dati vremena, prostora i podrške, jer boljeg trenera nismo imali, sa svih mogućih aspekata.
S obzirom da su nam je pola prve postave od igrača koji su tek pridošli, gdje su nam pripreme trajale tri sedmice, ovo je zasad i više nego dobro. Raduje da su svi novi igrači jako dobri, a nadoći će i Rockov.

@cookiech
Pa naravno da neće trener prepustiti drugima sve, te gluposti možeš jedino ovdje pročitati od raznoraznih bisera. Ljudi izgledaju uđu u mozak trenera, znaju svaku gestikulaciju, svaki detalj da pročitaju. Naravno da trener sve aminuje.

SarajevoNG
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoNG » 27 avg 2024, 19:29

FoSte95 je napisao/la:
27 avg 2024, 19:09
Ja stručnjaka na temi u pm, sve znaju yebo te.
Ja sam tacno iznenadjen kako neki nisu vec treneri, biznismeni, sportski direktori, milioneri, analiticari, menadzeri, ljudi sve zivo znaju i u sve se razumiju. :tokralju:

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 27 avg 2024, 20:02

Dovedes deset igraca i opet nesto fali kao da igramo englesku ligu pa ti trebaju po tri igraca na svakoj poziciji zrinjski godinama nema lijevog beka pa opet uzimaju tako i nama ako fali ta famozna desetka nije izgovor da ne uzmes titulu
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 27 avg 2024, 20:15

Dok se kod nas strucnjaci raspravljaju sta i koga dovesti i da li je trener nezadovoljan nasa komsinica puni stadion i dizu atmosferu. Dajte ljudi da se bavimo stvarima na koje mozemo utjecati a to je nasa podrska na Stadionu na Sjeveru. Igracima treba podrska i dobra atmpsfera i pun stadion. Petak lijepo vrijeme 9 sati ljepota. Svi na Sjever ajde malo raja sa zapada i istoka da se vrati na pravu tribinu da se momcima pruzi podrska. Lahko je doci sjest i grickat kospe i slusat navijanje. Razumijem starije i bolesne al ostale ne kontam i nikad necu... Svi na Sjever da dignemo sve na veci nivo. Radnik ozbiljan protivnik!

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 27 avg 2024, 20:27

Opet ce nam riki govoriti na koju cemo tribinu 🤣🤣

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 27 avg 2024, 20:36

Nevjerojatno. Forum valjda služi da se razumijenu mišljenja, kritike, savjeti. Daj se odlučite šta želite.

L'otavo re di Roma F.T.

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 27 avg 2024, 20:40

H8Z7 je napisao/la:
27 avg 2024, 16:49
Nemoj zezati Galileo, vidiš i sam da nemamo ideju šta raditi kad nam se protivnik zatvori. Sloboda i Gošk teška patnja bili prvo poluvrijeme. Lakše će svakako biti sa otvorenim protivnikom koji želi da igra i tu smo izuzetno kvalitetni. Međutim kada se protivnik zatvori jednostavno ne znamo šta i kako. Sada smo vrlo izvjesno opasniji zbog Turkeša i eventualnih centaršuteva, ali šta ako ne proradi? Šta onda? Treba nam taj neko da podvali loptu, uputi taj završni pas, a toga nemamo. Daleko od toga da smo loši, ali ne želim se brinuti hoće li proći neka lopta do Turkeša ili neka kontra puknuti kad se protivnik zatvori. Želim da smo još kvalitetniji.
E cuj nemamo ideju sta raditi kad nam se protivnik zatvori. Jeste, zadnje 3 tekme dobili 3:1 sve tri protivnicke ekipe protiv nas samo napadali :rol: :rol: :rol:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, ErosViverosViv, gh0stHZ, head88, juka55, Konzerva, Shategabri i 105 gostiju.