Vanja8 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 18:03
Mi moramo biti svjesni da ni jedna ekipa u ligi protiv nas nece igrati otvoreno, da ce nas sabiti u sesnesterac...
Na osnovu i evropskih i prvenstvenih tekmi svi su izuzetno svjesni koliku opasnost nosi otvorena i napadacka igra protiv nas...
Dobro je Galilleo napisao za Zekica, ali to je potpuno normalno da mu je prioritet bio na izgradnji sistema otvorene igre i da je poslije mnogo lakse uigravati automatizaciju postavke kod bunkera.
Zekic je uporan i ne odustaje od svoje namjere da u svakom momentu bilo koji igrac u postavljenoj formaciji bude tamo gdje treba , gdje je i na treningu bio isforsiran...
Naravno da to ide malo teze jer osim Zrinjskog kome je to usadio Jakirevic, ostali klubovi su bili operisani od toga, ali ja uopste ne sumnjam da ce to Zekic dovesti na nivo kojim ce i sam biti zadovoljan
Doći će to sve na svoje, ja sam uvjeren, sve će se posložigi vremenom. Koliko god ta fraza zvučala otrcano, i meni je, ali je tačno. Recimo, ko je upratio taj podcast njega i Jakirovića, ima dio gdje Jakir govori kako mu je u Zrinjskom trebalo šest mjeseci da se sve posloži, da igrači "prelome" i naviknu se na sve te detalje. Zekiću dati vremena, prostora i podrške, jer boljeg trenera nismo imali, sa svih mogućih aspekata.
S obzirom da su nam je pola prve postave od igrača koji su tek pridošli, gdje su nam pripreme trajale tri sedmice, ovo je zasad i više nego dobro. Raduje da su svi novi igrači jako dobri, a nadoći će i Rockov.
@cookiech
Pa naravno da neće trener prepustiti drugima sve, te gluposti možeš jedino ovdje pročitati od raznoraznih bisera. Ljudi izgledaju uđu u mozak trenera, znaju svaku gestikulaciju, svaki detalj da pročitaju. Naravno da trener sve aminuje.