Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Ne moze Tahirovic igrati bez ijedne utakmice u nogama. On nije ozbiljna opcija za ove dvije utakmice. Isto bi trebalo vaziti i za Krunica.
Slažem se, ali jedino drugo što mi pada na pamet je gurnuti Kolašinca na zadnjeg veznog, znao je to igrati na početku karijere u Schalkeu, a njegovu standardnu poziciju je lakše popuniti.Goalgetter je napisao/la: ↑27 avg 2024, 20:37Ne moze Tahirovic igrati bez ijedne utakmice u nogama. On nije ozbiljna opcija za ove dvije utakmice. Isto bi trebalo vaziti i za Krunica.
Imaš Burnića kojem je prirodna pozicija ali još uvijek je mačak u vreći, ne igra baš na tom nivou da je garantovan kvalitet. Huseinbašiću stoji na Transfermarktu zadnji vezni kao sekundarna pozicija, ali koliko znam on to u suštini ne igra u klubu i pitanje je kako bi se snašao protiv jačih protivnika.
Uzdanice veznog reda, Krunić, Gigović, Tahirović praktično i nemaju minutažu na početku sezone. Krunić i Tahirović su ispali iz svih kombinacija u klubovima, Gigović na klupi.
Toliko o guslanju kako eto imamo pristojan vezni red, ali problem je valjda napad
Mislim da Barbarez treba ozbiljno razmisliti, da nekog od stopera koji imaju iskustva u veznom redu, preseli na DM.
Toliko o guslanju kako eto imamo pristojan vezni red, ali problem je valjda napad

“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
-
- Kontakt:
Po meni za vezni red, ja bih volio vidjeti: 1. Gigovic - Huseinbasic - Hajradinovic
2. Burnic - Huseinasic - Basic
Tahirovic ne igra nikako, Krunic je ispao iz ritma, mada i Gigovic jos ceka na debi, mozda se nesto promijeni za 10ak dana sa ovim transferima..
2. Burnic - Huseinasic - Basic
Tahirovic ne igra nikako, Krunic je ispao iz ritma, mada i Gigovic jos ceka na debi, mozda se nesto promijeni za 10ak dana sa ovim transferima..
https://youtu.be/jJlwqnaO3HY?si=8Tj55rPQFz8PTLrz
🔴⚪️⚜️
🔴⚪️⚜️
Ja Tahirovića ne bi zvao uopšte, pa treba neki standard držati, nisi Džeko haveru.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Mislim da bi po statusu u klubovima od starta sezone 2 sigurna startera trebala biti Huseinbasic i Basic, a koga staviti kao 3. S njima stvarno ne znam jer predpostavljam da cemo opet igrat s 2 spica.
Saric ide vjerovatno. Mada je bezveze igrac, ali ocito da ga Barbarez gotivi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Glede utakmice odbrana mislim da ce ostat isto, samo je dilema taj drugi stoper, da li Katic ili Hadzikadnuc, ali mislim da ce Katica ubacit jer u je u vrhunskoj formi, a plus i u prijateljskim je najbolji bio. Najveca dilema je vezni red. Gledajuci formu igraca i ono sto imamo na raspolaganju vjerovatno ce biti Krunic Huseinbasic Hajradinovic. Moje zelje su da Basica gurne u igru sa Huseinbasicom i Hajradinovicem, ali to nije realno. Basic je igrac za dosta veci klub, valjda napravi neki transfer. Gledajuci u mladoj najbolji je bio ubjedljivo, a i u seniorskoj protiv Slovacke je najbolji bio na terenu
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Vec ulijevamo strah u kostiSelektor Mađarske objavio spisak: Ko misli da je BiH slaba pravi veliku grešku

Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
-
- Kontakt:
Gigovic je povredjen bio zato nije igrao za vikend. Ako sad za vikend odigra 60/70 minuta onda bi ja starto sa njim. Njegove trkacke osobine su nama jako potrebne. Basic je otvorio sezonu dobro i ja bi njega odma u prvi 11. Treci vezni bi trebao po formi da bude Denis. Tahirovic i Krunic ne bi smijeli biti starteri jer najvjerovatnije prije okupljanja nece imati minutu igranja.
Posto ocekujem (nazalost) da cemo igrati sa 4 vezna onda neka gurne tog Ifeta na DM pa da vidimo sta moze. Saric i Burnic su dosta tanki po mom vidjenju.
Hajradinovic koji je isto krenuo sezonu dobro neka ceka priliku umjesto Basica.
Trio nazad ocekujem
Anel Katic Seo
Po bokovim austrijanci. Mada bi ja volio Kolu na LWB je bi dobili dobro oruzje ofanzivno, ali isto tako bi izgubili kvalitet na LB.
Posto ocekujem (nazalost) da cemo igrati sa 4 vezna onda neka gurne tog Ifeta na DM pa da vidimo sta moze. Saric i Burnic su dosta tanki po mom vidjenju.
Hajradinovic koji je isto krenuo sezonu dobro neka ceka priliku umjesto Basica.
Trio nazad ocekujem
Anel Katic Seo
Po bokovim austrijanci. Mada bi ja volio Kolu na LWB je bi dobili dobro oruzje ofanzivno, ali isto tako bi izgubili kvalitet na LB.
- AndreWilliams
- Kontakt:
Ako neko fali na ovom spisku, ili ako treba uputiti naknadni poziv nekom, onda je to Hadžiahmetović. Vezni red je baš tanak. U formaciji 5-4-1 ili 5-3-1-1 on i Krunić moraju biti u prvih jedanaest. Bojim se da nećemo uputiti 2 šuta u dvije utakmice. Bojim se da nemamo igrače koji su u stanju nešto iskreirati.
Baš me zanima šta će Sergej isfuriti. Nije dovoljno bus parkirati i ne predstavljati nikakvu opasnost po protivnika. To je unaprijed upisan "prihvatljiv" poraz. Hajradinovic (Varešanović) i Demirovic u bi trebali u vrh, a iza njih Krunić (Huseinbašić), Bašić i Gigović (Tahirović). Tanko...
Baš me zanima šta će Sergej isfuriti. Nije dovoljno bus parkirati i ne predstavljati nikakvu opasnost po protivnika. To je unaprijed upisan "prihvatljiv" poraz. Hajradinovic (Varešanović) i Demirovic u bi trebali u vrh, a iza njih Krunić (Huseinbašić), Bašić i Gigović (Tahirović). Tanko...
-
- Kontakt:
Koja je logika zvati Hadziahmetovica koji se tek vraca nakok ozlijede zbog koje nije igrao od januara, a pri tome je bio najgori nas igrac u proslim kvalifikacijama?AndreWilliams je napisao/la: ↑28 avg 2024, 11:27Ako neko fali na ovom spisku, ili ako treba uputiti naknadni poziv nekom, onda je to Hadžiahmetović. Vezni red je baš tanak. U formaciji 5-4-1 ili 5-3-1-1 on i Krunić moraju biti u prvih jedanaest. Bojim se da nećemo uputiti 2 šuta u dvije utakmice. Bojim se da nemamo igrače koji su u stanju nešto iskreirati.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Goalgetter
- Kontakt:
Pri tome Hadziahmetovic je igrac koji u zadnjoj trecini apsolutno nista ne donosi nasoj igri.
Nema nijednog gola u nekih 30 utakmica u reprezentaciji, a ne sjecam se nijedne asistencije, ako se neko sjeti neka navede. Bez obzira i na te uzasne statisticke podatke, dobro je uvijek bilo vidljivo i u igri da se u protivnickoj polovici nikako ne snalazi. Beskoristan igrac, i najbolje je da ga ne pozivamo vise i dadnemo sansu nekom mladjem.
Nema nijednog gola u nekih 30 utakmica u reprezentaciji, a ne sjecam se nijedne asistencije, ako se neko sjeti neka navede. Bez obzira i na te uzasne statisticke podatke, dobro je uvijek bilo vidljivo i u igri da se u protivnickoj polovici nikako ne snalazi. Beskoristan igrac, i najbolje je da ga ne pozivamo vise i dadnemo sansu nekom mladjem.
Nema tu više mjesta za neku diskusiju. Imamo šta imamo, važno je da svi na okupljanje dođu zdravi i da vidimo šta i koliko možemo.
Nema nijednog igrača koji je zaslužio poziv, a da nije na spisku. Dakle to je to i sada je vrijeme da vidim o šta su selektor i stručni štab u stanju da urade s onim s čim raspolažu.
Ovo će biti prva prava vatrena krštenja za Barbareza. Da li će uspjeti da uradi ono što smo vidjeli kod Slovenaca, Slovaka, Albanaca? Da li će uspjeti da sa prosječnom igračima, napravi organizovan i funkcionalan tim.
To je ono što se od njega očekuje, svi znamo da nemamo i nećemo imati novog Pjanića, niti možemo izmisliti igrače top klase.
Rezultat u prvim tekmama i nije toliko važan, koliko je važno da vidimo kako izgledamo. Jesmo li u usponu u smislu organizacije, discipline, taktike ili stagniramo. Ako napredujemo i ako pokažemo igru koja obećava, rezultat mora doći.
Nema nijednog igrača koji je zaslužio poziv, a da nije na spisku. Dakle to je to i sada je vrijeme da vidim o šta su selektor i stručni štab u stanju da urade s onim s čim raspolažu.
Ovo će biti prva prava vatrena krštenja za Barbareza. Da li će uspjeti da uradi ono što smo vidjeli kod Slovenaca, Slovaka, Albanaca? Da li će uspjeti da sa prosječnom igračima, napravi organizovan i funkcionalan tim.
To je ono što se od njega očekuje, svi znamo da nemamo i nećemo imati novog Pjanića, niti možemo izmisliti igrače top klase.
Rezultat u prvim tekmama i nije toliko važan, koliko je važno da vidimo kako izgledamo. Jesmo li u usponu u smislu organizacije, discipline, taktike ili stagniramo. Ako napredujemo i ako pokažemo igru koja obećava, rezultat mora doći.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Nadam se samo da se nece povuci i igrati bunker kao protiv Engleza i Italijana. Okej, da se otvorio, dobili bi jos 3 gola, ali daj makar da vidimo mogu li nasi sta u napadu. Ovo vrijedi pogotovo protiv Madjarske.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sve više mislim da je Barbarez totalni duduk, a da su mu pomoćnici fudbalski jako nepismeni. Nakon što su protiv Engleske vidjeli da Demirović ne može igrati sam u napadu (ili su bar trebali vidjeti), oni su isto to ponovili protiv Italije. Igra nam se svodi samo na branjenje vlastitog gola i to je to. Apsolutno ništa neće donijeti ova Liga nacija u smislu uigravanja ekipe.

Ja iskreno bas nisam nesto optimistican protiv Mađara.. Pun stadion, jedna od najboljih atmosfera u evropi i dosta brzi igraci koje oni imaju od nas.. Vidjeli ste kako je Srbija prosla protiv njih. Szoboszlai koji je bolji nego svi nasi veznjaci zajedno, Sallai i jos par bundesligasa, Kerkez itd.. Ja bas njih ocekujem rastrcane i agresivne protiv nas za razliku od Holandjana koji ce zategnutije krenut i ic na to samo da nas dobiju bez obzira na rezultat. Mi smo ocigledno osudjeni s ovim igracima da se prvenstveno branimo kako nam opet Luksemburg i slicne repke ne bi uvalile 4 komada..
Kao vječiti optimista, mislim da bi ove dvije tekme mogli završiti sa 2, amožda i 4 poena.
I jedni i drugi će doći umorni i prezasićeni od EURO, ovo su manje atraktivne utakmice, a i nas će sigurno podcijeniti.
Mađarska jeste respektabilna i dobro posložena ekipa, ali to ipak nije top level.
I jedni i drugi će doći umorni i prezasićeni od EURO, ovo su manje atraktivne utakmice, a i nas će sigurno podcijeniti.
Mađarska jeste respektabilna i dobro posložena ekipa, ali to ipak nije top level.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Do momenta utakmica ce proci 2 mjeseca od EURA i cisto sumnjam da su prezasiceni i umorni s tim da su lige startale kao i nasim igracima. I koliko god da nas podcijene mislim da ne mogu pretjerati i da cemo mi svakako biti jos losiji.Horoz je napisao/la: ↑28 avg 2024, 12:16Kao vječiti optimista, mislim da bi ove dvije tekme mogli završiti sa 2, amožda i 4 poena.
Volio bih da grijesim.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia i 36 gostiju.