Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SamuelMbangula

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la SamuelMbangula » 28 avg 2024, 17:32

Njemacka proizvodi 30+ milijardi litara mlijeka godisnje

i Lidl krade i lovi u mutnom ko Bingo, treba puter da je po eura
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 avg 2024, 18:26

MortemHz je napisao/la:
28 avg 2024, 14:47
soko je napisao/la:
28 avg 2024, 14:27
MilanMladenovic je napisao/la:
28 avg 2024, 14:18

Isto kod nas u Bingu :plac:
Bez zeze,
Samo kao primjer. Mozes npr kupiti madrac, koristi ga godinu i vratit nazad dobijes pare nazad, pogotovo u costu. Jedan lik sto ga znam, vratio kauc poslije 3-4 godine
:tokralju:
Kaže mi rodjak nas lik u Americi kupi aparat za varenje, zavari ogradu sebi i komsijama i ostalo što treba zavariti, kad sve zavrsi vrati aparat kaže da mu nešto neće i ovi mu vrate pare...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 avg 2024, 20:04

28 avg 2024, 13:53
kraljttbvb je napisao/la:
28 avg 2024, 13:47

@soko
Meggle puter koji numan postavlja se uvozi, bar kod je strani (40349...), mislim da ga ne rade u Bihacu.

Vajkrem, jogurt, mlijeko i još dosta mliječnih proizvoda se radi u Bihacu.
Nisam siguran 100%, ali mislim da bar kod nema veze sa zemljom proizvodnje nego sa zemljom porijekla firme. Tako ni coca-cola iz hadzica nema 387 nego neki drugi.
Evo nadjoh u frizideru, ovo se uvozi iz Svabije, proizvedeno u Waserburgu:

slika

slika

Isto ko da ima neku zaštitu, ne mozes normalno uslikati, da se cisto vidi :crazy:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 28 avg 2024, 20:30

To ( možda) nije puter :rol:

Jao, dokle vas ovaj novonastali pečalber vodi, da raspravljate o nekim nebitnim životnim namirnicama. :D
Idite na temu o ishrani pa da vidimo ko može gefufni parirati :mrgreen:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 avg 2024, 20:37

Puter je jeftiniji, al zato sve sto stavljas na rastopljeni puter je skuplje u Dojc.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 28 avg 2024, 20:49

feniksptica je napisao/la:
28 avg 2024, 20:37
Puter je jeftiniji, al zato sve sto stavljas na rastopljeni puter je skuplje u Dojc.
Ma i nije...recimo " kukuriku" :mrgreen: proizvodi nisu ništa skuplji, puretina jeftinija. Riba u bilo kojem obliku isto tako.
Janjetina kod Turčina sasvim povoljna, kao i ona zamrznuta iz Novog Zelanda.
Prvoklasno meso jeste skuplje, ali to kod nas maltene više i nemaš, tako da dođeš na isto ;)

SamuelMbangula

Post Postao/la SamuelMbangula » 28 avg 2024, 21:35

armando je napisao/la:
28 avg 2024, 20:30
Idite na temu o ishrani pa da vidimo ko može gefufni parirati :mrgreen:
jednostavno je - za veceru uvijek cisto i zdravo, a onda meza po pravilu 80%-20% :mrgreen:
slika

slika
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 28 avg 2024, 22:47

Meanwhile...

slika

Drzite se, ulazi Dinokio u Bejha drzavljanstvo opet, samo ako mu budu trazili B1 bit ce mu zayebano, morat ce do Travnika skoknut iz Minhena po certifikat. :bih: :kafa:

Dakle, dvojno je vec davno omoguceno, u junu sto se tice nijemaca, ali Dinokio se javno odrekao drzavljanstva i babovine prije toga, pa sad mora Bejha parlament izglasat to da ovi sto su se odrekli ponovo dobiju drzavljanstvo. Ma nema sta, sve se radi za dijasporu. A i treba, kad smo za 3 godine poslali vise para dole nego sto je citava EU ulozila u nas od 1996. :salut:

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 29 avg 2024, 09:01

28 avg 2024, 20:04
28 avg 2024, 13:53
28 avg 2024, 13:47

@soko
Meggle puter koji numan postavlja se uvozi, bar kod je strani (40349...), mislim da ga ne rade u Bihacu.

Vajkrem, jogurt, mlijeko i još dosta mliječnih proizvoda se radi u Bihacu.
Nisam siguran 100%, ali mislim da bar kod nema veze sa zemljom proizvodnje nego sa zemljom porijekla firme. Tako ni coca-cola iz hadzica nema 387 nego neki drugi.
Evo nadjoh u frizideru, ovo se uvozi iz Svabije, proizvedeno u Waserburgu:
slika

slika
Isto ko da ima neku zaštitu, ne mozes normalno uslikati, da se cisto vidi :crazy:
Ne kazem da margarin i maslac ne proizvode u Njemackoj, to stvarno nisam znao. Nego ti kazem za bar kod da to nije mjerilo bas zemlje u kojoj se proizveo proizvod.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 avg 2024, 10:25

leo1946 je napisao/la:
27 avg 2024, 09:20
Otelo je napisao/la:
27 avg 2024, 08:10
slika
I šta ćemo sad?
Ko ovog retarda uzima za ozbiljno :rol: nepismeni kompleksas koji mijenja misljenje kako vjetar puhne, jedan dan njemacka se raspada na 1000 komada, iduci dan njemacka najbolja zemlja na svijetu.. levatina

+ sto nerijetko siri dezinformacije, a nas narod plitak i nepismen nasjeda na to, umjesto da prate informacije sa zvanicnih stranica
Najjače je kad napiše nešto sa čim se ljudi neće složiti, pa zaključa komentare.

Meni je pao u očima nakon onog fijaska sa MARSom.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 avg 2024, 12:00

Otelo je napisao/la:
29 avg 2024, 10:25
leo1946 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
27 avg 2024, 08:10
slika
I šta ćemo sad?
Ko ovog retarda uzima za ozbiljno :rol: nepismeni kompleksas koji mijenja misljenje kako vjetar puhne, jedan dan njemacka se raspada na 1000 komada, iduci dan njemacka najbolja zemlja na svijetu.. levatina

+ sto nerijetko siri dezinformacije, a nas narod plitak i nepismen nasjeda na to, umjesto da prate informacije sa zvanicnih stranica
Najjače je kad napiše nešto sa čim se ljudi neće složiti, pa zaključa komentare.

Malo o Dini....

Njegova grupa od pocetka stvarno jeste super ideja, okupio dosta ljudi iz Njemacke, ali problem je nastao kada je on poceo koristiti tu grupu za svoju promociju i ispoljavanje licnog misljenja pa samim tim objavljivanjem nekih totalnih gluposti, zavjera, dezinformacija oko Ukrajine, Njemacke, Covida i slicno a to jeste malo opasnije jer grupa broji preko 250k ljudi a znamo kako su nasi ljudi glupi i neobrazovani pa povjeruju u svasta.

Cak zna u jednom danu napisat da bi se sutra vratio, pa onda da nema bolje drzave od Njemacke, ma u par sati, kako ga prenese valjda pricajuci sa zenom na kaucu oko zivotnih tema. I redovno zakljuca komentare, jer u Dininoj grupi vlada jednoumlje. Sto je opet okej, ne moras biti clan jer on ne voli da neko ima razlicito misljenje iako je fan demokratije. Objavit na dan zna preko 50 statusa i vise- dakle viska slobodnog vremena ima zahvaljujuci mamici i njenoj firmi, logicno jer lik ne zna kako treba nas jezik, zamislite da je neki sad on inzinjer u Njemackoj. Dakle vrlo tesko.

Na to sve je dodao logicno reklamiranje, sto je okej (svako bi?) a onda je poceo prodavati i privjeske i majice gastarbajter i slicno. :rol:

Misljenja sam, ko se uzda u tu grupu i njegove savjete da bilo sta zavrsi u Njemackoj, kad tek dodje, promijeni Zustimmung i nadje neki dobar posao, prijavu ili slicno, taj bi mogao biti u velikom problemu, a dosta ljudi nasih to i radi. Jer :arrow:

slika

slika

Ovo je napisano isti dan, u par sati razlika, pa vi procijenite.

slika

Dakle, od relativno korisne grupe uspio je napravit privatni profil koji mu sluzi da dijeli svoja razmisljanja i poglede na svijet, siri paniku i opcenito lupa gluposti. Izmedju tih nebuloza malo ubaci nesto o bivsoj Jugi, sentimenta i nostalgije, kakve je ko vjere i da su u grupi sve nacionalnosti i to je to. Gori su nasi ljudi koji sve to prate, komentarisu i uzadaju se u bilo sta, sta lik izjavi.

slika

:tokralju: :rol:

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 29 avg 2024, 17:26

numanumaye22 je napisao/la:
29 avg 2024, 12:00
Otelo je napisao/la:
29 avg 2024, 10:25
leo1946 je napisao/la:

Malo o Dini....

Njegova grupa od pocetka stvarno jeste super ideja, okupio dosta ljudi iz Njemacke, ali problem je nastao kada je on poceo koristiti tu grupu za svoju promociju i ispoljavanje licnog misljenja pa samim tim objavljivanjem nekih totalnih gluposti, zavjera, dezinformacija oko Ukrajine, Njemacke, Covida i slicno a to jeste malo opasnije jer grupa broji preko 250k ljudi a znamo kako su nasi ljudi glupi i neobrazovani pa povjeruju u svasta.

Cak zna u jednom danu napisat da bi se sutra vratio, pa onda da nema bolje drzave od Njemacke, ma u par sati, kako ga prenese valjda pricajuci sa zenom na kaucu oko zivotnih tema. I redovno zakljuca komentare, jer u Dininoj grupi vlada jednoumlje. Sto je opet okej, ne moras biti clan jer on ne voli da neko ima razlicito misljenje iako je fan demokratije. Objavit na dan zna preko 50 statusa i vise- dakle viska slobodnog vremena ima zahvaljujuci mamici i njenoj firmi, logicno jer lik ne zna kako treba nas jezik, zamislite da je neki sad on inzinjer u Njemackoj. Dakle vrlo tesko.

Na to sve je dodao logicno reklamiranje, sto je okej (svako bi?) a onda je poceo prodavati i privjeske i majice gastarbajter i slicno. :rol:

Misljenja sam, ko se uzda u tu grupu i njegove savjete da bilo sta zavrsi u Njemackoj, kad tek dodje, promijeni Zustimmung i nadje neki dobar posao, prijavu ili slicno, taj bi mogao biti u velikom problemu, a dosta ljudi nasih to i radi. Jer :arrow:

slika

slika

Ovo je napisano isti dan, u par sati razlika, pa vi procijenite.

slika

Dakle, od relativno korisne grupe uspio je napravit privatni profil koji mu sluzi da dijeli svoja razmisljanja i poglede na svijet, siri paniku i opcenito lupa gluposti. Izmedju tih nebuloza malo ubaci nesto o bivsoj Jugi, sentimenta i nostalgije, kakve je ko vjere i da su u grupi sve nacionalnosti i to je to. Gori su nasi ljudi koji sve to prate, komentarisu i uzadaju se u bilo sta, sta lik izjavi.

slika

:tokralju: :rol:
Hahahaha sigurno jedan od vecih debila na drustvenim mrezama. Mene blokiro upravo zbog toga sto sam napisao da jedan dan prica jedno, drugi dan drugo :rol:
1946-1987

armando
Kontakt:

Re: Odlazahak u inostranstvo

Post Postao/la armando » 29 avg 2024, 17:49

Hajd sad čestitajte mu što je izgubio par kila na urlaubu i otkačite ga više.

Zbog ovog silnog spamanja i citiranja izgubi onu gefufninu sofru i sad ne znam gdje čovjeku da kažem da je pravi gurman i da ima stila. :mrgreen:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 30 avg 2024, 11:37

I mene je taj lik blokirao, iako mi je par puta pisao i nudio mi da mu pomazem u vodjenju grupe, ali je on to sebi bio zamislio da mu neko dzaba radi. :urnebes:

Par puta ga izofirao u komentarima, pa mi se javi privatno i kaze da sam u pravu, ali mi izbrise komentar. :rol:
Moram bit iskren i reci da mu je proslijedio neke kontakte i htio pomoci prije nego sto je grupa porasla. Nakon toga ga pojela kolicina ljudi i vjerovatno taj Klugscheißer mentalitet.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 avg 2024, 12:04

Pa neko drugi bi sigurno to bolje i profesionalnije vodio. Najsmjesniji je kad zalijepi oglase sa Indeed i to iz Berlina gdje posla mozes nac taman samo tadzikistanski govorio i to na svakom cosku, a onda ispadne kao on nasao posao ljudima, i onda ide komentiraj ako sam ti pomogao. :rol:

Za Berlin recimo svakodnevno, samo na Ineed imas preko 50 000 otvorenih oglasa za razne poslove.

Kad procitas komentare iznova se iznenadim koliko su nasi ljudi informaticki nepismeni i ne znaju proguglat nesto i naravno zele sve na gotovo. To mu je ciljana grupa totalno jer takvim ljudima je lako manipulisat.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 30 avg 2024, 12:29

izgleda da Dino ovdje nekome nije htio pomoci :kafa:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 31 avg 2024, 00:18

Neke je htio i tuziti sto su ga spomenuli zenu samo na Fb. :)
Ja ne znam nikoga od raje da ima uredno misljenje o njemu, osim ovih ovaca iz copora mahom starijih koji i pisu amin na svakoj objavi i sl.
slika

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 avg 2024, 00:37

Dino post’o i pravnik, samo jos nije Lufthansin avion vozio

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 avg 2024, 06:42

Mescini ovaj Dino ko i Leorey/numan, stručnjak za sve. Zna kako se živi u Bejha, zna kako se živi u Njemackoj, zna kako se živjelo u Jugoslaviji, mada mu se ni babo tog perioda iz bivše Juge ne sjeća.

Ići će kaže na utakmicu na Euro i postaviti slike, pa ništa.

Samo nam još nije slagao da je avion vozio, mada i to očekujemo u narednim mjesecima...

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 31 avg 2024, 09:30

Numanaga Müller
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: huupmil, Jabroni i 8 gostiju.