FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

sombrero
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la sombrero » 29 avg 2024, 14:00

hazarder je napisao/la:
29 avg 2024, 12:50
Kad bi nas prosralo pa da neki Al-qrac uleti s 50 miliona za panja Ferrana...
Potrošili bi i to na neku glupost, mislim da oni čekaju povratak na novi stadion i da tako povećaju prihode.
Meni samo nije jasno kako lokalni navijači ovo trpe,nije to sirotinja ko kod nas koja radi od jutra do sutra pa nema kad ni da protestuje...kad je njima dobro sto bi se mi nesto nervirali,boli me...

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 29 avg 2024, 14:06

sombrero je napisao/la:
29 avg 2024, 14:00
hazarder je napisao/la:
29 avg 2024, 12:50
Kad bi nas prosralo pa da neki Al-qrac uleti s 50 miliona za panja Ferrana...
Potrošili bi i to na neku glupost, mislim da oni čekaju povratak na novi stadion i da tako povećaju prihode.
Meni samo nije jasno kako lokalni navijači ovo trpe,nije to sirotinja ko kod nas koja radi od jutra do sutra pa nema kad ni da protestuje...kad je njima dobro sto bi se mi nesto nervirali,boli me...
Pričaš o navijačima koji su dozvolili da im kući uđe 30. 000 Eintracht-ovih navijača i obrukaju ih za sva vremena. Ništa lokalni navijači nisu bolji od uprave, zaslužuju jedni druge.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 avg 2024, 14:08

let3 je napisao/la:
29 avg 2024, 12:47
FC Barcelona still have not reached the 1/1 FFP rule. If there are no departures, there will be no signings.
Dakle, nece vratiti 1/1 pravilo FFP iako je to najavljivao prije dva mjeseca. Jos jedno Laportino obecanje u nizu, koje je slagao.
Najbolje je rasprodat citav klub i sve igrace i krenes na novo od pjetlica, pa za 10-15 godina opet imas normalno nesto. Ovo je samo samaranje mrtvog magarca, jedan Salzburg im uzima igrace. Laporta nije madjionicar, ali treba ga nogom nabit dalje od kluba samo zbog laganja u njegovoj kampanji.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 29 avg 2024, 14:18

slika
Oni fakat misle da će moći do decembra stići osposobiti stadion za igranje

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 avg 2024, 15:15

numanumaye22 je napisao/la:
29 avg 2024, 14:08
let3 je napisao/la:
FC Barcelona still have not reached the 1/1 FFP rule. If there are no departures, there will be no signings.
Dakle, nece vratiti 1/1 pravilo FFP iako je to najavljivao prije dva mjeseca. Jos jedno Laportino obecanje u nizu, koje je slagao.
Najbolje je rasprodat citav klub i sve igrace i krenes na novo od pjetlica, pa za 10-15 godina opet imas normalno nesto. Ovo je samo samaranje mrtvog magarca, jedan Salzburg im uzima igrace. Laporta nije madjionicar, ali treba ga nogom nabit dalje od kluba samo zbog laganja u njegovoj kampanji.
Vrhunska sportsko-poslovna ideja. Ti bi bio pravi predsjednik. Kako si ti to samo skontao, svaka čast.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 29 avg 2024, 15:24

Osposobit će Camp Nou (parcijalno) u decembru, ali možda sljedeće godine. Laportu sam uvijek volio i branio, ali mora se priznati da je mnogo toga slagao otkako je skinuo Bartu, tako će biti i sa Camp Nouom. Imam osjećaj da i neke prijašnje uspjehe može zahvaliti recimo Alemanyju, Pepu, Txikiju. Deco je, čini se, veliki promašaj i to je velika greška Barçe, što gura neke bivše igrače tamo gdje im nije mjesto. Podsjeća me na Abidala kad ga je Barto stavio samo zbog ličnog interesa. Bivši igrači nek treniraju omladinske kategorije i dosta im je.
Mes Que Un Club

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 avg 2024, 15:49

Navodno, LL ( Tebas ) neće dozvoliti Barceloni bilo kakvu registraciju novih igrača. Nisam iznenađen.
Čitao sam neke tekstove o emisiji na TV ekipe iz glavnog grada o tom kako sudije protežiraju Barcelonu i u ovom
prvenstvu uz pitanje zašto je dozvoljena registracija Olma od strane LL. Očito je bilo ribanje, pa otud izgleda i ova odluka + navodno skandalozno suđenje protiv RV itd, itd....
Ja možda nisam gledao istu utakmicu koju su i oni gledali, ali našem starom znancu Soto Gradu nije uspjelo, a sve je pokušavao.
I Valencia je oštećena, naravno, u prvom kolu prema objektivnoj TV stanici znakovitog imena.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 29 avg 2024, 16:26

slika

slika

slika
90% članova fudbalskog saveza obnasa ili je obnasalo neku funkciju u realu. A Barsu terete za Negreiru. Pakašši

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 avg 2024, 16:48

Jedini krivci za cijelu situaciju su Laporta i Deco. Laporta je obećao još prije tri mjeseca 1:1, gdje smo danas? Deco je na račun prijateljstva uhljebljen na poziciju, Alemanyu ne može cipele čistiti. Od čega Tebas da odobri igrače? Od vazduha? Na stranu sumnjive radnje. Da je riješeno ovo, Tebas bi bio stjeran u ćošak i morao bi odobriti. Libero nije isplaćen, Aramark je platio 25 od 40 miliona, imaju još 15 plus još 60 koje trebaju isplatiti da bi bilo 1:1. Normalno to se neće desiti. Koji je to put da su ih izradili za te poluge? Amerikanci ili Meksikanci, treći-četvrti put. Laporta tužio Nike pa kasnije očekivao da će ga oni ispoštovati, a sad ga zezaju, prolongiraju ugovor, pa prolongiraju gostujuće dresove.

Tebas je žohar posebne vrste ali sve svaliti na njega a ovamo žmiriti na Laportu je nekorektno. Svaka čast Laporti, spasio je klub (valjda), bori se sa RM savezom ali je načinio more grešaka i za sve bi bilo bolje da ode sam, ionako će uskoro započeti proces izglasavanja nepovjerenja koji bi vrlo lahko mogao doći do kraja.

Laporta je ušao bez plana u cijelu priču i to je, na osnovu prvog mandata je dobio izbore.
mosa lošmi stićko tit-ula!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 avg 2024, 16:55

numanumaye22 je napisao/la:
29 avg 2024, 14:08
let3 je napisao/la:
Slazem se, nije madjionicar i nije mu lako. Zatekao je havariju nakon Barte. I to je cinjenica.
Ali niko ga nije tjerao da obecava ono sto ne moze ispuniti. I sad su mu se mediji navalili na kosti i sva ona njegova obecanja mu nabijaju na nos. Pocevsi od Messija za kojeg je obecavao sa ce ostati u klubu, pa sve do ovih zadnjih gdje je obecavao da ce vratiti 1/1 pravilo.
Podsjeca na nase balkanske politicare/ublehase koji polupismenom narodu obecavaju svasta, samo da bi opstali na vlasti.
A najveci njegov promasaj je nesposobni Deco, njegov covjek za sve - sa njim ce i potonuti i biti smijenjen. Isto kao sto je njegova ekipa smijenila pacova Bartu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 avg 2024, 16:59

1921boy je napisao/la:
29 avg 2024, 16:48
Jedini krivci za cijelu situaciju su Laporta i Deco. Laporta je obećao još prije tri mjeseca 1:1, gdje smo danas? Deco je na račun prijateljstva uhljebljen na poziciju, Alemanyu ne može cipele čistiti. Od čega Tebas da odobri igrače? Od vazduha? Na stranu sumnjive radnje. Da je riješeno ovo, Tebas bi bio stjeran u ćošak i morao bi odobriti. Libero nije isplaćen, Aramark je platio 25 od 40 miliona, imaju još 15 plus još 60 koje trebaju isplatiti da bi bilo 1:1. Normalno to se neće desiti. Koji je to put da su ih izradili za te poluge? Amerikanci ili Meksikanci, treći-četvrti put. Laporta tužio Nike pa kasnije očekivao da će ga oni ispoštovati, a sad ga zezaju, prolongiraju ugovor, pa prolongiraju gostujuće dresove.

Tebas je žohar posebne vrste ali sve svaliti na njega a ovamo žmiriti na Laportu je nekorektno. Svaka čast Laporti, spasio je klub (valjda), bori se sa RM savezom ali je načinio more grešaka i za sve bi bilo bolje da ode sam, ionako će uskoro započeti proces izglasavanja nepovjerenja koji bi vrlo lahko mogao doći do kraja.

Laporta je ušao bez plana u cijelu priču i to je, na osnovu prvog mandata je dobio izbore.
Bravo :thumbup:

Nikakvog plana nemaju, vec samo srljanje i improvizacija.
Katastrofa od vođenja kluba. Zato mu se svakim danom desavaju razni porazi na svakom koraku. Da ne pominjemo kako to utice na imidz kluba.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 29 avg 2024, 17:27

"Mundo Deportivo" izvještava da je La Liga odlučila pokrenuti disciplinski postupak protiv Barcelone te su prijavili klub Komitetu za borbu protiv nasilja zbog dešavanja na utakmici s Athletic Clubom.

Naime, La Liga tvrdi da Barcelona nije poduzela ništa kako bi spriječili svoje navijače da vrijeđaju sudije na tom meču, upućuju parole protiv Kraljevine Španije, vrijeđaju Real Madrid, Espanyol i Athletic Club.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 avg 2024, 17:34

Ja nisam vidio da ovdje neko brani Laportu.

Za bolje razumijevanje odnosa u španskom društvu, a jedan, nemali, tradicionalni dio tog društva je i nogomet, predlažem ogled dva dokumentarca:
- The Silence of Others
- Franco's Legacy - Spain's Stolen Children

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 29 avg 2024, 18:04

1921boy je napisao/la:
29 avg 2024, 16:48

Ima tu dosta istine što ti govoriš. No, možeš neke činjenice gledati i sa druge strane.
-Tebas je taj koji određuje visinu plata za svaki klub, dakle navijač kluba iz glavnog grada određuje konkretno Barceloni koliku plaću će imati na raspolaganju. Da je odredio višu platu ne bi bio nikakav problem dovesti željene igrače. Zadnje tri godine je FCB učinila izuzetan napor obzirom na masu plata i riješila se mnogih igrača sa supervisokim promanjima. Nadam se, da se tu slažemo.
-Taj iznos za neplaćene poluge koji ti pominješ vjerovatno je tačan, ali je samo deseti dio onoga što je Barcelona već pokasirala za poluge. To nisi rekao.
Dakle ako su dobili 600 mil EUR, čemu i zašto toliko nepovjerenje?
Zašto su u vodstvu LL izmislili preko noći pravilo da tako pridobiven novac ne može utjecati na određivanje visine salary cupa.
-Da li mi je žao što je Alemany otišao? Jeste, jer nisam nikako bio za Deca, kojega mi je definirao Guardiola činom da ga je otjerao kao igrača.
Ali Deco je sad tu i navijam da uspije što bolje odraditi posao kao i predsejdniku kluba. Kad ne budu na tim funkcijama biti će mi svejedno za njih.
-Za odnos Nike-Barcelona neću ponavljati šta sam prije neki dan napisao. Niti će se Nike odreći Barcelone tako lako, a i Barceloni su mili njihovi novci.
Želim reći, da će svi oni, koji se sad sa pravom pitaju zašto nema potpisanog ugovora, ušutjeti kad se jednog dana ugovor okonča, isto kako se ušute kad pljuckaju po igračima, a onda ih ti isti igrači demantiraju golovima ili dobrim igrama. Primjera malo more. Ja nisam od onih koji misle da se je jednostavno dogovoriti za ugovor vrijedan 90 mil EUR godišnje na 10 godina + 120 mil EUR kao superpremiju. Traje to i traži svoje vrijeme. Da li bi ja bio sretan da se je to već učinilo? Pa naravno da bi, ali nije. Mogu se samo nadati da rade na tom.
Laporta je kao i svaki drugi predsjednik kluba, radi dobro ili slabo, sve će izbori pokazati.
Jedno sam siguran, da će se svakom drugom predsjedniku naći zamjerke i to vrlo brzo. Bez dileme.
Nikoga ne branim, samo pokušavam razumjeti sve procese, koji sigurno nisu jednostavni i podrazumijevajuće automatizirani.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 avg 2024, 18:24

hule_barca je napisao/la:
29 avg 2024, 15:24
Osposobit će Camp Nou (parcijalno) u decembru, ali možda sljedeće godine. Laportu sam uvijek volio i branio, ali mora se priznati da je mnogo toga slagao otkako je skinuo Bartu, tako će biti i sa Camp Nouom. Imam osjećaj da i neke prijašnje uspjehe može zahvaliti recimo Alemanyju, Pepu, Txikiju. Deco je, čini se, veliki promašaj i to je velika greška Barçe, što gura neke bivše igrače tamo gdje im nije mjesto. Podsjeća me na Abidala kad ga je Barto stavio samo zbog ličnog interesa. Bivši igrači nek treniraju omladinske kategorije i dosta im je.
Nije to tvoj utisak vec je to cinjenica jer je on nakon osvajanja Lige Prvaka imao 2 sezone totalnog neuspjeha 2006/07 i 2007/08 i sa Ronaldinhom je trebao skupa da odleti i jedva je prezivio na klupi. Imate novine u Spaniji 2007 o tome i na internetu se lagano pronadju. Spasili su ga Guardiola i Messi i formiranje najbolje ekipe na svijetu tada.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 29 avg 2024, 18:37

Teško je ovo za proći u LP

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 avg 2024, 18:41

Barem ćemo moći do Beograda da gledamo Barcelonu. Grupa protivnika po mjeri.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 avg 2024, 19:13

1921boy je napisao/la:
29 avg 2024, 18:41
Barem ćemo moći do Beograda da gledamo Barcelonu. Grupa protivnika po mjeri.
Valja karte nabaviti.

Nadam se da brat @blejzer ima kakve veze po Beogradu. :beba:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 avg 2024, 19:16

Eeee da su nekadasnja vremena, kad sam 2-3 puta mjesecno isao u Beograd i imao veze tamo, vec bih radio na tome da dodjem do ulaznice. Ovako, od posla i porodicnih obaveza, ne smijem ni pomisliti da odem.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 avg 2024, 19:33

slika
Sa onim kurchevim stadionom na brdu Montjuic, Barci je svaka u gostima :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.