FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
“Radinovic i Karjasevic konkurisu za utakmicu i sigurno namjeravamo dovesti najmanje jos dva igraca” - Coric
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Irfo kad najavi vazda se izjaloviirfo je napisao/la: ↑30 avg 2024, 09:56Ako dodje, najbolji igrac lige![]()
Kontam malo da li se preuveličava ta visina igrača Sloge. Imaju visoke špiceve u vidu Mrkaića i Vidića, ali neće sigurno sa obojicom krenut prvih 11, ako Mrkaić uopšte bude spreman za ovu utakmicu.
Onaj štoper dvometraš Nikolić im je otišao u inostranstvo, a ovo ostalo što je igralo u veznom redu i na krilima ove dvije utakmice koje su imali nije ništa spektakularno visoko tipa Veseli (1.74m), Kvesić (1.79), Toni Jović (1.78), Milosavljević (1.69), Miličević (1.79), Predragović (1.81), Popara (1.78).
Radovac i Al Jaber su 1.78 visoki obojica prema transfermarktu. Boljević 1.85, Hiroš 1.81, Cvetanoski 1.79, Vukoja 1.87, Krpić 1.87, Dangubić 1.81.
Naši štoperi su visočiji od njihovih osim Milanovića koji je 1.94 (opet ponavljam ovi njihovi koji su igrali ove sezone). Karamarko i Mahmić visoki 1.91, a Cavnić 1.92. Njihovi štoperi Ristić (1.89), za Omića ne mogu naći podatka ali me ne djeluje kao nešto previsok, Varga (1.85), desni bek Đekić 1.78.
Ovaj Grabež ima iznadprosječnu visinu za beka 1.86 ako vjerovat transfermarktu.
Imaju neke visoke igrače na klupi ali gotovo da nisu ni igrali ove 2 utakmice, tj. Batar 1.91 (obje presjedio na klupi) i Đokić 1.92 (odigrao samo 10 minuta protiv pitara, drugu nije bio ni u protokolu), Dadić (bek od 1.87) ali nije ni on minute dobio.
Ta priča o Slogi kao najvisočijoj ekipi europe je krenula od bivšeg trenera Zrinjskog Željka Petrovića kad je u jednoj izjavi rekao neutemeljno taj podatak:
Opasnost nakon njihovih centaršuteva ne mora biti nužno povezana samo s visinom jer to nije jedini faktor koji je presudan da li znaš zabiti gol glavom ili ne. Možda imaju dobre prekide i generalno ubačaje, a i u fudbalu ima dosta nižih igrača koji daju puno golova glavom jer se znaju dobro pozicionirati pri centaršutu saigrača, dobra tehnika udarca glavom itd.
Naprimjer njihov gol protiv pitara je pao poslije centaršuta ali to je jer je Rockov zaplivao i igrač Sloge koji je pobjegao svom čuvaru je poslao nogom u mrežu dakle nikakva visina ovdje veze nije imala. Isto njih gol protiv Posušja je pao iz centaršuta ali jer je igrač Posušja igrao rukom i dosuđen je penal.
Protiv Posušja su imali dvije opasne situacije iz centaršuteva ali su posljedice lošeg markiranja defanzivaca Posušja.
Nemam sad baš vremena da toliko analiziram, ali zanima me koliko igrača Sloge puni protivnički šesnaesterac pri centaršutevima iz otvorene igre, dakle dal' im je to jedna od metoda da ugroze gol protivnika.
Onaj štoper dvometraš Nikolić im je otišao u inostranstvo, a ovo ostalo što je igralo u veznom redu i na krilima ove dvije utakmice koje su imali nije ništa spektakularno visoko tipa Veseli (1.74m), Kvesić (1.79), Toni Jović (1.78), Milosavljević (1.69), Miličević (1.79), Predragović (1.81), Popara (1.78).
Radovac i Al Jaber su 1.78 visoki obojica prema transfermarktu. Boljević 1.85, Hiroš 1.81, Cvetanoski 1.79, Vukoja 1.87, Krpić 1.87, Dangubić 1.81.
Naši štoperi su visočiji od njihovih osim Milanovića koji je 1.94 (opet ponavljam ovi njihovi koji su igrali ove sezone). Karamarko i Mahmić visoki 1.91, a Cavnić 1.92. Njihovi štoperi Ristić (1.89), za Omića ne mogu naći podatka ali me ne djeluje kao nešto previsok, Varga (1.85), desni bek Đekić 1.78.
Imaju neke visoke igrače na klupi ali gotovo da nisu ni igrali ove 2 utakmice, tj. Batar 1.91 (obje presjedio na klupi) i Đokić 1.92 (odigrao samo 10 minuta protiv pitara, drugu nije bio ni u protokolu), Dadić (bek od 1.87) ali nije ni on minute dobio.
Ta priča o Slogi kao najvisočijoj ekipi europe je krenula od bivšeg trenera Zrinjskog Željka Petrovića kad je u jednoj izjavi rekao neutemeljno taj podatak:
Znači lupio je i on, ali istina da je baš na toj utakmici Sloge bilo visokih igrača, samo što većina njih više ne igra. Na toj utakmici je igrao Batar 1.91 u veznom redu, ali on je kao što rekoh na klupi ove dvije utakmice bio, igrao im je dvometraš štoper Nikolić koji više nije igrač Sloge, vezni Božićković 1.85 više isto nije tu, štoper Milanović je i dalje tu.“Gledao sam Slogu u Gabeli. Mislim da su oni najveća ekipa u Evropi. Ne znam koliki je prosjek visine kod njih, ali stvarno su ogromni.
Opasnost nakon njihovih centaršuteva ne mora biti nužno povezana samo s visinom jer to nije jedini faktor koji je presudan da li znaš zabiti gol glavom ili ne. Možda imaju dobre prekide i generalno ubačaje, a i u fudbalu ima dosta nižih igrača koji daju puno golova glavom jer se znaju dobro pozicionirati pri centaršutu saigrača, dobra tehnika udarca glavom itd.
Naprimjer njihov gol protiv pitara je pao poslije centaršuta ali to je jer je Rockov zaplivao i igrač Sloge koji je pobjegao svom čuvaru je poslao nogom u mrežu dakle nikakva visina ovdje veze nije imala. Isto njih gol protiv Posušja je pao iz centaršuta ali jer je igrač Posušja igrao rukom i dosuđen je penal.
Protiv Posušja su imali dvije opasne situacije iz centaršuteva ali su posljedice lošeg markiranja defanzivaca Posušja.
Nemam sad baš vremena da toliko analiziram, ali zanima me koliko igrača Sloge puni protivnički šesnaesterac pri centaršutevima iz otvorene igre, dakle dal' im je to jedna od metoda da ugroze gol protivnika.
- gegenpressing
- Kontakt:
braco je napisao/la: ↑30 avg 2024, 11:32Kontam malo da li se preuveličava ta visina igrača Sloge. Imaju visoke špiceve u vidu Mrkaića i Vidića, ali neće sigurno sa obojicom krenut prvih 11, ako Mrkaić uopšte bude spreman za ovu utakmicu.
Znači lupio je i on, ali istina da je baš na toj utakmici Sloge bilo visokih igrača, samo što većina njih više ne igra. Na toj utakmici je igrao Batar 1.91 u veznom redu, ali on je kao što rekoh na klupi ove dvije utakmice bio, igrao im je dvometraš štoper Nikolić koji više nije igrač Sloge, vezni Božićković 1.85 više isto nije tu, štoper Milanović je i dalje tu.“Gledao sam Slogu u Gabeli. Mislim da su oni najveća ekipa u Evropi. Ne znam koliki je prosjek visine kod njih, ali stvarno su ogromni.

Nije TM toliko relevantan,i nek Al Jaberu vrate asistenciju

Popara

Brohra ribo se...
Visinu tog Đokića sam naveo, a za Poparu je onda pogrešna visina na jednom portalu. U suštini ni jedan ni drugi ne igraju baš. Đokić 10 minuta, a Popara 45 minuta.
-
- Kontakt:
Jasmin Badžak! 

Hoces reci i ostalima ili da nagađamo?
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !
najjaci su ovi zagonetni postovi. sad mi treba da ih citiramo, zapitkujemo, saljemo privatne poruke da bi rekli sta je u pitanju. ako nesto znas ili napisi sta je ili nemoj pisati nikako.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ma oni su face brt. Mangupi, nadigne im se ona stvar… fol bombaaa, znat ce se uskoro hahaha
Ja kao neko ko je blizak klubu sam predlozio da Amera Gojaka predstavimo navijačima u nedjelju na poluvremenu utakmice, najvjerovatnije da ce moj zahtjev uvaziti.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zaboravio si dodati da će Amar Osim skupa s njim izaći da ga predstavi navijačima sa centra terena.
Ako to nije dovoljno da se napuni svaki dio stadiona, onda ne znam šta je potrebno

ma djeciji fazoni. ne znam kakva im je satisfakcija raditi takve stvari.Grbavica786 je napisao/la: ↑30 avg 2024, 16:17Ma oni su face brt. Mangupi, nadigne im se ona stvar… fol bombaaa, znat ce se uskoro hahaha
Šta god vas zanima pitajte mene, rado cu vam reci.
-
- Kontakt:
Ne razumijem sta oni koji **** razmisljaju pa je uopste najvjerovatnije? Ima da uvaze tvoj zahtjev il cemo ih gomnjivom motkom otjerat. Inace sta mislis koje nam jos pozicije fale sta bi ti tu uradio?
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Fali nam štoper ali nema kvalitenih opcija na trzistu. Evo recimo uprava se dvoumila izmedju Gojaka i Tahirovića i izabrala je Gojaka. Ako se ukaze kakav dobar štoper normalno je da cemo ga dovesti. Samo da se zna da je Nedo Turković nudio Gojaka Zrinjskom iako mu nije menadjer.
Inace znas biti duhovit, ali malo si se previse zaigrao sad. Debilno ti je ovo i nije smijesno.Semper je napisao/la: ↑30 avg 2024, 16:38Fali nam štoper ali nema kvalitenih opcija na trzistu. Evo recimo uprava se dvoumila izmedju Gojaka i Tahirovića i izabrala je Gojaka. Ako se ukaze kakav dobar štoper normalno je da cemo ga dovesti. Samo da se zna da je Nedo Turković nudio Gojaka Zrinjskom iako mu nije menadjer.