FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- feniksptica
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ja u ligi uopsteno nisam vidio nekog sa boljim centarsutem , od ovog Unusica...Kakav pas za Turkesa, brate treba njega na 10 postaviti...

Radnik ozbiljna ekipa i otkinut ce mnogima bodove, veoma vazna pobjeda danas za samopouzdanje ekipe i da docekamo pauzu u dobrom raspolozenju. Kao sto ZZ kaze sada idu pravi ispiti protiv pravih ekipa i tu ce se polazati dosta realnija slika nase ekipe i dokle mozemo dogurati ove godine. Ono sto je sigurno je da imamo strasno dobrog trenera koji razumije igru i kolko mu koji igrac moze dati u odredjenom trenutku. Turkes vec sada pokazuje da ce biti golgeter pravi i da ce zamjeniti Hamzu jako dobro. Nadam se da ce se i Renan malo dozvati jer je on strasan napadac ali vidi se manjak samopouzdanja trenutno i neki vid frustracije. Dobar je momak ali treba poraditi na psihickom aspektu. Djordjevic odlican i drago mi je da je popiso sve ovdje koji su momka vec prekrizili i govorili kako je truba samo jer je dosao iz nekog sklj kluba iz srbije isto tako jovic. Bubanja odlican igrac, razumije igru i strasno je jak fizicki. Nadam se sa ce doci bar jos jedan ili 2 igraca dok traje rep pauza da se mogu fino uigrati pred jako vazne utakmice koje nam dolaze.
Turkeš i Unušić su tandem. Odlična opcija koju smo dobili. Bubanja je odličan igrač. Renan se gubi, nadam se da će se s njim raditi psihički/mentalno, jer ovo se osjeti da je u glavi neka blokada, neki procesi koji su za profesionalni tretman i plus treba Zekić da nađe način da ga motiviše. Špekuliram da može biti kulturalna razlika, usamljenost, porodični problemi, ali i ovakav je bio koristan u igri, ali par poteza u kojima se vidjelo da nije fokusiran.
Istaknuo bih i Soldu i njegov kontinuitet dobrih igara u zadnje vrijeme. A Rockovu želim čestitati na prvi ligaški clean sheet i da bude motivacija da nastavi i poboljšava formu.
Istaknuo bih i Soldu i njegov kontinuitet dobrih igara u zadnje vrijeme. A Rockovu želim čestitati na prvi ligaški clean sheet i da bude motivacija da nastavi i poboljšava formu.
Nekako do 30-40 metara od protivnickog Gola I dobro odigramo, a onda nam fali Taj zadnji pas. Fali ta 10-ka. Probao je Zekic sa Mehmedovicem, Andjusicem I jos nekim igracima al ocito to nije to.
Mali Nidal igra ko van Dajk, sa 18 godina, onako inteligentno igrati na najtezem mjestu u ekipi...
Brate mili sta reci za ovu partiju veceras...
Brate mili sta reci za ovu partiju veceras...

3 boda upisali ali igra je danas bila tankaaaa.
Samo smo do gola i par minuta poslije licili na sebe, poslije se nismo sastavili s loptom. Nadam se da je ideja bila iz kontre rijesiti a da se nismo nesvjesno usrali. A za te kontre fali Kyremeh da povuce pored Gulija jer je Oliveira egoista i ne zeli guzicu mrdnut za ekipu.
Odbrana nije pustila nijednu sansu Radniku osim one precke kod prekida. Mali Celik odlican ali mora paziti kod ovih reakcija, mogao mu je dati crveni zbog namjere, sreca pa je fulio protivnika i sto onaj njihov nije glumatao i valjao se.
Sredina skripi, treba neko stati na loptu a to samo Bubanja danas par puta uradio. Mustafic van svake forme, Djordjevic ima tehniku ali malo je traljav i zuri. Imam osjecaj da bi Julardzija jedino stao na loptu da smo ga imali danas.
Unusic proslo kolo pokazao par top ubacaja i danas fina asistencija, u ovim slucajevima kad fale Kyremeh/Guli ne vidim razlog zasto da ne pocne. Turkes ispred Oliveire da ovaj vidi da nije prvi izbor iako je Hamza otisao.
Samo smo do gola i par minuta poslije licili na sebe, poslije se nismo sastavili s loptom. Nadam se da je ideja bila iz kontre rijesiti a da se nismo nesvjesno usrali. A za te kontre fali Kyremeh da povuce pored Gulija jer je Oliveira egoista i ne zeli guzicu mrdnut za ekipu.
Odbrana nije pustila nijednu sansu Radniku osim one precke kod prekida. Mali Celik odlican ali mora paziti kod ovih reakcija, mogao mu je dati crveni zbog namjere, sreca pa je fulio protivnika i sto onaj njihov nije glumatao i valjao se.
Sredina skripi, treba neko stati na loptu a to samo Bubanja danas par puta uradio. Mustafic van svake forme, Djordjevic ima tehniku ali malo je traljav i zuri. Imam osjecaj da bi Julardzija jedino stao na loptu da smo ga imali danas.
Unusic proslo kolo pokazao par top ubacaja i danas fina asistencija, u ovim slucajevima kad fale Kyremeh/Guli ne vidim razlog zasto da ne pocne. Turkes ispred Oliveire da ovaj vidi da nije prvi izbor iako je Hamza otisao.
Zadnja izmjena: broj6, dana/u 30 avg 2024, 23:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Evo sa pressa, friška informacija.

O pojačanjima?
"Imam želju o nekom drugačijem tipu veznog igrača, ali šta vidjet ćemo šta će biti. Radimo s onim što imamo na raspolaganju. Igrači moraju shvatiti da samo rad na terenu pomaže."
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Bilo je tu danas dosta dobrog ali i loseg, sve razumljivo ako se uzmu svi faktori u obzir.
Pobjeda potpuno zasluzena, neki igraci su se bas pokazali, neki pali ali tako je to u fudbalu.
Svaka cast za aplauz Oliveiri (mada je to vise za turkesa bilo) koji je bio ocajan veceras.
Mislim da nam je svima muka da se ponavljamo oko ofanzivnog veznjaka. Neka dovedu sta Zekic zatrazi pa makar se milion dao, skupit cemo mi pola samo ga najavite.
Stazom slave kreni ti
Ps. Kop fenomenalan
Pobjeda potpuno zasluzena, neki igraci su se bas pokazali, neki pali ali tako je to u fudbalu.
Svaka cast za aplauz Oliveiri (mada je to vise za turkesa bilo) koji je bio ocajan veceras.
Mislim da nam je svima muka da se ponavljamo oko ofanzivnog veznjaka. Neka dovedu sta Zekic zatrazi pa makar se milion dao, skupit cemo mi pola samo ga najavite.
Stazom slave kreni ti
Ps. Kop fenomenalan

NEMA NAZAD
- BegovicRamiz
- Kontakt:
opadamo po pitanju terenskih aktivnosti
al bitno je da je rezultat konstantan i pozitivan
malo nas je bilo i ne kontam sta nam treba vise za tih 10 i vise milja
Renan kako igra i Ristic bi bio korisniji od njega.
You are someone else I am still right here
Bubanja i Turkes najbolji. Napokon imamo dobrog napadaca u ekipi. Unusic pokazao da se na njega ozbiljno treba racunati. Renan slab, ostali solidni.
Fali taj jedan u sredini koji ce dominirati..valjda uspijemo takvog naci..
Fali taj jedan u sredini koji ce dominirati..valjda uspijemo takvog naci..
Treba nam utakmica za vikend. Igramo dva ponedjeljka i petak, nije mi jasno zasto svi u klubu sute, jedini imamo takav raspored!BegovicRamiz je napisao/la: ↑30 avg 2024, 23:37opadamo po pitanju terenskih aktivnosti
Moze se rec da nas je poremetilo što smo preskocili kolo.
Medjutim prvih 25 minuta vrhunsko,presing grmio,izasli visoko bili opasni.Poslije toga evidentan pad medjutim sto me raduje da nam Radnik iz igre nista nije uradio,nisu ni jednu šansu napravili sem onog prekida tako da odbrana je na nivou bila,stoperi odlicni. Sredina vec ispricano dvojac Bubanja Djordjevic odlicni,ali nema tog treceg ,kud ces dalje danas je Matanovic najbolji bio od ovih svih ostalih veznjaka.
Sa Radnikom nam je vecina utakmica patnja na Koševu,moram ih pohvaliti jako organizovana ekipa,strašno koliko puta su nas puta ufatili u ofsajd zamku,vide se kvalitetan rad tu kod njih,al kazem sto raduje opet nam nisu sansu napravili iz igre.
Vrlo bitna 3 boda,cestitke momcima i šefu,nadam da se ce ga nagraditi sa veznjakom koji fali ovom timu.
Sto mi je drago da vecina novih igraca se jako dobro pokazuje,nemogu ni jednom zamjerku naci sem eto te boljke Rockova na prekidima,ovo u polju ostali za sad bombona.
Medjutim prvih 25 minuta vrhunsko,presing grmio,izasli visoko bili opasni.Poslije toga evidentan pad medjutim sto me raduje da nam Radnik iz igre nista nije uradio,nisu ni jednu šansu napravili sem onog prekida tako da odbrana je na nivou bila,stoperi odlicni. Sredina vec ispricano dvojac Bubanja Djordjevic odlicni,ali nema tog treceg ,kud ces dalje danas je Matanovic najbolji bio od ovih svih ostalih veznjaka.
Sa Radnikom nam je vecina utakmica patnja na Koševu,moram ih pohvaliti jako organizovana ekipa,strašno koliko puta su nas puta ufatili u ofsajd zamku,vide se kvalitetan rad tu kod njih,al kazem sto raduje opet nam nisu sansu napravili iz igre.
Vrlo bitna 3 boda,cestitke momcima i šefu,nadam da se ce ga nagraditi sa veznjakom koji fali ovom timu.
Sto mi je drago da vecina novih igraca se jako dobro pokazuje,nemogu ni jednom zamjerku naci sem eto te boljke Rockova na prekidima,ovo u polju ostali za sad bombona.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- napoleon72
- Kontakt:
Matanovic pokazuje znakove zivota, sto mi je bas drago. Mogao bi se jos iskoristit itekako.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
4/4 odlican pocetak prvenstva, ja se ne mogu sjetiti jesmo li imali ovakav start, ok protivnici su slabiji ali treba iskoristiri ovakav zrijeb.
Rockov - veceras opet zapliavao u prazno ali ga spasila precka, definitivno ne ulijeva samopouzdanje.
odbrana - veceras sasvim ok. Celik se veceras izvukao za crveni, mora paziti na ovakve stvari
bekovi - Kupresak veceras ne vidljiv, Beganovic standardan. U ovoj formacijo ovo su dvike bitne pozicije i nadam se d ace se dizati sa formom
vezni red - Bubanja super, lijep gol,dobra skok igra, dobar zadnji vezni, bas pojacanje
Djordjevic veceras je malo izgledao izgubljeno,moguce da se ne razumije sa Mustaficem jos jer tek prva utakmica sa njim. Mustafic izasao iz povrede ali vidjelo se na njemu da nije fizicki spreman vec u 25.min je jedva disao
Oliveira i Guli - iskreno ocekivao sam vise pritiska od njih i nekako lose odluke donose potogovo Oliveira
Andjusic standardno dobar kad udje
Matanovic zna sa loptom, ali spor
Unusic super asistencija, ima lijep ubacaj, odlican update na desnom beku/krilu
Turkes premalo igrao, ali ovi sutevi iz prvog dodira sjajni, pogotovo drugi, kakva mirnoca i sigurnost
Mislim da ce od Posusja on biti u prvih 11.
Treba nam 10tka, playmaker izgleda da i Zekic to trazi vidjet cemo hoce li naci nesto na trzistu
od Posusja krece prava borba i vidjet cemo za sta je ovaj tim spreman
Rockov - veceras opet zapliavao u prazno ali ga spasila precka, definitivno ne ulijeva samopouzdanje.
odbrana - veceras sasvim ok. Celik se veceras izvukao za crveni, mora paziti na ovakve stvari
bekovi - Kupresak veceras ne vidljiv, Beganovic standardan. U ovoj formacijo ovo su dvike bitne pozicije i nadam se d ace se dizati sa formom
vezni red - Bubanja super, lijep gol,dobra skok igra, dobar zadnji vezni, bas pojacanje
Djordjevic veceras je malo izgledao izgubljeno,moguce da se ne razumije sa Mustaficem jos jer tek prva utakmica sa njim. Mustafic izasao iz povrede ali vidjelo se na njemu da nije fizicki spreman vec u 25.min je jedva disao
Oliveira i Guli - iskreno ocekivao sam vise pritiska od njih i nekako lose odluke donose potogovo Oliveira
Andjusic standardno dobar kad udje
Matanovic zna sa loptom, ali spor
Unusic super asistencija, ima lijep ubacaj, odlican update na desnom beku/krilu
Turkes premalo igrao, ali ovi sutevi iz prvog dodira sjajni, pogotovo drugi, kakva mirnoca i sigurnost
Mislim da ce od Posusja on biti u prvih 11.
Treba nam 10tka, playmaker izgleda da i Zekic to trazi vidjet cemo hoce li naci nesto na trzistu
od Posusja krece prava borba i vidjet cemo za sta je ovaj tim spreman
Ubacaji UNUSICA nisu vidjeni u pl bh.. ne samo ubacaji vec i mehkoca noge doziranje preciznos.. Stilic je tu blizu al on je vise iz stednjeg bloka al krilni centar sutevi JA NEZNAM NIKOG U PL BH DA SAM GLEDO..
Dokaz da je skauting sluzba igraca odradila svoj poso dobro, NAZALOST skauting sluzba za golmane totalno podbacila.
Matanovic pokazuje znakove
Djurickovic Mustafic oporavljeni
Djordjevic ce bas falit protiv posusja steta za zuti
Ko ima kod nas 2 zuta
Dokaz da je skauting sluzba igraca odradila svoj poso dobro, NAZALOST skauting sluzba za golmane totalno podbacila.
Matanovic pokazuje znakove
Djurickovic Mustafic oporavljeni
Djordjevic ce bas falit protiv posusja steta za zuti
Ko ima kod nas 2 zuta
Pohvale za momka stvarno, od otpisanog do prve izmjene. Profesionalizam i njega i trenera. 

- feniksptica
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: belosevic23, benko21, Dave, insimadop, juka55, Lecler, Lobudaraczapamcenje, Morpheus, strahmeipomisliti i 86 gostiju.