Prva Liga FBiH 2024/25
Moderator/ica: GracanicaAA
- ASD
- Kontakt:
Re: Prva Liga FBiH 2024/25
Da se razumijemo. Nije Rudar ni zaslužio da igra.
A što se tiče Visa, plastika ko plastika, ima rok upotrebe.
A što se tiče Visa, plastika ko plastika, ima rok upotrebe.
- prisonbreak
- Kontakt:
Stupcanica odlicna, ove godine Rahic izgleda dosta slabiji. Tosk potvrdio gostujuce bodove teze nego ocekivano.
Tuzla-Gorazde smor utakmica, feifinitivno Tuzli fali kvaliteta, mada i Gorazde uopste nema lose ekipiciu.
Tuzla-Gorazde smor utakmica, feifinitivno Tuzli fali kvaliteta, mada i Gorazde uopste nema lose ekipiciu.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Rahic nije ona ekipa od prosle godine, mada opet izgledaju kompaktno i Bgm nece nikome biti lako s njima, posebno kada su domacini.
Stupcanica mi u ova dva kola izgleda bolja nego lani. Ljepse igramo, za gol vise, plus sredina punooo kvakitetnija. Dok jos Kalesic udje u ritam i formu, bit ce to jos i bolje aBd.
Malo "steka" na lijevom beku, ali Besic danas dobro pokrio taj dio.
Ako dodje Trako, mislim da ce Besic vise igrati l.beka a stoperi biti Trako i Kobasevic.
I na kraju, Fijad i dalje trpa, k'o Inzagi, gdje treba biti on i bude
malo mi je zao sto ovaj momak nije napravio bolju karijeru.
Stupcanica mi u ova dva kola izgleda bolja nego lani. Ljepse igramo, za gol vise, plus sredina punooo kvakitetnija. Dok jos Kalesic udje u ritam i formu, bit ce to jos i bolje aBd.
Malo "steka" na lijevom beku, ali Besic danas dobro pokrio taj dio.
Ako dodje Trako, mislim da ce Besic vise igrati l.beka a stoperi biti Trako i Kobasevic.
I na kraju, Fijad i dalje trpa, k'o Inzagi, gdje treba biti on i bude

"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Vjeruj mi drug, Radnicki se branio zivotom. Nekoliko lopti ocistili sa gol crte, golman 4-5 odbrana, stativa. Mislim da ce tesko izboriti opstanak.prisonbreak je napisao/la: ↑25 avg 2024, 18:59Stupcanica odlicna, ove godine Rahic izgleda dosta slabiji. Tosk potvrdio gostujuce bodove teze nego ocekivano.
Vjerujem da si gledao danas utakmicu, da li si upratio kakvi su bili Mujkic i Ristic ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
- ASD
- Kontakt:
Nažalost ne.
Na putu sam, pa sam propustio ovo kolo potpuno. Imao sam veliku želju da gledam Radnik. Imaju baš perspektivan igrački kadar. Možda i najviše igrača imaju koji bi mogli napraviti nešto u karijeri, od svih ekipa u ligi.
Prvo poluvrijeme Radnički da je imao više muda sigurno bi vodio, imao je TOŠK par zicera, ali su bili zreli i da prime. Da su igrači Radničkog bili pribraniji, pogotovo Kucalović sa 2 zicera i onaj po meni čist penal koji je trebao biti za Radnički. U drugom je sve izgledalo loše i TOŠK zasluženo pobijedio. Slomljen je otpor u 70. minuti a na kontre je izgledalo smuseno .Radnički je imao samo kratak period nakon prvog primljenog gola, Fejzić je bio u fokusu i to je sve, dalje TOŠK redao šanse i zasluženo pobijedio.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑25 avg 2024, 21:33Vjeruj mi drug, Radnicki se branio zivotom. Nekoliko lopti ocistili sa gol crte, golman 4-5 odbrana, stativa. Mislim da ce tesko izboriti opstanak.prisonbreak je napisao/la: ↑25 avg 2024, 18:59Stupcanica odlicna, ove godine Rahic izgleda dosta slabiji. Tosk potvrdio gostujuce bodove teze nego ocekivano.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Po meni, bez jos 3 pojacanja ne vidim kako vi mozete izboriti opstanak. Mi smo svi u belaju, i bice mrtva trka do zadnjeg kola za opstanak jer 6-7 ekipa ispada iz lige ove godine. Volio bi da se trznete i pokazete da nisam u pravu, ali u ligi vas ne mogu ostaviti izmjene kao ovaj momak sa 40 godina sto je usao (postujem, kapiten i legenda kluba). Samo da ne bude kasno na polusezoni...Iraola je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:22Prvo poluvrijeme Radnički da je imao više muda sigurno bi vodio, imao je TOŠK par zicera, ali su bili zreli i da prime. Da su igrači Radničkog bili pribraniji, pogotovo Kucalović sa 2 zicera i onaj po meni čist penal koji je trebao biti za Radnički. U drugom je sve izgledalo loše i TOŠK zasluženo pobijedio. Slomljen je otpor u 70. minuti a na kontre je izgledalo smuseno .Radnički je imao samo kratak period nakon prvog primljenog gola, Fejzić je bio u fokusu i to je sve, dalje TOŠK redao šanse i zasluženo pobijedio.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑25 avg 2024, 21:33Vjeruj mi drug, Radnicki se branio zivotom. Nekoliko lopti ocistili sa gol crte, golman 4-5 odbrana, stativa. Mislim da ce tesko izboriti opstanak.prisonbreak je napisao/la: ↑25 avg 2024, 18:59Stupcanica odlicna, ove godine Rahic izgleda dosta slabiji. Tosk potvrdio gostujuce bodove teze nego ocekivano.
- ASD
- Kontakt:
Biće stvarno grčevita borba za opstanak. Kod većine ekipa ne znamo trenutno koliko mogu, ali po meni Gornji Rahić i Radnički teško da mogu opstati.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Ma ljudi nas unakazise. Kako im je moglo pasti na um da iste sezone krate i Premijer i Prvu ligu. Pola lige ispada, pa hajd. I to samo Slogu Doboj vidim za ispasti, ostale 3 ekipe 99% idu nama.
Sigurno da je Radničkom grčevita borba za opstanak, al pretprosle sezone Radnički je prvenstvo poceo pobjedom u Bihaću, remijem u Goraždu, pa remijem sa Sim Bau, pobjedom nad Mladosti i nakon toga sve nizbrdo, katastrofa i uvjerljivo ispadanje iz lige. Ova ekipa i ovi pojedinci su bolji od tih, iako rezultati ni uglavnom igra to ne pokazuje. Ruku na srce Radnički je u prva dva kola igrao sa ekipama koje Ce biti u top4 na kraju mada svaka utakmica je teska. Po meni Radnički da ima kojeg kreativnog veznog mogao bi se tuci sa dosta ekipa. Taj napadac od 40 godina je u Radničkom ono sto je Dzeko u BiH i takav je bolji u svakom segmentu od bilo kojeg drugog mladjeg. Takodjer ili startaju ili ulaze s klupe nekoliko igraca koji vecinom nisu igrali ni prosle sezone u drugoj federalnoj, ruku na srce nije se očekivalo ni da Ce ih klub zadrzati, kako da iznesu utakmicu u ovoj ligi ako nisu mogli u dosta slabijoj ili dodje pojacanje napadač ja pogledam statistiku dao 2 gola u cijeloj prošloj sezoni pa sta od njega da očekujemo. Nadam se da su vidjeli nesto pozitivno u tim igraciđma i da Ce me demantirati dobrim igramaHeliosIzDomzala je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:56Po meni, bez jos 3 pojacanja ne vidim kako vi mozete izboriti opstanak. Mi smo svi u belaju, i bice mrtva trka do zadnjeg kola za opstanak jer 6-7 ekipa ispada iz lige ove godine. Volio bi da se trznete i pokazete da nisam u pravu, ali u ligi vas ne mogu ostaviti izmjene kao ovaj momak sa 40 godina sto je usao (postujem, kapiten i legenda kluba). Samo da ne bude kasno na polusezoni...Iraola je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:22Prvo poluvrijeme Radnički da je imao više muda sigurno bi vodio, imao je TOŠK par zicera, ali su bili zreli i da prime. Da su igrači Radničkog bili pribraniji, pogotovo Kucalović sa 2 zicera i onaj po meni čist penal koji je trebao biti za Radnički. U drugom je sve izgledalo loše i TOŠK zasluženo pobijedio. Slomljen je otpor u 70. minuti a na kontre je izgledalo smuseno .Radnički je imao samo kratak period nakon prvog primljenog gola, Fejzić je bio u fokusu i to je sve, dalje TOŠK redao šanse i zasluženo pobijedio.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑25 avg 2024, 21:33
Vjeruj mi drug, Radnicki se branio zivotom. Nekoliko lopti ocistili sa gol crte, golman 4-5 odbrana, stativa. Mislim da ce tesko izboriti opstanak.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!
Nakon navedenog, Komisija za takmičenje NS FBiH se još u dva navrata obraćala BFK Sim Bau vezano za status kluba u takmičenju Prve lige FBiH, nakon čega je BFK Sim Bau dana 20.08.2024. godine, a nakon neodigrane utakmice 1. kola, dostavio e-mail u kojem obavještavaju Nogometni savez Federacije BiH da BFK Simm Bau ove godine neće učestvovati u takmičenju ni sa jednom od selekcija.
S tim u vezi, a shodno članu 63. stav 1. i stav 2. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, Komisija za takmičenje NS FBiH je donijela odluku o brisanju BFK Sim Bau iz takmičenja Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025. Sve naredne utakmice BFK Sim Bau po rasporedu se neće igrati te utakmice neće biti registrovane službenim rezultatom. Također, Komisija za takmičenje NS FBiH je protiv BFK Sim Bau i odgovornih osoba kluba podnijela prijavu za pokretanje disciplinskog postupka.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ASD
- Kontakt:
Kakav je ovo sastav Bratsva? 
Lijepo je vidjeti savršen travnjak Tušnja, ali isto tako je gadno vidjeti sablasno prazan stadion.

Lijepo je vidjeti savršen travnjak Tušnja, ali isto tako je gadno vidjeti sablasno prazan stadion.
HNK Tomislav - NK Stupčanica
90'
GOOOL! Vodi Stupčanica sa 1:0. Kakva glupost golmana domaće ekipe koji je driblao i izgubio loptu.

-
- Kontakt:
Kak9 neće biti prazan pa ni 2% ljudi u Tuzli ne zna ni da danas ima utakmica. Do jučer niko nije znao ni gdje će se igrati. Klub jednostavno nema nikakav pristup prema navijačima.
Izgleda da ni ove sezone zenicka prcija nece u PL. Stupcanica razvaljuje.
Steta sto nema prijenosa iz Travnika, izgleda ce biti pakleno danas tamo.
StormX is your next destination..
- GoskGabela
- Kontakt:
Ponovno udar na šampionske ambicije Reala iz Bihaća te Barce iz Gradačca

Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"